Mette F. om EU-valget: “Det handler om krigen i Ukraine”

Danske soldater skal ikke sendes til Mozambique, garanterer statsministeren.
Foto: Statsministeriet
Mette Frederiksen (S), statsminister, foran Marienborg
Statsminister Mette Frederiksen (S) har stemt onsdag formiddag, og for hende handler onsdagens valg om Ruslands krig mod Ukraine.

“Det handler om krigen i Ukraine. Europa bliver aldrig det samme igen. Vi bliver nødt til at samarbejde mere med vores naboer. Og for at være meget direkte, så er det ikke Europa vi skal “frygte”, men Rusland,” skriver hun i et opslag på Facebook.

Mette Frederiksen opfordrer på den baggrund vælgerne til at stemme “ja” til at Danmark skal ophæve det danske EU-forsvarsforbehold.

Mette Frederiksen opfordrer også til, at vælgerne skeler til Sverige og Finland:

ligesom Sverige og Finland nu også søger mod Nato, så de både er med i EU og i NATO

“Jeg tror på sammenhold og fælles styrke. Og ligesom Sverige og Finland nu også søger mod Nato, så de både er med i EU og i NATO. Så foreslår jeg – sammen med en række andre partier – at Danmark søger EU, så vi også er med begge steder. Både i NATO og i EU.”

Kommer ikke til at koste ekstra

Økonomien har været et stort tema i valgkampen. Og her understreger Mette Frederiksen, at regeringen sammen med et bredt flertal i Folketinget har besluttet at øge forsvarsbudgettet, så at Danmark kommer til at opfylde NATO’s to procents-målsætning.

Men en afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet kommer ikke til at skatteborgerne ekstra, lyder det fra statsministeren:

“Men det er vigtigt at understrege, at en afskaffelse af forsvarsforbeholdet ikke vil betyde, at vi skal bruge mere end de 2 pct. Vi kommer altså ikke til at bruge flere penge end dem, vi allerede har aftalt. Et ja i morgen gør derfor heller ikke den regningen til det danske forsvar større.”

Danske soldater skal ikke til Mozambique

Mette Frederiksen garanterer i øvrigt, at danske soldater ikke vil blive sendt til EU’s mission i Mozambique i det sydlige Afrika:

Derfor kommer regeringen heller ikke til at foreslå, at danske soldater skal til Mozambique

“Derfor skal vi kun sende soldater ud i verden, når det er det rigtige at gøre. Beslutningen skal selvfølgelig tages i Danmark og ikke nogen andre steder. Og sådan vil og skal det fortsat være. Derfor kommer regeringen heller ikke til at foreslå, at danske soldater skal til Mozambique.”

Derimod mener, at det kan komme på tale, at Danmark fremover deltager i “maritime operationer”.

Se Mette Frederiksens fulde Facebook-opslag her.

"Vi er enige om et ja"

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) opfordrer i et tweet også vælgerne til at stemme "ja" ved onsdagens valg om ophævelse af EU-forsvarsforbeholdet.

"Bredt samarbejde når det er bedst," skriver Bødskov i et tweet, hvor han linker til en fælles annonce fra de fem partier bag Det Nationale Kompromis: S, V, De Konservative, SF og De Radikale.

I annoncerne opfordrer partilederne bag de fem partier - Mette Frederiksen, Pia Olsen Dyhr, Jakob Ellemann-Jensen, Sofia Carsten Nielsen og Søren Pape Poulsen - til at vælgerne stemmer ja ved onsdagens folkeafstemning. Opfordringen fremsættes under sloganet: "Vi er uenige om meget, men vi er enige om et JA".

placeholder

 

"Det er tid til sammenhold - ikke forbehold"

Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) opfordrer også vælgerne til at stemme ja ved onsdagens valg om EU-forsvarsforbeholdet. det sker under sloganet: "Det er tid til sammenhold - ikke forbehold":

