Venstres Ungdom fastholder: Folkepensionen skal afskaffes

Vil udfase folkepensionen over en årrække - i første omgang “f.eks. for alle født efter 1980”
Foto: VU
Maria Ladegaard
Venstres Ungdom (VU) fastholder: Folkepensionen skal afskaffes. Konkret vil VU udfase folkepensionen.

Det oplyser formanden for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard.

“Vi ønsker at udfase folkepensionen, f.eks. for alle født efter 1980. Det er et sundt princip, at de der har selv, skal grave i egne lommer før de graver i fællesskabets,” skriver Maria Ladegaard således i et opslag på Facebook.

placeholder

 

Anledningen til opslaget er en artikel i Netavisen Pio torsdag, hvor Maria Ladegaard citeres for at sige, at det provokerer hende, at folkepensionister “bare sidder og casher ind”:

“Det er at pisse på ungdommen”

“Den koster sygt mange penge. Der er ikke noget, der kan provokere mig så meget som det der gammelmandsvælde. Jeg synes simpelthen, det er at pisse på ungdommen, at man bare sidder og casher ind,” udtalte Maria Ladegaard således i podcasten ‘Den Blå Time, der udgives af det erklæret borgerlige netmedie Kontrast.

det er at pisse på ungdommen, at man bare sidder og casher ind

Omtalen af Maria Ladegaards udtalelser i Netavisen Pio har affødt en voldsom debat på Netavisen Pios Facebook-side. 920 har i skrivende stund kommenteret VU-forslaget. Kun meget få støtter her op om Venstres Ungdoms ønske om at afskaffe folkepensionen.

Kritikken får dog ikke Venstres Ungdom til at skifte holdning. Snarere tværtimod:

“Jeg sagde i Den Blå Time på Kontrast, at der sidder en masse folkepensionister og føler sig “sygt berettiget”. Den overbevisning har de sidste par dage ikke rykket ved. Tværtimod,” skriver VU-formanden således på Facebook.

Torsdag - efter Netavisen Pios omtale af, at VU vil afskaffe folkepensionen - fastholder Maria Ladegaard VU-politikken i et tweet:

“Og det står jeg ved. Selvfølgelig skal danskere der HAR i forvejen, ikke ha’ overførsel fra staten. De der er afhængige af en økonomisk hånd skal SELVFØLGELIG have det, resten må bruge af egen lomme, før de graver i fællesskabets.”

placeholder

 

Får folkepension “bare for at trække vejret”

I podcasten udtaler Maria Ladegaard, at en lang række folkepensionister får pension “bare for at trække vejret”:

“Men resten, der bare sidder i deres store villaer og er færdige med at betale af (På boligen, red.): De får hver måned 6.000 kroner kastet i nakken bare for at trække vejret. Jeg synes det er noget kæmpe svineri. Og samtidig får de tilskud til det ene og det andet: Tandpleje, proteseben og jeg ved fandme ikke hvad. Det kan provokere mig helt vildt.”   

Tandpleje, proteseben og jeg ved fandme ikke hvad

Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad, mener, at Ladegaards og VU’s holdning til folkepensionen er “helt væk fra vinduet”:

“Derfor synes jeg det er fuldstændig virkelighedsfjernt dét Maria Ladegaard går og siger. Jeg kan som hende være bekymret for om vi politisk får et gammelmandsvælde, men jeg køber slet ikke ind på, at vi skal afskaffe folkepensionen. Det er helt væk fra vinduet,” udtalte Vad i sidste uge til Netavisen Pio.

Netavisen Pio afventer uddybende kommentarer fra formanden for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard

Det mener Venstres ungdom om folkepensionen

Venstres Ungdoms hjemmeside understreger ungdomsorganisationen, at den statsfinansierede folkepension skal afskaffes. I stedet skal folk selv spare op til pensionen:

“Det er vigtigt, at der er uhindret adgang til arbejdsmarkedet, og at staten ikke fjerner incitamentet til at arbejde som det i dag er tilfældet med f.eks. efterløn og statsfinansieret folkepension. I stedet bør man selv spare op til sin pension, og man bør ikke kunne få tildelt ydelser der minder om efterløn, hvis man er fuldt arbejdsdygtig.”

VU mener, at det er vigtigt, at man “ikke klientgør folk”:

“På denne måde vil man skabe et incitament til at blive længere på arbejdsmarkedet, i stedet for at belønne folk for at trække sig tilbage.”

“Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre med et sikkerhedsnet til de som er nedslidte og ikke kan holde til at arbejde mere; f.eks. igennem flex-job ordninger og lignende. Det er vigtigt at vi ikke klientgør folk, men i stedet sikrer at de kan have et liv med indhold, og ikke bare må tage til takke med et liv på passiv forsørgelse.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Dumsmarte bemærkninger, som Dronning Magrethe vil sige.

Hvem pisser på ungdommen,det er vist ungdommen som pisser på de ældre ,klandre dem for at være kræve proteser og gebisser,jeg tror nok de ældre har betalt deres til fællesskabet som i snot forkælede ungdom bare kræver i vil have psykolog hjælp ved enhver lille forandring i jeres liv,godt det varer længe inden Elleman får nøglerne til at blive statsmand bliver han aldrig med sådan nogle høns på bagsmækken

Jeg var sku ved og falde new ad stilen - da jeg læse at de der har søger for at betale til bl. a den den uforskammede type - hun er direkte fræk og uforskammet. Hvem falden tror hun der fx betale hendes uddannelse.

Jeg var sku ved og falde new ad stilen - da jeg læse at de der har søger for at betale til bl. a den den uforskammede type - hun er direkte fræk og uforskammet. Hvem falden tror hun der fx betale hendes uddannelse.

Har skrevet følgende til hende på VU fjæsbog.
VU-formand om folkepensionister: “Man bare sidder og casher ind”

Kære Maria Ladegaard,
hvad fanden bilder du dig egentlig ind, du udtaler dig som om du tror du har forstand, men du er faktisk uforskammet, folkepension er en ret man har, efter et langt liv på arbejdsmarkedet, selv har jeg været på arbejdsmarkedet i 53 år, men jo jeg har en arbejdsmarkedspension, som jeg i øvrigt selv har betalt, til gengæld får jeg intet som i absolut intet i andre tilskud, bl.a. pga. af jeg har den pensionsordning.
Det hus jeg bor i er betalt, men jeg kan jo ikke spise mursten, eller hvad.
Jeg vil gå så langt at du er rigtig DUM, og har ikke hørt efter i undervisningen, om hvad velfærdssamfundet er for en størrelse.
Du er med garanti en snot forkælet møgtøs der altid har fået alting forærende.
Du skulle fande mig skamme dig.

VU er fuldstændig historieløse. Vi har i Danmark verdens mest bæredygtige pensioner. Arbejsmarkedspensioner suppleret med folkepension og ATP. Vi har i årtier skrevet betænkninger og ført forhandlinger for at ende dér. I stedt for at forlange ØD, Økonomisk Demokrati, hvor arbejderne skulle overtage virksomhederne. Nu blæser de unge Venstrefolk til ilder i en brand, der er slukket. Lad os give dem kamp til stregen. Sørg for, at Venstre aldrig igen får regeringsmagt. De er uegnede.

Set fra min stol er det egentlig kun glimrende, at hun taler så lige ud af posen og dermed skader sit eget parti. For det der er på ingen måde noget, der sælger billetter - hverken blandt de yngre eller de ældre.

Enig. Herligt at der er friske unge, som tænker ud af boksen og ser det store perspektiv. Og når vi nu er ved det, så kan vi jo også passende nedlægge Venstres Ungdom, gratis uddannelse, motorveje, offentlig transport, hospitaler, militæret, folketinget og hvad vi ellers betaler skat til. Så kan Venstre da få sænket skatterne og hele skuden i een arbejdsgang.

Thor. Hun er sendt i byen af Sophie Løhde og Maria Bjerre hjernetomme begge to. Så skal SU afskaffes omgående og uddannelse ren bruger betaling ingen billige studie boliger. Ole Simonsen

Venstre ,har så mange personsager ,så de ikke har tid til at udvikle politik, men har og har huset utroværdige politikere iblandt dem de største ballademagere er: Lars Løkke, Inger Støjberg og nu Claus Hjort Frederiksen , den sidste som ikke vil renses, eller dømmes og støttes af sit eget parti formanden, formandens søster og far,( Uffe , Karen og Jacob ), det er en rar redelighed. Alle andre skal for en dommerafgørelse ,men ikke deres egne venner, Og det kalder man politik Lad retfærdighede sejre Hvordan gik det med Farums Borgmester, Han var også uskyldig i egne øjne Få nu ryddet op i det Folketing , meget af det er pilråddent , Hvordan tror vi så at de unge bliver med sådanne rollemodeller? Venstre kan ikke i fremtiden lovgive om straffe, det er de uegnet til ,for de stoler ikke på domstolene.

