Minister beklager dyre flybilletter og blå partier ude af medieforhandlinger

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik, hvor vi vender de nyheder, som vi også kunne have skrevet om i dag.

Du kan blandt andet læse om kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, som har valgt at lægge sig fladt ned med en beklagelse af, at en flytur til USA viste sig at blive noget dyrere end den burde.

Det er dog ikke kulturministerens eneste hovedpine. I dag har tre blå partier nemlig valgt at forlade de igangværende forhandlinger i Kulturministeriet om et nyt medieforlig.

God læselyst.

 

Minister beklager dyre flybilletter

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har i et par dage været i fokus hos Ekstra Bladet, som har afsløret, at ministeren brugte 95.778 kroner på en flytur på business class fra København til San Francisco og retur igen.

Ministeren siger nu til avisen, at prisen for flybilleterne var for høj.

”Jeg forstår godt kritikken af billetprisen. Det bør vurderes fra gang til gang, om meget høje billetpriser kan retfærdiggøres. Der kan for eksempel være pludseligt opståede kriser. Det var der ikke tale om her. Og i det lys var billetprisen for høj,” skriver ministeren i et svar til Ekstra Bladet.

Ane Halsboe-Jørgensen oplyser samtidig, at hun først fik besked om prisen efter sin hjemkomst, men at det i sidste ende er hendes ansvar som minister.

Ifølge Kulturministeriet vil man nu ændre sine procedurer for indkøb af flybilletter.

Læs hele historien her.

 

Blå partier forlader medieforhandlinger

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har opgivet at forhandle et bredt medieforlig på plads, efter at De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti har forladt forhandlingsbordet.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) slår ifølge  fagbladet Journalisten fast, at der nu vil blive indgået et smalt medieforlig.

“Nu er vi her, hvor jeg havde ønsket, at det var et bredt forlig. Det var desværre ikke muligt, så nu går vi op og forhandler videre og lander forhåbentlig en rigtig god aftale,” siger hun ifølge Journalisten.

Hun understreger samtidig, at de blå partiers valg om at træde ud af forhandlingerne kan få konsekvenser for, hvordan aftalen ender med at se ud.

Den konservative kulturordfører, Birgitte Bergman skriver på Twitter, at ”K, DF og V forlader medieforligsforhandlingerne.”

”Nu har vi kæmpet med regeringen i fire måneder, men vi nægter at pålægge danskerne flere afgifter, give endnu flere penge til DR og skabe mere bureaukrati for danske medier Nej tak herfra,” lyder det fra ordføreren.

placeholder

 

Indtil i dag var det eller alle Folketingets partier med undtagelse af Nye Borgerlige, der sad med om forhandlingsbordet, skriver Journalisten.

Dansk Folkeparties medieordfører, Dennis Flydtkjær, giver som sin begrundelse for at forlade forhandlingerne, at medieaftalen står til at blive ‘woke’.

“Kunne ikke leve med flere penge til DR, og at alle medier skal lave køns-selvangivelser, som skal opgøres på han, hun og andet køn. Den slags woke hører ikke hjemme i en medieaftale,” skriver han på Twitter.

placeholder

 

Beskæftigelsen tordner i vejret - igen

De seneste tal for beskæftigelsen viser endnu en markant stigning i antallet af danskere, som giver deres bidrag på arbejdsmarkedet.

I marts måned i år var der helt præcist 2.947.000 personer i job. Det er 16.000 flere end måneden før, og det svarer til en stigning på 0,6 procent. De fleste nye job er skabt i den private sektor, som står for 15.000 af de nye arbejdspladser.

Sammenlignet med situationen før COVID-19-krisen i februar 2020, er beskæftigelsen i dag 144.500 personer højere. Det svarer til en stigning på fem procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger ifølge en pressemeddelelse, at dansk økonomi fortsat står stærkt trods vanskelige tider med krig i Ukraine.

”Endnu engang får jeg lov at glæde mig, da endnu flere er blevet en del af det arbejdende fællesskab. Situationen i Ukraine sætter sine spor - både i Danmark og resten af verden. Forbrugerpriserne er steget kraftigt, og det mærker alle danskere i deres daglige indkøb og månedlige regninger. Det er regeringen meget opmærksom på og der står allerede initiativer klar til at hjælpe de grupper af borgere, som rammes særligt hårdt,” lyder det fra Peter Hummelgaard.

 

Flertal bag fængselspladser i Kosovo forsvundet

De Konservative og Dansk Folkeparti er bakket ud af en politisk aftale om Kriminalforsorgen.

De to partier er ifølge Ritzau imod at lægge moms på dele af dansk kunst og kultur, som skulle finansiere planen om at leje 300 fængselspladser i Kosovo. Derfor kan regeringen blive tvunget til at genåbne aftalen.

