Opsang til blå partier: “Der må være grænser for, hvad vi siger om hinanden”

Statsministeren vred over insinuationer af, at regeringen forfølger Claus Hjort Frederiksen (V)
Foto: Folketinget TV
Mette Frederiksen (S)
Statsminister Mette Frederiksen (S) er vred over blå insinuationer af, at S-regeringen forfølger tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V).

“Det insinueres også i debatten, at regeringen forfølger en oppositionspolitiker. Man er i den debat tilsyneladende helt ligeglad med, hvad justitsministeren har sagt ved gentagne lejligheder: Nemlig at regeringen ikke har taget del i beslutningen om, at der blev rejst sigtelse mod forhenværende forsvarsminister, hr. Claus Hjort Frederiksen, eller i Rigsadvokatens beslutning om, at indstille, at der rejses tiltale.”

Sådan sagde Mette Frederiksen i sine afsluttende bemærkninger mandag aften under Folketingets afslutningsdebat.

“I strid med sandheden”

Statsministeren understregede, at der må være grænser for, hvad politikere siger om hinanden - uden belæg:

insinueres det i strid med sandheden

“Alligevel insinueres det i strid med sandheden, at det forholder sig anderledes. Uden belæg. Jeg må sige, at det oprigtigt ærgrer mig. Nok er vi fra forskellige partier, og jeg ved godt, at kampen om den såkaldte magt, at den vil forstærkes nu. Men vi er også kollegaer. Og der må være grænser for, hvad vi siger om hinanden. Og om det vi er fælles om: Nemlig myndighederne.”

Mette Frederiksen understregede, at justitsminister Mattias Tesfaye (S) blot har fulgt - som andre justitsministre før ham - proceduren i sager, der handler om rigets sikkerhed:

Risikerer at underminere tilliden til politi og anklagemyndighed

“Det er justitsministeren, der beslutter, om der skal rejses tiltale i sager om statens sikkerhed - på baggrund af en indstilling fra Rigsadvokaten. Det er ikke noget, denne her regering har fundet på. Det står i straffeloven. Sådan har det været også under tidligere regeringer. Men ingen kan være tjent med, at der alligevel gives næring til udokumenterede teorier, som risikerer at underminere tilliden til politiet og til anklagemyndigheden.”

Det er ikke noget denne her regering har fundet på

Statsministeren oplyste, at hele Hjort-sagens forløb - inklusive beskyldningerne mod regeringen - giver anledning til at overveje at ændre justitsministerens rolle i sager om rigets sikkerhed:

“Derfor mener jeg, at det forløb, vi har været igennem, giver anledning til at overveje, om der fortsat skal være en særlig ordning med påtalekompetence for justitsministeren i de her sager.”

“Det har justitsministeren nu bedt sine embedsmænd om at overveje. Og det vil justitsministeren drøfte med Folketingets partier,” fortalte statsminister Mette Frederiksen.

Statsministeren sluttede med denne salut til alle medlemmer af Folketinget:

Det er vores fælles forpligtelse

“Respekt for samfundets bærende søjler. Det er vores kollektive ansvar. Det er vores fælles forpligtelse.”

Justitsminister Mattias Tesfaye vil ændre reglerne om ministerens påtalekompetence i næste folketingssamling. Læs mere her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det blå svindlerhold kender ingen grænser. De er villige til at sætte hele tilliden i det danske samfund over styr for at opnå deres ønskede resultater. Det startede med det blå svindlerhold satte befolkningen op mod hinanden, hvor de lagde syge og arbejdsløse ud til foragt blandt hele den danske befolkning for at få opbagning til at ødelægge velfærdsstaten.

Det blå svindlerhold udviser foragt over for store dele af den danske befolkning. Udelukkende for at skaffe skattelettelser til de mest velhavende.

Og så er der virkelig nogen, som undre sig over formuleringen det blå svindlerhold.

Det blå svindlerhold
det blå svindlerhold
Det blå svindlerhold
det blå svindlerhold

skriver den blå 'røvvasker' smølf
skriver den blå 'røvvasker' smølf
skriver den blå 'røvvasker' smølf
skriver den blå 'røvvasker' smølf
.