Det er et stunt udtænkt af Venstre og Konservative for at få de unge til at kræve nedskæringer til de ældre og de ældre til at kræve nedskæringer til de unge. Væk med folkepension og tilskud til ældre og væk med SU, børnepenge, gratis uddannelse, tilskud til vuggestue, børnehave og betalt barsel. Formålet er at få ophidset generationer af bedsteforældre mod børnebørn for at få fjernet de sidste rester af velfærdsstaten i kampen med alle mod alle. Tilbage sidder alle de velhavende og dør af grin og gnider sig i hænderne mens de gladeligt råber: Det lykkedes. Vi fik dem. Og sjovt er det, de gjorde det selv mod hinanden. Ha ha ha Aldrig mere pension til de lavtlønnede, som nu må arbejde til de dør, mens vi læner os tilbage og nyder livet på de ressourcesvages bukler.

Det blå svindlerhold mine damer og herrer. De ind kasserer dit liv og din alderdom.

Opfør dig dig ordentligt!
Jeg er som borgerlig (socialkonservativ) dybt rystet over at se en forkælet, ultraliberalistisk tøs, som oven i købet ikke aner, hvad hun taler om, angribe dem, hvis skat har financieret hende.
Men når du vender den til et angreb på alle borgerlige politikere (“det blå svindlerhold”), og dermed sviner halvdelen af befolkningen, som har stemt på dem til, så håber jeg, at din mor vil sige til dig: Skam dig!

Kære steen ...Det kan da aldrig ramme vælgerne personligt , rammer politerne som repræsenterer vælgerne ...når det så er sagt , så er den generalt uærlige ....man mobber , man vasker hænder , samtidig med man beskylder , forhaler og laver studehandler og smalle flertal der fjerner befolkningens muligheder for at få sandheden ....irak kommisionen ....lukket med smalt forlig af blå blok ...tinet sagen ....som på ingen måde er slut hvis man skal tage papes ord for sande ....han kæftede jo op under mink skandalen at han vidste at når man sad som top minister , så vidste man noget om alt ....så derfor må vi konkludere at han åbenbart vidste hvad der forgik ...og fik tørret ansvaret af på en anden ......så var der christian jensen sagen .....og ellemans personlige vendetta mod inger støjberg ...løkke fyrede 1000 mennesker i skat .....og hans lille splejsede ven . Skatteminister carsten harry potter ...det kostede 15 milliarder i udbytteskattesager . Og man kan blive ved ....blå blok er løgnerens fortrukne side i salen ....også derfor sofie løhde sidder der ...venstres svar på sofie carsten nielsen .

Det blå svindlerhold

'Det er et stunt udtænkt af Venstre og Konservative'.
Er det noget du kan dokumenter blå smølf?
.

Damen er 27 år, men udtaler sig som en 16 årig snotforkælet umoden egoist.
Èt er at have et politisk mål, noget andet er at formulere sig.
Det ville klæde VU at have en politik, hvor de velhavende selv betalte for deres børns uddannelse.

Jeg er sgu glad for hun ikke er mit barnebarn! Håber ikke hendes bedsteforældre “ trækker vejret”for der egen skyld. At være ob-Hou det er lidt sådan respektløs snotnæse må være flovt.
Men man må jo håbe at hendes pande lapper en dag vokser sammen.

En forkælet tøs som sikkert har fået SU - og hvad laver hun nu udover at genere de ældre.
Min folkepension er meget lav da jeg har en privat pension som jeg har betalt til i over 30 år.
Hun aner ikke hvad hun snakker om.
Min samlede pension er under 13.000 og min mand har kun din folkepension
Husleje 8.500
Forsikring mm 3.000
Diverse 2.000 ( fysioterapeut, frisør, tandlæge mm)
Hvis ikke vi havde lidt på kistebunden fra salg sf hus kunne ikke klarer os.

