Annonce

Venstres Ungdom opdigtede ung muslim: Hovedperson i kampagne var skuespiller

Venstres ungdomsorganisation, VU, er kommet i modvind, efter at det er kommet frem, at hovedpersonen i en kampagnevideo er en skuespiller.
”Danmark skal være åbent for folk som Amira, men lukket for dem, der ikke vil Danmark. Er du enig? Så del videoen, og lad flere danskere møde Amira inden valgdagen.”

Sådan skriver Venstres Ungdom om en kampagnevideo som de har delt på de sociale medier.

I videoen følger man angiveligt en ung, muslim pige ved navn Amira, som bærer tørklæde, men opfordrer til at trosse den sociale arv og vælge frihed.

Problemet er bare, at det bliver svært at møde Amira i virkelighedens verden.

Amira hedder nemlig Klara-Maria Brinch Rønnebro og hun er skuespiller og har blandt andet medvirket i tv-serien ”Herrens Veje”.

Overfor Radio24Syv bekræfter Klara-Maria Brinch Rønnebro, at hun hverken bærer tørklæde eller er muslim. På de sociale medier har Brinch Rønnebro heller ikke lagt skjul på, at der netop er tale om skuespil.

placeholder

På Facebook får den oplysning en hård medfart fra brugerne.

”Troede ikke I kunne synke så dybt! I er en skændsel for partiet! Der stoppede jeg lige med at stemme V og min familie med!” skriver bruger ved navn Inga Hansen, mens en anden, Mariam El-Sayed, skriver, at det ”er noget af det mest smagløse propaganda, jeg nogensinde har været vidne til”.

Frygtede konsekvenserne for rigtig muslim

Hos Venstres Ungdom afviser man, at det skulle være et problem at man har benyttet sig af en skuespiller i reklamefilmen.

Ungdomsorganisationen kunne desuden frygte, at det ville have negative konsekvenser for vedkommende, hvis man havde fundet en ægte case.

”Hvis man havde fundet en, der færdes i det muslimske miljø, kunne vi frygte, hvilke konsekvenser det kunne have for hende, for at være helt ærlig,” siger VU-formand Jakob Sabroe i et interview til Radio24syv.

Ifølge VU-formanden, så er det uvæsentligt om man har benyttet sig af en skuespiller, for ifølge ham, kan man møde mange som Amira:

“Det væsentlige er historien og vores budskab. Det havde nok været svært at hverve en, som gik med tørklæde til daglig og havde en interesse i at medvirke uden tørklæde. … Der findes masser af typer som Amira derude – masser. Det har så bare ikke været muligt at finde den perfekte. … For mig er budskabet det væsentlige,” siger han til Berlingske.

Unge Venstre-medlemmer forfulgte Frederiksen

Videoen med den fiktive pige er ikke første gang i denne uge, at Venstres Ungdom kommer i modvind i valgkampen.

Torsdag i denne uge kunne Ekstra Bladet fortælle, at to fremtrædende medlemmer af Venstres ungdomsorganisation fulgte og systematisk overvågede Mette Frederiksen med professionelt optageudstyr, både når hun mødte vælgere eller deltog i offentlige møder.

De to VU’ere har desuden gået til hånde og hjulpet ved en lang række Venstre-arrangementer i hele landet.

Senere kunne  Ekstra Bladet også fortælle, at den ene af de unge Venstre-folk tidligere på året har skrevet på sociale medier, at han under valgkampen vil være ansat af Venstre.

Den unge Venstre-mand har også ved en debat fortalt, at han arbejder for Venstre.

Frederik Ingemann er student på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Fattig-Carina, Dovne-Robert og nu Muslimske-Amira.

Hvad bliver det næste menneske foragtende de her mennesker finder på. Og så siger man Hitler var slem...