Gymnasielærere og elever med opråb: Der er brug for en fordelingsaftale

Glem ikke de udfordrede småbysgymnasier eller polariserede storbygymnasier, som har lidt under den nuværende fordeling, lyder advarslen.
Den socialdemokratiske regering, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten, Alternativet og Kristendemokraterne indgik sidste år en aftale om, hvordan gymnasieeleverne skal fordeles.

Formålet med aftalen er, at der ikke skabes etnisk opdelte gymnasier i de større byer samt at elever i landdistrikter har et gymnasialt tilbud inden for en rimelig transporttid.

Men efter kritik fra elever og forældre, som bliver berørt af aftalen, har flere partier stillet spørgsmålstegn ved aftalen.

Dansk Folkeparti støtter den ikke længere, og De Radikale har stillet flere forslag til ændringer af aftalen.

“Den aftale, der ligger nu, kan gymnasieeleverne ikke være tjent med. Den har simpelthen vist sig at rumme for mange negative elementer, og derfor støtter vi den ikke længere, siger DF-formand Morten Messerschmidt til Berlingske.

Lærere og elever: Brug for en løsning

Men fra både gymnasielærernes fagforening, GL, og gymnasieelevernes elevorganisation, DGS, lyder der nu en opfordring til politikerne om at holde fast i aftalen.

"Det er et rigtig fornuftigt formål, og det er afgørende, at Folketinget stemmer aftalen hjem inden sommerferien,” siger Tomas Kepler, der er formand for Gymnasieskolernes Lærerforening, i en pressemeddelelse.

Aftalen er ikke perfekt, men ...

Han bakkes op af gymnasieelevernes organisation:

"Hvis vi mister aftalen om en ny elevfordeling, mister vi også løsningen på kæmpe problemer på gymnasierne. Aftalen er ikke perfekt, men glem nu ikke udfordrede småbysgymnasier eller polariserede storbygymnasier, som har lidt under den nuværende fordeling!" skriver Alma Tynell, der er formand for DGS, på Twitter.

Ikke frit valg i dag

En række borgerlige partier kritiserer aftalen for at fjerne elevernes frie valg. Men det argument køber gymnasielærer-formanden ikke:

​"Der er ikke frit valg af gymnasium i dag, hvilket man også i øjeblikket ser flere brokke sig over i medierne. Og det vil der heller ikke være i fremtiden. Men som i dag vil den indgåede aftale opfylde langt de fleste elevers ønsker om gymnasium,” udtaler Tomas Kepler og fortsætter:

Gode gymnasier ender i en ufortjent dødsspiral

“Men det kan være andre unge end i dag, der ikke får deres højeste skoleønske opfyldt. Der er i dag en skarp konkurrence mellem skolerne, og gode gymnasier ender i en ufortjent dødsspiral – både i de store byer og i landdistrikter. Derfor er der brug for, at partierne påtager sig det uddannelsespolitiske ansvar og stemmer aftalen hjem. Nu."

Advarer om at øge kapaciteten

Et af de sidste dages forslag er, at man må skrue op for kapaciteten på de gymnasier, der har mange ansøgere.

Det er dog ikke et forslag, der huer gymnasielærerformanden. Det går nemlig stik imod intentionen med aftalen:

 "Nøglen til en god elevfordeling er netop en stram styring af, hvor mange elever et gymnasium må optage," siger GL-formanden og fortsætter:

“Hvis populære skoler derimod får mulighed for at øge kapaciteten for lige at optage lidt ekstra elever efter et såkaldt afstandskriterie, risikerer vi, at vi ikke er kommet et skridt nærmere en bedre elevfordeling, som sikrer diversitet i klasselokalerne og gode skoler i hele landet med lige vilkår og ensartet kvalitet.”

Han foreslår, at man i stedet laver en regel om, at hvis en elev ikke er kommet ind på et af de fire gymnasier, eleven har søgt, vil eleven blive optaget på det gymnasium med ledig kapacitet, der giver eleven kortest mulig transporttid”.

Borgerforslag mod planen

Folketinget kommer inden for ganske kort tid til at diskutere spørgsmålet om elevfordeling igen.