"For vi lever i en tid med krig i Europa, med Putin der prøver på at slå benene væk under et frit land, med et frit folk. Det er virkelig en ny tid vi er i. Jeg har altid selv set tiden siden den kolde krig som en slags efterkrigstid. I dag er jeg bange for, at drømmen om en ny fredens tid i Europa kun blev kortvarig.For lige nu i disse dage står vores syn på verden på prøve. Og vores vestlige værdifælleskab er under pres.," skriver udenrigsministeren i et opslag på Facebook.  Du kan se det fulde Facebook-opslag her.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Stol aldrig på mette fup, i særdeleshed ikke når det drejer sig om økonomi,vi har haft 40 skattestigninger i den
korte tid hun har siddet ved magten.

Utroligt, at der findes mennesker, der ikke kan debattere uden at skulle bruge øgenavne.
Alene af den grund er dit indlæg værdiløst.

Er det ikke 400 skattestigninger?

Nå, hvis Bent siger det, er det sgu nok rigtigt. For han fremstår da helt klart som en, der virkelig har godt styr på det med økonomien og helt sikkert også mange andre ting.

Bent, er det et sprog du har lært nede på bænken i parken.?

.
USIKKERHED I FREMTID
Hmm, jeg synes det lugter mere og mere af pres fra EU, og at ja-politikere rent faktisk ikke selv helt ved hvilken betydning det har fremmadrettet. Eller noget der holdes skjult.

Uanset hvordan vi vender og drejer det, så kan vi ikke undvære USA og Storbritannien i forsvars-hjælp, hvis lille Danmark skulle blive angrebet. Er blot det jeg tænker.
Stoler jeg så på USA, næh. Men da heller ikke på EU. Men NATO er ikke kun USA, men også andre europæiske lande. Så derfor irriterer det mig ret meget, hvorfor at man ikke kan arbejde videre på en europæisk gren af Nato eller noget tredje, hvor alle europæiske lande kan få lov at samarbejde og det ikke KUN er via jerngrebet i EU-magtens ægteskab. Hatten af for Storbritannien at de ikke længere ville finde sig i jerngrebet fra EU-diktatur.

Norge er desuden ikke med i EU, og når det handler om arktisk område, så er Norge en vigtig partner. Og Sverige og Finland er også nu kommet med i NATO, netop pga Putin. De 2 nordiske lande satser så heller ikke ligefrem, kun på EU-militær, som forsvar, tydeligvis.
Så det er på en måde meget sigende, at heller ikke disse 2 lande lyster at satse eller lokkes af EU, der står og vifter med eu-hær og eu-flaget som "beskyttere". Værd at bemærke.

Hvilke danske interesser i Afrika er det Danmark skal "forsvare"?
Hvilke råstoffer? Har Frankrig råstoffer i Afrika? Krige handler ofte om olie og råstoffer.

(Køber ikke det "argument-forsøg" at immigranter skal forhindres med eu-militær, når det jo er absurde EU der har åbnet, og stadigvæk lukker op, for massive mængder af muslimer/immigranter ind i Europa, og modarbejder Danmarks asyl politik, Rwanda-planer, ikke må sende afviste/udviste retur, og hvor vi ikke må passe på vores egen grænse. Selv enhedslisten er pludselig blevet tilbedere af EU). (Ikke engang da corona-virus kom, så var EU-magten også utilfreds, at lande lukkede grænser og ville beskytte egen befolkning imod virus).

Har USA og danske soldater i golf-krigen, Irak, Afghanistan, mv. ført til mindre eller mere had mod USA/vesten? Krige pga olie og to tårne hævn, ført an af USA. Danmark har blot sagt ja til deltagelse, fordi politikere ikke kan sige nej, og er afhængig af netop USA. Derfor vil politikere heller ikke kunne sige nej til EU-magten. Det sker jo allerede i dag, at EU magtstyre.
Hvorfor opstod terror mon mod vesten?
Skal vi til at have terrorangreb, også fra Afrika? Det kan jo sådan set også ske, ligesom mellemøsten hader Vesten. Fordi man blander sig i andres landes anliggender.