Det er vel ikke unormalt at politikere lider af hukommelsestab, eller kan bruge som undskyldning at de ikke var født den gang det politiske system gav op og henstillede til arbejdsmarkedets parter at løse arbejdsmarkeds pensionerne, tilbage i begyndelsen af 90 erne, det ansvar påtog vi os som faglige forhandlere på medlemmernes vegne, bl.a på det private område for at skabe ligestilling mellem offentlig ansatte og privat ansatte. Politikerne burde være glade for at vi fik arbejdsmarkedspensionerne i Danmark og ikke skal kæmpe med de problemer mange andre lande i europa har, men det er at pisse på almindelige lønmodtagere at nu skal de straffes for at de selv har betalt for opbygning af arbejdsmarkedspension ved lønstigningerne blev mindre ved hver overenskomstforhandling for pensionen skulle bygges op. Men ideen var til gengæld at nu skulle politikerne løse problemet for dem som i perioder var uden job, men vi har intet set til det ansvar blev løftet, jeg ved godt at solidaritet klinger hult i borgerlige kredse, men opfør jer ordentlig.

Citat "jeg ved fandme ikke hvad". Og det er lige præcis det du skriver. Hvis man er formand for en politisk forening kan man i det mindste sætte sig ordentligt ind i tingene før man udtaler sig for selv at få fingrene ned i kassen på bekostning af dem der har bygget det samfund op, som du i dag nyder godt af eller bruger din tale tid til at svine til.

Maria Ladegaard kunne jo starte med at få fjernet EU-landbrugsstøtten, de fleste landmænd kan sagtens klare sig uden, ellers må de jo tage arbejde hos de landmænd der kan. "Ophugningspræmie" til fiskere der "går på land" kunne også fjernes, fiskerne kan jo sagtens få job inden for byggeriet eller industrien, "de skriger" jo på manglende arbejdskraft. Og hvad med at fjerne erstatningen til minkavlerne? det er jo deres egen skyld at deres Mink blev smittet med Corona og at man for at stoppe smitten, blev nødt til at aflive alle Mink.
Så hvad venter Maria Ladegaard på? der er rigeligt at tage fat på inden for de "liberale" erhverv (venstrevælgerne).

Ung & egoistisk ,"dum smarte " holdninger.&uvidenhed om det demokrati&samfunds rettigheder til Alle. Vi gennem tiden har bygget op
til fælles Bedste for Alle i Vort Land, det er hvad det er, fra den unge generation Folkepension skal aldrig afskaffes..enig med flere..men godt hvis det "koster" for Hendes eget parti..med sådan holdninger..
Solidaritet er bedst og rettigheder til Alle,s behov 🚩

Det blå svindlerhold har gjort Danmark til et stort Casino. Held & Lykke til for de unge generationer.

Opfør dig dig ordentligt!
Jeg er som borgerlig (socialkonservativ) dybt rystet over at se en forkælet, ultraliberalistisk tøs, som oven i købet ikke aner, hvad hun taler om, angribe dem, hvis skat har financieret hende.
Men når du vender den til et angreb på alle borgerlige politikere (“det blå svindlerhold”), og dermed sviner halvdelen af befolkningen, som har stemt på dem til, så håber jeg, at din mor vil sige til dig: Skam dig!

Det blå svindlerhold

Blå smølf du har da også en menig om ALT
.

jamen kære VU, det står enhver frit at undlade at tilmelde sig folkepensionen, hvis man synes man kan leve uden. Så i første omgang burde I vel starte en kampagne: "Undlad at tilmelde dig folkepensionsordningen - hvis du er så heldig at have en god arbejdsmarkedspension og mange arbejdsår på bagen".

Måske direktørdatteren fra Hørsholm skulle lidt ud i landet og se hvordan det er at leve for folkepension og derefter komme med løsninger til hvordan de pensionister skulle klare sig, hvis man fjernede pensionen.

Jo jo.. men det er jo først fra årgang 1980?? Ja og til den tid forventer jeg personligt at skulle have egenbetaling på en stor del af velfærdsydelserne, da det sikkert er afskaffet af de liberale.

Hilsen en årgang 1987

Tjae, det er så den fremtidige Venstre-politik. Eller er det også en - omend usagt - del af den nuværende?

Det var da noget af en udmelding fra Maria Ladegaard, hun har tilsyneladende ikke den helt store samfundsviden eller indsigt i andre borgers liv. At svine pensionister til er bare ikke i orden og fortæller mere om dig end de mennesker du nedgør, virker sku lidt debilt med sådanne udtalelser :-)

.
Ak ak, det er sgu trist.