Skam dig !!!!

Hvorfor det Børge Holm?

Kurt Jensens kommentar reagerer jo blot på Jeppe Lindholms infantile frase “Det blå svindlerhild” som han får flettet ind i stort set alle hans kommentarer..,

Når du angriber alle borgerlige politikere (“det blå svindlerhold”), og dermed sviner halvdelen af befolkningen, som har stemt på dem, til, så håber jeg, at din mor vil sige til dig: Skam dig!

Oppositionen virker helt desperate og nærmest i panik med det ene bizarre udfald efter det andet.
Pernille Vermund var også ude med en fortælling om, hvordan Danmark under den nuværende regering er blevet et helt forfærdeligt sted at leve og langt værre end noget andet i nyere tid. Man tror næsten, det er løgn, men hun mener sikkert bare, at multimillionærer her i landet slet ikke er rige nok.

Ellemann er kort sagt en umoden arrogant gadedreng, der i voldsomt grad undervurderer danskernes intelligens, når han desperat forsøger at bortforklare sine beskidte insinuationer fra Folketingets talerstol.

Klart og tydeligt tale fra Statsministeren.
Hun pointerer på de kraftigste, at man skal tale ordentlig til hinanden.
Bare en tanke.
Jeg tror også hun mener os der ikke , har en tilværelse på Christiansborg.
Det gælder også os der kommer med diverse kommentar, til de forskellige begivenheder.😀

Mette er det bedste, Danmark har haft i dette århundrede og sikkert i det hele taget. En statsminister, der tager ansvar! Handler, gør noget! I stedet for flokken af vattede paphoveder, som styrer udenom problemer og lader stå til (som højrefløjen fx ville have gjort under coronaen) og frasiger sig ansvar ved at skyde skylden på andre (ofte med skolegårdsudtryk) eller ved blot at sige, at det bare er ærgerligt. Hurra for Mette og Barbara.

Du har så sandelig ret, Kaare.
Fuldstændig enig.
Ja vattede paphoveder, især Ellemann.

Ja vor statsminister er dygtig ansvarlig og passer godt på os og landet, hende kan vi være stolte af. Når det er sagt så vil rygter og anden dårligdom komme, nu valget står for døren om et år. De borgerlige medier og kommentatorer hjælper jo til men i udsendelser på NEWS, og ord som magtfuldkommen og arrogance siges igen og igen, og så er det jo svært at gardere sig imod det. LA Alex V er ulidelig og Pernille Vermund direkte uforskammet i deres retorik og løgne. Bare tanken om dem og så en blå regering, jeg gyser. Løkke roste statsministeren, og omvendt, han har ændret sig , men kan man nu stole på ham ??Ellemann blop blop... og Pape ligeså, der er jo ingen af de to der har statsmands format.

Jeg har den modsatte oplevelse, bortset fra at hverken Løkke, Pape eller Ellemann er til at stole på.
Nedlukningen af Danmark under Coronatiden var ikke gavnlig ifølge flere økonomer. Vi kunne lige så godt have undladt nedlukningerne og mundbleerne. At Sundhedsstyrelsen propaganderede for vaccination af børn, ikke for deres egen skyld, men for samfundets og bedsteforældrenes skyld, var en skamplet på al anstændighed og en klokkeklar overtrædelse af Børnekonventionen, øjensynlig accepteret af "Børnenes statsminister".
Jeg kan ellers godt lide Mette Frederiksen, men accepten af WHO's, dr. Fauci's (og EU's) strategi var en kæmpefejl. Vaccinerne var ikke virksomme nok, og indtag af en passende, forebyggende dosis af vitamin C og især D3 (med magnesium og zink) havde været langt mere gavnlig. Det vidste man blandt læger allerede i april/maj 2020. Men Sundhedsstyrelsen ville ikke lytte, præcis som dr. Fauci heller ikke ville lytte til erfaringerne fra det amerikanske forsvar.
Jeg tror ikke på sundhedsmyndighederne længere. Slet ikke. Jeg har kun foragt til overs for dem. Om det nu er Mettes eller Barbaras skyld, ved jeg ikke. Men jeg finder vel ud af det en dag.

