Betragter sag om brud på tavshedspligten som afsluttet

”Jeg opfatter det sådan, at der i dag er sat endeligt punktum,” lyder det fra den tidligere forsvarsminister. Eksperter er uenige.
Foto: Venstre
Folketingsmedlem Claus Hjort Frederiksen (V)
Den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) betragter sagen mod ham som endeligt afsluttet.

“Jeg opfatter det sådan, at der i dag er sat endeligt punktum,” skriver Claus Hjort Frederiksen således i et opslag på Facebook.

Med De Konservatives beslutning torsdag er der ikke flertal i Folketinget for ophævelse af Claus Hjorts immunitet.

Og det betyder, at anklagemyndigheden ikke kan rejse tiltale mod ham for “uberettiget at videregive højt klassificeret materiale” - efter en paragraf der kan give helt op til 12 års fængsel.

Kan ende med sag efter valg

Men det betyder ikke nødvendigvis, at Claus Hjort Frederiksen kan være sikker på, at han ikke løber ind i en retssag på et senere tidspunkt.

To strafferetseksperter, Lasse Lund Madsen, professor i strafferet ved Aarhus Universitet, og professor emeritus Jørn Vestergaard fra Københavns Universitet, siger således til Jyllands-Posten, at beskyttelsen efter grundlovens paragraf 57 kun er gældende, så længe han er medlem af Folketinget.

Så snart Claus Hjort Frederiksen har forladt Folketinget, så vil der kunne rejses tiltale mod ham. Også for handlinger, der blev begået, mens han var folketingsmedlem.

hvis Folketinget ikke vil ophæve den parlamentariske immunitet, kan man jo blive nødt til at vente

"Og hvis Folketinget ikke vil ophæve den parlamentariske immunitet, kan man jo blive nødt til at vente, indtil Claus Hjort Frederiksen ikke længere er medlem," understreger Jørn Vestergaard over for avisen.

“Lidt mellemfornøjet”

Men sådan opfatter Claus Hjort Frederiksen altså ikke selv sagen.

Han skriver, at hans familie og nærmeste “er glade og lettede over dette punktum”.

Selv er han dog “lidt mellemfornøjet”. For den politiske fighter i ham ville kæmpe for en frifindelse:

Så personligt er jeg i dag lidt mellemfornøjet

“På den ene side siger den gamle politiske fighter i mig, at jeg ville have kæmpet for at blive frifundet, hvilket blandt andre en række juridiske professorer har anset for sandsynligt. På den anden side havde jeg jo besluttet at udtræde af Folketinget efter næste valg for at nyde mit otium, og her indgik der jo ikke ligefrem planer om at jeg skulle gå ud og ind i retssale i måske flere år i en principsag om oppositionspolitikeres ytringsfrihed. Så personligt er jeg i dag lidt mellemfornøjet,” skriver Claus Hjort Frederiksen på Facebook.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er som med Irak kommissionen, som Venstre smed i skraldespaden få måneder før den skulle afslutte 2 år arbejde for at få afklare om Venstre og Anders Fogh Rasmussen havde sendt Danmark i en ulovlig krig - Den sag er heller ikke afsluttet.

Læg dertil Anders Fogh Rasmussens kreative bogføring som skatteminister i 80'erne.

Rigsretten mod Erik Nine Hansen med tarmil sagen og gradbøjning af lovgivning.

Og for nylig rigsretssagen mod Inger Støjberg. Ligeledes om gradbøjning af lovgivning.

Der bekynder at tegne sig et mønster over blå bloks færden til egen fordel. Retsprincipper eller ej.

En uhyggelig vej de bevæger Danmark hen - Ud i mere og mere lovløshed.

Et land uden retsprincipper ?
Føj for katten !!!
Jeg ville skamme mig hvis jeg hørte til blå blok !

ER der slet ingen tilsvarende sager der involverer politikere fra de røde partier incl radikale???

Kurt Jensen. Nu er det jo en tidligere borgerlig minister, sagen drejer sig om, mener du virkelig at der nødvendigvis må være en tilsvarende sag fra “de røde partier” ? Det er dog en besynderlig opfattelse af vort retssystem. Dvs. Hvis din nabo begår noget ulovligt, så skal der også rejses anklage mod dig!

Godt svar, det kan han jo så tænke over, hvis han kan tænke.

Det kan han godt, tænke selv - modsat mange af kommentatorerne som ALDRIG kan se bjælken i eget øje men kun splinten i andres
.

