Annonce

Nu vil Macron også behandle asylansøgninger i Afrika

Den franske præsident vil minimere antallet af migranter, der ankommer til Europa via Middelhavet.
Allerede denne sommer vil den franske præsident igangsætte et initiativ, der betyder, at migranter fra Afrika kan få behandlet deres asylansøgning på afrikansk jord:

Ideen er at forhindre, at folk udsætter sig selv for vanvittige risici, når de slet ikke er berettiget asyl. Vi vil komme til dem.

Det erklærede han i torsdags på pressemøde i forbindelse med et besøg på et asylcenter i byen Orléans syd for Paris. Han fortalte, at han vil sende mandskab fra den franske asylmyndighed OFPRA til både Italien og afrikanske lande allerede denne sommer.

Mere end 100.000 migranter er blevet smuglet fra Afrika til Europa over Middelhavet siden januar 2017, og det er i dag, efter lukningen af Balkanruten, den mest anvendte migrantrute. Risikoen for ulykker er, ifølge Amnesty International, blevet cirka tredoblet siden 2015, da migranterne sendes ud på farligere ruter end tidligere, for at undgå den øgede kystbevogtning.

Den franske præsidents forslag skal være med til at lette presset på især det italienske asylsystem, som siden 2014 har taget imod en halv million mennesker. I år er mere end 73.000 migranter nået frem til Italiens kyster, mens myndighederne regner med at mere end 2000 mennesker er druknet i forsøget.

Frankrig vil gå forrest
Macron understregede på pressemødet, at Frankrig vil gennemføre planen med eller uden opbakning fra det øvrige Europa: ”Vi vil gerne forsøge at gøre dette sammen med Europa, men Frankrig vil gøre det,” skriver den franske avis Le Figaro.

I EU har man længe barslet med lignende tiltag, blandt andet har parlamentsformanden, den italienske Antonio Tajani, talt for, at man skal oprette flygtningecentre i Libyen, hvorfra 90 procent af immigranterne til Italien rejser fra.

Fra tysk side er man også åben overfor at oprette EU-modtagelsescentre i Nordafrika. Samtidig har den tyske regering understreget, at modtagecentrene bør følges af en ”Marshallplan” for Afrika; det vil sige et økonomisk tilskud, der blandt andet skal forbedre uddannelsessektoren og modernisere landbruget i Afrika og hermed mindske migranternes incitament til at forlade deres hjemland.

En mere human løsning
I Danmark har især Socialdemokratiet og Radikale Venstre allerede siden januar 2016 været på banen med tanker om at oprette modtagecentre i Afrika. Venstre har ligeledes ytret sig positivt om tanken.

"Vi har indrettet et system hvor vi i godhedens navn lader gangstere stå for den infrastruktur med at fragte mennesker over et farligt hav i dårlige både" udtaler Peter Hummelgaard (S) til Netavisen Pio. Han betegner det nuværende system som ”kynisk” og ”inhumant,” fordi mange immigranter ender med at skulle gå under jorden i Europa og må leve i skjul for myndighederne.

Hos Dansk Flygtningehjælp har generalsekretær Andreas Kamm, overfor Kristeligt Dagblad ligeledes udtrykt forståelse og opbakning til tilsvarende forslag.

Forslaget møder dog kritik i Dansk Folkeparti, som mener, at det vil medføre endnu flere asylansøgere i Europa: ”Det kan have uoverskuelige konsekvenser, hvis man kan søge asyl uden, at man behøver komme til Europa. Jeg kan lige forestille mig køen uden for det asylkontor. Det vil betyde større indblanding fra EU og omfordelingskvoter internt i EU,” siger Martin Henriksen til Dagbladet Information. Han mener, at Danmark skal klare problemet selv, ved at afvise flygtninge ved grænsen.

 

 

 

 


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg bliver ved med at undre mig over at Afrika betegnes som nærområde til flygtninge fra Afganistan. Iran. Irak. Syrien og andre mellemøstlige muslimske lande. Afrika og den kultur der er i de Afrikanske lande ligger lige så lang fra de ovennævnte lande som Europa gør. Jeg kan forstå at Afrika er Nærområde for Afrikanerne og de folk der flygter derfra. Men hvem kan være sikre på at de mennesker er i sikkerhed i et naboland eller nærområde på deres eget kontinent. Se nu bare på Rwanda som er kommet så meget i vælten som et land hvor Danmark og England har planer om at deporterer deres flygtninge til til. Det er et meget fattigt land med stor arbejdsløshed og med mange lejre i forvejen hvor livet betegnes som ekstremt hårdt. Rwandas regering og præsident tåler ikke intern kritik fra dets borgere og de der opløfter deres stemmer i protest og kritik af regeringen bliver fængslet og nogen udsat for tortur og forfølgelse. England huser for øjeblikket flygtninge som dem. Som selv i England ikke føler sig i sikkerhed for styret og præsidenten i Rwanda. AFRIKA er og bliver et meget dårligt alternativ til at tage sit eget ansvar for verdens flygtninge . Det mener den samlede Afrikanske Union også og ser med dyb bekymring på lande i Europas planer om at udskibe- udflyve flygtninge til Lande i Afrika !!!!

Annonce