“Måske er han i den proces kommet til at tale lidt over sig”

Liberal Alliances formand antyder, at Claus Hjort Frederiksen kan have brudt sin tavshedspligt
Foto: Henrik Bjerregrav, Venstre (Flickr)
Claus Hjort Frederiksen (V), tidligere forsvars- og finansminister
Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, antyder, at tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) kan have brudt sin tavshedspligt.

Claus Hjort Frederiksen ønskes af anklagemyndigheden tiltalt for netop at have overtrådt sin tavshedspligt ved uberettiget at videregive højt klassificerede oplysninger.

Før der kan rejses tiltale mod Claus Hjort Frederiksen kræver det, at et flertal i Folketinget forinden ophæver Claus Hjort Frederiksens parlamentariske immunitet.

Sammen med hovedparten af blå blok og Enhedslisten argumenterer Alex Vanopslagh for, at det er urimeligt at menige medlemmer af Folketinget skal tage stilling til ophævelse af Hjorts immunitet uden at kende det konkrete indhold af tiltalen mod ham.

Minister: Nødvendigt at holde oplysningerne i en snæver kreds

S-regeringen finder det derimod “nødvendigt at holde fast i, at oplysningerne, der ligge til grund for tiltalen mod Claus Hjort Frederiksen, holdes i en snæver kreds” - i praksis udelukkende partilederne og eventuelt partiernes retsordførere:

Der er af hensyn til statens sikkerhed behov at værne om sådanne oplysninger

"Det er højt klassificerede oplysninger, der indgår i sagen, herunder i anklageskriftet. Der er af hensyn til statens sikkerhed behov at værne om sådanne oplysninger, og skiftende regeringer har derfor heller ikke delt sådanne oplysninger med hele Folketinget. Det betyder også, at anklagemyndigheden vil søge straffesagen gennemført på en sådan måde, at der tages hensyn til oplysningernes særlige karakter, herunder anmode om dørlukning," skriver justitsminister Mattias Tesfaye i en mail til Netavisen Pio.

Vanopslagh er lodret uenig med justitsministeren. Til Berlingske udtaler han:

der starter med, at regeringen håndterer det hele fuldstændig amatøragtigt

“Samtidig må man huske, at det her er en politisk sag, der starter med, at regeringen håndterer det hele fuldstændig amatøragtigt og skaber en helt enorm offentlighed om det. Det har Claus Hjort Frederiksen brugt sin ytringsfrihed til at kritisere.” 

Vanopslaghs bemærkelsesværdige tilføjelse

Men så tilføjer Vanopslagh om Claus Hjort Frederiksen:

“Måske er han i den proces kommet til at tale lidt over sig.”

Og det er lige præcis kernen i anklagen mod Claus Hjort Frederiksen: At han angiveligt har talt over sig om fortrolige ting, som han har erfaret under sin tid som forsvarsminister.

det er lige præcis kernen i anklagen mod Claus Hjort Frederiksen

Claus Hjort har selv udtalt, at tiltalen mod ham alene bygger på, hvad han har udtalt offentligt til medierne. Og at han alene har udtalt sig om allerede kendt viden.

Claus Hjort Frederiksen blev sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 109 få dage efter sin optræden i TV 2 News-programmet “Lippert” 15. december sidste år.

I TV-programmet kritiserede Claus Hjort Frederiksen regeringens - særligt daværende forsvarsminister Trine Bramsens - håndtering af sagen mod tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen.

“Ellers må jeg risikere fængsel”

Men samtidig bekræftede Claus Hjort overraskende eksistensen af et samarbejde mellem Forsvarets Efterretningstjeneste, FE, og den amerikanske efterretningstjeneste, NSA, om aflytning af internationale datakabler, der passerer gennem dansk territorium:

Nu vil jeg være forsigtig med, hvad jeg siger, og ellers må jeg risikere fængselsstraf

“Nu vil jeg være forsigtig med, hvad jeg siger, og ellers må jeg risikere fængselsstraf, men jeg har i hvert fald været med til at orientere om, at den aftale fandtes. Og jeg vil bare sige, når vi taler om de her ting, så har vi jo meget, meget stor nytte af at være allieret med NSA ,” sagde Claus Hjort Frederiksen direkte citeret.

