Ellemann: “Arne-pensionen er målrettet en socialdemokratisk vælgergruppe”

Hårdt opgør mellem S og V under Folketingets afslutningsdebat
Foto: Venstre: Jacob Kjerumgaard, Flickr
Under Folketingets afslutningsdebat mandag lagde Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, ikke skjul på, at Venstre ønsker Arne-pensionen hen hvor peberet gro.

Ellemann-Jensen tordnede under sin ordførertale mod Arne-pensionen, som er finansieret af “andre folks penge”, og som derfor har “en udløbsdato”:

“Det er ikke nogen hemmelighed, at Arne-pensionen i den grad ikke er groet i vores baghave,” tornede Ellemann, der mente, at “Arne-pensionen er målrettet en socialdemokratisk vælgergruppe.”

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, ønskede under debatten Ellemanns bekræftelse af, at Venstre agter at afskaffe Arne-pensionen så snart det er muligt - blandt andet sådan at Venstre kan sende penge tilbage til bankerne, som er med til at finansiere Arne-pensionen:

Det er ikke nogen hemmelighed, at Arne-pensionen i den grad ikke er vokset i vores have

“Det er ikke nogen hemmelighed, at Arne-pensionen i den grad ikke er vokset i vores have. Der er jo ikke et eneste medlem af Folketinget, som ikke mener, at mennesker, der er slidt ned på arbejdsmarkedet, skal have lov til at trække sig. Det mener vi alle sammen. Men det er jo ikke det Arne-pensionen går på,” svarede Ellemann og føjede så til:

“Arne-pensionen er målrettet en socialdemokratisk vælgergruppe, som har et bestemt antal år på arbejdsmarkedet. Og designet til at foregøgle alle danskere, at det her, det er noget som rammer lige præcis mig. Men det gør det ikke. Og så tager man pengene fra de onde banker, for dem er der ikke nogen, der har sympati med. Men regningen den havner jo et sted. Og det er hos danskerne.”

Igen skar Ellemann ud i pap, at Arne-pensionen får Venstre til at se rødt:

“Der er ikke stukket noget under stolen her. Arne er ikke vokset i vores have.” 

“Hvis de stemmer socialdemokratisk, er jeg kun glad”

Rasmus Stoklund kvitterede for ærlig snak fra Ellemanns side:

Men det er jo ærlig snak

“Men det er jo ærlig snak, at man hellere vil have at bankerne undgår at betale det her bidrag, og at man så vil afskaffe Arne-pensionen. Men det viser jo meget godt den her ret klare forskel på vores to partier: At vi har et ønske om at folk skal kunne trække sig tilbage inden de er nedslidte, og Ellemann vil kunne lave ordninger for folk, der allerede er nedslidte.”

Stoklund argumenterede for at folk, som har haft et arbejdsliv “uden frugtordninger og hæve-sænkeborde” skal have ret til et par gode år efter hårde og slidsomme arbejdsliv:

“Folk som har stået på et slagteri og lavet monotont arbejde i årevis, været bagere, lavet ufaglært arbejde, været på en byggeplads med videre. Hvis de stemmer socialdemokratisk så er jeg kun glad, men det er nu ikke så simpelt, vi gør det op.”

Ellemann træt af Stoklunds arbejderromantik

Ellemann undgik i sit gensvar at gentage påstanden om, at Arne-pensionen er designet til socialdemokratiske vælgergrupper. I stedet blev Stoklund kanøflet for sin “arbejderromantik”:

Tak for den der meget arbejder-romantiske indføring i hårdt arbejde

“Tak for den der meget arbejder-romantiske indføring i hårdt arbejde. Der rigtig, rigtig mange mennesker, der har hårdt arbejde i det her land. Nu skal vi passe på. Og lad nu være med at stille det op som om, der er nogen herinde, der ikke vil passe på dem.”

“Virkeligheden er bare, at man fra socialdemokratisk side har indført en ordning målrettet nogle mennesker og trukket titusinder ud af arbejdsmarkedet på et tidspunkt, hvor dansk erhvervsliv og alle offentlige arbejdsgivere står og siger: “Vi har brug for mere arbejdskraft”. Så sikrer man, at der er mindre arbejdskraft. Så laver man den der “Danmark kan mere 2.0.”, og så fylder man nogenlunde det hul op, som man selv har lavet. Jeg synes ikke, det er ansvarligt i en situation, som der er nu.”