Så hvorfor skal Danmark (Europa) nu også til at blande sig med eu-militær i alt muligt "diverse" i Afrika mm?

Derfor forholder jeg mig forbeholdende/kritisk overfor "militær-missioner" i Afrika m.m.
Der er rigeligt af sure religiøse muslimer i mellemøsten (og herhjemme, desværre), der hader USA/vesten og ønsker at begå terror. Jeg ønsker ikke sure afrikanere oven i hatten.

FREMTIDEN ER EU, SIGER RADIKALE
Sofie Carstensen med EU-bindegale Radikale (uden nationale følelser og som altid er på tværs) sagde til debatten "At fremtiden er EU". Skræmmende, trist og sørgeligt, suk, at Radigale har så lidt kærlighed til Danmark, danskere og bare vil sælge danskernes land til EU-magt. Og at Radigale ønsker udansk udemokratisk "diktatur-demokrati" styret fra Bruxelles af andre landes ledere. Føj, hvor er man dog træt af Radikale. Radikale er syge i hovedet og elsker at Ukraine-krigen måske kan fører til endnu mere EU magtsyge.

Nej tak til fremtid med endnu mere EU-diktatur. Danske politikere burde finde noget dansk og nordisk stolthed frem igen.

Bla bla bla "vi kan bare sige nej til at deltage". Danske politikere hopper og danser for EU og USA, så de kan ikke hitte ud af at sige nej. Venstres militærliderlighed kan da slet ikke sige nej til at deltage krige, og da slet ikke arrogante Ellemann. Han er yderst præget af Uffe-far, der altid har elsket EU. Uffe synes åbenbart også at folkeafstemninger er noget hø og rigtig træls. Der kan man se, Uffe vil have den fulde magt i magtfuldkommenhed, og det danske folk skal holde deres kæft og ikke blande sig i politik. Åbenbart. Men så ved man hvorfor Ellemann er så arrogant. Efter sin far. Anders Fogh slikkede USA i røven.

På debatten på tv2 nævnte Ellemann, at bemærke, at der havde været en del militær-mennesker der havde kontaktet ham og var bekymrede over politikernes mange ønskede eu-"missioner".
Og Ellemanns krigsliderlighed var jo så nærmest bare "derfor skal der købes massivt ind af våben". Ved ikke om Ellemanns hede drøm i storhedsvanvid tænker at lille Danmark derved bliver stormagt i storkøb af utallige antal af krigsmaskiner. Som danske unge drenge skal læres op i. Måske med tvang, da det jo ikke er sikkert at alle unge ønsker sig våben mellem hænderne, bare fordi Ellemann har "leget med våben".

Hvornår er planen at EU-soldater skal indsættes i Ukraine? Hmm hmm, det bekymrer mig lidt, og om der ligger noget andet bag. Har EU nogle planer vi ikke kender til. Og siden vi skal have sådan en akut-afstemning, og forsvarsforbehold som ikke burde have noget med Ukraine at gøre.

Hvorfor tror politikere at Rusland acceptere eu-soldater i Ukraine (eller Bosnien), nu fremadrettet? Mon ikke han er ligeglad om det er eu-flag eller nato-flag? Han vil sgu nok blive sur uanset.

Under alle omstændigheder, er det ikke nemt. At skulle forholde sig til krig og militær. Ingen ønsker mere krig eller våben. Så trist er det sgu, uanset. Forbandede Putin, der har skabt denne utryghed og oprustning.