Så er der opbakning til "kvaksalverne" igen, for selvfølgelig tager videnskaben fejl. Din opbakning til "mænd i sort" er helt tydelig, de består af samme typer som bakker op om Donald Trump og hans evindelig tale om valgsnyd som var skyld i at han ikke fortsat er præsident. At Joe Biden fik ca. 10 millioner flere stemmer end Trump, gør ikke indtryk på de personer der tilhøre "mænd i sort".

Du kan muligvis læse, Bent, men ikke forstå.

Jo, jeg kan godt forstå at du mener at man bare skal tage en dosis vitamin C og D3 med magnesium og zink, så ville alle vacciner være overflødige. Har du flere teorier med "kvaksalvermedicin", så sig endelig frem, det vil være en stor hjælp for vores betrængte sundhedsvæsen, hvis de kunne spare alle udgifter til behandling af patienter med Covid-19.

I stedet for at beskylde mig for kvaksalveri, skulle du hellere følge med i hvordan dine meningsfæller Heunicke og Brostrøm er ved at sælge ud af dansk suverænitet nede i Geneve i disse dage. Hensigten er at det danske sundhedsvæsen skal danse efter WHO's retningslinjer under de næste pandemier. Og hvad en "pandemi" er, bestemmer WHO suverænt.
Det er skandaløst. Intet mindre.

Jeg forstår godt din harme over at du og dine ligesindede blandt demonstranterne i gruppen "mænd i sort", ledet af en kriminel med flere fængselsdomme bag sig, en gruppe som du tilsyneladende deler overbevisning med, ikke har fået indflydelse på hvilken sundhedspolitik Danmark skal have. Synd for dig og dine ligesindede, godt for vi andre.

Nu rabler det vist for dig. Jeg kender ikke noget til nogen som helst mænd i sort, jeg er heller ikke fortaler for kvaksalveri. Jeg læser faktisk en hel del sundhedsfaglige undersøgelser, og jeg lytter til en hel del læger på internettet. Jeg har læst Børnekonventionen, hvad Brostrøm tydeligvis ikke har. Jeg tager LongoVital efter at have læst en undersøgelse af en tandlæge, dr. odont. faktisk, som påviste tabletternes virkning på "after" (nogle kalder dem blister) i mundhulen, en sygdom jeg led meget af i min ungdom. Afterne forsvandt og er ikke siden kommet tilbage. Lægerne har ingen virksomme midler mod after, så selvfølgelig har jeg fortsat med at spise LongoVital.
Du har opfattet at en hel del Covid-19-vaccinerede er blevet syge af vaccinerne, ikke? En del er døde af dem. Det kalder jeg for kvaksalveri.

Jeg har ikke påstået at du er en del af Men in Black, (på dansk "mænd i sort"), men de synspunkter du giver udtryk for i dine kommentarer stemmer meget overens med det "mænd i sort" står for.
Jeg har da også kendt nogen der har spist Longo Vital, men de døde alligevel. Opfinderen af Longo Vital var civilingeniør.
At der er nogen der er døde af at blive vaccineret mod Covid-19 er vist en konspirationsteori opstået i "bibelbæltet" i USA. Hvis du mener det er sandt, kunne du måske oplyse hvornår det er sket i Danmark og hvor mange der er døde af vaccinen efter vaccination i Danmark.
Man må jo forstå at du ikke har tiltro til de danske læger og hospitalerne og derfor hellere diagnoserer dig selv og indtager "håndkøbsmedicin" i docer du selv finder for godt. Kræft kan sikkert også kurreres med indtagelse af Longo Vital. Det er jo din sag og det spare da det offentlig for udgift til lægebesøg for dig, men jeg har en mistanke om at hvis du brækker et ben, vil du nok alligevel opsøge det Danske hospitalsvæsen.