Danmarks fremtid bliver mere og mere trist, af blå menneskers udanske egoisme og usympatiske nedladende syn på andre.

HAR MARIA LADEGAARD GÅET PÅ HERLUFHOLMS TRÆNINGSLEJRE ELLER?
Det gør helt ondt i ens inderste, at høre på Venstres Ungdoms Maria Ladegaards attitude og nedladende udtalelser i den podcast, suk. Men hun har vel levet et priviligerede og forskånede tilværelse uden så meget forståelse/kendskab/lærdom om andres livsvilkår, livskriser og forskelligheder i samfundet. Hun virker "helt væk fra vinduet", og som om hun heller ikke kender til velfærdsmodellen (og ATP) vi har i samfundet som vi ALLE betaler til, så alle feks får sig en folkepension. Og hvorledes yderligere pensionsopsparinger, de fleste også har, kan være meget forskelligt afhængig af opvækst, livsvilkår, job, lønninger, ordninger, og om man er alene eller ej om udgifter og derved har begrænset overskud til opsparing mv. Men det tyder på at Maria Ladegaard "helt sygt" bare synes at alle ældre ingen hjælp skal have overhovedet, og de kan da bare få lov at leve på gaden, fordi det pisser hende af at folkepensionister får tilskud og drikker "et eller andet jeg ikke aner hvad er" og bare "casher ind". (Måske drinks og udtryk de bruger i Nordsjælland?)

En årelang blå konsekvens af et mere og mere egoistisk liberalistisk opdelt klassesamfund, hvor velhavernes børn/unge ikke længere får indblik/menneskeindsigt i andre menneskers liv – dem der ikke lige er født med guldskeen i røven. Eller som blot bare ses som "undersåtter" af overklassen, fordi de måske "kun" er faglærte/ufaglærte. Tydeligvis ønsker Maria ikke at hjælpe andre mennesker end kun hende selv, og med det ultraliberalistiske menneskesyn, så vil hun derved ikke fællesskab og det at "løfte i flok", så vi netop ikke lader nogle i stikken – som jeg selv synes er grundstenen/fundamentet i vores danske samfund og danske værdier med velfærd, men som trues af den blå egoisme og grådighed. Et demokrati, der bliver mere og mere udansk, pga blå blok ønske om "frihed KUN til riges magt/pengemagt", der vil magtstyre andre og sparke nedad. Samt EU-magten der udemokratisk vil bestemme mere og mere over vores land, og sniger eu-regler ind ad bagdøren, der forringer danskernes levevilkår og smadre vores danske (og nordiske) velfærdssamfundsmodeller.

Skræmmende at Maria Ladegaard vist er ved at uddanne sig til skolelærer, men det er jo så nok med ønsket om privatskole, hvor man jo netop fravælger børn, der enten ikke er "fine nok, gode nok eller blot er for besværlige" til at gå på disse private skoler.

BITTERHED I DE UNGE
Jeg fornemmer en vis bitterhed hos Marie Ladegaard. En bitterhed der så åbenbart gylpes op på de efterløn/pensionister der allerede er der nu, eller dem der kan gå tidligere på pension, end Maria selv kommer til, som ikke skal bekymre sig om pensionsalderen. Maria gider fandeme ikke betale pensionisternes "forsørgelse" og "tilskud" er hendes absurde holdning i hendes eget snæversynede forkælelse, hvor hun sikkert selv har fået i hoved og røv af hendes muligvis ultraliberale mere velhavende forældre, og også selv har nydt godt af velfærdskassen vi alle betaler til i fællesskab, også alle de ældre hun sviner til.
Men Maria Ladegaard sparker på de forkerte i hendes bitterhed, hvis hun er bitter over at hun ikke får samme pensionsalder. Hun burde sparke på sine egne blå konservative borgelige ego-liberalister, der netop har sørget for at hun ikke kan få samme muligheder i hendes generations fremtid som ældre, og nu giver hun skylden på de ældre, "boomere", som åbenbart er blevet forhadte i de unges opdragelse, både fra venstre og højre fløjen. Forhadte "boomere", enten pga klima-krise eller pga pensionstilværelse/boligfriværdi.
Det er jo helt skørt at der er kommet denne generationskløft og manglende forståelse af tidligere generationer. Generationerne af "folket", arbejderne, der netop kæmpede for at få mindre ulighed, kæmpede for at bygge et velfærdssystem op, kæmpede for bedre lønvilkår, bedre rettigheder, og hvor arbejdsgivere og rige mennesker af de "fine bedre borgerskab" ikke bare skulle tromle andre ned i deres griskhed, og behandle deres "ansatte" elendigt (dvs undersåtter, ligesom i gamle dage hvor bønder var slaver), og hvor man lod folk rådne op på fattiggården.
De unge burde kæmpe for at styrke og bevare den danske (nordiske) velfærdssamfundsmodel i fællesskab, som blå blok har udsultet i årevis, frem for kun deres egen lille næsetip. Maria som burde fællesskabet med andre unges fremtid, har desværre valgt sin egen lille snobbede ego-næsetip i blå liberalisme, hvor man sparker på andre og ikke vil hjælpe andre, der ikke altid er så heldige i livet.