Hvem skal betale krigsvåben og krigsudstyr? (Både vedr Nato og også EU).
Er det velfærdskassen, der igen igen igen skal udsultes? (De velhavende/rige må jo ikke lide nød). Er velfærdskassen oprettet i tidernes morgen, fordi den skal betale våben?
De blå var hurtigt ude i marts med den blå skærekniv i velfærden, der skal finansiere krigsmaskiner. Både arne-pensionens nedslidte er truet, og de stakkels nikotinafhængige rygere er truet med endnu mere straf og endnu højere skatteafgifter.

Jo jo, mange udnytter krigens lidelser, til at opnå egne mål, penge eller magt.

.....

NEJ TAK TIL MERE EU-DIKTATUR
https://piopio.dk/kofod-lover-ny-afstemning-hvis-der-kommer-en-eu-haer#c...
......

DE UNGE ER VOKSET OP MED EU-DOMINANS, OG KENDER IKKE TIDEN FØR
https://piopio.dk/fagforeningsformand-vi-har-forsoemt-ungdommen#comment-...
.....

DET FINE "BEDRE" BORGERSKAB VIL IKKE HAVE MUSLIMER I "DERES" GYMNASIER
https://piopio.dk/gymnasielaerere-og-elever-med-opraab-der-er-brug-en-fo...
.....

DE BLÅ VIL SMADRE VELFÆRDSSAMFUNDET
https://piopio.dk/arbejdernes-internationale-kampdag-er-tilbage#comment-...
......

NORDISKE SAMFUNDSMODELLER SKAL FORSVARES, OG ER TRUET AF GRÅDIGHEDEN
https://piopio.dk/debat-nordiske-nato-jaer-aabner-faelles-nordisk-forsva...
.......

RIGMANDSGHETTOEN OG ISLAMGHETTOEN ØNSKER DERES EGNE SAMFUND
https://piopio.dk/konservativ-zigzag-kurs-giver-knas-i-den-blaa-familie#...
......

MACHO-KULTUR SKADER SAMFUND, IKKE KUN PÅ HERLUFHOLM
https://piopio.dk/minister-om-voldskultur-paa-herlufsholm-ekstremt-alvor...
......

FRIE GRØNNE = FRI INDVANDRING AF MUSLIMER. INGEN ADGANG FOR UKRAINERE
https://piopio.dk/spindoktor-gaar-i-koedet-paa-partileder-jeres-politik-...
......

Ja du er godt orienteret, hold da fest for en doktordisputats.
Desuden hedder Radikale`s formand ikke Sofie Carstensen,
hun hedder "SOFIE CARSTEN NIELSEN
Bare lige til orientering i dit leksikon

.
Beklager "Karl smart" (PETERSEN), at en almen gængs dansker tillader sig at skrive, og reflektere lidt, oven i købet med lidt tvivlende "tanke-spørgsmål", fordi det netop er ret komplicerede, alvorligt emne og med en del uvished fremadrettet, hvad det er at politikere tænker/ved, som vi almen danskere ikke ved noget om. Hvad det mon er, at politikere (EU) vil sende danske soldater ud til og på hvilke missioner. Dette valg skaber naturligvis tvivl, hvad der mon er op og ned mht. både Ukraine og Afrika. Det ene øjeblik har det intet med Ukraine at gøre og næste øjeblik har det noget med Ukraine at gøre.
Desuden at rigtig mange folk, på tværs af "røde og blå", ikke tilhænger af EU-magten, og så opstår der da dilemmaer. Fordi mange synes at EU blander sig i alt for meget, som de ikke burde blande sig i. Det er set sket mange gange før, at når EU får lillefingeren så tager de hele armen.