Du har en rørende, blind og farlig tillid til landets myndigheder.
Der sker også noget i verden udenfor.

“Der må være grænser for, hvad vi siger om hinanden”

Meget fint Mette Frederiksen. Men endnu vigtigere. Der må være grænser for, hvad vi udsætter mennesker for i det her samfund. De smalleste skuldre kan ikke bære mere af de bredeste skuldres udbytning.

Der er vel ingen her, der har glemt hvordan V prøvede at spænde ben for Helle Thorning-Schmidt med hendes ikke-skattesag. Venstre ved vi hvor vi har.

Mathias Tesfaye behøver ikke bekymre sig om at ændre de besværlige regler, om at justitsministeren har et ansvar i disse sager. Der har vi alligevel en blå justitsminister, hvis Mette ikke snart får læst op på, at minister betyder "tjener". Bh 🌹🌹🌹🌹

Det er politikerne selv, som lagt tonen i det her land gennem en brutal udskamning af syge og ledige de seneste 10 år. Er I politikere overhovedet det mindste klar over, hvor store skader I har på ført Danmark og hvilken enorm splittelse i har skabt i befolkningen?

Tænk hvis demokratiske ledere ikke skulle genvælges!

Blot sad som uimodsagte diktatorer!

Og ingen behøvede at sige deres uforbeholdne mening!

Selv når alle rettigheder og goder blev fjernet!

Så kunne vi alle gå rolige i seng!

Og finde os i vores Putinske skæbne!

“Der må være grænser for, hvad vi siger om hinanden”

Tænkte Putin! Thi i hans land må befolkningen nøjes med at gætte hvad der foregår i lederhjernen!

I Danmark slettes alle ledertanker der uforsigtigt ender på en sms - demokratens tankevrimmel!

Thi “Der må være grænser for, hvad vi siger om hinanden”.

Lev med det! Når der er krig kan vi ikke kompensere alle!

“Der må være grænser for, hvad vi siger om hinanden”

Demokrati - styre for almindelige mennesker!

Nogle er altså mere almindelige end andre? Må vi forstå? Fru Mette!

Politikker, deres verbaler, deres ageren og ikke mindst forsøg på ansvarsunddragelse.

Under den afsluttende debat fik jeg "kort" sympati for Konservativs synspunkter hvor han (Pappe) talte om, at han havde været på arbejdsmarkedet i 15 år før politik, efter få minutter forstummede sympatien og jeg kunne klart se, at intet af det der blev sagt var til flertallet af borgernes fordel, det var høst til de velhavende og de meget store firmaers interesse, slut prut, flertallet af borger og velfærd er tomme trommer (stemmehøst).

Ellemann prøvede at antyde, at i Danmark var der det samme styre som det som Enhedslistens ordførere pegede på - jeg tænkte... men gud, han fortsatte sgu med at ævle om sit eget helbred og om hvordan han kunne følge den og den situation... jeg tænkte... og kors i skuret, så ævlede han igen om sit virke som "lejemorder", andet kan jeg ikke kalde en soldat der skyder for penge (kaldet i landes tjeneste), også her fremhævede han, hvor eventyrlig god han er/var - formoder han mener, hvor god han var til at slå "muslimer" ihjel og "smadre" muslimers land under påskud af at det var for at forsvare 11/9 hmmmm eller hvad?
Jeg husker desværre alt for godt, hvordan han (Ellemann) stod ved indgangsdøren og lænede sig op af dørkamen til folketinget og lignede en der var skæv af morfin tabletter (ingen skal påstå han ikke var skæv), kort efter han var opereret og bagefter gik på talerstolen og fyrede det værste gang vås af i et forsøg på at svine sin politiske modpart til. Ham der Ellemann bliver "aldrig" og skal "aldrig" blive statsminister, om det er Pappe der bliver det, ved jeg ikke, Ellemannn mener jeg ikke har det som skal til, nemlig det vi ser hos "Mette Frederiksen", hvor der udstråles autoritet, viden og ikke mindst, favner "alle" også sine modstander. (Jeg er ikke socialdemokrat)

