Debat: Fem falske myter om forbeholdet

En række falske påstande og myter florerer i debatten om forsvarsforbeholdet. EU-chef, Johan Moesgaard, gennemgår her fem af dem.
Foto: Colourbox
Kampvogn i aktion på øvelse.

Her på Netavisen Pio har vi jo at gøre med nogle af de absolut skarpeste læsere i Kongeriget Danmark. Men selv de kløgtigste medborgere kan som bekendt komme i tvivl i tekniske debatter. Også når det gælder for eksempel EU-jura.

Om få uger skal Danmark stemme om at afskaffe forsvarsforbeholdet.

Vi kommer garanteret til at opleve en barsk valgkamp som altid. Der kan let ryge en finke af panden.

Ligesom myter og falske historier kan risikere at vokse frem. Det kan vi ikke have.

Så med EU-traktaten i baghånden er jeg derfor gået til tasterne for at aflive et par af de myter, du nok vil møde i de kommende uger. Her kommer fem af de mest oplagte myter:  

 

Myte #1: NATO og USA bliver sure, hvis Europa samarbejder mere om forsvar

Det er ikke korrekt. I dag er NATO i den grad Danmarks ultimative garanti for sikkerhed. Sådan skal det være. Vi har brug for et stærkt NATO.

Men det svækker ikke NATO, at Europas lande opruster sammen, samarbejder om indkøb og materiel og har indsatser mod for eksempel pirateri og cybersikkerhed.

Er du i tvivl, så lyt til den spritnye melding fra den amerikanske ambassade i Danmark: ”USA og EU har et stærkt, igangværende sikkerhedssamarbejde”, lyder det.

Samtidig slår USA fast, at det er afgørende med et stærkere europæisk forsvar, som kan bidrage positivt til at skabe sikkerhed. Og så slår USA såmænd også fast, at EU og NATO komplementerer hinanden. 

Det er altså meget klar tale. Der er ingen modsætning mellem et stærkt EU og et stærkt NATO.

Så hvis du hører argumentet om, at der skulle være en modsætning for Danmark mellem at vælge samarbejde i EU og samarbejde i NATO eller med USA, så kan du roligt pande den påstand ned.

 

Myte #2: Stemmer du ja, kommer der en EU-hær

Nej, også forkert. I dag står det med flammeskrift i EU-traktatens artikel 42, at beslutninger om forsvar kræver enstemmighed.

Intet land kan tvinges ind i en EU-hær, som i øvrigt ikke findes.

Men kan det ændre sig en dag? Ja, altså i princippet kan Grundloven også blive ændret i løbet af de næste 100 år. Men hvis EU-traktaten skal ændres, skal 27 medlemslande og deres befolkninger blive enige. Held og lykke med den opgave.

Og selv hvis traktaten en dag skulle ændres, har jeg ikke hørt nogen pippe om, at der pludselig skulle etableres en EU-hær.

Hvis det blev aktuelt, kunne vi i Danmark i øvrigt altid bare stemme nej til at ændre traktaten.  

 

Myte #3: Danmark kommer til at miste suverænitet, hvis vi opgiver forsvarsforbeholdet

Heller ikke korrekt. Afskaffer Danmark forsvarsforbeholdet, overdrager vi ikke suverænitet til EU. Nu bliver det lidt teknisk.

Forsvarsområdet er såkaldt mellemstatsligt og ikke overstatsligt samarbejde. Det betyder, at ingen kan tvinge os til noget, vi ikke ønsker.

Du kan måske huske afstemningen om retsforbeholdet i 2015 og afstemningen om Euroen omkring årtusindeskiftet. Der ville vi have afgivet suverænitet til EU, hvis vi havde stemt ”ja”.

Men det er altså ikke tilfældet på forsvarsområdet.

Det kan ikke siges nok gange: Forsvarsområdet kræver enstemmighed.

Vi kan deltage i lige præcis det, vi vil. I dag kan Danmark slet ikke deltage i forsvarssamarbejdet – men stemmer vi ”ja”, kan vi deltage frit, som vi har lyst til.

Hvis du stadig er i tvivl, så læs den gode gennemgang hos Folketingets EU-oplysning.

 

Myte #4: Danmark kan blive tvunget i krig

Nix! En analyse fra Tænketanken Europa har faktisk peget på, at mange danskere lige præcis frygter dette. Men det passer ikke.

