Annonce

Kamp om toppost i landets største fagforbund

Stærkere organisering, efteruddannelse og hvervning af unge er de emner, som afgør valget af ny forbundssekretær i 3F.
Valget af Henning Overgaard som ny forbundsformand i Danmarks største fagforbund 3F i april har efterladt en ledig post som forbundssekretær i 3Fs øverste ledelse.

Indtil videre har to kandidater meldt sig i kapløbet, og der er derfor lagt op til kampvalg, når posten som forbundssekretær skal besættes ved 3Fs kongres i september.

Valget står mellem den Per Chrone Jespersen, som har en fortid som afdelingsformand i 3Fs afdeling på Østfyn, og som i dag er sekretariatsleder i 3Fs forbundshus.

Han er oppe mod Peter Bøgh Kjærulf, som er tidligere formand for 3F Ungdom. I dag er han formand for byggegruppen i 3F Frederiksborg.

Stærkere organisering

De to kandidater lægger på hver deres måde vægt på at styrke arbejdet med at organisere og servicere folk, der er enten er eller burde være 3F-medlemmer.

der er derfor lagt op til kampvalg

Til Netavisen Pio siger 52-årige Per Chrone Jespersen, at han vil bruge sine kræfter på , at klæde de lokale afdelinger på til at møde både nye og eksisterende medlemmer professionelt.

”Vi lever af at organisere folk. For at kunne gøre det, skal vi have kompetencerne i orden, så vi har mandskabet klar, når et nyt medlem kommer ind, så de bliver serviceret på bedste vis af dygtige mennesker, der ved, hvad de taler om,” siger Per Chrone Jespersen til Netavisen Pio.

"Derfor er kontakten til afdelingerne væsentlig, så vi sikrer, at kompetencerne er, hvor de skal være, og vi er godt klædt på, når vi har det første møde med et medlem, eller når en faglig sekretær skal ud og møde et potentielt medlem,” siger han.

Derfor er kontakten til afdelingerne væsentlig

”Den tætte kontakt, jeg har via min erfaring ude i afdelingerne, kan jeg bringe videre ind i forbundsledelsen og gøre afstanden til afdelingerne og medlemmerne lidt kortere,” lyder det fra Per Chrone Jespersen.

Har ikke fat på de unge

Hans modkandidat, Peter Bøgh Kjærulff, har især fokus på organisering af unge, der i mange tilfælde slet ikke kender 3F.

”Vi bliver nødt til at anerkende fakta, som er, at vi ikke har fat om de yngre generationer. Hvis vi skal have de unge med, bliver vi nødt til at kommunikere på deres plan. Et fagligt fællesskab er ikke nødvendigvis kun fysisk, men kan også være virtuelt på sociale medier,” siger Peter Bøgh Kjærulf til Netavisen Pio.

”Vi skal samtidig anerkende, at vores medlemmer er forskellige. Der er forskel på at kommunikere med en chauffør på 60 og en kokkeelev på 18 år. Så vi skal helt tæt på arbejdspladserne og vores kollegaer,” siger Peter Bøgh Kjærulf, som også peger på, at konsekvenserne af den grønne omstilling kan blive ubehagelige for mange 3F’ere.

Vi bliver nødt til at anerkende fakta

”Det er vores medlemmer, der bliver førstehåndsvidner til den grønne omstilling. Derfor skal vi opdatere vores tillidsfolk, så de kan sætte dagsordenen på efteruddannelse af vores folk. Gør vi ikke det, så er det vores arbejdspladser, der forsvinder,” siger han.

Udover valget af ny forbundssekretær skal 3F også vælge ny hovedkasserer, da Ulla Sørensen træder tilbage.

Ifølge A4 Overenskomst bejler to kandidater til den post - nemlig formand for 3F Vest, Kenneth Hove og kasserer i den københavnske 3F-afdeling BJMF (Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening), Jesper Palmelund.

Opdateret.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det skal være en kvinde, der er født som en mand, men føler sig som noget tredje. Og helst sort eller gul.

Ellers er 3F nazi.

Siger du dermed, at du hader dværge?

I øvrigt må jeg insistere på, at du straks holder op med at kalde dem "dværge", og i stedet bruger udtrykket "små mennesker (men ikke børn)".

Rettelse:

Det korrekte udtryk er "små mennesker (men ikke børn - medmindre de rent faktisk også er dværge)".

Bare så jeg ikke er skyld i det, hvis du kommer i uføre.

Er du helt gag gag ?

Det tror jeg desværre at begge er. Det er sjovt at nogle føler trang til at udstille deres idioti.