Annonce

Pape vender på en tallerkenen - afviser at være presset af øvrige blå partier

De Konservative vil ikke stemme for ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet: "Dilemmafyldt," erkender K-formand Søren Pape Poulsen
De Konservatives formand Søren Pape Poulsen vender - sammen med folketingsgruppen - på en tallerken.

Modsat de signaler Pape Poulsen sendte ud tidligere på ugen - efter at være orienteret om baggrunden for anklagemyndighedens ønske om at tiltale Claus Hjort Frederiksen (V) for overtrædelse af sin tavshedspligt efter den alvorlige paragraf 109 af rigsadvokaten på et møde hos justitsminister Mattias Tesfaye (S) - er meldingen nu fra Pape og De Konservative, at partiet ikke vil stemme for ophævelse af tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Pape Poulsen erkender på et pressemøde, at sagen om Hjort Frederiksens immunitet er  ganske "dilemmafyldt". Over for Netavisen Pio afviser han, at det der ligner et markant holdningskifte fra hans side skyldes massivt pres fra de øvrige blå partier.

Med den konservative melding er der nu ikke flertal for ophævelse af Claus Hjort Frederiksens parlamentariske immunitet. Og anklagemyndigheden kan derfor ikke rejse tiltale mod Hjort Frederiksen for at bryde sin tavshedspligt for som det hedder: "Uberettiget videregivelse af højt klassificeret materiale"

S: Stiller spørgsmålstegn ved Papes integritet i vanskelige spørgsmål

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, modtager den konservative melding med skuffelse:

"De Konservatives beslutning vedr. Claus Hjort Frederiksens immunitet stiller spørgsmålstegn ved Søren Papes integritet i vanskelige spørgsmål. Forleden sagde Pape alt det rigtige, altså at man i praksis ville have straffrihed for folketingsmedlemmer, der bryder deres tavshedspligt vedr. statshemmeligheder, hvis deres kolleger beskytter dem med henvisning til at et anklageskrift med statshemmeligheder ikke kan deles i en bred kreds," skriver han på Twitter.

Stoklund: Vigtigere at kunne blive statsminister

Stoklund mener, at Papes holdningskifte skyldes, at K-formanden vægter højest at stå sig godt med de øvrige blå partier:

er Pape åbenbart nået frem til, at det er vigtigere for ham at blive statsminister

"Men i løbet af et par dage er Pape åbenbart nået frem til, at det er vigtigere for ham at blive statsminister og være sikker på, at han kan basere sig på blandt andre Pernille Vermunds stemmer, end det er at stå vagt om, at loven er lige for alle."

Samlet set er Stoklund - og dermed Socialdemokratiet -  skuffet over det borgerlige Danmarks tillid til "vores fælles institutioner":

"Det er skuffende, at det borgerlige Danmark har så lidt tillid til vores fælles institutioner. Rigsadvokaten arbejder ud fra et objektivitetsprincip, og som Lars Barfoed og Hans Engell har sagt på News og DR2er vi ikke en bananrepublik, hvor rigsadvokaten udfører bestillinger for regeringen. Sagen rummer bestemt dilemmaer. Netop derfor blev alle partiledere indbudt til JM for orientering og samtale med rigsadvokaten, så de kunne sikre sig at intet fordækt er foregået."

Pape Poulsen afviser blåt pres

Pape Poulsen erkender, at sagen om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet er særdeles dilemmafyldt:

Det er et kæmpe dilemma, vi står i

"Uanset hvilket valg du vælger, så kan du ikke sige, at så har du valgt det rigtige. Det mener jeg ikke findes i den her sag. Det her må føre til en snak i Udvalget for Forretningsordenen". Partierne må sætte sig samme og tage en snak om: "Kan vi virkelig leve med det her?". Jeg mener, vi står et rigtig svært sted. Det er et kæmpe dilemma, vi står i", siger Pape under pressemødet.

