Venstre-miljøprofil i biodiversitets-fadæse

Priser invasiv planteart som eksempel på biodiversitet i den danske natur.
Foto: Folketinget/Steen Brogaard
Jacob Jensen, medlem af Folketinget for Venstre
“Biodiversitet for fuld udblæsning på hjemstavnen.”

Sådan skriver Venstres miljøordfører, Jacob Jensen, mandag, i et opslag på Facebook. Opslaget prydes af en blomstereng fra hjemstavnen Tølløse i det vestsjællandske.

Marken er fyldt med smukke lupiner i mange forskellige farver.

I et af tre fotos har Jacob Jensen taget et billede af sig selv stået blandt de smukke lupiner.

Der er bare et problem: Lupiner er invasive, og Miljøstyrelsen fraråder direkte på sin hjemmeside, at man planter lupiner i sin have, da lupiner er invasive.

Miljøstyrelsen skriver:

“Selvom mangebladet lupin ( Lupinus polyphyllus) sælges som staude og frøblandinger til havebrug frarådes det at vælge denne plante, da den anses for at være en invasiv art. Arten kan forvildes fra haver, og dermed komme til at udgøre et problem i naturen, særligt i næringsfattige habitater.”

komme til at udgøre et problem i naturen, særligt i næringsfattige habitater

Styrelsen opregner herefter metoder til hvordan, man kan komme de invasive lupiner til livs. Det kan ske enten ved oprykning, slåning, græsning eller ved kemisk bekæmpelse.

Styrelsen fraråder dog kemisk bekæmpelse:

“Ved store bestande kan pesticider være den hurtigste og mest effektive metode. Generelt frarådes det dog at anvende pesticider, da disse også har en negativ effekt på den øvrige vegetation. Det er ikke tilladt at bekæmpe mangebladet lupin med pesticider på offentlige arealer.”

“En rigtig Venstre-plante”

Flere har kommenteret Jacob Jensens opslag. De fleste gør V-miljøordføreren opmærksom på, at lupiner faktisk er invasive.

Biolog, forfatter og miljøjournalist, Michael Stolze, skriver for eksempel:

“Nej, nej, nej - nu er du vist ude på at provokere. En giftig, invasiv sag fra USA…”.

Stolze tilføjer desuden et:

“En rigtig Venstre-plante. Kvæler alt på sin vej.”

Liberal Alliances biodiversitets- og naturordfører, Ole Birk Olesen, har fat i Jacob Jensens Facebook-opslag på Twitter:

Her poserer Jacob Jensen

“Vi har ikke fået meget godt fra Venstre i denne valgperiode, når det handler om natur i Danmark. Her poserer Jacob Jensen(ordfører for miljø og naturnationalparker) foran lupiner, som er en invasiv art i Danmark, og kalder det “biodiversitet”.”

placeholder

 

Sletter tekst på Facebook-opslag

Venstres miljøordfører, Jacob Jensen, har tirsdagen igennem ikke reageret på Netavisen Pios henvendelse.

Til gengæld har Jacob Jensen sent tirsdag aften slettet sætningen "Biodiversitet for fuld udblæsning på hjemstavnen" fra sit Facebook-opslag. Dermed fremstår Facebook-opslaget nu helt uden tekst.

Se hvordan Facebook-opslaget nu ser ud her.

Opdateret kl. 22.30

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Lupiner er ganske rigtigt meget svære at udrydde. Også i Sverige kæmper de med lupinerne. Kør en tur på E4 i Småland og nyd synet på næsten samtlige skråninger af blomstrende lupiner.
På Bornholm kæmper man desværre ikke, men lader stå til når det drejer sig om en anden invasiv art: Ramsløg. Kobbe Ådal som tidligere var kendt for sine mange smukke Majgøgeurter, er i dag fuldstændig invaderet af Ramsløg. Ikke en eneste Gøgeurt er tilbage.
Venstre - Socialdemokratiet: 1-1 i invasive arter. Synd for os andre og skam over partierne.

Hmm, hvordan får du Socialdemokratiet ind i den ligning…?

Ja, undskyld, min fejl. Bornholm har i årevis været ledet af en socialdemokratisk borgmester, det forudsatte jeg desværre almindelig kendt.
Bornholms undladelsessynd er faktisk værre endnu, for orkideer er totalfredede i Danmark, og det betyder at kommunen har pligt til at beskytte habitater med orkideer. Det er ikke sket i Kobbe Ådal desværre. Ådalen stinker nu af hvidløg.

Ramsløg er en hjemmehørende art som er kendt fra pollenanalyser i flere tusinde år gamle moselag. Det kan godt være at du ikke bryder dig om synet og lugten af ramsløg, men den kan ikke kaldes invasiv.

Jeg indrømmer blankt at jeg et offer for løgnagtige mediers omtale af ramsløg. Tak

Han skulle nok nøjes med at føre sig frem på emner, han har forstand på. Hvis der altså er nogen.

Venstres forståelse af biodiversitet handler om fiskekvoter og kemikaliebasseret masse landbrug. Uanset naturens omkostninger.