Det er surt at vågne op som borgerlig i dag især i Pape kolbøttes pari

Sonja Harder du hører til de partitro der ALDRIG kan se fejl i egne rækker - det må dejligt aldrig at skulle tænke og tage ansvar selv, partiet har altid den rigtige løsning på alt
.

BARE ROLIG - Retfærdigheden vil ske fyldest.
NÅR vi er kommet på den anden side af valget vil Klaus Hjort blive tiltalt dømt for landsforræderi.
NØJAGTIG som i Støjbergsagen hvor de blå fejede sagen ind under gulvtæppet indtil efter et valg. Så blev hun dømt.
Sådan skal det blå svindelhold bekæmpes og lad os så ikke falde for deres beskidte hetz mod statsministeren som vi har oplevet i minksagen
FOR fakta er jo at det blot var en procedurefejl som de blå blæste op til at Mette skulle have nedlagt et helt erhverv
FAKTA er jo at der var flertal for at nedlægge det erhverv hvilket blev bevist af Ellemans nyhedsbrev til Venstres medlemmer.
ET nyhedsbrev som Venstre siden har trukket tilbage netop for at føre denne beskidte kampagne mod regeringen
MEN det er sluppet ud at Ellemann bakkede regeringen 100% op i nødvendigheden af at aflive de mink og dermed var der flertal i folketinget.

det blå svindelhold

begynder du nu også Carl Hansen?

er du en blå 'røvvasker' smølf som Jeppe Lindholm eller var det en enkelt smutter?
.

Danmark begnder at ligne USA mere og mere. I USA gælder retsprincipperne kun for det velhavende blå svindlerhold, som har cach nok til at købe sig til retsprincipperne. Resten må lade sig skubbe rundt efter forgodtbefindende uden for lov og ret. Tag lige et kik ind i de amerikanske fængsler. Her finder du kun fattige. Oftest farvede fattige. Fattige, som bliver holdt i de ofte private ejede fængsler længere end dommen siger med opbagning af den lokale sherif som får en økonomisk bonus hver gang han kan til føje nogle ekstra måneder til staffen for fattige retsløse indsatte i de private fængsler som tjener kassen på den lokale sherifs forståelse for nødvendigheden af at forlænge fængselsstraffen for den indsattes bedste.

Velkommen til det blå svindlerholds slaraffenland. Hvor dine børn hænger ud i fængslerne så længe det kan betale sig. Hvis ikke de bliver skudt i skolen forinden.

det blå svindlerhold
det blå svindlerholds

skriver den voldsomt begavede blå 'røvvasker' smølf
skriver den voldsomt begavede blå 'røvvasker' smølf
.

Hjort Frederiksen kan selv ophæve sin immunitet, når han nu så gerne vil kæmpe for at blive renset.

Pape er en vendekåbe uden rygrad, der lader sig tryne af Venstre.

Det er heldigvis ikke hver dag man oplever at et flertal af Folketingets medlemmer, begår forræderi mod den danske befolkning.
Ved ikke at ville ophæve immuniteten for Claus Hjort, sætter man sig udover landets dømmende magt. Manden har ikke en chance for at blive frikendt for anklagen, ligesom man samtidig sender det signal til befolkningen, at man er noget helt særligt når man som folketingsmedlem kan afgøre om folk skal retsforfølges eller ej. Det er en skammens dag for det danske folkestyre.

Kommentar:

Vi lever i et Demokrati, hvor hver Folkevalgt på Christiansborg, kan stemme som de vil...

Nu er det så udmeldt, at der ikke er et fletal for at ophæve Claus Hjort Frederiksens immunitet, som vel egentligt er et spørgsmål om ?- at Flertallet på Christiansbotg mener ytringsfriheden er mere værd end landets sikkerhed, det er da noget af en udfordring, her op til Folkeafstemningen om, at få afskaffe forsvarsforbeholdet, netop for at sikre Danmarks sikkerhed...

God aften,
Erling Drews...

Hatten af for enhedslisten der ser på SAGEN og ikke om det er en politisk modstander!!

