Vendekåber

Pape kritiseres for være blå bloks svage led efter at havde vendt på en tallerken i Hjort-sagen, men det er ikke længe siden Ellemann blev beskyldt for at være vendekåbe
Jakob Ellemann-Jensen (V) og Søren Pape Poulsen (K)
Allehånde politiske kommentatorer, politiske analytikere og besserwissere er enige om, at De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, vendte på en tallerken i sidste uge i Hjort-sagen.

Men Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, kan bestemt også være med udi disciplinen at vende på en tallerken.

Sidste uge var fyldt med analyser der konkluderer, at Søren Pape Poulsen i svære beslutninger har vist sig at have en rygsøjle som en regnorm.

Tydeligst performet i Hjort-sagen, hvor Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen - modsat Pape Poulsen - helt tiden stod fast på synspunktet, at det var grundlæggende urimeligt at bede folketingsmedlemmer stemme i blinde i sagen om ophævelse af Claus Hjort Frederiksens immunitet.

Og af samme grund fremstår Venstres formand nu som den reelle leder af blå blok, mens Pape Poulsen står noget afpillet tilbage.

Men også Ellemann-Jensen er ganske godt med, når det gælder om at vende på en tallerken i vigtige og svære sager.

da Ellemann lod sig banke på plads hen over en weekend

Et meget markant eksempel herpå er da Ellemann lod sig banke på plads hen over en weekend i kølvandet på, at S-regeringen 4. november 2020 melder ud, at det desværre har vist sig nødvendigt at aflive samtlige danske mink af hensyn til folkesundheden.

Oprør mod Ellemanns eftergivende linje

Fredag den 6. november 2020 skriver Jakob Ellemann-Jensen i et nyhedsbrev til samtlige medlemmer af Venstre, at der ikke er nogen “vej uden om aflivningen af de danske mink i den nuværende situation”.

Der ikke er nogen “vej uden om aflivningen af de danske mink i den nuværende situation”

Men mandag den 9. november er Ellemann vendt på en tallerken. I et nyt nyhedsbrev sendt ud til Venstres medlemmer kl. 10.17 er tonen nu pludselig en helt anden.           

Meldingen “ingen vej uden om” er forduftet. Nu hedder det i stedet, at række forskere hen over weekenden har sat spørgsmål ved nødvendigheden af beslutningen om at aflive samtlige mink.

“Vi har ikke andre muligheder”

Venstre vil nu heller ikke støtte, at loven, der skal give hjemmel til aflivningen af samtlige mink, hastebehandles i Folketinget. I stedet kræver Venstre, at lovforslaget skal gennemgå en helt almindelig - og langt mere langsommelig - behandling i Folketinget.

Baggrunden for V-formandens hastige retræte er i dag næsten gået i glemmebogen.

Men dengang for halvandet år siden rapporterede flere medier enslydende, at Ellemann vendte på en tallerken på grund af udbredt utilfredshed i både folketingsgruppen og Venstres bagland med hans "eftergivende" linje.

Så sent som søndag aften den 8. november udsendte Ellemann - ifølge Ekstra Bladet- en mail til folketingsgruppen og Venstres bagland.

Her gentog Ellemann melodien fra om fredagen: At der i situationen ikke er andet at gøre end at aflive samtlige mink:

jeg ser ikke, at vi har andre muligheder end at stole på sundhedsmyndighedernes vurdering

“Jeg er med på, at beslutningen udfordres i aviserne af forskellige eksperter, men jeg ser ikke, at vi har andre muligheder end at stole på sundhedsmyndighedernes vurdering i en situation som denne. Begynder det største oppositionsparti at så tvivl om vores sundhedsmyndigheder midt i en krise, risikerer vi at ende et helt forkert sted,” skriver Ellemann.

Medlem af forretningsudvalget bekræfter oprør

Højst usædvanligt gav Peter Gæmelke, der er medlem af Venstres forretningsudvalg og tidligere formand for Landbrug og Fødevarer, offentligheden indblik i, hvad der var foregået på de indre linjer søndag aften, natten til mandag og mandag morgen 8.- 9. november lige op til et ekstraordinært møde i Venstres folketingsgruppe kl 11:

“Jeg kan bekræfte, at der har været oprør i partiet, og derfor har jeg også med glæde noteret mig, at man til formiddag har slået fast, at man ikke vil være med til at haste det her indgreb igennem," sagde Gæmelke således til TV 2over frokost mandag den 9. november.

Jeg kan bekræfte, at der har været oprør i partiet

Da TV 2 spørger om Jakob Ellemann-Jensen er blevet banket på plads, nøjes Peter Gæmelke med et stærkt underspillet “Det har jeg ingen kommentarer til”.

Også meget usædvanligt deltager formanden for Danske Minkavlere, Tage Pedersen, i Venstres ekstraordinære gruppemøde.

Flere medier rapporterede at Tage Pedersens deltagelse i V-gruppemødet skete på Venstres finansordfører, Troels Lund Poulsens, initiativ.

Klokken 14 mandag den 9. november mødtes yderligere Venstres hovedbestyrelse. Her blev Venstres nye, hårde linje omkring aflivningen af mink yderligere cementeret.