Claus Hjort bekræftede dermed for første gang officielt, at de oplysninger som whistleblower Edward Snowden fremsatte i 2014 rent faktisk er korrekte.

Netavisen Pio har tidligere spurgt Claus Hjort Frederiksen om, om han - set i bagklogskabens ulideligt klare lys - kom til at tale over sig/sige for meget i TV-programmet.

Hjort har ikke reageret på Netavisen Pio’s henvendelser. Derimod har en partiformand fra blå blok nu for første gang udtalt, at Claus Hjort Frederiksen kan være kommet til at tale over sig.

Det hører med til historien, at Alex Vanopslagh - uanset om Claus Hjort har talt over sig eller ikke - mener, at anklagemyndigheden skyder spurve med kanoner ved at tiltale Hjort efter straffelovens strenge paragraf 109 (Den som nogen benævner som landsforræder-paragraffen):

“Men det virker som om, man skyder gråspurve med kanoner, at man så kommer efter ham med den hårdest mulige paragraf.” 

Eksperter: Hjort kan have brudt sin tavshedspligt

Eksperter vurderede tilbage i januar, at Claus Hjort Frederiksen i sin iver efter at kritisere regeringen kan have brudt sin tavshedspligt.

Tidligere analysechef i FE, Jacob Kaarsbo, er en af dem, der i januar betegnede Hjorts åbenmundethed som problematisk:

Jeg var ved at tabe både næse og mund

“Jeg var ved at tabe både næse og mund på grund af detaljerne og de ting, som Claus Hjort Frederiksen sagde,” sagde Kaarsbo til TV2.dk

I samme artikel citeres jura-professor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet, professor i strafferet ved Syddansk Universitet, Sten Schaumburg-Müller, og tidligere operativ chef i PET, Jørgen Bonnichsen, for at Hjorts åbenmundethed kan være et brud på tavshedspligten.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Når man tænker på, hvad Claus Hjort Frederiksen udtalte hos Lippert, nemlig:

"Nu vil jeg være forsigtig med, hvad jeg siger, og ellers må jeg risikerer fængselsstraf"

Så er det efter min mening torske dumt, at én tidligere Forsvarsminister netop udtaler sig så klodset, så vedkommende netop kan risikerer bøde- eller fængselsstraf; ifølge Straffelovens Paragraf 109...

Det mest sørgelige er så, at man fra Blå-Blok, forsøger at lægge en mistanke på Regeringen, for at forfølge Claus Hjort Frederiksen..Undskyld mig ! Claus Hjort Frederiksen har personligt selv sørget for, at han nu er havnet i en situation hvor han eventuelt har brudt reglerne eller ej, det må tiden så vise, måske efter Folketingsvalget, hvor Claus Hjort Frederiksen kan afhentes, hvis et flertal på Christiansborg ikke vil ophæve Claus Hjort Frederiksens politiske Immunitet...

God Dag,

Erling Drews...

Og det er så netop det spørgsmål en dommer skal afgøre. Er der sket et lovbrud eller er der ikke. Det kan hverken Claus Hjort Frederiksen eller Jacob Elleman Jensen afgøre. Når rigsadvokaten ønsker at rejse en sag, så sker det ikke ubegrundet. Det skal ingen tvivle på. Det her drejer sig om hvorvidt Danmark er en retsstat eller noget andet vi ikke ønsker at være. Hvis Venstres Jacob Elleman Jensen ikke mener rigsadvokatens ord er tilstrækkeligt til at stemme om et folketingsmedlem skal have ophævet sin immunitet, så medvirker Elleman til at gøre Danmark til en bananrepublik.