Til info, så opdagede jeg faktisk godt, at jeg fik skrevet Sofie Carstensen, og det var ren og skær et uheld (årsagen er dog ganske simpel. Mit netværk og jeg har i mange år kaldt hende dette, fordi vi førhen i tiden aldrig kunne huske hvad hun hed, og så har det "forkerte navn" ligesom "hængt lidt ved". Så ja, det var en "smutter" i farten).
Men beklager, hvis jeg fornærmede din korrekthed, selvom du var "klog" nok til at regne ud hvem det var. Og så må jeg håbe at Sofie Carsten Nielsen kan tilgive, at jeg og mit netværk fortsat nok kommer til at kalde hende "Sofie Carstensen". Jeg tror at vi altid glemte hendes korrekte navn førhen i tiden, fordi hendes mellemnavn minder om et efternavn, og så blev det "Carsten(sen)". Tja, så "skørt" kan det være.

Og så må jeg jo hellere lige google dit fancy-fine-akademiske ord "doktordisputats" ;-)

God aften til dig, "PETER(SEN)".
.

Hej Marianne
Jeg er enig i, at der på den kortsigtede bane ikke foreligger indlysende argumenter for, hvorfor vi lige nu skal afskaffe forbeholdet, og at politikerne i den sag nok har voldtaget Ukraine argumentet lige heftigt nok.
Det har ført til en forplumring af sagen og en lavere stemmeprocent.
Imidlertid mener jeg, at der både på taktisk og strategisk sigt er væsentlige grunde til, at EU kan agere i fællesskab for at påvirke fremtiden for vore demokratiske idealer og vores placering i verden.
I min levetid er verdens befolkning 3-doblet, medens udviklingen i det vi kalder Vesten i store træk har stået stille. Vi er derfor et aftenland mad dalende indflydelse, for selv om fattige lande ikke på kort sigt bliver rigere med en større befolkning, lægger det basis for vækst og dermed opblomstring på den længere bane. I dag er det en illusion, at Vesten kan bevare sin monopolære magtstilling i verden, og allerede nu har vi med Kina og Indien nationer, der hver for sig har flere indbyggere, end det samlede Vesten. Tillige er udviklingen i disse lande præget af stærk økonomisk vækst, og dermed evne til at optræde på verdensscenen, ikke bare som økonomiske, men også som militære stormagter.
I denne nye verden må vi derfor fremme samarbejde med de opkommende magter og påvirke dem til at samarbejde om en verdensorden, hvor vores frihedsrettigheder holdes i hævd. Med den udvikling der finder sted lige nu, er dette problem foruroligende og det haster sådan set at starte denne proces næsten lige så meget, som det haster med at bekæmpe klima- og diversitetskrisen. Alle tre problemområder er verdenskritiske og vil vokse med regimer, der skider på international ansvarlighed, ødelægger og hærger for snæver national vinding (som vi selv har gjort gennem hele kolonitiden), og som grundet mangel på indre kritik vil udvikle en ukvalificeret beslutningskultur.
Metoden er en bevidst strategisk indsats allerede nu fra store strukturer som f.eks. EU, og til den ende bliver det kritisk, at de søgte mål gavner verden og den fælles verdensorden frem for nationalistiske særinteresser. Men det kræver organisering og magtmidler, og til den ende tror jeg på, at også EU's forsvarsdimension har en central rolle at spille.

Aksel?

Du må meget undskylde, men jeg synes du "ævler" lidt ...

Nååå. På den måde. Vil det så sige, at når krigen i Ukraine er slut, så indføres forsvarsforbeholdet igen? Nej vel. En afskaffelse af forsvarsforbeholdet gælder for evigt med alle de konsekvenser det fremover vil medfører. Inkl. militær indsats på det afrikanske kontinent eller andre steder, hvor det fremtidige EU finder det nødvendigt at gribe militært ind. Lige nu gælder vetoretten i EU. Men den vil før eller siden blive afskaffet. Og når det sker vil folketinget miste kommandoen af det danske forsvar. Den vil så ligge i EU.

Desuden. Et EU som militær stormagt og den militære oprustning som nu er på vej vil fører verden et skridt nærmere den 3. verdenskrig. En verdenskrig som højst sandsynlig vil ende som atomar og med Europa i centrum som en del af slagmarken.