Borgelige har virkelig stadig problemer, der er masser af "møgsager", der stadig rumler i undergrunden, som endnu ikke er afsluttet, fra deres tid som "magthavere", det er jo det de kalder den siddende regering, "magthavere".
Venstre vil "måske" godt bibeholde velfærdssamfundet, det vil Konservativ bestemt ikke, de vil have det afskaffet - da alle selv kan betale for deres "velfærd" det gør vi jo selv (Konservative).
Venstre drejer stadig mere over i retning af "Republikanerne" i USA og bruger samme metoder som de bruger - pludselig ender det op med at Venstre holder op med at eksisterer og der kun er Konservativ, Radikal Venstre (midten) og Demokraterne (Løkke) (midten), da jeg fornemmer, at Konservativ og Venstre stille og roligt smelter sammen, så har vi til højre for dem, "hat&briller&fornægter" de yderliggående højre - vil de sammen kunne samarbejde og tiltrække sig et flertal, næppe i Danmark - det er den Danske befolkning for kloge til og har nok indsigt i politik til, at det vil de ikke.
Politik er ikke et "Virtuel reality shut and kill" spil, det er levende mennesker hele vejen igennem som politikkerne skal håndterer, det er det deres mandat gives til af befolkningen og intet andet.
Politik drejer sig ikke om, at flest mulige modstander skal død eller invalideres (soldater tanken), politik drejer sig om, at flest muligt skal overleve og udvikle sig, uanset om det går til egen fordel eller modparten, da man som politiker repræsenterer et "helt lands befolkning" ikke en lille minoritet.

Nå ja, så ævles der om, at forsvarsforbeholdet skal afskaffes !!!!
Hvad vil Danmark - meld nu for pokker rent ud... Vil vi Europas Forenede Stater altså modpolen til USA (United States of America) altså skal penge sagen - det jo det EU er oprettet til at være, at den også skal være en Militær organisation som styres centralt, netop som USA.
Vil vi at EU (den monetære union) som startede som Stål og Kul fællesindkøbs central, skal udvikle sig til et samlet land kaldet Europa og Danmark derefter blot har en Guvenør og ikke en Statsminister, chefen for det hele er en ala Anders Fogh Rasmussen (Ursula von der Leyen)...
Min klare anbefaling lyder stadig - stem "NEJ" da fred er bedre end fjenneskabende billeder, vi er medlem af NATO og har været det næsten fra det tidspunkt NATO blev oprettet, vi er også melem af FN og har været det altid.
Hvad kan et militært EU som NATO ikke kan, hvad kan de alle tre FN, NATO og EU de kan skyde med kugler og grantater, hvad kan NATO og FN ikke, de kan ikke rode med penge, mange mange mange penge, det kan EU og det er deres styrke, så lad dem lege med deres penge, men våben skal de sgu ikke lege med, det skal de overlade til eksperterne... derfor "NEJ" til at afskaffe forsvarsforbeholdet (som jo er en del af vores grundlov, da det oprindelig jo netop afgav suverænitet, derfor skulle det til afstemning om Mastrik).
Hvis dette bliver et "JA", så er næste skridt, at få fjernet vores "Krone"... ud med lortet og ind med "EURO" - enhver bør kunne se, Danmark holder dermed op med at være en selvstændig nation og blive blot et "guvenøriat" selvbestemmelse er derefter en "saga".

Enig med flere om De borgerlige,s arrogance & usympatisk retorik..
Der giver utroværdigen
Mette F.& Poul Nyrup Rasmussen, er De bedste Statsministre vi har haft..
Samtidig må vi huske på Alle kan komme med "forkerte" udtalelser, men derfor bør respekt for Andre være være det væsentlige. Fremover og nedgøre,være utroværdige og bedre vidende det skaber ikke tillid,.Men det er Netop hvad Mette F(P.N.R) gør..🚩⭕.må tilliden & ordentligthed &sprogbrug bevares 🚩.alt andet vil være en "katastrofe "😯🚩

Danmarks intelligensia folder sig ud ;-)

Annonce