Tænk bare på lande som Østrig og Irland, der er neutrale. Eller for den sags skyld Sverige og Finland, som også deltager ganske fint i EU’s samarbejde om forsvar.

Hvis EU virkelig havde kunnet tvinge lande i krig, ville de som neutrale lande ikke være med i EU’s forsvarssamarbejde. Men det er de altså.

EU kommer ikke til at kunne tvinge Danmark i militære aktioner. Det forbliver 100 procent frivilligt.

Husk i øvrigt på, at ingen andre EU-lande har et forsvarsforbehold. Lande som Irland, Østrig, Sverige og Finland – og deres befolkninger – ved altså godt, at de selvfølgelig ikke kan blive tvunget til noget på forsvarsområdet, som de ikke ønsker.

Jeg har ikke hørt nogle af de lande kræve et forsvarsforbehold.

 

Myte #5: Hvis man er EU-skeptisk, så skal man bare stemme nej

Det må man helt selv om. Men den 1. juni stemmer vi ikke om flygtningepolitik, arbejdsmarked eller krumme agurker. Eller om Danmarks medlemskab af EU.

Vi stemmer om, hvorvidt Danmark skal afskaffe det forsvarsforbehold, vi som det eneste land i Europa har. Man kan sagtens være skeptisk over for dele af EU-samarbejdet eller ønske ændringer i EU – og så stadig gå ned at stemme ”ja” den 1. juni.

Nu er du klar til at pande myterne ned, hvis du hører om dem på arbejdspladsen, i skolen eller efter fyraften.

Jeg kommer selv uden tvivl til at stemme ”ja”. Men uanset om du stemmer det ene eller det andet: Rigtig god valgkamp!

 

Netavisen Pio har modtaget tilskud fra Europa-Nævnet til debatindlæg, der fremmer oplysning og debat om folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni. Alle indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning og skal overholde de presseetiske regler.

 



 

Johan Moesgaard er EU-chef i fagforeningen Dansk Metal. Han er desuden ekstern lektor ved Københavns Universitets Institut for Statskundskab, og udkom i 2020 med bogen: “Stemmer fra Produktionsdanmark: en debatbog om EU’s afgørende betydning for mennesker af kød og blod.”


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tak for en superb gennemgang af de argumenter nej-siden ofte fremfører. Lige i dag trækker selv Ekstrabladet bukserne ned på Messerschmidt på spørgsmålet om en EU-hær. Og husk at spørge andre omkring Enhedslisten, om de ved afstemningen bruger vores Nato-medlemsskab for at sige nej til EU, selv om de også vil helt ud af Nato.

Tja, og bukserne på Trine Bramsen røg samme vej. På 1½ år er hun vendt på en tallerken, selvfølgelig efter ordre oppe fra. Lige som alle de øvrige socialdemokrater. Pudsigt at alle folketingsmedlemmer og kandidater mener det samme, selv om rigtig rigtig man af S-vælgerne stemmer nej. Men hvad gør man ikke for at redde karrieren.

Pudsigt du siger det. Men Ekstra Bladet siger stadig nej til at fjerne forbeholdet. Og det med EU hær er jo ønsket fra både Merkel og Machron, så med 14 stemmer når lille Danmark nok ikke langt.

Myte #6 (som ikke er en myte): Enhver dansk regering er forpligtet over for EU til i det mindste at forsøge at få danskerne til at afskaffe mindst ét af de fire forbehold. EU bliver jo aldrig til en rigtig union, når man har fodslæbende medlemmer som eksempelvis Danmark.
Stem derfor NEJ, så udsætter du forhåbentlig gennemførelsen af Unionen i fuldt omfang. Du ved, Unionen uden ytringsfrihed, Unionen med censur og uden demokrati, men med knaldhårde despoter i førersædet.

Gunnar Johansen er svaret på hvordan myter og konspirationsteorier opstår

Tak for den tildelte ære; jeg vil nu helst opfatte mig selv som en mytedræber.

Arh, Gunnar. Du har selv underholdt med, at du mener, klimaforandringerne er et fupnummer, og at FN/IPCC har forbudt forskerne at kigge på andre forklaringer på de i øvrigt ikke-eksisterende klimaforandringer end drivhusgasser.

Så mytedræber er vist at strække den lidt mere end bare en anelse ;-)

Jeg håber ikke at jeg har underholdt med at klimaforandringer er et fupnummer. Klimaforandringer har altid fundet sted. Det jeg har påpeget, er at klimatosserne (IPCC) bilder folk ind at menneskeheden kan bevare klimaet som det var i 1980'erne. Ren ideologi uden naturvidenskabelig baggrund.