Et borgerforslag om "frit gymnasievalg for alle" har i skrivende stund fået 49.944 digitale underskrifter. Borgerforslag skal efter reglerne behandles i Folketinget, når 50.000 har skrevet under.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Selvfølgelig vil sande borgerlige have helt frit skolevalg. De har en politisk interesse i, at det kun er "deres egne", der får en god uddannelse. Der røg DF's sociale interesse for lavere lønnede vælgere.

Selvfølgelig springer De radikale fra en aftale.

"Det er sværere at holde De radikale fast på et synspunkt, end at sømme en budding op på en væg"

Adskillelsen efter religion på gymnasier er ikke i nogens interresse på langsigt. Hvis vi ønsker at der kun skal være 1 folk i Danmark er der vigtigt at assimilere de fremmede i vores samfund. Jeg synes at krigen i Ukraine med sine Ukrainiske og Russiske borgere skræmmer.

Forsvaret bør sættes ind mod parallelsamfund. De kan starte i Gentofte, Hellerup o Skodborg.

.
ET MERE SPLITTET LAND

PARALLELSAMFUNDENES HYKLERI I DERES EGEN EGOISME BEHOVSPYRAMIDE
Lidt "hårdt skåret op", men...
Muslimer smider ofte deres typiske "racisme-offerkort" i forsvar, når de føler deres "hellige" absurde indspiste islam-egoist-religion kritiseres/debatteres. Muslimer giver alle andre skylden (fordi Allah er eneste "sandhed") i stedet for at kigge på deres egen macho-kultur og gude-diktatur, der lænker dem fast i fastlåst (sinds)tilstand.
De rigeste selvfede blå egoister smider ofte deres typiske "jantelov-og-misundelse-offerkort" i forsvar, når deres egoistiske griske grådighed kritiseres/debatteres. Den rige/elite eller de religiøse med egoist-kultur og macho-kultur er jo højere hævet over andre, mener de SELV.
Nu er der kommet endnu et forsvars-offerkort, et nyt borgerligt offerkort; "friheds-offerkortet", der konstant smides på bordet ved bare det mindste, hvor de "borgelige" skal vise hensyn til andre end kun egen næsetip, eller hjælpe andre end kun dem selv og egne individuelle behov.

Liberalismens tilbedere vil gerne kapre ordet "frihed" som gidsel, som de dog IKKE har patent på. De fleste danskere er glade for det danske frisind og frihed til at kunne tænke og tale frit i vores befriende semi/ikke-religiøse Danmark med danske/nordiske værdier. Frihed i trygheden via et fællesskab i det danske velfærdssamfund er netop danske værdier, hvor der løftes i flok og hvor ingen skal svigtes. Et dansk velfærdssamfund med frisind, den danske model i arbejdsvilkår, mv. – men som grådigheden i i liberalismen, EU, og islam-religionen gerne vil smadre og ødelægge. Liberalismens rige egoister ønsker kun "frihed til de riges magt/pengemagt" hvor de kan tromle andre i dominans. Frihed til elitens liberalismens magtsygdom i grådighed betyder nemlig mindre frihed, lavere løn, og mindre rettigheder til alle andre danskere. Islam-tilbedere ønsker ikke frihed men religiøs macho-dominans-diktatur, hvor en støvede gammel diskriminerende bog styrer deres livsform. Danskerne har brugt tonsvis af penge på muslimer i forsøg på integration siden 90'erne. Muslimer der forsørges og suger ud af danskernes velfærdskroner. Diverse projekter, tiltag, klubber, foreninger og muslimer har fået en masse af de prisvenlige almen lejeboliger som danskere måtte vige pladsen fra. Og det eneste danskerne oplever er evig utilfredshed fra muslimer, der kalder danskere for racister.