Og at Elleman forsøger at dække over en partifælle, som sikkert har været hans lege onkel som lille gør det hele meget meget være - Det skulle bare have været Mette Frederiksen, som uforvarende var kommet i fedtefadet. Så...

Bare tænk på Det Blå SvindlerHolds urimelige udfald mod Mette Frederiksen i mink sagen. Her blev ingen gloser sparet. Sådan kender vi DBSH.

Det Blå SvindlerHolds

Blå smølf tag dig nu sammen og find på noget nyt
.

Tre spørgsmål til Alex Vanopslagh.

1. Hvor mener du, at sagen er politisk?
2. Hvor har regering lavet fejl og hvad kunne de havde gjort anderledes?

3. Kan eller skal du vurderer om anklagemyndigheden, kan eller skal rejse tiltale i denne sag, eller bare generelt.

Det bliver spændende om jeg får et svar her på siden.
I bund og grund forventer jeg det ikke, da der er er påstande og begrundelse og antydninger, som mange politiker, bare kommer med, uden der er hold i virkeligheden.

Mange hilsner

Jes Møller

Alex Vanopslagh skal da ikke afgøre om Claus Hjort har overtrådt loven eller ej. Det må da være domstolene, men hvis han ikke vil medvirkede til at der kan rejses tiltale mod manden, er han jo en hindring for at sandheden kommer for en dag. Det her har jo intet med regeringen at gøre, de passer jo bare deres arbejde. Hvorimod Vanopslagh og Ellemann skaber tvivl om retssamfundet.

Dette er vist en meget ensidig gruppe der kommenterer her. Blåt svindel hold og jeg ved ikke hvad. Selv højt estimerede jurister (Eva Smith, født Hækkerup eks.) finder det dybt problematisk at folketingent skal stemme om noget man ikke kan få en klar indsigt i. Hvordan kan et medlem af tinget stemme efter sin overbevisning uden at vide hvad grundlaget er for stemmeafgivelsen. Det er i bund og grund en overtrædelse af Grundloven disse medlemmer gør sig skyldig i.Det forekommer mere problematisk at Rigsadvokaten ved sin tiltræden havde følgende principerklæring: "Jeg har til opgave at gennemføre regeringens politik". Men man kan selvfølgelig ikke ramme Finsen uden at drage Hjort med ind i sagen.Og Finsen skal rammes for går han fri, har daværende forsvarsminister alvorligt "skidt i nallerne". Surt show må man sige. PS: Jeg bor i udlandet og har ikke stemmeret.

Claus Hjort Frederiksen har selv rådet sig ud på dette her juridiske morast. Hvis ikke sagen kommer for en domstol, så vil Claus fremstå tvivlsom resten af sine dage. Ikke rart at afslutte sin karriere på den vis. Så en domsafgørelse i er høj grad i Claus's interesse. Men det kræver, at folketinget ophæver hans immunitet.

I øvrigt har Claus Hjort Frederiksen selv udtalt han risikere en fængselsstraf for sine udtalelser. Med andre ord, så viste han, at han bevægede sig på kanten af loven. Han troede bare at han er Claus og en ægte patriot som ingen da kan stille i tvivl.

Men ingen er hævet over loven. Heller ikke en hyggelig fætter Claus.

Så snart Folketinget bliver blandet ind i sagen, så starter problemerne.
Accepter at statsadvokaten har anmodet Justitsministeriet om at rejse tiltale. Det er ikke regeringen eller ministeren,men en uvildig instans.
Accepter er der i Danmark findes statshemmeligheder, og de skal ikke ud til 179 mere eller mindre troværdige personer.
Der skal bare stemmes om CHF skal dømmes eller frifindes
Venstre er i et kæmpe dilemma, uanset hvad de vælger ift immunitet.

Helt enig. Det er op til en domstol og fastslå skyldspørgsmålet.