OK, klimaet forandrer sig i disse tider ikke i en grad, som adskiller sig fra det, det altid har gjort. Så når vi nu står med klimaforandringer i et tempo, der aldrig er set før, skyldes det med sikkerhed noget andet end drivhusgasser, men IPCC har desværre forbudt forskerne at undersøge andre muligheder (men lad os endelig ikke kalde det en konspirationsteori). I øvrigt mener Gunnar, at det nok alt sammen skal gå, så hvis ikke det kan give ro i maven, ved jeg ikke, hvad der ellers kan.

Johansen siger det så glimrende!

Fint indlæg, Johan Moesgaard.

For mig har det medforbeholdene altid været delt i to, hvor retsforbeholdet og valutaforbeholdet var de vigtige og de to andre uden betydning.

Den med unionsborgerskabet har jo stadig ingen betydning, i og med at det vist aldrig kom videre end til snakken, men skulle det komme til noget konkret, ville jeg da ikke feje det af bordet uden at kigge på det først.

Forsvarssamarbejdet har jeg også altid set som uden noget indhold af betydning, men jeg har bestemt ikke noget imod ideen, specielt ikke efter de 4 år med Trump i spidsen for USA. Så jeg ender nok med at stemme ja til at afskaffe det.

Men hed og lykke med at få de fleste andre her til at gøre det samme. De tager det vist ikke helt så afslappet som jeg.

Unionsborgerskabet blev indført, så vidt jeg husker. Bare sideordnet med vores nationale statsborgerskab.

Sådan blev dét forbehold neutraliseret.

Hører gerne, hvis jeg skulle være forkert på den.

Myter eller ej. Her er hvad der venter Irland og Storbritannien:

https://www.youtube.com/watch?v=Yz27W8eWO-c

Denne video er blevet offentliggjort i The Guardian https://www.theguardian.com/world/2022/may/03/ireland-condemns-russian-t...

Håber ikke tsumamien skylder ind over Jylland tillige. Uha uha da da da.

GLIDEBANEN:

I 1992 sagde danskerne sagde NEJ TAK til EUnionen. Det blokerede for alle EUnionens lande. (Maastricht)

Danskernes politikere udviklede derefter De Fire Forbehold, for at Danmark ikke længere skulle kunne blokere for hele EUnionen.
De Fire Forbehold var politikernes garanti til danskerne for, at danskerne IKKE skulle indgå i en europæisk union som de andre lande (Edinburgh-aftalen).

I 1993 sagde danskerne JA til Edinburgh-aftalen, idet de anerkendte De Fire Forbehold som en garanti mod at Danmark skulle gå fuldblods ind i en EUnion.

Lige siden har politikerne søgt at skubbe danskerne ud på glidebanen mod en fuldblods EUnion.

I 2000 sagde danskerne NEJ TAK til at ophæve møntforbeholdet, altså NEJ TAK til at skulle have EUro'en,
selv om politikerne fortalte, at dansk økonomi ville ryge lige durk i det store sorte hul. Nyrup - eller var det Jelved - nærmest græd på tv, da danskerne sagde NEJ TAK til at ophæve møntforbeholdet.

I 2015 sagde danskerne NEJ TAK til at ophæve retsforbeholdet, selv om de dygtige politikere truede med, at Danmark ville blive oversvømmet af pædofile og at dansk politi ville blive forbudt adgang til Europols hellige haller og computere. Det skete vist ikke.

I 2022 truer politikerne så med, at Danmark aldrig mere får lov til at være med i krige.

Det må naturligvis være på grund af forsvarsforbeholdet, at Danmark ikke har deltaget i nogen som helst krig siden 1993.
Bortset fra på Balkan. Bortset fra i Syrien. Bortset fra ved Afrikas kyster. Bortset fra i Irak. Bortset fra i Afghanistan. Og bortset fra mod pirater i gummibåde.

Når danskerne siger NEJ TAK, får de en afstemning mere.
Når danskerne siger JA TAK, får de ikke en afstemning mere.

--

Maastricht: https://da.wikipedia.org/wiki/Maastricht-traktaten
Edinburgh-aftalen: https://da.wikipedia.org/wiki/Edinburgh-aftalen

Helt enig, Lejf Mikkelsen.