OPDELINGEN AF SAMFUNDET ER FOR LÆNGST EN REALITET
Borgerlig hykleri, hysteri, snobberi, egoisme, bedrageri og dobbeltmorale udspiller sig i stor stil fra rigmandsghettoen. De "borgelige, konservative, liberale" (eller hvad fanden de kalder sig selv i ideologi) har selv kæftet op om stram udlændingepolitik og at muslim-problemerne skal løses i disse islam-parallelsamfund vi har fået på dansk jord (fordi samtlige politikere ikke har kunne hitte ud af at sende flygtninge/immigranter hjem igen efter endt beskyttelsesbehov, som de lovede danskerne i 80-90'erne). Lige nu er der ramaskrig hos snobberne i Nordsjælland, at de ikke vil have muslimer i "deres" gymnasier, eller andre "undersåttere" af "fattigere" danskere. De har straks sendt et borgerforslag fra Hellerup, at de ikke ønsker "folk udefra på deres gymnasier", og har smidt "friheds-offerkortet". Gentofte ønsker jo heller ikke gæster fra nabokommunen på "deres strand" i Gentofte kunne Berlingske berette om.
Så i bund og grund gider de borgerlige og "bedre borgerskab" ikke være med til at løse problemet (i fællesskab), og går derfor i stedet efter deres egen egoisme og egne behov, og vil blot skabe yderligere ulighed, samfundsopdeling, udsultning af velfærden i straf (pga muslimers religiøse egoisme og storforbrug af vores danske velfærdskroner, som så har ramt hårdt på pæredanskernes velfærd mere og mere igennem årene, som bare bliver udsultet mere og mere af de blå og af muslimer). De liberale ønsker opbygning og elite-mur omkring sig selv, privatskoler, privatsygehus, privatplejehjem, mm, feks i Nordsjælland i deres eget parallelsamfund, hvor muslimerne skal holdes ude og holdes væk fra deres velhaver-tilværelse og velhaver-kvarter, hvor muslimer ikke må mixes med velhaver-børn/unge i "deres" gymnasier og skoler. De borgerlige har smidt "friheds-offerkortet" i forsvar, som argument, selvom det handler om at de ikke gider være sammen med religiøse muslimer.

DOBBELTMORALEN I BLÅ DIKTATUR
Samtidig i de borgerliges dobbeltmorale hos liberale blå mennesker, lavede blå blok (Lars Løkke) mfl. en såkaldt ghettoplan, om at ghettoer skal rives ned og muslimer skal fordeles ud og mixes sammen med de "stærkeste danskere" der bor i almen lejeboliger, fordi de borgelige blå egoister synes at ANDRE danskere i lejeboliger åbenbart skal påtvinges at bo tæt med muslimer og løse muslim-problemerne, og den håbløse integration. Hvem fanden i helvede siger at de gængse jævne danskere i almen lejeboliger (uden for Nordsjælland og rigmandsghettoer) lyster/gider påtvinges af blå bloks diktatur-plan, der diktere at nu skal danskere i lejeboliger tildeles til at have flere islam-tilbedere som naboer, hvor de lige nu måske bor fredeligt uden ballade sammen med andre danskere? Og de fleste danskere ønsker sgu da heller ikke at bo i islam-samfund med arabisk talende religiøse mennesker, der alligevel ikke gider dansk kultur eller danske værdier. Danskere ønsker at bo i prisvenlige almen lejeboliger sammen med andre fredelige ikke-religiøse-danskere, der netop ikke dyrker religion og macho-kultur.

EGOISMEN HOS MUSLIMER
Ligeledes har muslimer travlt med deres klynk og ynk over hvor "dårligt de bliver behandlet", og smider konstant deres "racisme-offerkort" i forsvar, og kalder Danmark og danskerne for racister. Fordi alt deres "elendighed" i penge-mangel og kriminalitet er jo KUN danskernes skyld og Danmarks skyld. Fordi i islams egoisme er Allah-ideologi jo eneste "sandhed", hellig og gør ingenting forkert. Islam-religionen er jo fejlfri, synes tilbedere af muslimerne jo SELV, imens de snyder og bedrager med sociale ydelser. De "kristne" (andenrangsborgere i koranen) betaler jo deres bolig, børn og mad. Så hvorfor skulle de religiøse muslimer dog yde noget til danskernes fælleskasse, når de "kristne" finansiere deres religiøse liv. Det er vel det muslimer betragter som Jizya-skat (som kristne andenrangsborgere skal betale til muslimer, fordi de ikke bekender sig den sande religion, islam)
Vor herre bevares.
I deres religiøse indspiste egoist dobbeltmorale og (selv)bedrag, og dét at "de føler sig udenfor", så gider muslimerne jo heller ikke selv løse deres problemer/udfordringer, fordi om "Gud vil" så løser gud jo deres problemer i deres macho-kultur, og hvis danskere ikke konstant viser særlige hensyn til deres forbandede religion og religiøse regler, så er det jo KUN (kartoffel)danskerne "den er gal med". Fordi Allah bestemmer via islam-diktatur-hjernevask. En koran som muslimer vil forsvare med enten vold, "tale med flere tunger", løgne, bedrageri, aktivisme i tv, bål og brænd, benytte racisme-offerkortet, eller den mere "uskyldige" snigende metode.

