Debat: Vi lærlinge har faktisk noget på hjerte – men vi har et arbejde at passe

Unge med håndværker-baggrund kan ikke genkende sig selv i den offentlige debat. Vi føler os svigtet – af politikerne, medierne og samfundet, skriver lærlingeformand.
Foto: Jonas Krøner
Daniel Troels Arildslund, blikkenslagerlærling og formand for Blik og Rør Ungdom.
Jeg er blevet klummeskribent her på Netavisen Pio. Det er ukendt farvand for mig – men jeg sætter stor pris på muligheden.

Det er nemlig ikke særlig tit, at medierne giver en stemme til sådan en som mig – en ung lærling og kommende faglært.

De store mediehuse interesserer sig ikke for mig og mine kammerater. Men hvorfor skulle de også det?

Langt de fleste (velsagtens alle) journalister har jo selv gået i gymnasiet og dernæst – måske afbrudt af et par ”sabbatår” – læst videre på en lang videregående uddannelse. De kender hverken os eller vores hverdag.

Det er det samme med politikerne. Knap to tredjedele af folketingsmedlemmerne er akademikere. Til sammenligning udgør de kun omkring 14 procent af befolkningen.

Der er meget få arbejdere i Folketinget. Jeg ved godt, at nogle mener, at vi ikke rigtig kan tale om en ”arbejderklasse” i dag. Vrøvl. Det er de faglærte og ufaglærte.

Og de udgør knap 70 procent af den danske befolkning – også selvom man ikke skulle tro det, når man ser, hvad der optager såvel politikere som journalister.

Ligestilling – hvad med uddannelsesbaggrund?

Der er en skæv repræsentation i landets lovgivende forsamling. Nogle siger ellers, at det ikke ”i sig selv” er et demokratisk problem, at en så stor andel af politikerne har akademisk baggrund. Det synes jeg, det er.

For det har – selvfølgelig – en betydning for de politiske beslutninger, der bliver truffet – og dermed den lovgivning, der bliver vedtaget på Christiansborg.

Når (borgerlige) politikere f.eks. vil afskaffe retten til tidlig pension, så viser det en komplet mangel på forståelse for mit og mine kollegaers arbejdsliv. Vi er dem, der er startet tidligst på arbejdsmarkedet, og vi har fysisk hårde jobs.

Meget få taler om uddannelsesbaggrund

Når vi taler om ligestilling i Danmark, falder snakken oftest – og hurtigt – på ligelig repræsentation mellem kønnene. Det er også vigtigt. Men meget få taler om uddannelsesbaggrund. Det, synes jeg, er både mærkeligt og tankevækkende.

Når politikere og journalister har læst de samme typer uddannelser, færdes i de samme miljøer, går op og ned ad de samme typer mennesker, så bidrager det samlet set til en skæv (offentlig) debat – herunder en skæv mediedækning.

For når repræsentationen er skæv, så tipper balancen. Det burde ikke være raketvidenskab. Det er det i hvert fald ikke for mig – og jeg har ikke en gang læst på universitetet.

Mine kammerater stemmer ikke

Vi føler os svigtet – af politikerne, medierne og samfundet. Måske er det derfor, at mange af mine lærlingekammerater og kollegaer ikke stemmer, når der afholdes valg.

Det er ikke for at påtage mig en offerrolle

De har lav tillid til det politiske system og har ikke nogen at spejle sig i. For politikerne – blå og røde, højre- og venstrefløj – taler ikke om vores hverdag. De snakker politiker- og akademikersprog.

Misforstå mig ikke: Det er ikke for at påtage mig en offerrolle. Som blikkenslagerlærling er jeg vant til at færdes i et fag og en branche, hvor man ranker ryggen og skyder brystet frem. Man handler mere, end man snakker. Man bliver bedømt på – og står til regnskab for – sit arbejde hver eneste dag. Hele året rundt.

Men vi bliver sjældent hørt. Og det er heller ikke os, der fylder i debatspalterne. Det er en skam – for vi har faktisk noget på hjerte.

En stor del af debatten foregår i dag på de sociale medier. Men vi har ikke tid til at være på de sociale medier i arbejdstiden. Vi har jo et arbejde at passe.

