Pape om Rwanda-plan: “Man tester også lige sin egen humanisme lidt her."

Socialdemokratiets udlændingeordfører: “Bekymrende hvis De Konservative vakler”
Foto: Pressefoto, Andreas Houmann, Det Konservative Folkeparti
De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er ikke nogen varm tilhænger af S-regeringens planer om at placere asylbehandlingen i det østafrikanske land, Rwanda.

“Man tester også lige sin egen humanisme lidt her. Og siger: Hvor langt kan vi gå,” udtalte Søren Pape Poulsen på et arrangement i Aarhus arrangeret af Jyllands-Posten i regi JP Scenen i sidste uge, ifølge Jyllands-Posten.

Avisen refererer, at det i bund og grund byder Pape imod, at der kommer nogle mennesker til Danmark og søger asyl, og så fortæller Danmark dem, at nu skal de så flyver til Rwanda.

Søren Pape Poulsen understreger dog under JP-arrangementet, at  De Konservative står ved, at partiet har stemt for den lov, der muliggør planerne om at etablere et dansk modtagecenter i Rwanda.

Bekymrende vaklen

Socialdemokratiets udlændingeordfører, Kasper Sand Kjær, finder Pape Poulsens udtalelser for “bekymrende”:

Det er bekymrende, hvis De Konservative vakler i deres opbakning

“Det er bekymrende, hvis De Konservative vakler i deres opbakning til at bidrage til, at vi får bedre styr på asyltilstrømningen til Danmark,” siger han til Netavisen Pio og fortsætter:

“Og det er bekymrende, hvis De Konservative vakler i forhold til at tage de første skridt mod skabelsen af et mere retfærdigt og humant asylsystem i verden. For det er jo hele grundtanken bag planen om at flytte asylbehandlingen ud af Danmark.”

“Taler han med to tunger”

Kasper Sand Kjær ærgrer sig ekstra over Søren Pape Poulsens udtalelser, fordi “De Konservative normalt - akkurat som Socialdemokratiet - står for en stram og konsekvent udlændingepolitik:

“Så Søren Papes vaklen undrer mig virkelig,” understreger Kasper Sand Kjær.

Også Dansk Folkeparti er urolige over Søren pape Poulsens udtalelser.

Partiets formand, Morten Messerschmidt, mener, at den konservative partileder taler med to tunger:

hvilken tunge bliver det så, hvis han skal være minister

“Hjertet af min bekymring med Søren Pape Poulsen. Taler han med to tunger…og hvilken tunge bliver det så, hvis han skal være minister..?”

placeholder

Rwanda-planen

Danmark forhandler i øjeblikket med Rwanda om etableringen af et muligt dansk modtagecenter i det østafrikanske land.

Planen er, at asylansøgere, der kommer til Danmark, efter kort tid flyves til Rwanda, hvor deres asylansøgning behandles.

Opnår ansøgeren asyl vil asylopholdet foregå i Rwanda - ikke i Danmark.

Storbritannien har for nylig forhandlet en aftale på plads netop med Rwanda om etablering af  britiske modtagecentre i landet, der skal håndtere op til 28.000 asylansøgere.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Søren Papes kommentarer undrer ikke mig. Jeg har aldrig fornemmet den ægte konservatisme hos ham. Umiddelbart vil jeg kalde ham kulturradikal, og det er ikke en ros. Jeg finder ham heller ikke troværdig. Han har efterladt en lille håndfuld usmagelige, men uafgjorte sager fra sin justitsministertid, og han er tilsyneladende iskold. Han får aldrig, aldrig en stemme herfra.

Der er absolut ingen reel forskel på K, V og S på udlændingeområdet, så længe de alle lader sig begrænse af internationale konventioner som EMRK, EU's opholdsdirektiv og statsborgerretskonventionen, samt den politiske Strasbourg-domstol EMD, der tilsiger, at udlændinge som Shuaib Khan fra Pakistan skal have 13 domme, førend han må udvises i 6 år. Jimmi Levakovic fra Kroatien må stadig ikke udvises efter 22 domme, fordi han er EU-statsborger og har haft "lovligt" ophold i Danmark i mere end 10 år.

Det er simpelthen noget fis at tale om udlændingeløsninger, så længe man stadig tror på den ideologi, der hersker i EU og Europarådet. Lad os gøre som Finland; Ignorere afgørelserne og betale bøderne.

At teste sin humanisme bør alle en gang imellem.
At socialdemokrater ikke gør det på dette spørgsmål er en humanistisk mangel på det forhold, at S er de svages beskyttere )eller var engang før stemmemaksimering blev en bestemmende faktor for partiet). Magt korrumperer osse mentalt.

Så er vi tilbage ved det evige spørgsmål.
Hvor mange vil du hjælpe ?
Hvis du ikke sætter en grænse, så går det ud over de svage som vi gerne vil beskytte og hjælpe.
Selvfølgelig skal vi være gode, men ikke tossegode.
At magt korrumperer kan man da ikke afvise, men har man magten forpligter man sig også til at tage afgørelser, som ikke alle er enige i, og DET har ikke nødvendigvis noget med korruption at gøre.
Men igen, vil du hjælpe alle ???

Socialdemokratiet HAR testet sin humanisme her, og svaret er helt banalt, at ønsker man at forbedre vilkårene for folk i de mange fattige og dysfunktionelle stater i verden, findes der ingen dårligere måder end at åbne grænserne for millioner og atter millioner fra de fattige lande til Vest- og Nordeuropa, hvis de bare selv kan finde vejen, uanset hvor mange sikre lande de er rejst igennem uden at finde dem gode nok.