Danmark er allerede medlem af NATO, som har ført os ud i en lang række fiaskoer og militære nederlag, fordi vore politikere af en eller anden grund er meget mere krigsliderlige end flertallet af danskerne. Hvorfor de - uden at spørge befolkningen - igen og igen går i krig hvor som helst amerikanerne måtte ønske det.

Så længe vi har Forsvarsforbeholdet kan vore politikere ikke bare uden videre gå i krig i EU-regi. For tiden vil regeringen meget gerne sende danske soldater til Ukraine, hvor de så kan blive slået ihjel af russerne, men det forhindrer forbeholdet heldigvis.

Derfor: Stem nej til afskaffelsen af Forsvarsforbeholdet, vi kan simpelthen ikke betro så vigtige beslutninger til vore politikere. Danmark har været på den tabende side i hver evig eneste krig, som Danmark har deltaget i, siden AFR gjorde Danmark til en krigsførende nation.

Hvis demokrati ikke virker første gang, så prøver vi da bare anden, tredje, fjerde... Indtil det virker. Det er da let nok.

Det blå svindlerhold viger aldrig. Og da slet ikke for rødt lys. Og vælgerne? Det er bare så irriterende. Er I klar over hvad det koster med SÅ mange folkeafstemninger om det samme? I kun sgu da bare have stemt JA første gang. Så var vi sparet for årtires bøvl og ballade. Nogen gang kan mad godt blive lidt missundelig på Kim Jong-un
Supreme Leader of North Korea. For her ties og her handles.

Det blå svindlerhold

endnu en fantastisk kommentar fra det røde orakel
Tak Jeppe
.

Danmark kan muligvis ikke blive tvunget i krig....Men,ANDRE kan "tvinge Danmark i krig hvis det er krig de vil".
Og HVAD så ? Spørger et land måske først om DANMARK vil i krig ? NEJ. Og det er egentlig viden nok.
For alle de krigliderlige må de nøjes med at købe en pose legetøjssoldater og stille dem op hjemme på
"herreværelset" sammen med et diorama. Det er på tide kloden AFRUSTER. Det gør man IKKE med et JA 1 JUNI.
Kun med et stort rungende NEJ NEJ NEJ NEJ.

Hvis man skal tage Moesgaards indlæg som seriøs oplysning, skulle hans indlæg nok have været mere objektivt.
Hans indlæg er ren ja-reklame.
Det er intet til hindring for at Nato eller FN kan opfylde de samme militære ønsker. I øvrigt HAR DK. deltaget i militær operationer, trods vore forbehold.
Jeg mangler også info om hvad det koster at afskaffe forbeholdene. Det er vel næppe gratis.
I øvrigt kan jeg godt huske hvad vi stemte om i 1972, og hvor vi er i dag. I mellemtiden har DK. tilsluttet sig et utal af aftaler, og hver gang har løftet været, at vi ikke afgiver suverænitet og at Unionen er stendød. Men noget tyder på at ja-siden er ligeglad med den danske stat, og at vi bare skal være en del-stat i EUs forenede stater.

Du glemte at nævne at stemmeprocenten i 1972 var 90,1% og af dem stemte 63,4% ja til medlemskab af EF. På trods af at nejsigerne (36,6%) havde ført en kampagne på at var vi først blevet medlem af EF, kunne vi ikke melde os ud igen, har de i alle årene siden 1972 kørt kampagner på at Danmark skulle melde sig ud af EF/ EU, det er der ikke flertal for endnu, men muligheden for udmeldelse er til stede når man ser på Brexit, så EU-modstanderne skal bare samle opbakning til deres ønske om udmelding så Danmark kan "slippe" ud af EU.
Når det gælde forbeholdene til Maastricht, som Danmark er alene om, mener jeg at alle forbehold burde afskaffes, enten er man medlem eller også er man ikke, hvad er problemet? Danmarks befolkning er ca. 5,8 millioner, de øvrige 26 landes befolkning er på ca. 450 millioner og de eksistere fint uden forbehold.
Forbehold mod EURO er rent pjat, og kun til besvær hver gang vi skal ud at rejse, det er kun bankerne der tjener penge på omveksling.

