Dansk by skal være militært knudepunkt

Regeringen arbejder på at udbygge havnen i Esbjerg som knudepunkt for tropper og militært isenkram, som skal videre til Østersøen og Baltikum.
Foto: Sparks Adobe
USA har vist interesse for at bruge Esbjerg Havn som knudepunkt for udsendelse af allierede tropper og militært udstyr til Østersø-området og Baltikum. Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Derfor besøger forsvarsminister Morten Bødskov (S) senere i dag fredag den vestjyske by for sammen med byens borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og formanden for Esbjerg Havn, kommitteret for Hjemmeværnet og medlem af Europa-Parlamentet Søren Gade, at se på mulighederne for at udbygge havnen til et militært knudepunkt for USA og NATO.

Ifølge Forsvarsministeriet hænger den amerikanske interesse sammen med, at Esbjerg Havn er velegnet til formålet, både når det gælder beliggenhed, størrelse, nærhed til lufthavn og, forbindelser til jernbane- og motorvejsnet.

Desuden ligger Esbjerg tæt på flere store kaserner med tilhørende muligheder for indkvartering.

Generalprøve

Esbjerg Havn har allerede holdt generalprøve på sin nye rolle som knudepunkt i forbindelse med militære øvelser.

Så sent som i april i år blev 300 amerikanske panserkøretøjer leveret ved kajkanten .

attraktiv beliggenhed i forhold til at kunne støtte vores allierede i NATO

Forsvarsminister Morten Bødskov siger i en kommentar, at Ruslands angreb på Ukraine gør det klart, at Danmark skal leve op til forventningen om støtte til allierede styrker, der gerne vil igennem Danmark.

”Her kommer Esbjerg ind i billedet. Esbjerg Havn har en attraktiv beliggenhed i forhold til at kunne støtte vores allierede i NATO - og i særdeleshed USA, med deployering af blandt andet materiel til Østersøregionen.” 

“Det er en god mulighed for Danmark til at levere støtte til de lande, som sender forstærkninger til at varetage vores allesammens sikkerhed,” siger Morten Bødskov.

Hvis havne-projektet i Esbjerg får politisk opbakning, er det forventningen, at forbedringerne af havnen kan stå klar med udgangen af 2023.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Allerede for få år siden blev Flyvestation Skrydstrup udpeget til at blive et NATO F-35 knudepunkt. Ligesom NATO tank fly skal have tilknytning til den militære lufthavn i Skrydstrup.

Og?
.

Kurt, har du overvejet en yoga terapi?

Med Sverige og Finland i NATO ville Rønne på Bornholm være en langt bedre placering!

Tæt på nærområdet i det storpolitiske sikkerhedsspil!

Hvem er fjenden?

Hvad er målet?

Med mindre forsvaret af de nye havvindparker i Nordsøen er svaret!

Ja, ja, og fra Rønne kan man sende udstyret videre med tog til...?

USA er gået ind i Ukraine krigen med 500.000.000.000 kr. eller hvad ved jeg. Men ikke for Ukraines interesser. Men for at forsøge, at bevare USA's position i verden.

Der findes ingen fjender, ingen venner. Kun interesser.

Utroligt, men af og til er jeg faktisk ret enig med dig.

Langt hellere USA end Kina eller Rusland i den position USA har.

Hver gang man tænker nu kan verden ikke blive mere lattelig. Ja, så bliver den mere latterlig.

Jeg tror noget andet, men det er HEMMELIGT STEMPLET

Folk på Borgen "leger med ilden".

Ukraine krigen har været en gave for det blå svindlerhold. For nu kan fremlægge nødvendigheden for nedskæringer på overførelsesindkomster for at finansiere deres elskede forsvar med 18.000.000.000 kr. om året. Så mange penge, af generalerne i forsvaret ikke ved, hvad de skal bruge dem til andet end forgyldte projektiler.

Men for svindlerholdet kan det bruges til at gøre de 60% i Danmark endnu mere fattige for at forgylde dem selv med store udgifter til forsvaret som undskyldning.

en rigtig blå svindlerhold tilgang til det danske samfund.

Det blå svindlerhold læner sig tilbage, mens folket drager i krig for at forsvare det blå svindlerholdes formuer.

Kan det blive mere syret?

AT gøre Esbjerg havn til en havn for USA og Nato kommer til at ødelægge Esbjerg og Fanø som vi kender dem I dag.
En udgravning af sejlrenden i HO Bugt til kæmpe Nato skibe med tungt militær materiel og soldater vil efter al sandsynlighed ødelægge det fantastiske Dyreliv der findes ved Indsejlingen og et godt stykke ind i HO Bugt. Her er sæler der lever og formerer sig sig på sandbankerne i HO bugt og et rigt Dyreliv. Med Fanø på den ene side og Skallingen på den anden side af indsejlingen. Der vil hvis regeringens planer om Nato Havn ske så megen forandring ved og Omkring denne Militærhavn som Esbjerg vil blive at jeg ikke tror vi nogensinde har set lige. Der skal udbygges kæmpe kajanlæg til opbevaring af militærmateriel inden det fragtes videre til NATO Lande i Øst. Med en Jernbane der også kræver en stor udbytning hvis det skal kunne lade sig gøre. Esbjerg vil blive invaderet af Militær fra USA og NATO . OG indkvartering faciliteter temmelig sikkert i Oksbøl området skal være indkvartering for Soldater hvis det kommer til at blive en realitet. HVAD det jo nok gør. Hele denne kæmpe udgravning af HO Bugt og udbygning af Esbjerg Havn og Jernbane skulle stå klar allerede om et års tid. Jeg ville godt høre hvad folk i Mit gamle hjemstavns område Esbjerg og Fanø egentlig tænker omkring disse NATO og USA planer om sammen med Esbjerg Kommune og Regeringen at anlægge en Stor NATO Havn. Hvad siger Esbjergenserne og hvad siger Fannikkerne til disse planer. Esbjerg kommune har vist allerede givet tilsagn til de kommende planer. MEN hvad siger Fanø Kommune !!

CITAT Lex om HO Bugt

Ho Bugts sydvestlige del udgør sammen med Langli et naturreservat; i resten af bugten er der begrænsninger i jagt og sejlads. Flere områder omkring bugten er fredede, deriblandt hele Skallingen og Langli.
LINK til Lex om HO Bugt👇

https://denstoredanske.lex.dk/Ho_Bugt

AT lave en større udgravning af sejlrenden i HO Bugt ved skallingen der ligger ved indsejlingen af HO Bugt kan man ikke undgå at komme til at skade et fredet område hvor der lever Sæler og hvor der er et rigt fugleliv. Har USA . Nato og Den Danske Regering mon det med i deres planer om en USA NATO HAVN i Esbjerg

CITAT Lex om HO Bugt

Ho Bugts sydvestlige del udgør sammen med Langli et naturreservat; i resten af bugten er der begrænsninger i jagt og sejlads. Flere områder omkring bugten er fredede, deriblandt hele Skallingen og Langli.
LINK til Lex om HO Bugt👇

https://denstoredanske.lex.dk/Ho_Bugt

Annonce