Genopfriskningen af mink-forløbet i V-lejren viser, at blå blok kan byde på mindst to tallerken-vendere:  Nemlig Søren Pape Poulsen og Jakob Ellemann-Jensen.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Forskellen på S, V og K er ingenting andet end snak, så længe Danmarks påståede "internationale forpligtelser", er det eneste, der betyder noget for dem. Hvor længe vil danskerne finde sig i, at blive ydmyget og nedværdiget i deres eget land? Er vi hardcore masochister af natur, der tænder på, at tilvandrede voldtægtsmænd fra Somalia og Tyrkiet, skal have betingede domme i hotellignende institutioner med eget badeværelse og weekendudgang, samt advarsel om udvisning?

Hvorfor betyder gerningsmigranternes menneskerettigheder og ret til familieliv og frihed alting, og de danske ofre ingenting? Hvorfor skal Danmarkstan være sådan en stor legeplads?

Det er nemlig rigtigt for egentlig er der ingen mink”SKANDALE” eftersom der som Piopio ganske rigtigt refererer var flertal for at aflive de mink.
Jeg har selv Ellemans nyhedsbrev til Venstres medlemmer og her er ingen, absolut ingen tvivl om at Venstre bakker regeringen 100% op i nødvendigheden i at de mink skal aflives.
SKANDALEN .? Der blev begået en administrativ fejl ved at man ikke lige nåede lovbehandlingsarbejdet før man iværksatte, men det er jo sket før.
Kristian Jensen begik den nøjagtige samme fejl uden det dog på nogen måde skulle være en skandale, iflg. Venstre så hvorfor skal det så nu være en skandale?
Jeg fatter simpelt hen ikke at den blå presses opbakning til de blå ikke gennemskues af de vælgerne der fortsætter med at hænge på den galaj.

Dybt foruroligende at hverken Ellemann eller Pape ejer de evner der skal til for at blive en seriøs statsminister og statsmand.
Ellemann er snarere en gade-dreng, og Pape en svag tøsedreng.

Det er et problem, at de blå gør juridiske problemer til politik, ikke for at finde løsninger, men alene for at genere landets Statsminister mest muligt. Det får dem til at ligne et par gadedrenge, der ikke er deres opgave voksent, og derfor er godt igang med at afskrive sig selv som troværdige politikere, og dermed også som landets kommende Statsminister.

Sådan roteren kan da gøre en rundtosset!!

Ellemann er snarere en gade-dreng, og Pape en svag tøsedreng.

Hvem var Putin oprindelig, ifølge Samuel Rachlin på Skivemødet:

Putin var en lille gut som igen og igen fik bank af gadedrengene som den tøsedreng han var.

Men så fik en person ham til at gå til judo.

Putin øvede og øvede. Og blev en mester i sin sport!

Hans selvtillid blev så stor at ingen i Leningrad baggården havde lyst til at udfordre ham!

Putin blev vendekåben der aldrig mere vendte den anden kind til!

At få Putins hære til at vende på en tallerken, kræver en Sanna, en Magdalena og en Mette.

Ægte drengepiger.

Drengepige er en betegnelse for en pige eller kvinde som udviser et adfærdsmønster der anses som typisk drenget. En drengepige finder sig i højere grad tilpas i den stereotype drengerolle end den typiske pigerolle. De vælger derfor ofte en vennekreds der i højere grad består af drenge end piger.

Ud over Mette Frederiksen har seks kvinder fået en ministerpost. Dermed er syv ud af 20 eller 35 pct. af regeringens ministre kvinder,
I Sverige er 11 ud af 22 ministre kvinder.
Unge kvinder har magten i Finland.
Den nye finske centrum-venstre regering består af fem partier, som alle har kvindelige partiledere. Fire af de fem partiledere er under 35 år.

Sanna Marin, 34 år, statsminister fra det socialdemokratiske SDP.
Katri Kulmuni, 32 år, Centerpartiet.
Li Andersson, 32 år, Venstreforbundet.
Maria Ohisalo, 34 år, De Grønne.
Anna-Maja Henriksson, 55 år, Det Svenske Folkeparti

Med højhælede sko og rober får de politiske slagsbrødre i øst og vest snart baghjul!

Børnehavepædagogikken hvor der er plads til alle kommer snart til at styre Østersøregionen!

Når først russerne får råd til at se de deres børn i børnehaver igen som under Sovjet-tiden!

Oligarker og gadens parlament styrer Rusland!

Ingen må vise svaghed når gadens drenge slår fra sig!

Boys Will be boys!

Lars Løkke og Thulesen Dahl.

De to blødsødne midtsøgende tøsedrenge!

Nej lad os få et mandfolk!

Mette Frederiksen! Kom an Putin! To sorte bælter omringet af piger i højhælede sko!

Selv hos Enhedslisten!

Vendekåber hele bundtet! Klædt i grønt og rødt og lyseblåt!

Østersøen styret af sirenernes sang! Putin som vendekåbe på en dyb tallerken!

Alt imens Nordens mænd ser måbende til!

Kejseren Putin viser sine nye klæder frem og pludselig kommer der en dreng, som siger: Han har jo ikke noget tøj på.

- det er jo bare en judogi!

I forhold til sagen omkring Støjberg udtrykte Elleman bl.a, at V var nødt til at stemme ja til ophævelsen af hendes immunitet, da V ellers ville stå, som et parti uden respekt for de dømmendes autoritet.
Ja Elleman vender på en tallerken alt efter hvem og hvad sagen handler om - altså politik over jura🤪

Det er fuldstændig rigtigt . Claus Hjort Frederiksen skal det samme igennem som Støjberg for det er samme senarie.Lige for lige.

HA-HA PAUSEKLOVNENE...

Annonce