”Kulturlivet kan godt ånde lettet op! Og jeg er utrolig glad for, at vi Konservative stemmer imod en kulturmoms!,” skriver De Konservatives kulturordfører, Birgitte Bergman, på Twitter.

placeholder

 

Putin lukker for gas til Finland

Fra lørdag morgen vil leverancerne af naturgas fra Rusland til Finland blive indstillet.

Det skriver dagbladet Politiken.

Nyheden kommer fra Finlands statsejede gasselskab Gasum, som henviser til en meddelelse fra det russiske energiselskab Gazprom.

Når der bliver lukket for den russiske naturgas skyldes det angiveligt finnernes afvisning af et krav fra Gazprom om at afregne de russiske leverancer i russisk valuta.

Det sker angiveligt for at styrke den russisk rubel, som har mistet værdi i kølvandet på invasionen af Ukraine og de hårde sanktioner fra EU og USA.

Mika Wiljanen, administrerende direktør i Gasum, beklager leveringsstoppet.

”Vi har dog nøje forberedt os på denne situation. Og givet at der ikke er afbrydelser på gasnetværket, så vil vi være i stand til at forsyne alle vores kunder med gas i de kommende måneder,” udtaler han ifølge Politiken.

De russiske gas-stop kommer få dage efter, at Finland officielt indgav sin ansøgning om optagelse i NATO.

Russerne har tidligere stoppet gasleverancerne til andre europæiske lande såsom Polen og Bulgarien. Også i disse tilfælde var striden om rubler årsagen. Rusland menes at kræve betaling for gas i rubler for at styrke valutaen, som er blevet svækket efter den russiske invasion af Ukraine.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

'Minister beklager dyre flybilletter'
'Ifølge Kulturministeriet vil man nu ændre sine procedurer for indkøb af flybilletter'.
Kan vi ikke få procedurerne at se før og efter ændringen?

Der har altså ikke tidligere været fortilfælde (evt. i andre ministerier) som man har kunnet lære af?????

De lærer det aldrig (for det har ingen konsekvenser)!

Stakkels Ane Halsboe-Jørgensen at hun skal serviceres at så inkompetente embedsmænd.
.

Man kunne få den mistanke, at en embedsmand bestilte de dyre billetter, for derefter at sladre til Ekstra Bladet.

Småligheden synes at være grænseløs. Ministre skal selvfølgelig ikke flyve på økonomiklasse. Bliv dog voksen.

'Ministre skal selvfølgelig ikke flyve på økonomiklasse'
Hvorfor ikke Børge?
Det er ikke noget man dør af, og man kommer heller ikke hurtigere frem på business class.
.

Bliver man mere voksen af at fråse ?
Hvis man er voksen, så står man fast på sin afgørelse og tager tæskene, og ikke fedter det af på sine embedsmænd.

Hvis man virkelig vil spare, så kunne man afskaffe kongehuset, det koster årligt ca. 386 millioner at holde i gang.

Bent, det er jo en gammel traver du henter frem.
Typisk forholder anti-royalisterne sig ikke til faktiske forhold, som fx. hvor meget vil en præsident koste.
Kongehuset har en reklameværdi. Stor eller lille, alt efter hvad man mener om kongehuset. Hvor meget skal DK. ofre i reklame m.m. hvis kongehuset afskaffes. Erhvervslivet har gode muligheder for fremstød pga. kongehuset.
Slotte m.m. skal vedligeholdes uanset styreform.
Se dette regnestykke er der ingen der kan sætte tal på, så din påstand er udelukkende en ønskedrøm.
Hvis du endelig vil jagte besparelser som sletter vor historie og særpræg, så kan du jo også nedlægge Nationalmuseet og Rosenborg og sælge indholdet, bare for at starte et sted.

Hans Jensen, ud af de 27 medlemslande i EU, er der kun 5 lande der har en Konge/Dronning (Belgien, Danmark, Nederlandene, Spanien og Sverige) og Luxembourg har en Storhertug. De øvrige 21 lande "klarer" sig med en præsident.
Tysklands præsident, Frank-Walter Steinmeier, er næppe kendt af mange i Danmark, da hans opgave er af ceremoniel karakter og han er valgt af et flertal i forbundsdagen. Jeg tror næppe at den Tyske præsident får en løn der svarer til hvad det Danske kongehus koster, selv om Tysklands befolkning er 16 gange større end Danmarks.
Du vil vel ikke påstå at Tysklands erhvervsliv sakker "bagud" i forhold til det Danske fordi de ikke har en Konge eller Kejser som de havde til 1918, men "kun" en præsident.
Jeg har ikke foreslået at nedlægge nogen museer, de indgår heller ikke i udgiften på de 386 millioner kongehuset koster, men du kan sove helt roligt, for der er ikke flertal for at afskaffe kongehuset i overskuelig tid, da der vel er ca. 85-90% af den Danske befolkning der ønsker at bevare det.

