VU-formand om folkepensionister: “Man bare sidder og casher ind”

Maria Ladegaard om dem, der har pensionsordning og får folkepension: “Jeg synes det er at rage til sig” - DSU-formand rystet
Foto: VU
Maria Ladegaard
Formanden for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, hidser sig i podcasten “Den Blå Time”, som udgives af det erklærede borgerlige netmedie Kontrast,  i den grad op over over folkepensionen.

Den koster sygt mange penge

“Den koster sygt mange penge. Der er ikke noget, der kan provokere mig så meget som det der gammelmandsvælde. Jeg synes simpelthen, det er at pisse på ungdommen, at man bare sidder og casher ind,” siger Maria Ladegaard i podcasten.

Langt størstedelen af dagens folkepensionister - dem der både har sparet op via en arbejdsmarkedspension og ved siden af får udbetalt folkepension - dem har VU-formanden ikke meget respekt for.

“Jeg synes, det er noget kæmpe svineri”

“Der er nogen mennesker, som bare lever af folkepensionen, og dem skal vi selvfølgelig holde hånden under. Vi skal selvfølgelig ikke sende nogen på gaden, i hvert fald ikke lige med det samme,” siger Maria Ladegaard og fortsætter:

De får hver måned 6.000 kroner kastet i nakken bare for at trække vejret

“Men resten, der bare sidder i deres store villaer og er færdige med at betale af (På boligen, red.): De får hver måned 6.000 kroner kastet i nakken bare for at trække vejret. Jeg synes det er noget kæmpe svineri. Og samtidig får de tilskud til det ene og det andet: Tandpleje, proteseben og jeg ved fandme ikke hvad. Det kan provokere mig helt vildt.”

VU-formanden foreslog, da hun tiltrådte som ny VU-formand, at man afskaffede folkepension. Det var, siger hun i podcasten ment som en provokation - og så alligevel ikke:

“Da jeg blev valgt som VU-formand sagde jeg: Skal vi ikke afskaffe folkepensionen? Folk blev rasende. Der sidder bare nogen, der siger: Jeg skal have hele mit liv. Har du sparet op hele dit liv? Hvis nej, så er det sgu dit eget problem.”

“Vi har ikke råd til folkepension i fremtiden”

Formanden for Venstres Ungdom mener ganske enkelt ikke, at der bliver råd til folkepension i fremtiden:

“Vi har ikke råd til folkepensionen i fremtiden. Så kan det godt være, at det er en voldsom ting at melde ud nu. Men jeg må bare sige: Vi kommer ikke til at få det. Vi kan godt have nogle generationer, der bare sidder og siger: Rentefradrag og friværdi og sådan noget. Og så skal jeg satme også have min folkepension og mit varmetilskud og jeg ved ikke hvad.”

Maria Ladegaard mener at det er udtryk for ren forkælelse, at folk der gennem et arbejdsliv har sparet op til pension via en arbejdsmarkedsordning forventer at de oveni også skal have folkepension fra det offentlige:

Jeg synes, det er at rage til sig

“Jeg synes, det er at rage til sig. Og jeg synes ærlig talt, at det er at pisse på nogle generationer, der ikke bare er totalt deprimerede, men som også arbejder røven ud af bukserne for at finansiere, at de kan sidde der og drikke chablis. Jeg synes det er noget kæmpe svineri.”

DSU-formand: Det er formanden for VU, der er forkælet

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad, er rystet over VU-formandens udtalelser:

“Det er VU-formanden, der er den forkælede her,”  siger DSU-formanden til Netavisen Pio og fortsætter:

Det er helt væk fra vinduet

“For rigtig mange af dem, der har lidt opsparing ved siden af folkepensionen, er folkepensionen afgørende for, at man kan få enderne til at mødes. Jeg kan også blive provokeret af at se nogle meget-meget rige mennesker få noget, som de måske godt selv kunne finansiere, men vi har stadigvæk en meget stor gruppe mennesker, som kun har en lille smule opsparing ved siden af, og som derfor ville leve en meget hård tilværelse uden folkepensionen.”

“Derfor synes jeg det er fuldstændig virkelighedsfjernt dét Maria Ladegaard går og siger. Jeg kan som hende være bekymret for om vi politisk får et gammelmandsvælde, men jeg køber slet ikke ind på, at vi skal afskaffe folkepensionen. Det er helt væk fra vinduet.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja det er så det eneste der ikke undrer mig. At hun er den bedst kvalificerede til den post, fortæller ganske meget om niveauet i den organisation.