Daniel Arildslund er udlært blikkenslager og tidligere formand for Blik og Rør Ungdom.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Danmark er ved at blive delt op i jobs, som anses for at være vigtige og så jobs, som ingen rigtig regner med. De vigtige jobs er de højtlønnede bekvemme hæve/sænkebords stillinger, hvor den velbetalte middelklasse sidder og så er der de lavtlønnede jobs, hvor man får beskidte hænder og arbejdet anses som mindre værdifuldt og hvor de ansatte bare kan skiftes ud efter forgodtbefindende. Hvis de da overhovedet er ansatte og ikke kommer fra nultimers kontrakter fra vikarbureauer.

Det blå svindlerholds slaraffenland. hvor højlønnede betaler sig fra alt det ubehagelige til de villige underprivilegerede.

Velkommen til det "moderne" Danmark. Et drømme land for de blå svindlere, som lever et sorgløst og stressfri tilværelse på ryggen af de villige og underprivilegerede.

Hvor længe vi I villige underprivilegerede derude lige finde Jer i det?

Der er INTET så let og bekvemt som at svinge et velfyldt Dankort i automaten for at få de villig og underprivilegerede til at sætte sig i sving.

Og hvis først ALLE muligheder for dagpenge, kontanthjælp og SU er skåret væk, så er der fri bane for udnyttelse af de lavtlønnede i Danmark. Ikke, som før, med en løn på 175 kr. i timen. Men nu den mere "moderne" løn på 75 kr. i timen. Så er der jo god økonomi for de højtlønnede til ferie og tidlig pension.

Glæd Jer unge. I får det sjovt. Med mindre I siger STOP. Her kan de ægte røde fagforeninger være Jer til en uvurderlig hjælp i kampen med en fælles røst, som det privilegerede "moderne" Danmark ikke kan være undvige. Men som enkelt individ har I ikke en chance. Ikke EN.

Blå smølf hvad skulle vi uvidende dog gøre uden dig og dine kommentarer?
.

Det blå svindlerholds
de blå svindlere

Tak til den blå smølf Jeppe for endnu en gang at belære os andre

Hov forresten hvad med at tænke dig om Jeppe så du får det hele med i en kommentar?
.

Jeppe har ret !!!
Vores samfund er blevet en omvendt pyramide, hvor landmænd, fisker og håndværker, kort sagt alle de som laver værdier i samfundet er blevet spidsen af pyramiden. Som brødføde teknokrat, djøf’er, og andre Bureaukrater som pålægger alle andre en masse papir arbejde for at de selv kan hæve deres løn.

De som skaber de sande værdier brødføder de privilegerede med høje lønninger og gode pensionsordninger. Vil du se skræk scenariet så ven blikket mod Tyskland. Her kommer du kun til orde med en doktor titel.

Hvis ikke i unge siger STOP, så er det sådan Danmark bliver inden de næste 10-15 år.

Og der er INGEN andre der gør det for Jer. Vi ældre har i sin tid taget kampen op og vandt fordi vi stod sammen. Ikke mindst i de røde ægte fagforeninger. I det fællesskab har I VIRKELIG og ÆGTE magt. Og det er det eneste som tæller, hvis I vil have det samme gode liv, som vi ældre har tilkæmpet os og som har skabt det liv I har haft indtil nu. Nu må I kæmpe, hvis I vil bevare det. Det gode liv. Ellers mister I det.

Hej Daniel.

Jeg glæder mig til at læse flere klummer fra din hånd. Din analyse af "den talende klasse" er spot on: Middelklassen sidder på store dele af medielandskabet og former den offentlige debat, som politikerne så reagerer på. Arbejderklassen har ikke en stemme, hverken i medierne eller på Christiansborg.

Men det er og bliver arbejderklassen, som bygger Danmark og producerer de værdier, som gør os til en af de rigeste nationer i verden. Det er et demokratisk problem, at der stort set ikke er nogen håndværkere og ufaglærte arbejdere på Christiansborg.

Stor ros til Netavisen Pio for at give fast spalteplads til en lærling, der kan give os et indblik i, hvordan det er at være en håndens arbejder i det moderne Danmark. Forhåbentlig vil det kunne inspirere til at lade flere unge arbejdere komme til orde. Det er jo dem, der skal rydde op i det rod, vi gamle har efterladt til dem.