SF’s skatteordfører, Carl Valentin, fulgte sammenstødet mellem Ellemann og Stoklund fra folketingssalen. På Twitter hæfter han sig ved Ellemann-påstanden om, at Arne-pensionen er designet til socialdemokratiske vælgergrupper:

SF om Ellemann: “Vildt”

“Vildt at Jakob Ellemann siger på talerstolen, at Arne-pensionen er målrettet en S-vælgergruppe og mere end antyder, at det - pleasing af en vælgergruppe - er årsagen til dens indførsel. Det kunne jo også være, at det handlede om retfærdighed. Almindelig politisk uenighed?”

placeholder

 

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fulgte også nøje med i den hårde debat om Arne-pensionen. På Twitter kvitterer han for klar melding fra Ellemann og Venstre:

"Endelig en klar udmelding fra Jakob Ellemann: Hvis Venstre får magt som agt, så skal retten til tidlig pension for dem med de længste og hårdeste arbejdsliv afskaffes, så bankerne slipper for at bidrage til ordningen. Trist og uretfærdig prioritering."

placeholder

 

Billedet er et arkivfoto og er altså ikke fra mandagens afslutningsdebat

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og topskattelettelser er målrettet venstres vælgere. Det kan vel ikke overraske nogen.

Hvis der er nogen som lever af "andre folks penge" så er det dem, som udbytter lavtlønsgrupper, ejendomsspekulanter, aktiespekulanter og andre, som tjener penge på spekulation. For de penge er der kun et sted at sende regningen hen.

Og det er til lønmodtagerne som gennem hårdt arbejde skaber de egentlige værdier i samfundet. Du bliver ALDRIG mæt af at tykke på en aktie. Men det gør du af en sæk kartofler.

Så hvis der er nogen, som lever af "andre folks penge", så er det de velhavende i samfundet.

Det blå svindlerholds argumentation går udelukkende ud på smarte vendinger, som retfærdiggør de ressource stærkes udbytning af de ressource svage, samt at få de ressource svage til at forarge dem blandt deres egne, som har svært ved at klare sig selv. Når først nøden melder sig stikker bunden gladelig øjnene ud af hinanden for at overleve.

Men desværre er der nogen i lavindkomstgruppen som hopper på den udlægning. Ellers ville det blå svindlerhold ikke kunne sætte deres politik igennem.

Det er bunden af samfundet, som baner vejen for deres egen fremtidige elendighed i et liv i fattigdom. En meget meget besynderlig urationel adfærd de mennesker udviser. Men hva. De og deres børn skal jo selv leve med det. Og det er jo åbenbart det de vil.

Det blå svindlerholds
det blå svindlerhold

lyder det fra den velunderrettede blå 'røvvasker' smølf
lyder det fra den velunderrettede blå 'røvvasker' smølf

Tyv tror hvermand stjæler. Så selvfølgelig tror Venstre, at regeringspartierne bestikker deres vælgere, for det er jo, hvad de borgerlige partier altid har gjort.

Det mest morsomme er faktisk, at Ellemann appellerer til misundelsen i middelklassen, det plejer jo at være de borgerliges argument for IKKE at ville dele samfundets rigdomme: Arbejderne er jo bare misundelige på de rige.

Middelklassen skrumper i de vestlige lande. Såvel i USA, Tyskland og Storbritannien smuldre middelklassen mere og mere. Samtidig med en lille økonomisk overklasse rager mere og mere til sig. Desværre kan man gå rigtig langt, før der kommer protester. For det rammer jo kun de andre. Ikke os. Men dagen kommer. Og så er det for sent.

Bare se i USA. Ligegyldigt, hvad bunden i det amerikanske samfund bliver udsat for af umenneskeligheder, så er der INGEN som tager deres parti. Der er lidt optøjer hist og pist når en finanskrise flår dem der har mist og sender pengene op i toppen af kapitalisme pyramiden. Ligesom der høres klage sange efter endnu et skoleskyderi i underklassens skolesystem. Ligesom der ses protester i et par uger, når politiet igen har taget livet af en sagesløs farvet person fra lavindkomstgruppen.