Og hvor mange af de øvrige 26 lande har så fået lov til at stemme ?
Du glemte så at nævne HVAD der blev stemt om i 1972. Det var et fællesmarked med samhandel som tema.
At der også dengang var en skjult dagsorden for fremtiden, kan vi først se i dag.
Nogle mennesker kan åbenbart godt lide at man ta´r røven på dem, og bliver ved med at logre med halen.
At man melder sig ind i en klub, betyder jo ikke at man skal give bestyrelsen frit slag til alt.
Vi er pt. så viklet ind i EU at en udmelding er utopisk, men derfor kan man jo godt sætte en fod ned og sige stop.

Nu er der jo ikke noget i tilværelsen der er stationært, der kommer hele tiden noget nyt der skal tages stilling til.
Jeg går ud fra at du ikke er uenig i at alle de andre 26 medlemslande har en "demokratisk" valgt regering og lovgivende forsamling, som vælgerne har stemt på.
Når det gælder folkeafstemninger er det ikke altid lige demokratisk, se blot til Schweiz som er kendt for de mange folkeafstemninger, her fik kvinderne først valgret i 1971, den sidste kanton (Appenzell Innerhode) dog først i 1990.
Havde vi i Danmark holdt afstemning om vi skulle havde en storbæltsbro var den ikke blevet opført og færgerne ville havde sejlet endnu. Heldigvis var der flertal i folketinget til anlægsloven om en bro, men kun fordi den skulle være brugerbetalt, ellers ville partiet Venstre ikke stemme for. Så demokrati er godt, når bare det ikke overdrives så vælgerne skal stemme om alt, som de fleste har meget lidt kendskab til hvilken betydning det har for fremtiden.

Bent, du ved jo godt at selv om vælgerne har stemt, så er der rigtig mange ting som dukker op i en valgperiode, og som man ingen anelse har om, hvad ens kandidat mener.
Pt. undere jeg mig over at alle folketingsmedlemmer og kandidater mener præcis det samme som deres formand, selv om der i vælgerkorpset er spredte meninger. Det gælder på på ja og nej-siden.
Det er i mine øjne ikke særligt demokratisk, og modsiger til en vis grad dit indlæg.

Hvis du ved demokrati forstår at alle skal være enige, før der tages en beslutning om hvordan et eksakt problem skal løses er det næppe gennemførligt, da det vil være meget tidkrævende. Så vi må nøjes med det næstbedste, som er et "flertalsdemokrati" hvor det er et flertal i folketinget som afgør om der skal stemmes ja eller nej til de love der skal stemmes om.
Selv Enhedslisten har måttet ændre sin holdning i flere sager, hvor deres folketingsmedlemmer nu kan stemme ja eller nej uden det først skal forelægges deres hovedbestyrelse og til afstemning blandt deres medlemmer. De har også valgt en "formand" som de kalder forperson, når der skal forhandles med de øvrige partier, p.t. Maj Villadsen.
Når det gælder folkeafstemninger er der jo desværre mange vælgere som ikke har indsigt i, eller sat sig ind i, hvad der skal stemmes om og hvad indflydelse det får for Danmarks fremtid om det bliver et ja eller nej.
Mange vælgere lader sig "forføre" af typer som Glistrup, Pia Kjærsgaard, Pernille Vermund eller endnu være, af Rasmus Paludan.

Hans Jensen, du har da helt ret i at der er mange ting som dukker i en valgperiode, f.eks. Corona og krigen i Ukraine. Mener du helt alvorligt at begge dele skulle til folkeafstemning før det blev besluttet hvordan Danmark skulle forholde sig til Corona-epidemien og krigen i Ukraine? det ville nok havde forsinket beslutningsprocessen en del og i hvert fald ikke være til gavn for befolkningen. En folkeafstemning kræver at der bliver fremlagt et eller flere forslag til løsning af Corona-epidemien eller hvordan Danmark skulle forholde sig til krigen i Ukraine.

Tja, et ja til mere forsvar er også et ja til flere våben og de stærkeste vinder tilsyneladende freden. Lad os i det mindste at et nej er et ja til mere fred og færre våben 🙃

Vil du have en verden i evig konflikt for fremtiden så skal du helt sikkert stemme JA d. 01. juni.

Vil du derimod have en verden med en chance for at leve i fred og fordragelighed for fremtiden, så skal du helt sikkert stemme NEJ d. 01. juni.

GIVE PEACE A CHANGE - STEM NEJ.

For dine børns skyld.

-

Der venter menneskeligheden enorme udfordringer for fremtiden. Og det ved vi alle sammen godt. Det kræver et tæt samarbejde verden over, hvis vi bare skal have en chance for at prøve på at løse opgaven sammen.