Egoisme som al foragt er udtryk for,kommer af ekstrem forkælelse og af at have det "for godt".Af at få alting
"foræret på sølv og guldfade". Af at have tilbragt en barndom først i vuggestue og sidenhen børnehave. Det er ikke sundt for børn at undvære samvær med FORÆLDRE. En vuggestue og bærnehavepædagog kan aldrig erstatte den
rolle som forældre har. Verden gik af lave da kvinderne kom ud på arbejsmarkedet.Og da TEMPOET blev sat op i samfundet. Ordet TRIVSEL blev noget glemt og overset. TRIVSEL er ikke at leve en barndom i beton. Med fart og biler overalt. Fjernt fra natur og alt der ligner.Der fjernes noget eksistentielt vigtig for mennesker der.

BRØDNID fra dem (de unge) der endnu ikke har bidraget til samfundets opretholdelse. Dem der får folkepension har betalt for at de unge har kunnet passes mens de var små, og at de kunne gå i skole og blive videre uddannet. Når man nu flytter pensionsalderen opefter, og fjerner andre sociale ydelser i takt med indkomsten, kan jeg ikke se det tagselvbord VU formanden taler om

Det pigen siger var egentlig officiel venstrepolitik, indtil valget 2011. I en debat op til valget, hentydede Helle Thorning til Lars Lykke, at Venstre ville afskaffe Folkepension en. Det var også en del af Venstres parti program, og er det stadigt, men ikke officielt. Samme aften efter debatten var det slettet fra Venstres hjemmeside. Så pigebarnet fortæller bare højt hvad enhver Venstre politiker tænker. Eller alle højrepolikere tænker. Tænk over det.

Danmark har ikke råd til personer som Maria Ladegaard!

Mange gode kommentarer til den unge formands holdning

Man hvad siger partiet Venstre med formanden Jacob Ellemann til ungdoms afdelingens holdning til de ældre borgere ?

Venstre og Konservative har i et fælles oplæg lagt op til at øge tilskuddet til virksomheder, som vil stille om til en mere bæredygtig produktion med 5.000.000.000 kr. årligt. Og det helt uden skatte stigning. Regningen skal ifølge Venstre og Konservative betales af de ældre gennem afskaffelse af seniorjob ordningen, samt ved at fjerne en lang række tilskud til folkepensionister som varmehjælp, buskort, billig pas, fjerne ældrechecken, tilskud til tandpleje og meget andet.

Jo. Nu skal Danmark være bæredygtig.

Med den udmelding er det nu klart, at hele regningen for den danske klimaindsats skal betales af dem der har mindst i det danske samfund, således at de velhavende kan fortsætte deres flyvninger verden rundt.

Her til aften var der en rigtig solstråle historie på DR TVA. En giraf, som havde mistet førligheden var kommet op at stå igen ved hjælp af en af USA's førende højt betalte ortopædiske specialist. Hvad man glemte at fortælle var, at samtidig begik 275 amerikanere selvmord grundet udsigtsløse livssituationer. Men giraffen kom op at stå.

En rigtig solstråle historie for hele familien.

For mig er der intet overraskende i hendes holdninger. Måske er det bare det de taler om, på lukkede møder, i venstre.

Jeg er glad for at jeg er ved at nærme mig slutningen, at måske skulle opleve at denne unge dame kommer ind i folketinget eller andre steder hvor hun ville få magt, hun vil lave fattighjem som i gamle dage så pensionisterne kunne rådne op og hun kunne leve et liv i luksus og skrabe penge ind til sig selv. Hende her er et produkt af det som vil avler og har avlet igennem de sidste 20 år, ingen respekt for alderdommen. Da jeg var soldat fik vi 41 kr. om ugen, da jeg var i lære fik jeg i starten 16 kr. om ugen og der var ingen hjælp at få. I dag får de unge i hoved og røv og vil nu også have vores penge, fy for fanden.

Opfordring til Maria Gosvig Ladegaard vedr. at "man bare sidder og casher ind".

Kan du ikke gøre noget ved denne EU udbetaling til EU parlamentarikere: 'Tillæg til generelle udgifter (blyantspenge)' som udgør over 30.000 kr. pr. måned skattefrit, og som der ikke skal redegøres for.
I det mindste må du kunne få dine V-kolleger i moderpartiet til at kunne se det urimelige og vanvittige i denne ordning så det fraskriver sig denne ydelse.