Jeg forstår ikke helt "klynkeriet", for hvis "arbejderklassen" udgør næsten 70% af vælgerne, hvorfor er der så ikke flere som melder sig ind i et politisk parti og opstiller som kandidat til folketinget? Mig bekendt er deres arbejdstid 37 timer om ugen lige som alle andre, der arbejder i fuldtidsstillinger.
Med mit kendskab til hvad der diskuteres af folk i "skurvogne" er det næppe meget politik eller samfundsforhold, men mere sport, især mandefodbold og så selvfølgelig snakkes der også om "damer", men det kan jo være det ændre sig når Daniel og de andre lærlinge er færdiguddannet og indleder deres arbejde på arbejdspladserne, det må man da håbe, men jeg tror desværre at sporten "vinder" over politik.

Mange fra arbejder klassen blev vildledt til at stemme på Dansk Folkeparti op gennem 00'erne pga. Dansk Folkeparties udlændinge politik. Det blå svindlerhold ført an af Anders Fogh Rasmussen i starten, med Claus Hjort Frederiksen som neo liberal chef ideolog, brugte herefter Dansk Folkeparti som parlamentarisk grundlag til at starte på ødelæggelserne af den danske velfærdsstat, som han hadede af hele sit hjerte. Den danske arbejderklasse blev manipuleret af det blå svindlerhold til at stemme for ødelæggelse af deres egene hårdt tilkæmpede privilegier og savne den gren over de selv sad på ved at bruge Dansk Folkeparties udlændinge politik som brækjern til at ødelægge velfærdsstaten bag lukkede døre og nedrullede gardiner bag ryggen af den danske befolkning uden de viste noget. Det skete med små ubemærkede politiske justeringer i staten, samt ved at bearbejde de danske værdier ved at nedværdige de ressourcesvage og udstille dem som samfundsnassere gennem Fattig-Carina og Dovne-Robert, samt med store reklamebannere mod kontanthjælp og dermed skabe en folkestemning imod de ressourcesvage og deres adgang til velfærdsydelser.

Men op mod det seneste folketingsvalg faldt tiøren til sidst. Og Dansk Folketing måtte se sig slået til pindebrænde med et katastrofalt valg. Fra 21% af stemmerne i 2015 til 8,7% i 2019.

Det seneste blå svindlerhold angreb på velfærdsstaten er pensionskommissionen som er et direkte angreb mod folkepensionen. Formand for kommissionen er Jørn Neergaard Larsen. Han er tidligere formand for Dansk Arbejdsgiverforening og tidligere beskæftigelsesminister for Venstre.

Det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
Det seneste blå svindlerhold <<< ny variant

Tak blå smølf fordi du minder os om alle de nuværende og tidligere onde mennesker på den blå fløj
.

Så vil jeg da bare sige velkommen til Daniel. Jeg ser frem til at læse dine klummer.

I årevis har det politiske fokus været de højere uddannelser, de akademiske. Og medierne er blevet brugt flittigt til at præsentere Danmark som et videns-samfund. Hvert år er der indslag i TV om de ny-udspungne studenter. Hvor fantasiløst! Danmarksmesterskaberne i Skills er til gengæld næsten ikke blevet nævnt. Taler vi om uddannelsessnobberi? Håndværkerne har man ikke talt meget om og social-og sundhedsfagene er blevet anvist som noget man altid kan blive. Jeg synes der begynder at tegne sig et andet billede. Nogen har vist fundet ud af at bilen ikke bliver repareret af en havbiolog. Huset bliver ikke muret op af en professor i lingvistik. Fjernvarmeanlægget bliver ikke etableret af en teolog. Børnene og de gamle bliver ikke passet af en cand. scient. pol. Manglen på faglærte håndværkere og uddannede social- og sundhedsmedarbejdere har fået lidt bevågenhed, og man har fundet ud af, at dem der får vabler i hænderne i stedet for i bagdelen også er meget værd hvis samfundet skal fungere. Og de der kan levere omsorg og pleje er også nødvendige, så andre kan passe deres arbejde.
Så det er fint at der kommer indslag med håndværkeres vinkel på samfundet. Mange flere burde løfte deres røst eller fatte pennen.