Men det var så det. Intet bliver ændret lige meget hvor meget lavindkomstgrupperne i et land som USA protestere. For de velhavende ved udmærket godt der ikke sker noget ved at ignorere dem. For de har slet ikke de menneskelige ressourcer, som der skal til for at skabe forandring for dem og deres - De har ingen fagforeninger, som virkelig kan få dem forenet. For mange i USA er fagforeninger socialisme og kommunisme. Selv mange af de lavtlønnede er indoktrineret til at tænke sådan til stor skade for dem selv. Der var en tid, hvor politiet med våben blev sat ind mod fagforeninger.

Det blå svindlerhold hader de overenskomst bærende fagforeninger i Danmark. Det var også her i starten af 00'erne de startede med at nedbryde velfærdsstaten Danmark. Og med succes.

Det blå svindlerhold

skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
.

Og det røde svindler hold, går kun efter at betale sig til stemmer.

Folk fra det blå svindlerhold søger også Arne-pension.

det blå svindlerhold

skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
.

Tonny. Jeg kan ikke lide det ord svindler. Hvem svindler.
Ole Kloster Simonsen

Ole du kunne jo også spørge Jeppe Lindholm.
Han kan stort set ikke skrive en kommentar ude at nævne (flere gange) det blå s.......hold.
Det må du ha' set?
.

Mens Venstre ikke gør en dyt for at mindske uligheden - tværtimod - med skattelettelser til SINE kernevælgere, arbejder socialdemokrater for at bedre arbejdsmiljøet. Så færre har behov for at gå på tidlig pension.
Fordi vi har den banale tankegang, at man ikke behøver at stille træskoen sammen med sikkerhedsfodtøjet.

Naturligvis er Atnr-pensionrn målrettet.
Nemlig til dem, der har været på arbejdsmarkedet i over 40 år.
Hvor mange af Venstres vælgere har mon det?
--
For få år siden blev 500.000 skatteydere frigjort for at skulle betale topskat. Dvs en halvering af antallet af topskatteydere
Det skete ikke ved nedsættelse af topskatteprocenten, men mere på en snigermetode, nemlig ved at øge bundfradraget for topskatteplict.

Ellemann vinder ikke stemmer ved sin arrogance og højrøvethed rent ud sagt på en talerstol. Hører ham nedgøre Arnepensionen, tale om andre folks penge, nej det er folks egne penge, de har betalt deres skat i over 40 år.
I øvrigt ville samme VK partier da droppeseniorpensionen de selv har stået fadder til for at finansiere noget andet. Skal folk med de hårdeste jobs segne før man synes de er berettiget til at trække sig tilbage.
Men de værste i dag var dog den rædsomme kone til Vermund og LA fyren, samt Pia K, sikke en gang shit de bare fyre af, jo mere mudder kastning de kan fyre af jo mere tror de vælgerne synes om dem, må borgerlig regering have enormt lange udsigter før sker.

Tja.. han vil vel hellere give pengene til bønderne, så de kan komme ud og smide noget mere gift på markerne.. er dælme trist at man har borgerlige partier som vil skide på dem på gulvet..

Aldrig hørt noget mere FRÆKT...end Jacob Ellemanns udtalelser omkring ARNE-Pension.....
Hvem er der der SLIDES op hurtigere end andre....DET ER SAMFUNDSGRUPPER DER HAR DE HÅRDEST FYSISKE JOB.
Det er ikke "skrivebordsbaroner" der aldrig har behøvet at KNOKLE livet af sig. Fordi de har haft job der ikke behøvede hårdt fysisk SLID. "Skrivebordbaroner" tilhører en FORKÆLET borgergruppe der har haft det bedre hundredetusinde andre. De har fået de bedste uddannelser/skolegang,HERLUFSHOLM,PRIVATSKOLE o,s,v...og de er blevet FORGYLDT af bedsteforældre,egne forældre generation efter generation.Gennem ARV. De har haft MULIGHEDER som lavtlønsgruppers og øvrige fattigrøves børn ALDRIG har haft. PENGE går i arv...Og fattigdom gør det samme. At få et godt liv afhænger af de betingelser der gives den enkelte. At få en GOD start i livet er et GODE der danner grundlag for livet FREMOVER. Borgere fra de "blå rækker" får sjældent brug for "ARNE PENSION" for der er nok kontanter at tage af i forvejen,til et GODT otium. Imens fattigrøve på folkepension,bliver spist af med en almisse der end ikke kan slå til måneden igennem.