Muslimer bør tage en dialog-kaffe (eller vandpibe) med sig selv, og spørge sig selv og hinanden, om det ikke er på tide at ligge diktatur-koranen, bedetæppet, imamer og tørklædet på hylden, og derved vise at de rent faktisk gider at være en del af dette fredeligere danske semi-ikke-religiøse-samfund, og derved også få selvstændige frie tanker og frie valg i livet, og ikke hvad en gammel støvede bog diktere, som de dagligt skal hjernevaske sig selv med.

ISLAM-GHETTOEN
I muslimers religiøse egoisme-ideologi med macho-kultur, så ønsker muslimerne jo sådan set heller ikke at bo sammen med danskere og "danskhed". Muslimer ønsker kun at være sammen med andre muslimer i egen religions-race. Muslimer ønsker deres egne opbygget religiøse islam-samfund bag en islam-mur i islam-ghettoen, med deres egne religiøse regler og love, på dansk jord, med koran-skoler, koran-gymnasier, kønsopdeling, moskeer, imam-styring, klaner, ære-dyrkelse, socialkontrol, hjemmegående "tørklæder" og vil kun giftes med egen race-religion. Muslimer dyrker, hædre og ære en macho-kultur i deres religiøse koran-hjernevask, som skaber en helvedes masse ballade, konflikter og kriminalitet.
Og lige nu udnytter muslimerne også Ukraine-krigen til at sætte fokus, KUN på dem selv. Og både talsmand fra Vollsmose i Deadline og Frie Grønne i deres egen egoisme, sammenligner absurd nedrivning af boligblokke med Putins bomber af civiles boliger i Ukraine.
Liberalisme-tilbedere udnytter også gerne krigen i ukraine, til at svinge den blå skærekniv i velfærden, som nu OGSÅ skal betale krigsvåben, hvis det står til de blå rigeste egoister. De økonomiske hårdprøvede nikotinafhængige, pensionen og nedslidte danskere skal feks udsultes og straffes lidt mere af liberalismen.
Men ligesom islam-ideologiens Koran, der ser jøder og kristne som andenrangsborgere og vantro der skal bekæmpes/udryddes, så ser den rige elite af liberalismen jo også andre der ikke er en del af overklassen, som "undersåtter", der skal udnyttes og udsultes. Nye Borgelige dyrker, hædre og ære også macho-kultur og ønsker sig tilbage til 1800 tallet, hvor adelen, grever og baroner og det "fine bedre borgerskab" sad på magten og pengemagten, og hvor bønder som slaver blev udnyttet til udbytte til sidste åndedræt eller blev smidt på fattiggården.

GRÅDIGHEDEN
Og ja, lidt "hårdt skåret op", men jeg, som jordnær gængs dansker, der hverken dyrker religioner eller bestemte ideologier, er bare mega træt af grådigheden, egoismen og macho-kultur. Og så er jeg sådan set fløjtende ligeglad med om det er i Nye Borgelige, Liberal Alliance og andre i blå mennesker der dyrker borgelig-liberalismen som om det er en gude-dyrkelse-religion, eller om det er religiøs islam-ideologi, hooligans i fodboldssindsyge, Trump, Putin-sindssyge, Men in Black, Cepos, Berlingske, EU-magten, Herlufholm – af diverse magt-typer og macho-kulturer, der ser sig selv som "guds gave til menneskeheden" og føler sig højere hævet end andre i deres egen egoisme og grådighed der vil magtbestemme eller sparke ned på andre.
Og de naive i Radikale EU-tilbedere og Rosa Lund tror stadig at islam er helt uskadeligt og en "uskyldig" religion (ideologi), og lukker øjnene fra virkeligheden, fordi de ikke har fattet og lært af historien, at ingen lande bryder sig om invasion udefra af fremmed kulturer, der vil ind og bestemme og kræve egne særregler eller egne gude-regler. Det skaber konflikter og i værste fald borgerkrige. Derfor findes der grænser. Putins magt-sindssyge har dog rusket i det naive.