Det er grundpillen i et demokrati.

Inden I skovler over Alex V. Så lad mig sige, at selvfølgelig er sagen politisk.
Hvorvidt der ER en sag, er juridisk
Hvorvidt det er i landets interesse, at føre den sag, er politisk

Selvfølgelig skal han sættes for em dommer ! Man skal ikke kunne slippe for at have gjort noget forkert bare fordi man sidder i Folketinget ! Og så må vi jo se om han bliver dømt eller ikke

“der starter med, at regeringen håndterer det hele fuldstændig amatøragtigt”.

Gad vide om Vanopslagh har baggrund for at udtale sig på denne måde? Mit gæt er, at han er endnu mere amatør og dermed -agtig i sine konstante gætterier. Men det er selvfølgelig fedt at blive refereret i medierne.

Det er ret bekymrende at en del MF, sætter spørgsmål ved Rigsadvokatens evner til at læse loven, vi må da i DK kunne have tillid til at når Rigsadvokaten anmoder om / indstiller at der rejses en sag, så skal sagen rejses, det er fuldstændig underordnet hvad den konkrete anklage indeholder, retten afgør så om den anklagede er skyldig eller ej, MF'er hverken kan eller skal bestemme noget i en sådan sag.

I generationer har vi i Danmark haft et troværdig og ukorrupt offentlige embedsmænd/kvinder. Det har det blå svindlerhold forsøgt at undergrave i snart to årtier. For det står i vejen for at nedlægge velfærdsstaten og erstatte det med et amerikansk forbillede, hvor den økonomiske mindretals magt elite kontrollere flertallet gennem økonomisk intimidering og desillusionering. Et statsstyre, hvor den stærke har retten til at udbytte den ressourcesvage.

At få embedsfolk, herunder domstole, til at fremstå som utroværdige er en del af det blå svindlerholds løsning mod et økonomisk elite tyranni, hvor slaveri og udbytning igen er på elitens dagsorden.

Med mindre de bliver stoppet.

det blå svindlerhold
det blå svindlerholds

Blå smølf tag du nu sammen du må kunne gøre det bedre
.

Jorden er blevet invaderet af en extraterrestrial livsform, som har inficeret Vladimir Putin med en dims, som for os allesamsens mennesker til at dræbe hinanden så de nemt og bekvemt kan overtage Jorden.

Det må da efterhånden være indlysende for en hver.

Ja en mand af Ære????? Et parlamentsmedem som ku bruge demokratiets modsvar -på hans uhyrligheder - OG SÅ STARTER HAN MAKULATOREN!Ren har han VIST aldrig været!! Venstre har håndvaskeproblemer for tiden!!

Tja Hjorth - Så fik du den - DIT DUMME SVIN - Det har du sgu godt af!!

Niels Sørensen

Og pludseligt begyndte Hjorten sgu at opfinde en ny form for STATISTIK også!!

Niels Sørensen

At der blandt danske mandlige politikere endelig var et mandfolk der turde træde i karakter som whistleblower er yderst interessant!

At der blandt de kvindelige politikere var først en Pia Kjærsgård, så en Inger Støjberg og til sidst en Mette Frederiksen, der turde træde i karakter som whistleblowere og sandhedsvidner om den muslimske indvandrings lyksaligheder, ja, det er endnu mere interessant!

At sidstnævnte sendte Inger Støjberg ud i et juridisk efterspil for at bevare sin egen “stue-renhed” i forhold til den socialdemokratisk selvforståelse, er som håndvask uden sæbe!

Nu får Mette Frederiksen endnu engang chancen ved Venstre-håndvasken. Denne gang med sæbe ad libitum! Thi ingen vil da holde hånden over Claus Hjort Frederiksen!

Med mindre man hedder Mai og kommer fra Enhedslisten!

Verdens reneste parti!

Mette Frederiksens dobbeltspil er for længst gennemskuet!