Befriende ærligt af Ellemann her, det er jo en ren tilståelsessag.

Hvis det går som det blå svindlerhold vil have det, så skal de 60% af befolkningen kun leve for at forsyne de 40%. Når de 60% ikke længere er arbejdsdygtige bedes de venligt, men bestemt forlade livet på denne Jord. Ikke mindst fordi de 40% efterhånden ikke kan finde råd til at finansierer alle deres boliger, sommerhus, både tre og fire køretøjer, håndværker udgifter, de mange rejser til de varme lande. Hvor skal pengene dog komme fra spørger det blå svindlerhold? Og svaret er jo enkelt og lige til. De 60% må til kassen for at finansiere de 40% luksusliv. Lidt mad og en seng at sove i, mere har de 60% jo ikke brug for. Ellers tror de jo bare de er noget. Det har vi prøvet en gang. Det skal vi ikke risikerer igen. De 60% må finde deres plads for fodenden.

Dertil kommer jo så klimaudfordringen. Og hvordan i alverden skal vi, de 40% rigeste, fortsætte vores liv, når vi ikke må forurene med vores aktiviteter? Også her kan de 60% gøre nytte ved at få frataget alle deres overflødige økonomiske midler andet end lige til at overleve, så de kan forsyne os. Derved kan der spares en masse forurening med bilkørsel i gamle biler og billige rejser til Ibiza.

De 60% må ofre sig. Og vi, de 40% mest velhavende, ved jo godt i så gerne vil. I gør jo ALT hvad der bliver sagt. I kan jo slet ikke finde ud af andet.

Sådan er det blå svindlerhold. De kære sig en kæft om Jer 60%. Kun dem selv tæller.

Og når automatiseringen er fuldført, så bliver de 60% overflødige. Game-Over.

Fremtidens rædsel.

Med Charlton Heston fra 1972.

Se den. Og du ser fremtiden.

Hurra for teknologi-skatten...

det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
det blå svindlerhold

skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
.

Hej Kurt. Hvis du så bare havde et argument eller to, ville man måske kunne leve med det intetsigende lort du dagligt lukker ud når andre med ofte underbyggede argumenter forsøger at få gang i debatten.

Jørn synes du det Jeppe Lindholms 'argumenter' bliver mere troværdige når han i en uendelighed skriver 'det blå s.......hold???
.

Før fremtiden ser dig.

Sådan er visionerne for det blå svindlerhold.

det blå svindlerhold

skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
.

Kontanthjælp, dagpenge, arne-pension, efterløn, folkepension, SU og andet kan fjernes med et politisk pennestrøg. Helt uden væsentlige protester. Det skete i Tyskland i 2004 med HATZ IV. Af en socialdemokratisk bundes kansler Gerhard Schröder (SPD). Og han gjorde det nærmest egenhændigt under store protester fra resten af SPD. Med Schröder fik sin vilje. Frem til den dag i dag. Først var der store protester i gaderne. Men de ebbede hurtigt ud. Folk gav og over for det store tyske statsapparat. Valgdeltagelsen faldt fra de normale ca. 90% til 70% ved forbundsvalget i 2005, hvor Angela Merkel (som jeg personlig virkelig godt kan lide som den eneste fra det blå hold) vandt. Og her, på ca. 70%, har den lige siden. De ressourcesvage gav op overfor den økonomiske og ressourcestærke overmagt. De havde IKKE EN CHANCE.

Sådan ender Danmark før der er gået 10 år, hvis det her for lov til at fortsætte.