Hvor har I ret - op på barrikaderne - søm flag til masten - slut med uddannes snobberiet - i et selskab med forældre til curlingbørn blev der pralet vidt og bredt om de unge pogers fortræffeligheder - alverdens højere uddannelser - ulideligt at høre på - selvfede forældre der så deres børn som fremtidens redning - midt i dette forældre orgie af velbjergethed og selv tilfredshed spurgte jeg ind til, om der var nogle af de velbjergedes unger der kunne slå søm i - TAVSHED rundt om bordet. Sådan ligger landet curlig børnes forældre ved simpelt hen ikke hvad vi taler om - ved knapt hvordan en hammer vender - skønt - smukt og befriende - håbefuldt at læse det I skriver - Det er Jer der skal redde os fra den nedtur der truer Danmark !!!! TAK for ordene !!! tastefejl ub ! :>))

Hej Daniel
Hvor har du ret i mange af dine betragtninger.
Men det kræver en indsats fra jeres side. Gå ind i DSU, den faglige ungdomsforening. Tag stilling til samfundsproblemer.
Og dernæst: Stil op til valg. Lige fra den lokale partiforening/fagforening og til folketinget.
Bland jer i den offentlige politiske og faglige debat.
Man kan, hvad man vil! Men det er ikke gratis - det kræver tid og engagement.
Hvis ingen faglærte/ufaglærte stiller op, er banen kridtet for akademikere.
Så kom ud af starthullerne.
Med venlig hilsen
Kvinde og banebryder i halvfjerdserne
Bodil

Til Daniel er der bare at sige at det er med at komme i gang med politisk arbejde, så kan han måske ende som justitsminister. Den nuværende, Mathias Tesfay, er uddannet murer og det går jo meget godt for ham.

Tak Daniel. Der er virkelig hård brug for unge som dig.

"Mine kammerater stemmer ikke. Vi føler os svigtet"

Du må overbevise andre unge, hvor vigtigt det er at stemme. Jeg kan godt forstå mange unge fra EUC uddannelserne føler sig overhørte. Og det er en lang sej kamp at få lydhør, når ingen gider hører. Men at stemme er det første skridt. Og så sætte sit kryds der, hvor man kan finde mest lydhør. Det er en god start. Det næste er at være med i en ægte rød fagforening. For fælleskab og forenet handling er magt. Og magt er nødvendig for at skabe forandring. Se i USA, hvor der er den ene protest fra de underprivilegerede efter den anden. Men der sker INTET. De bliver overhørt. For de er ikke organiserede. De har derfor INGEN magt. Magt til at stoppe produktionen gennem strejker og først starte den igen når de for hvad de vil have. Det er MAGT. Før i tiden var der ofte strejker i Danmark. Nogen gange general strejker, hvor store dele af landet lå stille. Og der blev først startet op igen, når der var opnået resultater. Det havde arbejdsgiverne stor respekt for. I USA bliver det kaldt socialisme og kommunisme, når de underprivilegerede kræver rettigheder og deres del af kagen. Men det er det ikke. Mange af dem stemmer heller ikke. Del i afmagt, dels fordi det kan være meget besværligt i USA at få lov til at stemme. Det er ikke som i Danmark, hvor stemmeseddelen kommer i postkassen.

Afgiv sin stemme til valg og de ægte røde fagforeninger. Det er den eneste magt almindelige mennesker har. Men sammen kan den være særdeles effektiv og stærk.

Den dag håndværkerne nedlægger arbejdet stopper verden.

Selv Putins verden. De røde fagforeninger styrer verden hvis de vil!

Det hedder den danske model!

Mette Frederiksen: Historiske tider kalder på historiske beslutninger.

Det historiske er at Putins dårlige beslutninger har skabt død, ødelæggelser, flygtningestrømme, inflation og mangel på fødevarer og himmelhøje priser på gas, olie og energi i almindelighed.

Energi er nu blevet til sikkerhedspolitik! For regeringen!

Putins ageren har gjort Mette Frederiksen mere grøn end rød!

Putins ageren har nu fået Mette Frederiksen til at opfylde Trumps krav om 2% af BNP til NATO, hvis ikke artikel 5 skal bortfalde!

Putins ageren har sendt forsvarsforbeholdet til ja/nej afstemning! På foranledning af Mette Frederiksen og den nye forsvarsminister!

Dette er Mette Frederiksens historiske beslutninger på baggrund af dagen 24. februar 20022.

Så langt så Mette Frederiksensk!

Gamle socialdemokratiske paroler tages ud af skuffer og skabe og Arbejdermuseet!