Hvor stort et pres har du været under, Pape? Fordi du mente jo noget lidt andet, da du lige havde været inde hos den nuværende justitsminister og rigsadvokaten og få en orientering. Du ved jo netop, hvad tiltalen mod Claus Hjort lyder på..."

"Ja, det ved jeg."

Og da du kom ud fra mødet havde du en noget anden holdning. Og nu har du så skiftet. Du anlægger i al fald et andet toneleje nu. Hvor stort et pres har du været under fra de andre blå partiledere: Har de sagt til dig: "Hvis du Pape og I konservative stemmer for ophævelse af (Claus Hjorts, red.) immunitet, så bliver du aldrig statsminister". Er det dét, der er blevet sagt?

"Det er ikke blevet sagt. Og jeg tror vi kan konstatere, at der nok har været en vis irritation over, at Det Konservative Folkeparti rent faktisk mener, at vi har lov til at stå i egen ret og mene, det vi selv mener," siger Pape Poulsen til Netavisen Pio og fortsætter:

at man potentielt kan afsløre statshemmeligheder uden konsekvens

"Jeg har overhovedet ikke skiftet holdning, men jeg har udtalt mig om den ene del af dilemmaet. Fordi det ligger mig stærkt på sinde, at det jo ikke kan være rigtigt, at man potentielt kan afsløre statshemmeligheder uden konsekvens. Og det er det, der virkelig har fyldt meget i mig. Og på den anden side set, har jeg så sagt til mig selv, at det jo heller ikke kan nytte noget, at vi har et folketing, der skal sidde og stemme om noget, de ikke kan blive oplyst om. Og det er et ægte dilemma. Jeg har ikke været under pres overhovedet." 

Sms-lækagen

Pape Poulsen lufter dog irritation over, at nogen i blå blok har lækket en sms, som Pape Poulsen i ugens løb har sendt til de fire øvrige blå partiledere: Jakob Ellemann-Jensen (V), Morten Messerschmidt (DF), Pernille Vermund (NB) og Alex Vanopslagh (LA).

"Jeg sendte en sms med opfordring til, at man lige slappede lidt af. At man lige trak vejret. Og lade os tage den her beslutning til ende," forklarer Pape og nævner, at lækken af hans sms da er et problem:

Jamen, det er jo klart, at det jo ikke er en ønskeposition

"Jamen, det er jo klart, at det jo ikke er en ønskeposition. Vi skal mødes igen," siger Pape - mens hans anstrenger for at overhøre et spørgsmål om, om sms-lækagen er udtryk for et tillidsbrud.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jo han er sikkert blevet presset af nye borgelig,sæt nu de ikke ville pege på sådan er kagekone han er heller ikke værdig til at bestride posten som statsmand,hvor sørgeligt at vi er belemret med sådan en blø blok og enhedslisten

En sort dag for Danmark, hvor retsprincipper omgås.

Det blå svindlerhold fortsætter mod et "moderne" Danmark.

Ja du har ret Jeppe og det bakkes op af Enhedslisten som heller ikke har forstået at det handler om tillid/ mistillid til statsadvokaten.
Derfor må vi anbefale at man aldrig stemmer på hverken de blå partier eller Enhedslisten som støtter landsforræderi.
Klaus Hjort vil altid være landsforræderen eftersom han ikke er blevet frikendt for anklagen.

Det er heller ikke ligefrem opmuntrende for Claus Hjort Frederiksen, som nu ikke kan frikendes.

Og formanden for lov- og ordenlighedspartiet, tidligere justitsminister, samt mulig statsministerkandidat Søren Pape Poulsen har undergravet tilliden til det danske retssystem som ellers må siges at være det mindst korrupte og mest korrekte og loyale i verden.

Statsadvokaten må side tilbage med en meget underlig fornemmelse.

Man må konstatere, at det blå svindlerholds strategi til at ødelægge velfærdsstaten Danmark er at undergrave og skabe maks mistillid til hele det offentlige for derigennem at gennemtvinge det private som det eneste rigtige. Det private, hvis fornemste opgave det er at udbytte de ressourcesvage maksimalt for at skabe det gode luksusliv til dem der fortjener.