Jeg ser frem til et forenet Europa...
Hvad der sker om 50 år er der ikke en kæft der ved...
Vi må kigge på forholdene som de er nu...og det er at Rusland rører gevaldigt på sig, og en krig i Bosnien er også indenfor rækkevidde...
Det koster ikke en bøjet 5 øre, at indgå i et fælles europæisk forsvar, som Nato også foreslår - vi bestemmer selv, hvad vi vi deltage i, og er med i beslutningerne...

Agendaen er vel, at få lov til igen at støtte den amerikanske våbenindustri!?

Du går bemærkelsesværdigt meget op i den amerikanske våbenindustri. Har du aktier der?

Det har statsministeren måske? Det ville forklare hendes krigsliderlighed.

Det kan man da ikke udelukke. Men hun taler dog ikke meget om det.

Lad os se på de lyse sider. Det bliver formodentlig et ja, så nu risikerer danske soldater at blive skudt i Ukraine, og det er selvfølgelig noget lort. Men på lidt længere sigt vil det blive muligt at melde os ud af NATO. Hvorfor have en alliance med USA, hvis vi kan forsvare os selv?

Rusland er ikke en trussel, så længe vi undlader at lade amerikanske soldater blive udstationeret på dansk jord. Den eneste interesse Rusland har i Danmark er adgang til vore sunde og bælter. Så længe vi lader skibstrafikken flyde, og ellers undlader hele tiden at provokere bjørnen, vil den lade os i fred.

Gad vide om Mette Frederiksen skal være den næste generalsekretær for NATO, når kludedukken Stoltenberg holder op næste år? Det kunne forklare den pludselige krigsbegejstring som statsministeren udviser. For det er ikke i Danmark og danskernes interesse at rode os ud i flere angrebskrige, hverken i NATO- eller EU-regi. Men måske det er i statsministerens personlige interesse, sådan rent karrieremæssigt?

Det handler om Ukraine, siger statsministeren. Mig bekendt er Ukraine hverken medlem af EU eller NATO, så hvad rager det egentlig os? Har vi nogen formelle aftaler med Ukraine om at komme til deres forsvar? Nej? Jamen så lad os blande os uden om.

Jeg er ikke enig med dig i din analyse af fremtiden. Men din bemærkning om at danske ministre logrer efter de store landes ledere i håb om en fin toppost, er spot on. Det har vi set alt for mange gange, og derfor er tilliden til vore politiske ledere ikke ret stor.

Desværre handler ja’et om hvor meget vi kan være i stand til at svigte menneskeheden i Ukraine uden at det reelt koster os noget i EUs kæmpe syltekrukke.

Putin kan kun holdes i ave ved et jager-fly-angrebs-forsvar uden atomvåben, der går til anbreb på alle russiske enheder der blot nærmer sig landene omkring Østersøen.

Finland og Sverige og Østersø-landene er klar, når Erdogan fastholder sit nej til Sverige og Finlands optagelse i NATO!

Forsvar af nærregioner bliver det nye mantra!

Efter nej’et i aften kommer Folketingets partier på bedre tanker!

Putin skal angribes som den bøddel han er!

Afstemningen har intet med Ukraine at gøre! Kun et skalkeskjul for Mette Frederiksens popularitet blandt vælgerne!

Stakkels ukrainere! Stakkels europæere! Der har lullet hinanden i søvn!

Brug straks de 750 milliarder fra Tyskland og de 18 milliarder fra Danmark og milliarderne fra Norden på jager -angrebsfly. Gå på vingerne jo før desto bedre!

For russerne! For europæerne!

For Ukraine!

Mettes signalværdi har intet med Ukraine at gøre!

Vi er tilbage ved 1940ernes forhandlingsforsvarspolitik!

Og skjuler os bag et ja!

Tør vi? Eller tør vi ikke bekæmpe Putin?

Amerikanerne - de våben-føre mænd!

Venter Mette Frederiksen på!