Jeg ihukommer Bendt Bendtsen (vicestatsministeren) som ved sin pensionering i TV tronede på en stor BMW motorcykel som han ville køre rundt på i EU.
Hvor mon BB havde pengene fra?
https://www.berlingske.dk/politik/bendtsen-reklamefigur-bmw
.

Bendt Bendtsen er jo sådan en ordentlig og pæn mand som har fortjent det ifølge DBSH :-) Det har vi andre jo ikke Kurt. Vi kan bare samle flasker for at opretholde livet og ikke lige skatte yderne til last. Og nu med alle de her vilde ekstra forsvars milliarder har de stakels mennesker jo nok at betale til.

PS Kunne man ikke udlicitere forsvaret til private udbydere? De skulle jo være så effektive og prisbeviste.

VENSTRE er et BLÅT parti. Så det kan da vel IKKE undre nogen at Maria Ladegaard har den holdning hun har.
Hun skulle prøve at eksistere for det økonomisk LIDT en UBEMIDLET folkepensionist må trække vejret for.
Den månedlige sats er tæt på mindre end mindst. Imens tonser huslejerne i vejret. Folkepensionister kan knap bo
på et værelse for den sats de bliver spist af med. Det er FANDME FORKERT at nogen skal hutle sig igennem de sidste år af livet på den måde. Kroner der bliver brugt på våben kunne give mange ældre en bedre tilværelse.

Det værste ved den udtalelse er at man om total ignorant kan blive formand fo VU. Eller rettere,- siger det måske noget om medlemmerne i VU. “Tomme Tønder buldrer mest” er der et ordsprog der siger. Det kan vist ikke passe bedre end lige her.
Jeg har stemt på Venstre så langt tilbage, som jeg kan huske. Den stemme skal vist genovervejes

Hej Mette - Nej istedet burde folkepension som består af grundbeløb og pensionstillæg - VÆRE SKATTEFRIT for dem som kun har denne!!
Niels Sørensen
Sønderborg

Hej Maria - Nej istedet burde folkepension som består af grundbeløb og pensionstillæg - VÆRE SKATTEFRIT for dem som kun har denne!!
Niels Sørensen
Sønderborg

Det blå svindlerhold har manipuleret den danske befolkning i snart 20 år siden Anders Fogh Rasmussen satte sig for at ødelægge Danmark sammen med Claus Hjort Frederiksen. Denne her artikel synliggør skader mere end noget andet jeg i mit lange liv har set.

Tænk på den her artikel ved det kommende folketingsvalg. Og stem rødt, hvis du vil have en ordentlig verden.

Kapitalismen er menneskelighedens værste fjende.

Ja ja det er så den sikkert forkælede whiskybælte-unge, som sikkert altid har fået hvad hun end pegede på. Hun ligner nu en spirende karrierepolitiker og levebrødspolitiker, SOM VIL FÅ EN SELVTILFØRT GYLDEN PENSIONSOPSPARING, og hun vil nu vælges ind og den letteste måde at gøre dette på - er at svine folkepensionister til!! VORHERRE BEVARES FOR EN TEGNING - hende Maria fra Venstres Ungdom!!
Nej de folkepensionister som kun har grundbeløb og pensionstillæg - FJERN SKATTEN! Og husk Maria - at de som får flest fra det offentlige er DE RIGE og middelklassen - når det kommer til stykket! IDIOTISKE CURLINGBARN!!

Undskyld mig 🤬
At rage til sig 🤯
Synnes den kære Maria Ladegård måske skulle kigge på hvad de *%#% politikere får i løn, vederlag, pensioner og gud ved hvad de andre hedder som til bolig og biler og restaurant besøg.
De har betalt deres såkaldte villaer samt skat og andet.
COME ON, det er sku en ommer !!!!

Lav en minimums alder til opstilling i folketinget på 50 år. Så kan de børn der er vartet op af deres forældre
lære at intet kommer af sig selv og man må arbejde for at nå noget senere i livet.

Vejen til folketingen nu om stunder:

1. 9. klasse i folkeskolen (15 år)
2. Gymnasiet (18 år)
3. Statskundskab på KU uni (23 år)
4. Folketingsmedlem (24 år)
5. Pensionist med minister pension, samt pension til sine børn (60 år)
6. Farvel og tak efter 35 år på pension med 70- 90.000 skatte finansierede kroner (95 år)

Arbejds- og livserfaring 0 år.