Den danske drøm for de få... Og det danske helvede for de mange...

Det er hvad der venter den danske befolkning, hvis det blå svindlerhold overtager statsminister posten.

Anstændig hva for noget...

det blå svindlerholds
det blå svindlerhold

lyder det igen og igen fra den blå 'røvvasker' smølf
.

Jeppe Lindholm. Ham Claus skal ikke frikendes, og de 2 store ledere af blå blok må indse at deres Statsminister drømme er ved at briste. For ministre må hvis ikke lyve. Ole Kloster Simonsen

Jeg synes nu det er så som så med retssikkerheden i Danmark. I Danmark stiger retssikkerheden proportionelt med indkomsten.

Adgangen til fri proces er dog blevet stærkt forringet. På bare otte år er antallet af tilkendte 'fri processer' blevet decimeret. Hvor der i 2014 blev tilkendt fri process til ca. 5.000 borgere, er antallet nu på under 1.500.

Fri proces

"At få fri proces betyder at en borger kan føre en retssag uden omkostninger. Det er staten der yder økonomisk bistand med henblik på at sikre adgang til domstolene. Formålet med fri proces er således at give personer med mindre gode økonomiske forhold mulighed for at gennemføre en retssag.

Betingelserne for fri proces vedrører sagens art, ansøgerens økonomiske forhold og et krav om, at ansøgeren skal have rimelig grund til at føre proces. Det er efter retsplejelovens § 330 blandt andet en betingelse for fri proces, at ansøgeren ikke uden at lide væsentlige afsavn kan betale de omkostninger, der er forbundet med sagen.

For at kunne opnå fri proces, må en enlig ansøgers indtægtsgrundlag ikke overstige 322.000 kr i året 2016. Beløbet er 409.000 kr fsva. folk i ægteskab eller andet samlivsforhold. Grænsen hæves med 56.000 kr for hvert barn, herunder stedbørn og plejebørn, under 18 år, som enten bor hos ansøgeren eller i overvejende grad forsørges af denne."

På denne vi har man nedsat mindrebemidledes mulighed for at få en sag prøvet ved domstolene og dermed nedsat deres retssikkerhed.

Det blå svindlerhold

lyder det igen og igen fra den blå 'røvvasker' smølf

Sølle Pape, hverken du eller Ellemann har no--- når det kommer til stykket og tør stå fast ved svære beslutninger, så skuffende og jeg som nærede tillid til dig, du skuffer fælt. Statsminister posten tabte du i dag på gulvet.

Sagen om Claus Hjort har gjort det soleklart, at Søren Pape ikke har statsminister potentiale. Han er en spejderdreng, der ikke kunne stå imod tryk fra de øvrige blå ledere, og kommunisterne i EL.

Det har været soleklart længe at Pape ikke har statsminister potentiale
.

Parti og blokpolitik når det er værst.
Ækel form for vennetjeneste.
Men at de borgerlige har så lidt tillid embedsfolk og til de danske domstole, må give stof til eftertanke.

Det har været Hjort igennem nullerne at undergrave vores velfærdsstat så privatisering for de blå smølfer har været helt legalt,med 2procent besparelse på alt inden for det offentlig det bøder vi for i dag nå nej moderaterne syntes det var forkert med al den besparelse og vores fremmed politik var også en fejl jo han er fin den blå løkke den hellige.Kagekonerne Ellerman og Pape kan da ikke blive statsmænd i Danmark med sådan en holdning til vores myndigheder.

hans jensen , Bedre kan det ikke siges.

venstres beskyldninger SIGER mere om deres egen moral, vilje og samvittighed, end om regeringen

Et over et år har Pape været tavs. Og konservative klatrede opad i meningsmålingerne i en krisetid, hvor ansvarlige partier tog ansvar, greb til handling. Så åbnede Pape munden og nu er vi så her...

Men som Pape siger om sig selv, så er han hårdføre.