“Blive stærkere ved at stå sammen”. “Sammenhold”

“Stå tættere skulder ved skulder”, sagde Mette Frederiksen i aftenens debat fra KRIGSMUSEET!

Imod Putins “gammeldags angrebskrig”!

Og der stod alle de danske politikere skulder ved skulder, ord ved ord, et ord er et ord!

Men solidariteten skulle ikke skrives ind i lovteksten, som ønsket af DF og NB, m.fl.

Det juridiske spor og det politiske spor skulle holdes adskilt!

SF mente at vi danskere skal have mere suverænitet i verden! Ved at gøre EU og Europa stærkere!

Mette Frederiksen, der har en master i Afrika-studier, men intet ved om Rusland som f.eks. folketingsmedlemmet Marie Krarup, ser kun håbefuldt på forsvarssamarbejdet i EU, der i øjeblikket handler om intet mindre end syv missioner i Afrika og en enkelt i Europa. Man må jo bruge de kompetencer man besidder!

“Det er da en mærkelig diskussion”, sluttede Mette Frederiksen debatten af!

At en Morten Messerschmidt løb af med aftenens største indsigt, en Pernille Vermund der var mest klar i spyttet og minsandten om ikke Sikkandar Siddique gjorde den klareste pædagogiske indsats:

“Deltage i beslutninger vi ellers ikke kunne deltage i! Får indflydelse! Kan blokere de andres indflydelse!”

Kort og godt det handler om vores politikere! Det er op til vores politikere! Har du/I tillid til vores politikere?

Vi er medlem af NATO? Ja
Vi er medlem af EU? Ja

Men NATO og EU er for danskerne som KRIFA er for deres medlemmer!

En gul og billig forening uden reel betydning!

Arbejdsgiverne og Putin gør som det passer dem!

Indtil de røde fagforeninger folder sig ud!

Og hvem er de røde fagforeninger i NATO så?

Mette Frederiksen: Amerikanerne, Canada og det transatlantiske sammenhold sikrer Danmark!

Og tilføjede Morten Messerschmidt: GB - Storbritannien.

Storbritannien og Boris Johnson der i dag har sikret Sveriges sikkerhed ved NATO- indmeldelses-forhandlinger!

Hvor var Mette Frederiksen?

Mette Frederiksen der har udkommanderet ordet “ambitiøs” og “verdensførende” til sine ministre!

Vi skal stemme ja/nej til forsvarsforbeholdet i EU!

Det er Mette Frederiksens ambitiøse og verdensførende svar på Putins uhyrligheder!

En rigtig stærk gul fagforening uden reel indflydelse! Kun et billigt kontingent!

Bliver Danmark et mere sikkert land ved et ja?

Nej, nej, nej, nej svarede politikerne. Et stort spørgsmålstegn fra Løkke og SF!

Kun Venstres formand mente at Danmark igennem NATO og et ja ville blive et mere sikkert land og Jacob Ellemann tilføjede:

- Vi skal beskytte Danmark igennem alle de foraer, som vi kan!

Se det lyder interessant?

Maersk har tjent 50 milliarder ekstra under coronaen! Hvad har Maersk bidraget med i kampen imod pirateri ved Afrikas horn? De borgerlige taler altid om privatisering?

Den gamle Maersk gav samfundet af sin gavmildhed når det gik godt!

I begyndelsen af 2005 åbnede det 41.000 kvadratmeter store operahus på Dokøen i København. Med en pris på 2,5 milliarder kroner er bygningen Danmarks hidtil største kulturgave, som blev doneret af A.P. Møller Fonden.

Hvor er alle Danmarks private fonde og store gevinsttagere her under Putins uhyrligheder?

Og hvor er alle vi danskere, svenskere, nordmænd og finner?

Hvornår danner vi vores egen ægte røde forsvars-angrebs-forening, der ikke finder sig i noget!

Og slet ikke noget der ligner det som den russiske Bjørn triumferer med i øjeblikket!

Hvornår rejser vi os fra de gule foreninger NATO og EU og tager sagen i egen hånd!

Østersøen og Nordeuropa har et problem!

Nøjagtig som Middelhavslandene har deres problem!

Ingen gør noget i den gule forening!

Det går jo så godt!

USA, Canada og Storbritannien redder kastanjerne ud af ilden når det har brændt længe nok!