KLIMA-UNGE
De unge klima-debattører bør heller ikke kun generalisere og sparke på tidligere generationer. Fordi mange, før de unge, har faktisk også været yderst natur/genbrugs-bevidste og har ikke været en del af overforbruget af elektronik, rejser, tøj, sko mv – blot husk det kære unge. At undgå madspild, købe genbrug, indsamle genbrug, mv er ikke nyt for mange af os andre tidligere generationer. Dem jeg færdes med som ung på festival, vi samlede alt vores skrald op og genbrugte vores telte til næste år og næste år. Vi gjorde det helt af os selv i ren fornuftig tankegang og har heller ikke bare købt nyt nyt nyt – tværtimod har nogle af os været vidne til yngre generationer være storforbrugere af nyt nyt nyt, og også tech-giganter og softwareudviklere der skruer forbruget op. Men de klima-unge bør være opmærksomme på deres egen generation af velhavende unge, der bevæger sig i den blå liberalistiske vej hvor rigdom, penge og overforbrug stadig vil hærge. Også i fremtiden, når de "unge blå" fra velhaver-kvarteret kommer til penge og derved vil have luksusforbrug.

FREMTIDEN OG TRYGHEDEN ER BLEVET UVIS
Min generation er lige nu "midt-imellem", ikke ung, ikke "boomer", og min pensionsalder og "slitage" har politikerne besluttet skal være 72-73 år, hmm (selvom politikerne pensionsalder vel stadig hedder 60 år i samme årgang som jeg). Så da politikerne tog efterlønnen (ekstra-forsikringen vi betalte til) fra min generation i tidernes morgen, der tænkte jeg sgu den gang, at husvogne nok blev fremtidens "bolig" for kommende ældre, hvis ældre til den tid vil have tag over hovedet, hvis de bliver fyret som 62 årige og ingen alligevel gider ansætte de 60-70 årige til den tid. Og at man nok hellere må have en "aktiv-dødshjælp-formel" liggende i skuffen som back-up, hvis liberalismens egoisme vinder frem i udsultning og afskaffelse af fælles velfærdskasse af empati og omsorg for hinanden, fordi så har mange almen gængse danskere nok heller ikke ligefrem råd til plejehjem eller værdighed. Jeg får desværre mere og mere bange anelser om, at mine dystre forudsigelser den gang bliver mere og mere virkelighed.

DEN DER STÅR ALENE
Hvis vi lige ser bort fra Maria Ladegaards Venstre-ego, og lader hende blive parkeret i hendes uvidenhed og manglende menneskesyn. Så mærker/fornemmer mange andre fornuftige unge/yngre i dag, at de får dårligere livsvilkår i fremtiden, og de har en følelse af at de "sidder med regningen", og når der sker forringelser/reformer, så føler de, at det er "dem det går ud over".
Det er jo ikke helt forkert. Men desværre mangler de unge lidt livserfaringen til at observere "lidt mere bredt fra helikopteren af", at det nok ikke helt handler om KUN DEM SELV, som unge, fordi de er unge. Men at det faktisk handler mere om noget helt andet, mere generalt. At det handler om at de unge (endnu) ikke har børn. At det rent faktisk handler om alle dem – uanset om man er ung eller voksen – der bor helt alene, alene om alle udgifter som alene-dansker uden børn/partner/netværk/familie, er nemlig altid dem der bliver udsultet mest, når politikernes skærekniv skal skære i besparelser på danskerens velfærd og økonomiske sikkerhedsnet. Hvis du ikke har/vil/kan føde børn til Danmark, så er du nemlig ikke en del af BørneFamilieDanmarks velfærdssamfund eller det økonomiske fælles sikkerhedsnet. Velfærdskassen er igennem årene nemlig efterhånden KUN blevet til de danskere der har børn eller udenlandske borgere og deres børn. Alene-danskeren som voksen uden børn er blevet usynlige og ligegyldige skatte(med)borgere i dette samfund, som politikere og samfundet er pisse ligeglade med. Hvis alene-danskeren rammes af livskrise/sygdom/ulykke, så er alene-danskeren "heldig" hvis der kan lånes en campingvogn.

