Salg af Ecco-sko koster K-profil ordførerpost

Man kan ikke sælge Ecco-sko og samtidig være konservativ forsvarsordfører.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Niels Flemming Hansen (K)
Det Konservative Folkeparti har skiftet ud på posten som forsvarsordfører.

Det betyder farvel til Niels Flemming Hansen, som erstattes af Rasmus Jarlov, som i forvejen er finansordfører.

Baggrunden for skiftet er Niels Flemming Hansens medejerskab og bestyrelsespost i Vejle-firmaet Holst Sko, som på trods af krigen i Ukraine og de omfattende sanktioner mod Rusland har valgt at fortsætte salget af Ecco-sko. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

har valgt at fortsætte salget af Ecco-sko i Rusland

En stribe forhandlere har tidligere valgt at fjerne Ecco-sko fra hylderne, som reaktion på, at Ecco fortsat sælger sine sko på det russiske marked.

Det gælder dog ikke Holst Sko, hvor Niels Flemming Hansen har en ejerandel på 40 procent, ligesom han sidder i selskabets bestyrelse.

Ifølge Vejle Amts Folkeblad har Niels Flemming Hansen ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen.

Sent mandag aften fik avisen dog en mail fra den konservative pressetjeneste, hvoraf det fremgår, at Niels Flemming Hansen nu trækker sig fra sin post som forsvarsordfører, og at posten overtages af finansordfører Rasmus Jarlov.

placeholder

Tvivl om loyalitet

Den nu forhenværende ordfører skriver blandt andet, at der ”er blevet rejst tvivl om, hvor min loyalitet ligger, når jeg samtidig er forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti. Jeg har derfor efter aftale med min gruppeformand meddelt, at jeg ønsker at stoppe som forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti,” lyder det i udtalelsen.

der er sagt, hvad der skal siges

Netavisen Pio har bedt de konservative om en uddybende kommentar, men i en sms skriver partiets pressetjeneste, at ”der er sagt, hvad der skal siges i Vejle Amts Folkeblad”.

Frihed vigtigere end indtjening

Niels Flemming Hansen har tidligere hyldet danske virksomheder, som eksempelvis Salling Group og Albatros, som har valgt at boykotte russiske varer eller lukke sine aktiviteter i landet ned.

”Det vidner om, at også de danske virksomheder er enige i, at vores sikkerhed og frihed er vigtigere end indtjening i dansk erhvervsliv. Og det betyder, at det ikke bliver erhvervslivet herhjemme, der indirekte finansierer en krig mod egne værdier,” skrev Niels Flemming Hansen på Facebook.

placeholder

Selvom salget af Ecco fra Holst Sko altså fortsætter, har Niels Flemming Hansen ifølge Ekstra Bladet forsøgt at lindre konsekvenserne ved at donere sin egen andel af Ecco-overskuddet til Ukraine.

Et stop for salget af Ecco-sko vil nemlig ifølge avisen føre til regulære fyringer af medarbejdere i Holst Sko.

Opdateret.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Et stop for salget af Ecco-sko vil nemlig ifølge avisen føre til regulære fyringer af medarbejdere i Holst Sko"

Nu hører vi jo hele tiden fra arbejdsgiverne og deres foretrukne partier, at der er stor mangel på arbejdskraft, og at medarbejderne hos Holst Sko dermed ville kunne få nyt job så nemt som ingenting. Måske endda hos en konkurrent, som ikke sælger sko fra Ecco?

Annonce