Lad de andre stå, så ender jeg med kors og bånd og stjerner på!

Dansk forsvar handler ikke om Afrika, Middelhavet og pirateri der højest koster Maersk 50 millioner om året!

Historiske tider kalder på historiske beslutninger!

Ja, Mette Frederiksen!

Men

Det historiske er at Putins dårlige beslutninger har skabt død, ødelæggelser, flygtningestrømme, inflation og mangel på fødevarer og himmelhøje priser på gas, olie og energi i almindelighed.

Det er det de historiske beslutninger skal rette sig imod!

En Østersø-angrebs-forening a la en ægte rød dansk fagforening, der ikke finder sig i noget!

Det er hvad Danmark, Norden, Østersø-regionen og Ukraine behøver!

Tre hangarskibe med hver 50 angrebs-jetjagere, der smadrer alt hvad der bevæger sig fra russisk territorium og ind i Østersø-landene. Lutter konventionelle våben.

Svarer Rusland igen med atomvåben, træder NATOs paragraf 5 straks i funktion og Hovedorganisationen NATO melder sig ind i kampen!

Se Mette Frederiksen! Det ville være ambitiøst! Og Danmark ville være “verdensførende”.

Og Sverige og Finland ville langt lettere kunne tage beslutningen om:

“Blive stærkere ved at stå sammen”. “Sammenhold”

“Stå tættere skulder ved skulder“

Alt det som vores nordiske brødre og især søstre så inderligt ønsker!

At være herre i eget hus! At vi bestemmer selv hvem vi vil være sammen med!

Og SFs Pia Olsen Dyhr sagde det i en fortalelse sådan:

- Vi ønsker at investere i forsvar, et territorial forsvar (Østersøen), for at forsvare værdier i verden, ytringsfrihed, demokrati, LGTB, Europa (Norden) vil noget andet end NATO!

Pladerne flytter sig i verden! Sagde Mette Frederiksen!

Men i modsætning til minken og coronaen, har Mette Frederiksen ikke flyttet sig en tøddel på forsvarsforbeholdet!

Same procedure as last time!

Og Lars Løkke forudså allerede at “den gule NATO-forening” ville blive pakket ned de næste tyve år! Altså endnu et nej!

Danskere elsker KRIFA- det billige lort!

Lad dog Trump og amerikanerne tage slagsmålet med Putin!

Hvad indad tabes skal udad vindes!

I Danmark nøjes vi med en folkeafstemning! Sådan fik vi Sønderjylland hjem igen!

Englænderne og amerikanerne gjorde det beskidte arbejde!

Også under den kolde krig, hvor fodnoterne stod skrevet på gule sedler fra højre til venstre!

Gult er godt og billigt!

Og alle flager med gult bekvemmelighedsflag, der nu blot har fået 50% blåt tilføjet!

En ægte rød forening som Putin ville have respekt for kunne bestå af Norge, Tyskland, Sverige og Danmark, som har råstofferne, teknologien og pengene, Finland, Estland, Letland og Litauen som har viljen og Polen der om nogen forstår Ruslands formåen!

En stærk selvforsynende angrebs-forening, der i al fremtid står vægen i døgnets 24 timer og angriber fra luften enhver fjendtlig russisk bevægelse!

Forsvar frem for alt, menneskeliv frem for alt, territorier frem for alt!

Først herefter kommer kampen for klimaet i regionen!

Og nabolandene vil elske Østersø-angrebs-foreningen og dens medlemmer!

Fred og ro til mennesker og dyr og klima!

Men altid jagerfly på vagt støttet af droner og cyperudstyr af Østersø-kvalitet!

Alt forsvarsudstyr er produceret i Østersøregionen. Herunder sundhedsudstyr og elektronik!

Pladerne flytter sig i verden!

Tættere sammen!

Lad os starte i Norden!

Churchill og Boris Johnson så det som sædvanligt først!

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson besökte Sverige på onsdagen. Efter ett möte med statsminister Magdalena Andersson (S) på Harpsund utlovade han stöd i händelse av krig.

– Om Sverige attackeras kommer Storbritannien att ställa upp med vilket skydd Sverige än begär, sade Johnson vid en pressträff där en ”politisk solidaritetsförklaring” skrevs under.

Storbritannien kommer även att erbjuda Finland samma stöd.