Det er sørme så, også ofte mest i rigmandsghettoen og i islam-ghettoen med deres macho-kulturer, at der findes flest kriminelle, snydere, løgnere, svindlere, til tider også vold, der gerne manipulerer, bedrager og udnytter andre for at opnå magt/penge. Jo jo, tilbedere af Nye Borgelige og tilbedere af islam har en del tilfælles.

MIT FÆDRELAND ER TRUET INDEFRA OG UDEFRA
Jeg holder meget af mit fædreland Danmark og de danske værdier med den danske velfærdssamfundsmodel med frisind, frihed i trygheden, mindre ulighed, den danske model, at "løfte i flok" hvor de mindre heldige og syge ikke skal svigtes, fagbevægelsen for bedre arbejds/lønvilkår/pension, mv, som vi har i nordens frederligere semi/ikke-religiøse lande har opbygget pga tidl. generationers kamp for retfærdighed. Og med nogenlunde fornuftigt demokrati. Men desværre vil de grådige blå udsulte danskernes velfærd og EU magtens dominans er ved at gøre Danmark til lilleputstat og mere udemokratisk, hvor flere og flere med tiden vil miste lysten til at stemme, fordi "folket" ikke kan se sig selv i dette storhedsvanvid og EU-magtspil om stormagt, der bare tromler befolkningens indflydelse og forringer deres levevilkår. EU der bare tromler ind med deres magt-regler.

Mit fædreland Danmark er truet af bindegale mennesker med bindegale griske egoist macho-ideologi/religion.

FREMTIDEN
De unge i dag, der er vokset op med EU-magtens dominans har ikke observeret EU's snigende ødelæggelser af det danske samfund, og er vokset op i et mere og mere grådig egoisme til riges magtsyge, og er slet ikke klar over hvad de er ved at miste, hvis de ikke også kæmper for at bevare/forsvare den danske velfærdsmodel. Det er ikke kun klima der er truet. Fordi, det ender med at de skal kæmpe helt forfra igen om lønvilkår, rettigheder, pension, mere lighed, frisind og frihed til ALLE og ikke kun de rigeste. Og hvis vi som folk ikke passer på vores ytringsfrihed, så har vi islam-tilbedere der gerne vil ødelægge dansk demokrati, dansk kultur og danske værdier, fordi de tilbeder religiøs magtstyring, hvor Allah skal bestemme, fylde og dominere.

Jeg foretrækker selv 'den sunde fornuft'. Som vi som land desværre er ved at miste.

Der var engang et dejligt land med RØDT dannebrog og fællesskab – det hed Danmark.

......

Læs mere:

DE BLÅ VIL SMADRE VELFÆRDSSAMFUNDET
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage#comment-...
......

NEJ TAK TIL MERE EU-DIKTATUR
https://piopio.dk/kofod-lover-ny-afstemning-hvis-der-kommer-en-eu-haer#c...
......

RIGMANDSGHETTOEN OG ISLAMGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE SAMFUND
https://piopio.dk/konservativ-zigzag-kurs-giver-knas-i-den-blaa-familie#...
......

MACHO-KULTUR SKADER SAMFUND, IKKE KUN PÅ HERLUFHOLM
https://piopio.dk/minister-om-voldskultur-paa-herlufsholm-ekstremt-alvor...
......

FRIE GRØNNE = FRI INDVANDRING AF MUSLIMER
https://piopio.dk/spindoktor-gaar-i-koedet-paa-partileder-jeres-politik-...
......

MACHO-ALLIANCEN PÅ AVISERNE
https://piopio.dk/mediecheferne-skal-til-tage-deres-egen-medicin#comment...
......

DE UDSTØDTE "UPERFEKTE" I SAMFUNDET – I "DIAGNOSE-DANMARK"
https://piopio.dk/ledige-sorteres-fra-paa-grund-af-alder-men-nu-strammer...

......

Annonce