Alternativet er krig. Ikke krig. som du har hørt om det før. Men en total ødelæggende krig, hvor alt ødelægges og rester af civilasionen vil forsøge at bygge noget nyt op. En løsning som nogen ønsker for at et USA kan stå som leder af verden uanset hvad. Selv en total ødelæggelse af Jorden - Ikke så sært så mange amerikanske milliardæren har så travlt med at forlade Jorden.

100 år. Det er hvad menneskeligheden har tilbage, hvis ikke vi i samarbejde finder en løsning med klimaet som den, uden sidestykke, absolut største udfordring - Om end det matematisk set allerede er for sent, kan vi ikke opgive tanken om det fortsat er muligt. Sådan er det.

og endnu en kommentar fra det røde orakel
.

14.000.000.000.000 kroner bliver brugt på det l.... militær verden rundt år efter år. De værdier det repræsenter er den ENESTE chance der er for at rette op på de udfordringer menneskeligheden står over for.

Men det blå svindlerhold vil krig. Sådan er de mennesker.

det blå svindlerhold

og her den 3. kommentar i denne tråd fra det røde orakel

Jeppe, nu overgår du Aksel kvantitativt men ikke kvalitativt, men det er vel også meningen?
.

NEJ TAK TIL MERE EU-DIKTATUR
Det kan godt være at Anders Fogh og nu Jeppe Kofod m.fl. på Borgen styres af de magtfulde fra USA eller fra EU, og lader sig (be)drage af stormagt-mennesker der lokker, så de bliver helt forblændede, og glemmer danskernes nationale følelser og fællesskab. Det kan godt være at Mette F. har en "svaghed" for fransk Macron, der gerne vil styre EU, og nu også noget EU-militær. Men... EU vil blot have endnu et jerngreb som EU-lande skal "tilmelde" sig (binde sig til), så EU kan magtbestemme endnu mere.
Ufatteligt at Socialdemokratiet ikke lytter og observerer, at mange af deres egne vælgere af danskere er yderst skeptiske omkring EU-magten, og at S-regeringen ikke forsøger at finde andre løsninger, end kun via EU-ægteskabet, som mange danskere gerne vil skilles fra. En løsning i samarbejde med ALLE interesserede lande i Europa ville være bedre. Måske en europæisk gren af NATO, når nu NATO allerede eksisterer – eller noget helt tredje.

EU-magtens egoisme har misbrugt deres magt og overskredet danskernes grænse, for længe længe siden, og utallige af gange. EU-magten konflikter og ødelægger nemlig vores velfærdssamfundsmodel og danske værdier på rigtig mange områder, bid for bid, og det er bekymrende. Danskere stoler derfor ikke en bønne på EU, og kan ikke se, at...
Læs resten af min kommentar i tidligere artikel:
https://piopio.dk/kofod-lover-ny-afstemning-hvis-der-kommer-en-eu-haer

Fornuften starter i enhver skolegård!

Og vi kunne jo passende starte med Herlufsholm!

Så kunne vi se om vi kunne få styr på alle de andre friskoleskolegårde!

Og til sidst få styr på folkeskolernes skolegårde!

Alle de røde ønsker alverdens flygtninge ind i alle skolegårde!

Uden gårdvagt! Uden personale der kan forene de mange sprog!

Og hvis en netop i tiden befolkningsgruppe er mest fordrevet/forfulgt og dit gode hjerte løber af med dig!

Ja, så er du/I/vi statsracister! Ifølge nye grønne!?!

Hvis man stemmer ja til en gårdvagt/ti gårdvagter, skal man så stemme ja eller nej til forsvarsforbeholdet?

Thi jeg går ind for at folks børn fra hele verden skal samles i min skolegård og jeg forventer at alle opfører sig som man kan forvente af børn.

Børn er børn!

Og nu skal de sammensættes ifølge den nye gymnasiereform, så der er børn af alle økonomiske kalibre i alle skolegårde!

Ikke noget med sprog, etnicitet, kultur, historie, generationers livserfaring!

Nej, regnedrengenes algoritme bestemmer fremtidens sammensætning, mobning og elskelighed!

Og hvad koster hele herligheden?

2 % af BNP! Thi det har statsminister Mette Frederiksens regnedrenge nået frem til!

Og det er meget ambitiøst! Ja, nærmest verdensførende!