Der er ganske enkelt alt for mange af dem og alt for få af os, og vi har intet som helst styr på, hvor mange og hvem der vælger at komme, om det er de "rigtige", hvilke ofte helt urealistiske forestillinger de har, og hvilke intentioner de kommer med. Vi ved kun, at det er vanvittigt dyrt, og at vi dermed bruger penge både på de forkerte og på de få i stedet for de mange.
Vi ved også, at det ikke spiller den store rolle, om de overhovedet har noget asylkrav, for i praksis kan vi så godt som aldrig slippe af med dem igen. Selv ikke hvis de begår den ene forbrydelse efter den anden.

Så Rwanda-modelen er faktisk den mest humanistiske, da den vil sætte fuldt stop for de såkaldte spontane asylsøgere til Danmark, som ikke fandt Tyskland godt nok til dem (og heller ikke Østrig, Slovenien, Kroatien, osv.). Når først det er blevet kendt, at man ikke kan score en fremtid i Danmark på den måde, vil trafikken nemlig stoppe helt.
Og så kan vi bruge kræfterne og pengene på at hjælpe gennem FN-systemet, hvor vi rammer mennesker på reel flugt og ingen lykkeriddere, og vi kan hjælpe svagere og mere værdigt trængende mennesker end lykkeridderne.

Thor, du har helt ret i dine kommentarer, de såkaldte "asylsøgere" migranter, kan kun komme til Danmark fordi de har råd til transporten. Dem som har virkelig behov for hjælp har sjælden råd til at betale "menneskesmuglere" og den videre transport. Man kan nogen gange undre sig over at de kan finde Danmark, et lille land de ikke har megen kendskab til ud over det de får fortalt af nogle "venlige" NGO-er og nok også af medlemmer fra Enhedslisten og Alternativet. Hvis de virkelig er så opsat på at arbejde, hvorfor arbejder de så ikke for at skaffe bedre forhold for dem og deres familier i deres hjemland.

Avisen refererer, at det i bund og grund byder Pape imod, at der kommer nogle mennesker til Danmark og søger asyl, og så fortæller Danmark dem, at nu skal de så flyver til Rwanda.

Det konservative grund-DNA rammer Pape lige i hjertekulen.

Tænk de stakkels mennesker der har brugt alle deres investeringer og energi på at krydse lande, bjerge, have, grænser, osv.

Og når de så endelig står ved resultatet af deres investeringer, ja, så virker det som en uretfærdig konkurs!

Det må gøre ondt på en konservativ!

Selvstændig initiativ belønnes normalt ikke af Enhedslisten?

Men når blot initiativet har betegnelsen flygtning, ja, så er det barmhjertigheden falder Enhedslistefolkene om halsen!

Så meget at de har svært ved at være i rød stue sammen med en lidende Søren Pape!

Livet er forunderligt og de mærkeligste modsætninger mødes og sød musik opstår!

Musikfestivalerne er over os!

Humanismens bongotrommer er over os!

Vi går lige til scenekanten i øllenes rus!

“Hjertet af min bekymring med Søren Pape Poulsen. Taler han med to tunger…og hvilken tunge bliver det så, hvis han skal være minister..?”

pop, rock, soul, hiphop, dance, disco, country, blues, funk, punk, reggae, jazz og mange flere. Nye musikgenrer opstår løbende!

“Gid du var i Skanderborg, og blev der…”

Den danske musikscene udfordres hele tiden! Og alligevel er intet som i de gode gamle dage.

Udrejsecenter Sjælsmark i Nordsjælland og Udrejsecenter Kærshovedgård i Midtjylland.

Kært barn har mange navne, som når katten går om den varme grød!

At have sjælen med sig er vigtig!

Festivalernes tid er over os!

Foran scenen synger vi alle i kor!

"Man tester også lige sin egen humanisme lidt her" Fint Pape, at du får testet din humanisme. Måske du kunne overfører dine bekymringer til de danskere, som har det svært i det danske samfund grundet de voldsomme nedskæringer dit parti sammen med resten af det blå svindlerhold har ansvaret for de seneste 20 år. Men jeg ved godt, for dig og det blå svindlerhold tæller de mennesker ikke med. Det er bare i vejen og den eneste eksistensberettigelse de mennesker har er at knokle i lavtlønsjob under elendige arbejdsforhold uden fremtid. Og her man så for alvor lige testet sin egen humanisme lidt, da Danmark er et af verdens rigeste lande. Ja faktisk har Danmark ALDRIG været rigere end nu nogensinde. Og alligevel mener det blå svindlerhold Danmark ikke har råd til et ordentlig liv til alle. Kun de bredeste skuldre er der råd til.

Det er nemt at komme med indvendinger. Noget helt andet er det at komme med løsninger. Men løsninger er jo farlige, for de koster i meningsmålingerne. Hvor i mod "Man tester også lige sin egen humanisme lidt her" sikkert falder i nogen vælgers smag.

det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
det blå svindlerhold

tak blå smølf
tak blå smølf
tak blå smølf
.

Måske mener han det virkeligt. Man kunne tage chancen og tro, at det forholder sig sådan. Personligt har jeg svært ved at kapere Rwanda løsningen, på den anden side er migrationsudfordringen overvældende

Annonce