Det burde ikke være muligt. Men mange i folketinget har slet ingen kendskab til det liv den almindelige dansker lever. Og får de lidt modgang og sved på panden kan de melde sig syg med f.eks. stress i månedsvis uden mulighedserklæring eller opfølgning på jobcenteret. Du ville for længst være blevet fyret.

Alt i mens det blå svindlerholds ungdom respektløs sviner en million pensionister til efter de har ydet et langt arbejdsliv kan man læse koncerndirektør i Region Midtjylland Ole Thomsen fik ca. 6,5 millioner kr. med sig i gyldent håndtryk, efter at han blev fyret som følge af amputationsskandalen. Lønninger fra en anden verden uden noget ansvar. En kamel kunne have udført jobbet lige så godt.

Det blå svindlerhold vil fratage folket ALT og skabe sig selv en gylden tilværelse på ryggen af de ressourcesvage, som skal arbejde under slavelignende forhold som det sås hos nemlig.com til en løn på 70 kr. i timen. Eller mindre. Det seneste dag har det været fremme, at på facebook søger danske landmænd ukrainske flygtninge som landbrugsmedhjælper til 50 kr. i timen. Ja, du læste rigtig. 50 kr. i timen. Det blå svindlerhold kender ingen grænser for menneske udbytning.

Lige når man troede menneskesynet i Danmark har nået bunden, falder det yderligere ned.

Hvis I unge ikke kommer i gang med at forsvare Jeres tilværelse snart, så ved I hvad der venter Jer.

Måske Maria Ladegaard skulle bruge mere tid på at sætte sig ind i samfundets almene forhold.
Der ydes tilskud til rigtig mange ting.
Hvad med at gennemgå samtlige former for tilskud. Det er en stor opgave, men det vil give dig grundlag for st udtale dig sagligt.
Husk på dine kommende vælgere fra forskelligt erhverv er også på modtagerludtdn, og synes vel st de er berettigede.

Jeg har kun et spørgsmål til dig, Marie Ladegaard......Hvor meget får du indbetalt på din pension af folks skattekroner for at sidde der og spille arrogant ????

Hun må dæleme have sat sig på sutte..Der taler den forkælede ungdom, derfor skal venstre aldrig nogensinde have min stemme.
Det bliver unge som hende der skal lede vores land i nær fremtid, så bliver det som sædvanen tro de rigeste der får på bekostning af de fattigste.
At hun vil være sig selv bekendt, føj

Maria Ladegaard har lige akkurat den arrogante iskolde MIG MIG MIG holdning,der passer perfekt til at hun vil kunne optages i et blåt parti. Hvilken arrogant og snæversynet holdning at have omkring ældre. Det vil da være fuoldkommen UHØRLIGT om en sådan kvinde kunne sætte sig som LEDER af et plejehjem. Der ville være NUL empati fra hendes side.Kun en ikke empatisk person kan mene og tænke så nedladende om andre.

Kære Maria!
Håber du har lavet det indslag for at skabe debat - og måske opmærksomhed omkring dig selv - ellers vil jeg bare sige “Hvad bilder du dig egentligt ind”?
Jeg går ud fra du har studeret et eller andet (selvom jeg kan værdi tvivl) - hvem har betalt for din evt. uddannelse? Måske har du også SU - eller hedder det cafépenge?
Tror du har meget at lære af livet - og håber ikke du repræsentere ungdommens venstre - så står det skidt til i vores lille ellers skønne land.

Snotforkælet, ubeskriveligt dum tøs.

må sgu håbe at hun aldrig bliver valgt , det er dem der har knoklet hele livet og betalt for de børnepenge hendes forældre har modtaget og vuggestue ,børnehave ,fritidshjem ,skole og su penge og nu håber hun på at blive valgt og komme ind i paralel samfundet Folketinget ,parallel samfund som de selv vedtog at afskaffe ,som er et lille samfund som lever efter nogle regler der på ingen måde følger de regler som det øvrige samfundet og er det eneste sted hvor de ansatte selv bestemmer deres løn ,tillæg og mange andre ting ,måske det er på tide at nedsætte en borgergruppe der tager sig af lønforhøjelse og alle andre udbetaling af borgernes penge og det store tag selv bord bare man kommer med udgiftsbilaget,60000.- om året i skattefrit tillæg det er der ingen andre der får og gratis rejsekort til hele landet , borgerne betaler selv for transport til arbejde. man burde have mindst 4 års erhvervs erfaring før man kan stille op til valget og max kun kan sidde i tinget i 8 eller 12 år

Sider

Annonce