Har du børn kan du få hjælp, har du ingen må du gå.

Så når de unge, der lige nu føler sig udsat for sparekniven, får børn i fremtiden, så bliver de helt automatisk bedre velfærdssikret (især kvinder) og de er velkomne i BørneFamilieDanmark velfærds-fællesskabet. Og til den tid har de unge der har dannet familie, fuldstændigt glemt, hvordan det var at stå helt alene, og så bliver deres fokus også kun børn børn børn. Og de barnløse står igen glemte alene tilbage – usynlige og ligegyldige.

Den blå liberalisme smider trods alt ikke børn på gaden... endnu.

.....

Der var en gang et dejligt land med frisind, frihed, tryghed, mere lighed, velfærd, bedre fælleskab, mere empati, ingen EU-diktatur, og der blev "løftet i flok", fordi ingen skulle svigtes – det hed Danmark.

Men så kom... Islam-egoist-religionens invasion... Den blå griske grådighed og egoisme... Perfekthedskulturen og mig-mig-mig... EU-magten der vil bestemme og forringe danskernes land og vilkår...

Egoistiske macho-religioner/ideologier udefra og indefra ønsker at smadrer vores stolte nordiske danske velfærdssamfundsmodel, velfærdskasse, danske værdier, den danske model, arbejdsvilkår, som det danske folk af generationer af "leverpostejsdanskere" har kæmpet for, og bygget op. Folket bliver igen svigtet af grådighedens grimme væsen.

Det gør mig trist. Jeg savner Danmark, der var engang.

......

RIGMANDSGHETTOEN OG ISLAMGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE SAMFUND
Blå bloks kyniske egoisme og grådighed ønsker mere og mere ulighed og opdeling af mennesker i samfundet. Rigmandsghettoen i deres egne rige parallelsamfund ønsker tydeligt at bygge en mur omkring sig selv i Nordsjælland med egne privathospitaler, privatskoler (kun med velhaver-børn og fravalg af andre børn, ISÆR børn med udfordringer), privatplejehjem (kun med danske ansatte og rige ældre der kan betale ekstra ekstra service), privatgymnasier (uden muslimer). De rige vil have deres...
Læs resten af min kommentar under tidligere artikel:
https://piopio.dk/konservativ-zigzag-kurs-giver-knas-i-den-blaa-familie#...

......

Jun et jo kugleskør. De ældre har knoklet hele livet. Og hvor mange unge går bare og glor

Den udtalelse vidner om en meget ringe/ingen empati over for for mennesker, der har slidt og slæbt hele livet, for at mennesker som hun kan få sig en uddannelse. Heldigvis er ikke alle unge som hun. Mon ikke lidt livserfaring og evt. et langt og slidsomt arbejdsliv, kan banke lidt fornuft ind i hendes forskruede tankegang.

Egentlig er det opløftende at læse et ærligt og oprigtig indlæg fra formanden i VU. Som man siger, fra unge mennesker og folk under påvirkning af ting og sager, skal man høre sandheden!

Min påstand er så at Det Unge Menneske gengiver , uden filter, hvad der er hørt i de kredse hvor vedkommende får sin viden fra og eller opholder sig.

Det ville så være klædeligt at partiet Venstre kommer hed en klar udmelding om hvorvidt man hylder denne holdning som VU postulerer at man har, eller tager afstand fra samme.

Som medierne, herunder DR så gerne udtrykker sig: Vi kræver et klart svar, ja eller nej!

Men der ville de ikke, God Nat og Sov Godt. ( tak til Tim og Gordon).

Skal alle med arbejdsmarkedspension så bare se den forsvinde ind i en modregning?

Annonce