Kurt, du ved jo udmærket godt, at det intet har med politik at gøre. Det er anklagemyndigheden der vil have sagen prøvet ved domstolene. Og da det er lovgivet, at justitsministeriet skal give grønt lys til den slagt sager har ministeren ingen anden udvej end at sige ok.
Hvis justitsministeren havde sagt nej, havde pressen omgående skrevet, at det var en vennetjeneste til en politisk kollega. Nu siger ministeren ok, så er det pludselig fordi det er en politisk modstander. Så det er ikke nemt at være justitsminister. Men uanset hvad, så er det domstolene der træffer en afgørelse, og HVORFOR er de borgerlige og Hjort så bange for det ? Jeg er meget sikker på at et flertal af danskere nu mistænker at Hjort nok er skyldig, og det får vi måske aldrig opklaret.

Nej Kurt Jensen der er ikke noget at rose Enhedslisten for.
I praksis stemmer man jo i hvert parti som deres ordfører har anbefalet. Altså “i blinde” for ellers vil det være uoverkommeligt at være folketingspolitiker.
Partiernesmordfører i denne sag er så dem der er orienteret om sagen af rigsadvokaten så derfor er Enhedslisten en flok hyklere fordi de har absolut ingen grund til at støtte de blå i at så tvivl omkring statsadvokaten. Det er demokratisk nedbrydende at forhindre denne retsag.

Sørgeligt, at der nu er et flertal i folketinget, som ikke har tiltro til retsstaten med politisk uafhængig rettergang. Hvad er det for et signal at sende til befolkningen?

Myndighederne kan da anklage Hjort på ny når hansotium i folketinget er slut,så det håber jeg da at statsadvokaten vil gøre Så kommer eva kjær i sammenrådet med en artikel hvor risadvokaten har udtalt at han gør hvad politikerne vil have ham til det viser sig at være da den blå samrend have magten ,de blå smølfer skulle skamme sig at lægge pres på myndighederne

Eva Kjær ?
Læs artiklen - hun hedder Eva Smith. Er juraprofessor, emirats. De argumenter man hører fra S er som i diktatur stater, men det interessant er gengivelse fra Statsadvokat og hans politiske agenda

Hvad er det jeg har misforstået om Irakkommisionen?? - Danmark er vel et demokrati, ikke et der ligner Rusland!!!
Der jo heller ikke nogen der tror, at der er fejet noget under gulvtæppet om Fogh og Irak - og selvfølgelig ikke om Hjort!!

Claus Hjort Frederiksen advokat har på det nærmeste beordret rigsadvokaten til at droppe sagen. Det ligner en face fra en dårlig amerikansk film, hvor en heftig dyr advokat svinger øksen over det amerikanske retssystem for at få den økonomiske elite frikendt for hvad som helst. Det er blot et spørgsmål om et stort nok honorar frem for retsprincipper.

Sådan er det "moderne" Danmark. Formet efter det blå svindlerholds normer og værdier. Værdier, som gør at almindelige mennesker som du og jeg skal kravle i reolerne hos nemlig.com til en sulteløn uden mulighed for at slippe fri indtil den dag du bliver 74 år og kan se frem til en pensionist tilværelse som fattig. Alt i mens en lille velhavende økonomisk elite kan leve et luksusliv på ryggen af de værdier, som du gennem dit arbejde har skabt til dem. De smalleste skuldre slæber det største læs i det blå svindlerholds dysfunktionelle nye "moderne" Danmark.

- Men mindre du siger STOP.

For lidt rester af demokratiet er der fortsat tilbage. Men skynd dig for snar er det for sent og der hærsker amerikanske tilstande i Danmark regeret af et pseudo demokrati, hvor bunden ikke har noget at skulle have sagt.

det blå svindlerholds
det blå svindlerholds

lyder det igen og igen fra den blå 'røvvasker' smølf
.

Venstre slog meget hurtigt ring om Hjort. Der er jo også et folketingsvalg i udsigt, og man skulle ikke så gerne have en anklage hængende om landsforræderi på partiets nestor med i valgkamp. Husk blot på, sagen forsvinder ikke og den bliver ikke glemt.
Den tænksomme

Landsforræder eller ikke landsforræder ?

Fødende mødre der køres rundt fra fødested til fødested på Sjælland!

Ben der amputeres i Jylland fordi læger og sygeplejersker manglede på de rette tidspunkter!

Gymnasieelever der sendes fra egn til egn uden mål og med!

Huskøbere i yderdistrikterne der får et rungende nej imod ja, ja, ja overalt i Rungsted!

Minkavlere og fiskere der ikke ved om de er købt eller solgt!

Landsforrædere, ja, hvad er det egentlig for et begreb!

Husejere med gasfyr, der må gå fra hus og hjem!

Klima- og krigsinflationen der har givet 2 millioner fattige New zealændere 1700 kr. til hverdagens overlevelse!

