Verdens længste og kedeligste reklame for agriturismo

Anmeldelse: Den danske film 'Toscana' forsøger efter bedste evne at kede dig ihjel.
Foto: SF Studios
Anders Matthesen har hovedrollen som stjernekok i ny dansk film.
Hvert år er der tusinder af danskere, som rejser til Toscana i Italien og tager ud til et hus på en lille bjergtop, spiser italiensk mad, lavet med lokale råvarer, ikke mindst olivenolie, drikker lokal rødvin og nyder livet.

Agriturismo kaldes konceptet og det kan varmt anbefales, hvis man alligevel er på de kanter.

Agriturismo er også omdrejningspunktet i den nye danske film 'Toscana', der lige nu kan ses på Netflix.

Historien er, at Anders Matthesen er en københavnsk stjernekok, der arver et hus med tilhørende restaurant fra sin far.

Han mangler penge til sit næste restaurantprojekt i København, og derfor beslutter han sig for at tage til Italien for at få huset solgt. En sød italiensk dame, Cristiana Dell'Anna, bestyrer stedet. Og så kan man selv gætte resten.

Historien minder lidt om den med Colin Firth og hende portugiseren i Love Actually, bare med det twist, at Matthesen er mega indebrændt det meste af tiden  og det derfor ikke giver mening, hvorfor hun falder for ham.

Flot reklame for Toscana

Matthesen er gudbenådet talent, som kan en masse ting - ikke mindst i den komiske afdeling. Problemet i “Toscana” er, at han spiller decideret rædselsfuldt.

Det helt store problem er dog, at 'Toscana' er kedelig og som nævnt, ekstremt forudsigelig. En tredjedel af filmen går med at vise lækre droneskud af Toscana, mens den samme harmonika-musik kører i baggrunden.

Der er tilmed en lang scene, hvor Matthesen og den italienske dame er ude på scooter-tur og besøge et ostemejeri.

Det er en virkelig flot reklame for Toscana, men halvanden times reklame er cirka en time og 28 minutter for længe.

Risotto på øjemål

Italiensk mad er lækkert, men onde tunger mener jo, at der ikke er tale om gastronomi, men at man blot lægge råvarer på en tallerken. Og derfor bruger man heller ikke rigtigt, at Matthesen er top-chef.

Man ser ham blandt andet bruge virkelig lang tid på at lave en salami-sandwich, og han laver også risotto - på øjemål - med den italienske dame.

Helt åndsvagt bliver det i slutningen af filmen, hvor Matthesen har taget sit hold af Michelin-kokke med til Italien, og hvor man i slowmotion ser en af dem, lægge parmesan-ost og skinke på et fad.

Jeg er ikke gastronom, men det er altså ikke opgaver, som kræver en Michelin-uddannet kok for at udføre.

Gode Ghita

Ghita Nørby er nummer to på rollelisten, og selv om den 87-årige stjerne vel har samlet set otte replikker og fem minutters skærmtid, så er hun den eneste lyspunkt i filmen. Hun er den eneste af de medvirkende, der ikke lyder som om hun læser de rædselsfulde replikker fra manuskriptet op.

Det her må få alt i verden ikke blive hendes sidste rolle, for det ville godt nok være en ærgerlig afslutning på en legendarisk karriere.

Sangeren Christopher har en lille rolle, og det er ikke en præstation, hvor man tænker, at han helt skal droppe musikken, hvis der fortsat skal tjenes penge.

Filmens morale er, at det er lækkert at trække stikket, tage til Italien, drikke rødvin, spise italiensk mad og blive småforelsket.

Det er også et virkelig godt budskab, som jeg varmt støtter, men det er simpelthen ikke nok til at fylde en hel film.

placeholder

Toscana. Spillefilm. Instruktion: Mehdi Avaz. Medvirkende: Anders Matthesen, Ghita Nørby, Christopher, Cristiana Dell'Anna, Lærke Winther. Spilletid: 90 min. Premiere: Kan ses på Netflix.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Hvad har den kostet skatteyderne, der møder kl. 6 på byggepladsen?
Ville de hellere have beholdt pengene og brugt dem selv?

At man møder kl. 6.00 på byggepladserne er jo eget valg, arbejdstiden for de fleste er fra kl. 6.30-15,00, de første 4 dage og fra kl. 6.30-12.00 om fredagen i alt 37 timer eksklusiv frokostpauser. For år tilbage startede håndværkerne kl. 7.00 på byggepladserne, men nogen har ønsket at starte tidligere for at få "nogle timer" på terrassen når de kom hjem midt på eftermiddagen.

Det var da en underlig kommentar. De allerfleste der arbejder på byggepldser og fabrikker, har altså EGENBETALTE spisepauser. Altså 37 timer +den tid der går med pauser

UPS: jeg så det som incl - men der står jo eksklusive. Sorry ☹️

Annonce