NATO gør intet!

For hver en ja-stemme fik en ukrainer ødelagt sin fremtid.

Det er sandheden!

Og benzinpriserne stiger!

Blot ikke i Tyskland!

De er endnu mere pacifistiske!

Bordeaux-farvet symbolik

Bordeux symboliserer rigdom, succes og velstand. Farven kan indikere dit indre potentiale.

Mette Frederiksen blev sejrdamen!

Og alt imens de radikale og konservative fejrer ja-sejren, ja, så ligger de og dør i Ukraine!

Danske soldater får nu mulighed for at deltage i fjernelsen af russiske miner overalt i Ukraine. Det var det de konservative fejrede!

Danske miner til slet russisk spil!

“Danmark har sendt et meget vigtigt signal”, sagde Mette Frederiksen.

Til Putin mente især Ellemann den yngre!

Tænk hvis Jacob Ellemann havde været jager-pilot og ikke chef for et minerydderhold!

Danmarks signal til Putin er:

Angrib du blot dine naboer. Vi kommer og rydder op og tjener penge på genopbygningen! Og behold du blot din olie og gas! Så bliver priserne i Danmark så høje at vi slipper for C02 afgifter for at opnå målene i Parisaftalen!

Mette Frederiksen og Putin fik en stor fælles sejr!

Ikke et hår på Putins hårfattige hoved blev rørt under afstemningen i Danmark!

Tænk hvis vi havde stemt om en Østersø-angrebs-alliance der satte Putin skakmat!

Putin fører 5-1 som Hitler i 1941!

Nu mangler vi blot at frihedskæmperne i Danmark vågner op overalt i hele landet!

“Vi står samlede!”, siger Mette Frederiksen.

Men det vi står samlede om ved kun “frihedskæmperne”…..

De findes tydeligvis ikke på Christiansborg.

Historien fra Hitlertiden gentager sig!

Vi sidder samlede bag mørklægningsgardinerne overalt i hele Europa!

Og nu kan vi som Europæere i fællesskab føle os på vinderholdet alt imens folk dør i Ukraine!

Godt vi kom i EU og NATO før Putin æder læs af alle dem der ikke er “stuerene nok” til at blive optaget i EU og NATO!

Danmark er en brugsforening og vi hygger os i al vores selvtilfredshed!

Men for gas-brugere, el-forbrugere, bilister og forbrugere af inflationsramte fødevarer er Mette Frederiksen sammenhold en saga blot!

Jeg er enorm glad i dag siger lederen af de radikale!

Alt imens kræftramte der må køre 200 km i egen bil for at komme på daglige behandlinger på storsygehuset alt imens boligen står på spil på grund af gas- og elregningen og fødevarerne i Brugsen otte kilometer borte stiger dagligt!

Hvordan de radikale kan fejre en aften som denne, viser at de radikale under anden verdenskrig og de radikale under nutidens Putin-tid ikke er stort anderledes.

Samarbejdspolitik med nutidens agressorer pakkes ned i bureaukrati og politisk sniksnak!

Nationalt kompromis hen over den politiske midte, roser statsministeren!

Alt imens Ukraine bombes sønder og sammen!

Grøn skattereform er allerede soldaten Ellemanns nye focus!

Lad de ægte frihedskæmpere samles i ukendte foraer, så Danmark kommer med i en Østersø-angrebs-alliance med Putin som eneste mål!

Finland og Sverige er allerede klar!

De danske samarbejdspolitikere er sat skakmat af Putin der sover roligt endnu en nat!

Det tog frihedskæmperne fem år at nedkæmpe Hitler!

Om fem år står ingen Christiansborg politikerne på listen af frihedskæmpere!

Taburetterne hænger så fast så de ville straks afsløres i Frihedskampen imod Putin!

Sociale medier kan forhåbentlig smadre Putin hurtigere end det tog at slagte slagteren Hitler!