Vi kan ikke hjælpe alle!

Men i hvert fald Claus Hjort Frederiksen vil socialdemokraterne gerne hjælpe på vej til forglemmelsen!

Landsforræder?

Ja, måske skulle socialdemokraterne feje lidt for egen dør først!

Det valgte den tidligere justitsminister så at gøre.

Til stor ære og respekt! Så selv pressen faldt på maven!

Og den nuværende justitsminister - en ægte mand af folket - ja, han fejer ligeledes foran den socialdemokratiske dør!

Og når valget kommer så kender vi de ægte landsforrædere!

Danskerne kender lusen på sin gang!

Signalværdien tæller i statsministeriet!

Derfor skal du endnu engang stemme ja eller nej!

Tesfaye er en resultaternes mand!

Derfor blev han valgt til at feje op for socialdemokraterne før de to næste valg!

Tesfaye en mand af folket!

Det nærmeste ord man kan komme som direkte modbetydning til landsforræder!

Hver gang du står i stemmeboksen udpeges landsforrædere og mænd og kvinder af folket!

Professorer og jurister bidrager dagligt til manglende læger, sygeplejersker, sosuer….

Hvilke erhvervsgrupper landet har, fortæller om vælgernes landsforræderi…

I stemmeboksen afgøres antal læger, jordemødre, sygeplejersker, sosuer i det ganske land…

Landsforræderi!

55 midtjyske patienter der ikke blev forsvaret af landets professorer, jurister og politikere!

De sov alle i timen!

Og fik en fed hyre!

Nærmeste ansvarlige fik af socialdemokraterne en afskedsgave på 6 millioner!

Socialdemokrater har et fantastisk landsforræder-kompas!

Kun Tesfaye er en mand af folket.

Statsministerpotentialet er intakt!

I takt med tiden!

Danmark har ikke råd! Antallet betyder noget!

Ærlige politikere vil altid kunne vinde over en venstremand!

Det er det eneste der tæller i stemmeboksen!

Signalværdi er for statsledere der søger det næste job!

Tesfaye interesserer sig for folket!

Inflation var engang Anker Jørgensens største landsforræderi.

Han kendte ikke sit levende råd!

Tog sit gode tøj og gik!

En mand af folket!

En murer ved, at hvis fundamentet er skævt, hjælper det ikke at bygge ovenpå!

Men med Afrika-studier på cv’et, kan pinen trækkes i det uendelige!

Måske endnu en højlærd til FN-bygningen.

Etage på etage!

Det handlar om två nya Nato-medlemmar med hyggligt starka försvar, stabil ekonomi och demokrati. Finland har en stor och välutrustad armé, Sverige ett avancerat flygvapen, en viktig försvarsindustri och – inte minst – toppmodern ubåtsteknologi.

Stor strategisk betydelse
Dessutom är det två länder av stor strategisk betydelse. Med Finland och Sverige i Nato blir Östersjön i praktiken ett Nato-innanhav. Det skapar större möjligheter för Nato att säkra den norra flanken, att skydda de baltiska staterna och att försvåra ryska flottaktiviteter i Östersjön.

Og i Danmark:

Morten Bødskov er tiltrådt som ny forsvarsminister i dag fredag den 4. februar 2022. Han har afløst Trine Bramsen, der har været forsvarsminister siden den 27. juni 2019.

Betragter sag om brud på tavshedspligten som afsluttet
”Jeg opfatter det sådan, at der i dag er sat endeligt punktum,” lyder det fra den forrige tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Eksperter er uenige.

Snart skal nordiske forsvarsministre til at bruge sproget aktivt og tale med hinanden!

Der er nok at tale om!

Men det orker vi næppe.

Ytringsfrihed og forsvarsforbehold bliver næppe afløst af et fælles nordisk luftforsvar der vil være oplagt og nærværende og farligt!

Især for den russiske Bjørn!

På caféerne i København får man nu noget nyt at tale om! Alt imens ukrainere serverer!

Snakken går og Putins drenge leger videre!

Men den danske signalværdi er vigtig!

Før som nu!

Inger som Mette!

Cafélivet er ingen tavshedskultur!

Kun Niels Hausgaard betales for at bryde tavshedspligten!

Fængslende musik indtager landets scener fra Roskilde til Skanderborg.

Og folkemødet bliver næppe angrebet af Putin fra luften? Eller hur?

Har vi allerede talt over os!

Annonce