Den største forskel på Pape og Elleman er, at Pape ser ud til at have fået et alt for stort kondom truk🤪🤪🤪🤪ket nedover sit hovedet, mens Elleman ligner en, som har fået trukket et alt for lille kondom over hovedet.

Jeg er enig med Ellemann - der er ingen, der stemmer på blå partier, der arbejder. Derfor ingen pension!!

får kvalme af at høre Ellemann nedgøre de hårdt arbejdende folk,for andre folks penge må vi være fri.Hvem betaler Ellemanns løn det gør alle os andre arbejder han skulle skamme sig værre arrogant idiot skal man da lede længe efter lige indtil regnormen Pape kommer på talerstolen hørte også Ellemann beskylde Mettes regering forfølge den åbenmundede Hjort han har lavet mange sager i sin tid som beskæftigels minister jo enhver tyv tror andre stjæler,se så at få åbnet den Irak kommission så vores soldater kan få oprejsning så Venstre kan blive stillet for en rigsret for deres løgn og manipulation.

Det blå svindlerholds nedskærings politik over for de mindre bemidlede vil medfører et ekstremt voldeligt samfund, hvor der bliver en kamp om overlevelse, som bliver erstattet af velfærdsstaten. Særligt på bunden af samfundet bliver det alles kamp i mod alle som det bl.a. ses i det amerikanske og britiske samfund. Ghetto og bandekriminalitet bliver hverdagskost i det blå svindlerholds samfundsmodel. Et samfund, hvor de svageste unge ender i fængsel som en livslang karrierer.

Mine damer og herrer. Må jeg præsentere det blå svindlerhold. Dine børns fremtidsvision.

PS. Husk at tage et våben med , når du går ud for fremtiden. Du får brug for det.

Det blå svindlerholds
det blå svindlerholds
det blå svindlerhold

skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
skriver vores alle sammens blå 'røvvasker' smølf
.

Den der igennem hele livet har betalt sin skat med glæde - kan også med glæde modtage sin pension!

Har man hele livet forsøgt at snyde med skatten, kan selv den mest liberale og frihedstænkende person, få dårlig samvittighed ved tidlig pensionering!

Skat er en selvforsikring i stor skala, som staten klarer for dig!

Men hader du staten er det naturligvis svært at modtage “gratis” gaver i en tidlig alder!

Men indhentes du af dårlige gener og alderdomsprocessen er mere fremskyndet end hos dine jævnaldrende, kan den dårlige samvittighed spare samfundet for store udgifter!

Med mindre du med glæde modtager den “tiltænkte og indregnede” ydelse! Uanset dens navn og størrelse!

Livsforsikringer har den klogeste del af befolkningen! Eller måske den heldigste!

Bemærk at langt de fleste livsforsikringer dækker både ved dødsfald og kritisk sygdom. Det er dog kun 32% af danskerne, der har en livsforsikring.

Hvor mange af dem der er socialdemokrater siger statistikken intet om!

Hvis nu vi alle faktiske betalte den skat vi burde - og ikke sendte den i skattely - så var der rigeligt også til Arne og Tina som gerne vil slutte på arbejdsmarkedet. Problemet er ikke Arne og Tina - men Inger som desværre har haft for få timer på arbejdsmarkedet pga. af barsel og sygdom, men faktisk også nedslidt fysisk og mentalt og ikke kan komme på nogen ordninger - og ikke har nogen arbejdsmarkedspensioner.

Og top skatte lettelser er betaling for venstres vælger gruppe. Der skal være plads til alle fucking Elleman.

Det er helt OK nogen er rige. Men det er IKKE OK nogen er fattige. Uanset livsomstændighed. Alle har ret til et ordentlig liv uden afsavn. Og fattigdom går voldsomt ud over børn. Uskyldige børn, som ikke har noget valg for deres livsomstændighed.

Har blå mennesker slet ingen empati? Slet ingen medmenneskelighed? Er I ikke andet end mostre Elleman?

I USA er blå mennesker fuldstændig ligeglade med de børn der i går blev skudt og dræbt i det 27. skoleskyderi i 2022. Blå mennesker er psykopater. Intet andet.

Annonce