Det handlar om gemensamma försäkringar om att möta hot av olika slag, såväl traditionella som hybrid- och cyberhot.

I Danmark støtter vi Sverige og Finland ved en ja/nej erklæring til et forsvarsforbehold der rager os en høstblomst!

Venstres Jacob Ellemann: (Danmark ved nej) - Et mere træls land for de andre!

Tænk hvis vi blev et rigtigt træls land for Putin!

Et land der stod skulder ved skulder med Norge, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen og Tyskland!

Og på den russiske side kan de dag og nat høre The Baltic Attack Associations (BAA) angrebsfly i daglig træning!

Og overalt i Norden kan den lille rødhætte, Pippi Langstrømpe, Askeladden og julemanden leve i fred og fordragelighed.

Ikke blot i litteraturen!

Men i en verden hvor pladerne flytter sig!

Sig ja til BAA. Det territoriale forsvar som SF opfinder efter valgets nej!

Norge, Sverige, Finland og Storbritannien er allerede med!

Ja til BAA - the Baltic Attack Associatin - politisk plade tektonik der flytter noget!

Ja til Østersøregionen i vikinghænder som før Rus-tiden!

Se udstillingen på Moesgaard museum!

Danmarks radio havde kun råd til KRIGSMUSEET. Og det blev derefter!

En gang var Norden et rigtigt træls land for rus-land!

Det kan vi blive igen!

Vi har pengene og ressourcerne og beliggenheden!

Men må æ’ kost nøj!

Nej, a tar en gul fagforening!

BAA er den danske model! The Baltic Attack Association! Det eneste oligarker og Putin forstår!

Skulder ved skulder! Som i arbejderbevægelsens barndom!

Måske den røde revolution allerede via Facebook og tiktok vælter Putin!

Ellers må vi håbe Churchill genopstår!

Og får håndværkerne over på sin side!

Skulder ved skulder! Hjerte ved hjerte! Håndværker ved håndværker!

Putin har taget pis på millionvis af håndværkeres arbejde i ti årtier!

Smadret og øde!

Hvor er Putins respekt for håndens arbejde!

Boliger, fabrikker, huse, veje, broer,….

Alt bare smadret!

Generationer af hårdtarbejdende håndværkeres arbejde borte for altid!

Og Putin kalder sig en mand af folket!

På tv hører vi kun om krigstaktik!

Ingen lærling ved om han/hun skal stemme ja/nej til forsvarsforbeholdet, gul/rød fagforening, eller NATO/BAA!

Eller lave sin egen klub?

For at forsvare os!

Hver generation genopfinder den dybe tallerken! Det ligger ligesom i os!

Og det ved Putin! Og alle andre oligarker!

God kamp!

Så Jeppe Lindholm her er noget at leve op til - kvantitetsmæssigt.
Du kan selvfølgelig også bruge excel
Jeppe Lindholm - 27 april, 2022 - 15:52 - #22793
Her kunne jeg så særdeles passende indsætte en kommentar med 33.711 gange:
.

@Aksel Jensen

Så voluminøse indlæg springer jeg og sikkert også andre lige hen over - hvis jeg da overhovedet gider scrolle så langt ned på siden. Men det er måske meningen?

Hvis du ikke får mange reaktioner på dine indlæg, kan du ikke gå ud fra, at det er fordi andre er enige med dig. Det kan lige så godt være, at de ikke har læst det.

Der er nok ikke så meget pseudoarbejde på arbejdspladserne i f.eks. tømrerfaget.

Der bruges tiden vist ikke til så mange rapporter og så mange semantiske diskussioner.

Det er ikke kun politikere og journalister, der færdes i det samme ekko-kammer.

Også en del fagforeningsbosser har mistet forbindelsen til deres medlemmers arbejdsvilkår. Blandt andet fordi fagforeningslederne efterhånden lønnes på samme niveau som ledere af store virksomheder og derfor har råd til at bo nabo med virksomhedslederne i de samme velhaverkvarterer.

Her kommer lige et indspark fra en Akademiker og billedkunstner til jer lærlinge på erhvervsskolerne. Læs mit indspark på ARBEJDEREN HER. Lærlingeoprør bedre sent end aldrig

https://arbejderen.dk/debat/laerlingeoproer-bedre-sent-end-aldrig/

Annonce