Så der er ingen grund til forsvarsforbehold! Mette har en master i afrikanske forhold!

Hun ved om nogen, hvordan man får en multikulturel skolegård til at fungere!

Men først og fremmest afventer vi nu resultatet fra Herlufsholm!

Her styrer de ældre de yngre!

Og det koster præcist 2% af skolepengene!

Det er hvad de rige har råd til!

Og her søger krage endda mage!

Tænk hvis hele algoritmen skulle tages i anvendelse!

Skolegårde koster kassen!

Oftest blot en på kassen!

Af Orla Frøsnapper eller Putin eller Hitler eller

I årtier har Herlufsholm været kendt som en eliteskole, men livet bag den prangende facade har for flere elever været præget af noget helt andet.
Peter kan stadig huske lyden af det bump, det gav, når en anden elev pludselig blev hevet ud af sin seng en tidlig morgen.
Det var umuligt at overhøre.
For på kostskolen Herlufsholm bor man på sovesale.

- Som forældre til et barn, der går på Herlufsholm, er vi dybt rystede over de vidnesbyrd, der kommer frem i den aktuelle dokumentar om skolen. Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af, lyder det fra kronprinsparret i opslaget på kongehusets sociale medier.

Det er svært at opgive forsvarsforbeholdet!

Verden vil vold og krænkelser og mobning.

Tænk hvis vi blot i lille Danmark kunne få styr på skolegårdene!

Hver gang de røde og nu også blå putter flere børn ned i skolegården, ja, så koster sikkerheden, forsvaret kassen!

At overlade gårdvagten til de ældste elever - algoritmen siger 2% af BNP lig skolepengene, ja, så har enhver skole et problem.

I folkeskolen bruges 0,05 % af BNP på gårdvagter!

Hvad indad tabes, skal udad vindes!

Og Mette Frederiksen har en meget ambitiøs, nærmest verdensførende plan for verdens sikkerhed!

Endnu har hun ikke turdet stå ansigt til ansigt med Orla Frøsnapper alias Putin.

En Østersø-angrebsunion kunne give hende rygstødet og opbakningen og modet!

At få styr på eget nærområde er det pengene skal bruges til!

Pædagogik koster kassen! Og i øjeblikket er Orla Frøsnapper uden for pædagogisk rækkevidde!

Men hvis Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tyskland og Danmark tog hinanden i hænderne og omringede Orla Frøsnapper med jagerfly og avancerede droner fra alle sider, ja, så var roen og balancen genskabt i skolegården. Og Putin vil igen uddele slik til alle!

Herlufsholm i international perspektiv!

Men det starter altsammen i skolegården!

Gårdvagter koster kassen!

Også for dagpengemodtagere, syge og arbejdsløse!

Thi de får sjovt nok også børn! Præcist som i Afrika!

Vi må til lommerne! Bekæmpelse af mobning koster! Og koster! Og koster!

Hver gang en ny etnicitet, kultur, sprog, generationserfaringer puttes ind i skolegården skal udgifterne fordobles eksponentielt!

Noget der desværre ikke er gået op for Mette Frederiksens regnedrenge!

Og slet ikke for venstrefløjen!

Opdragelse koster kassen! Enten på den ene eller anden måde!

Her er ingen forbehold!!

Og når Parisaftalen siger at der skal skæres ned på alt i skolegården. Og alt skal omlægges!

Ja, så skal der ansættes et tifold flere gårdvagter!

Hvilke klasser skal skrue ned for varmen?

Mobningen kan igen begynde!

Ex catedra virker i en regering!

Men ude i virkeligheden i alle skolegårde skal tingene forklares og sættes på plads i nyt normer og former, som alle skal forstå og respektere!

Forsvar og sikkerhed koster!

Med mindre man blot står med et gevær og truer med skoleskyderi som en anden Putin!

Valget er dit!

Var der for få skolevagter da du var barn er valget nemt og enkelt!

Vil du nødigt gå i skole i dag med folkeskolens nye multikulturelle situation. Ja så bliver afstemningen svær?

For såvel en rød som blå vælger!

Spørgsmålet er om farver i det hele taget er relevant!

Putin er en multikulturel magtsyg diktator der indtager skolegårde!

Nu er lille Danmark gået i selvsving over Herlufsholm!

Vi vil så meget! Og kan så lidt!

Men i Danmark har du endnu en stemme!

Imod Orla Frøsnapper!

Er du en bot?

Annonce