Hvis de nye danske frihedskæmpere forstår at stå sammen som de fem kompromis-partiledere, har Danmark måske en chance for at Bornholm aldrig bliver erobret af Putin!

Utroligt at samarbejdspolitikerne tør samles på Bornholm! Putins vigtigste strategiske ø i kampen imod Europa!

Putin har sendt et klart signal!

Danmarks signal er minerydning! Overalt i Ukraine! Dansk forsvar har igen fået en mission for de 18 milliarder ekstra hvert år!

Tak til vilje til ansvar!, sagde statsministeren.

Tænk hvis en dansk statsminister i nyere tid havde gentaget netop dette budskab til “frihedskæmperne under Danmarks besættelse organiseret af Adolf Hitler”.

Tænk!

Aldrig mere 9. april! I hele Norden! I hele Østersøregionen! Og ej heller i Ukraine!

Danmark kerer sig om sine nærområder. Nære venner!

1. juni som en festdag i Danmark er en hån imod alle ukrainere!

Så fat det dog!

Lad frihedskæmperne blandt de unge samles i de sene nattetimer overalt på de danske festivaler!

Lav planer for hvordan Putin kan bekæmpes!

Danmarks eneste chance for at komme på vinderholdet!

BBC London kalder!

“Det handler om krigen i Ukraine!”

Tusinde bække små…

Kun din fantasi sætter grænser!

Glem alt om de danske samarbejdspolitikere! De kender ikke danskernes reelle liv!

Kommentar:

Selv om jeg ikke ønskede, at Forsvarsforbeholdet blev afskaffet, må jeg sige stort tillykke til ja-siden, det var en flot procentdel Ja-stemmer, som kom i hus...

Nu starter slutspurten vedrørende Folketingsvalg, og det valg kan faktisk blive udskrevet allerede her i Juni måned, når Granskningskommissionen fremlægger sin rapport vedrørende den såkaldte Mink-Sag...

Så em interessant og spændende periode vi går ind i...

God Dag,

Erling Drews...

Katastrofens vej er nu indledt.

De sociale og økonomiske udfordringer på verdensplan er enorme. Krige, klimakatastrofer, sult, pandemier og sociale uligheder truer vores sundhed og kan ikke overvindes uden internationalt samarbejde. Den voldsomme militære oprustning, som nu sættes i værk sluger ikke kun økonomiske midler, men også naturressourcer såsom råmaterialer og menneskelig ekspertise, som vi har et presserende behov for for at tackle de globale udfordringer med klimaret og sundhed for alle. Våbenindustrien og militæret forårsager også enorme yderligere CO2-udledninger.

Men det er den vej politikerne har presset befolkningen til at gå. Ikke bare i Danmark, men i hele EU. De selvsamme politikere, som gennem en 30 årig fejlslagen udenrigspolitik nu igen forleder befolkning i en tilstand af panik til at begår endnu flere fatale fejltrin.

Vejen mod en verden i ufred og vejen mod en verden, som vil være ude af stand til at løse de udfordringer som vi står over for og som kun kan løses i samarbejde, er nu banet.

Men vi er selv skyld i det. For det er sådan vi har stemt. Så det må jo være det vi vil...

-

Os der ikke vil, er kun et lille antal. Men som alle godt ved, så har et flertal langt fra ret. Flertallet har ført os ud i en klimakatastrofe, WW2, Ukraine krigen og meget andet forfærdeligt. Bare for at nævne et par af de katastrofer flertallet har medført.

1.025 dage.

Det er hvad der nu er tilbage af tid til at få stoppet den fortsatte stigning af CO2 udledningen. Sker det ikke er vejen banet for en uhåndterbar og uforudsigelig klimaudvikling, hvor den gennemsnitlige temperaturstigning uundgåelig vil overstige 1,5 grad. Så er en rejse ud i det ukendte startet, som kan få menneskeskabte krige til at ligne en picnic tur.

Annonce