Til en god gang håndvask kræves på en Venstre og en højre hånd!

Og det ved de alt om i Enhedslisten!

Regeringen og Mette Frederiksen har alt på spil!

Mai Villadsen kun sin støtte til regeringen!

Gensidigheden kan være på et så lille sted som Pape/Ellemann!

Hvilken tavshedspligt der er vigtigst i Danmark kunne trænge til en folketingsvalg-inspektion!

Jo før, desto bedre!

Inflationen rammer menigmand!

Inflationen i politikerlede rammer vort demokrati!

På et oplyst grundlag skal befolkningen tage sine valg!

Jo tak!

Snyd og bedrag starter i toppen!

Men snart skal almindelige danskere snyde sig foran i køen til medicin, brød, benzin, osv.

Og det er altsammen først lige begyndt!

Vi kan ikke hjælpe alle, siger statsministeren frejdigt!

Og det er slet ikke meningen at vi skal hjælpe alle, uddyber finansministeren!

Men 100 millioner på en rigsretssag imod Inger Støjberg! Det skal vi have råd til! Det havde vi råd til!

Nu vil justitsministeren og Mette Frederiksen og BBB så bruge endnu 98 millioner på en sag imod endnu en Venstre-kvinde!

Vi kan hjælpe os selv til magten igen! Det skal der være råd til!

Spørgsmålet er om det hjælper sygeplejersker, læger i region-midt, sosuer, osv.

Med de 198 millioner ekstra i kassen havde socialdemokraten Anders Kühnau ikke behøvet at bort-amputere 50 uskyldige danskeres ben.

Mette Frederiksen er så optaget af at amputere Venstre-folk, så almindelige folk daglogt betaler prisen!

Amputations-Danmark kræver et valg!

Nedskæringer skal foretages af folket! Ikke af bestemte politikere og deres håndlangere!

Det er tid til at vælgerne får brudt deres tavshedspligt!

Hold op hvor er jeg træt af dine uendelige totalt usammenhængende kvababbelser Aksel Jensen. Kan du ikke prøve at få dem publiceret i en blå brækspand som EB eller Berlingske så vi andre er fri for at skulle scrolle ned over dette forplumrede vrøvl.

Aksel Jensen.
Det var dog en værre gang vrøvl du der fik lukket ud !!

Blå blok håndtering retorisk af Hjort sagen er problematisk. Vi lever i en retsstat, og loven gælder for høj som lav. Hvis Hjort er ren, så dømmes han ikke. Men for en dommer skal han og have prøvet sin sag. Og s skal han stoppe din konspiratorisk e snak. Han har dummet sig kraftigt i sin retshaveriske selvretfærdighed mod Trine Bramsen og måske mere, og det må han som enhver anden stå til ansvar for. Han får sikkert en bøde og betinget dom gr. Alder, og hans ry plettede, men sådan er det. Frifindes han så kan han nyde dit otium.

Så kom kagekonen Pape på banen om ophævelsen af Hjortens åbentmundet snak om hemmeligheder,regeringen kan da ikke give fortroligheder så begår regeringen det samme som Hjorten måske ville blive dømt for.Sikke da en stor børnehave ,man skulle ikke tro det er voksne mennesker der er valgt ind i folketinget,håber blå børnehave aldrig får magten med sådan et vattet holdning,håber Hjorten vil blive tiltalt når han ikke er beskyttet af den lukkede kreds af vennetjenester,de tror ikke på vores retssamfund,det er da sørgeligt

Det er virkelig interessant. Hvornår er en hemmelighed ikke en hemmelighed mere . Det må jo være når den er røbet. Claus Hjorth Frederiksen ønskes tiltalt for at have røbet statshemmeligheder. Alligevel må folketingsmedlemmerne ikke få at vide hvad tiltalen går ud på, fordi det er en hemmelighed Øh ???
🤔🤔

Annonce