Bent, jeg er heller ikke bange for at kongehuset nedlægges foreløbig. Men når du foreslår en nedlæggelse, må du da forholde dig til regnskabet. Jeg mener ikke, at man overhovedet kan sammenligne Tyskland med DK. Og du ved jo også godt at ca. 2/3 dele af udgiften ikke kan spares væk, da den blot ville blive bogført under en anden konto, med mindre du vil sælge slottene og nedlægge livgarden.

At jeg foretager en sammenligning med Tyskland, skyldes at du skrev at Dansk erhvervsliv havde stor nytte af kongehuset når de skulle forhandle handelsaftaler med udlandet. Tyskland har ingen konge, men deres handel med udlandet går jo meget godt foruden. Jeg kunne også havde sammenlignet Danmark med Finland, Østrig eller Schweitz som heller ikke har et kongehus, men deres levestandard og handel med udlandet er vist ikke dårligere end i Danmark.
At nedlægge livgarden kommer helt af sig selv, hvis kongehuset nedlægges og dit forslag om at sælge slottene synes jeg er en god ide, der er jo mange milliardærer der vil bo "standsmæssigt". Man kunne også tænke at nogle "fonde" købte slottene til udlejning eller til adgang for "folket" mod entre. Der er mange muligheder, men de havde nok været større, hvis man ikke havde ændret grundloven i 1953 så kvinder kunne "arve" tronen, så havde vi nu haft en "kong Ingolf" som ikke har mandelige arvinger og dermed havde kongehuset "opløst" sig selv.

'afskaffe kongehuset'
igen en afledningsmanøvre fra Bent.

'Kulturministerens smag for luksus : Boede på hundedyrt Hollywood-hotel – på din regning'
https://journalista.dk/kulturministerens-smag-for-luksus-boede-paa-hunde...

Nu har du lukket kongehuset, hvad skal vi så lukke som det næste Bent?
.

Det er da muligt at flyrejsen, som har kostet kr. 97.778,00 kunne havde været 20 måske 30 tusinde billigere, men i forhold til udgiften til kongehuset, er det et meget lille beløb i forhold til 386 millioner som også er på din regning. Apanagen betales jo over skatten.
At det er en afledningsmanøvre er noget vrøvl.
Når der tidliger har været kommentarer med kritik af noget borgelige politikkere har gjort, har du i dine svar hurtigt fundet navne på 2-3 socialdemokratiske politikere der har gjort noget tilsvarende eller noget der var værre. Det har du mærkeligvis ikke gjort nu det er en socialdemokratisk minister, der har "fråset" med flybilletter, har du helt glemt en borgelig politikker, Lars Løkke Rasmussen, tidl. statsminister, der fra 2012 til 20145 var formand for GGGI, en organisation som skulle støtte de Asiatiske udviklingslande. Danmark (udviklingsminister Søren Pind) havde bevilliget 90 millioner til formålet fordelt over 3 år. Til din oplysning (noget du måske har glemt) fløj Lars Løkke Rasmussen til møder i Sydkorea 15 gange på 1. klasse, boede på luksushoteller og kørte i limousiner, hvilket beløb sig til lidt over en million kroner. På en tur havde han fruen med og på en anden tur, sin datter, alt, incl diæter, betalt af GGGI for penge der skulle være brugt
på "ulandsbistand".

Der skulle stå 2014

Lars LR er IKKE min kop the!
Ja LLR er og bliver en usympatisk politiker der ikke går af vejen for at bruge offentlige midler til egen fordel. Samme med Peter Brixtofte - de blå partier har så sandelig deres 'fejlskud'.

"Når der tidliger har været kommentarer med kritik af noget borgelige politikkere har gjort, har du i dine svar hurtigt fundet navne på 2-3 socialdemokratiske politikere" der skal være balance i regnskabet - de røde er ikke lutter engle.
.

At jeg har lukket kongehuset er rent vrøvl, det sker kun hvis der er et flertal i befolkningen for at det sker, men muligheden havde været til stede, hvis man ikke havde ændret grundloven og at det i stedet for dronning Margrete havde været kong Ingolf der havde siddet på tronen. Men der er nok ca. 90% af befolkningen der bakker op om den for "karnevalscirkus" med mænd i mærkelige uniformer, overhængt med ordner og kvinder i uklædelige kjoler med "slæb", men jeg lever fint med det, men synes nok at det tilkommer adelen og andre "rigmænd" at betale for kongehuset, det er jo dem som nyder godt af bekendtskabet. Der synes ikke at være plads til de almindelige borgere i det selskab så derfor burde de heller ikke være med til at betale for "cirkusset".

der skulle stå - den form for "karnevalscirkus-.

Annonce