Det er først lige få år siden det blå svindlerhold endelig så småt begyndte at fatte konsekvenserne af årtires blå klimapolitik. Og så skete det udelukkende på en forventning om øget vækst gennem omstilling til en bæredygtig fremtid. Ellers ville det blå svindlerhold have fastholdt klimaforandringen ikke er menneskeskabt som de har gjort det al den tid udviklingen har været umiskendelig tidligst siden FN Brundtland rapporten fra 1987.

Ifølge den seneste FN klimarapport har menneskeligheden nu fra i dag 2,5 år tilbage til at stoppe den stadigt stigende CO2 udledning, som stiger med 2% år efter år. 2,5 år. Herefter SKAL udledningen falde betydeligt. Ellers er en uoprettelig alvorlig klimaforandre fakta. En klimaforandring, som vil ændre den verden du kender i tusindvis af år.

Og hvad gør vi? Vi opruster hovedkulds og panisk militært ud over alle ender og splitter verden frem for at samle den. En samlet verden er ellers den ENESTE chance vi har for at mindske konsekvenserne af en kommende klimaforandring.

Kunne vi mennesker ikke bare EN gang gøre det rigtige?

Hold nu op med at tro på IPCC's rapporter som om de skulle være sandheder i lighed med åbenbaringerne i Koranen. CO2-udledningerne har kun yderst marginalt noget med klodens temperatur at gøre.
Du har opdaget at det bliver varmere når solen skinner, ikke?
Har du også oplevet at det bliver varmere, når CO2-udledningerne stiger?
Nå, nej. Det har du næppe.
Slap af, træk vejret dybt, og slap af... helt af. Og føl varmen der breder sig i hele kroppen. Slap helt af... Du falder i en dyb søvn, og når du vågner er verden genfødt på ny.

Tro Gunnar hører til henne i Kirken. Der kan jeg desværre ikke være med. Men videnskab, der er jeg på hjemmebane. Du kan jo så holde dig til troen.

Men det kommer ikke til at ændre på fakta. Klimaforandringen er ikke et spørgsmål om tro Gunnar. Det er videnskabelig fakta. Men hvis det kan være dig en trøst, så begynder selv klimavidenskaben at tale om det kan være for sent at stille noget op. Den opfattelse heller jeg også en del til. Men vi må ikke opgive. Vi er nødt til at prøve. Nødt til at bevare håbet. Selv i en udsigtsløs situation.

Den menneskeskabte skade på klimaet, og resten af naturen for den sags skyld, er allerede en realitet, som viser sig nærmest på daglig bases kloden rundt. Her i Danmark er vi endnu ikke ramt af betydning udover en lettere temperaturstigning. Det eneste der er tilbage nu er at forsøge, at forhindre de værste senarie. Men med den oprustning der nu hovedkulds og panisk er sat i gang ser situationen meget dyster ud.

Vi har vist det i over 50 år og bare ladet det ligge af grådighed og bekvemlighed. Og nu er uret talt ud. Tro det eller ej. Det gør sådan set ikke nogen forskel. For menneskeligheden gør fortsat ikke noget seriøst for at forhindre det værst tænkelige senarie. Vi fastholder naivt, at vi har god tid. Og som sagt, så falder CO2 udledningen ikke. Den fortsætter med at stige globalt med 2%. Og det vil den ustoppeligt blive ved med. For der kommer hver eneste dag over 400.000 mennesker til som købedygtige forbrugere som du og jeg. De vil have masser af kød, køre bil og flyve på ferie. 400.000 hver dag. Det svare til Danmarks befolkning på 14 dage.

Og vi gør intet andet end at juble over et par fremtidige energiøer med op mod 10.000 vindmøller i Nordsøen.

I mens fortsætter klimaderouteten.

Og indtil nu har vi faktisk fået hjælp af moder Jord med at afvæge de største skader indtil videre. Men den hjælp er ved at løbe ud. Det omhandler verdenshavene, som indtil nu har været i stand til at absobere store dele af den menneskeskabte CO2 udledning, samt absoberer store dele af temperaturstigningen gennem de seneste år tier. Uden verdenshavene ville situationen være meget være her og nu. Men nu er verdenshavene ved at være mætte. De kan ikke optage mere CO2 og de kan ikke optage mere varme. Så fremadrette venter der en dobbelt effekt. Den stadig stigende CO2 udledning, samt de mættede verdenshave.

Dette er fakta. Og så kan man jo tro, hvad man vil. Det kan man sådan set lige så godt gøre . For mennesket er alligevel ikke i stand til at reagerer rationelt. Og da slet ikke i et demokrati. Her er skibet forlængst sejlet før man kommer til enighed.

Bare tænk på dig og mig Gunnar Johansen.

det blå svindlerhold
det blå svindlerhold

tak til den blå 'røvvasker' smølf
tak til den blå 'røvvasker' smølf
.

Kommentar:

Den mest invasive art i naturen er menneskeheden, som har ødelagt Naturen/Miljøet i sådan en grad, at vi er ved at blive kvalt...

Eller som danmarks tidligere Retsmediciner Preben Gertinger udtalte:

Mennesket er en af naturens fejltagelser - og den nærmer sig sin afslutning, det kan han jo have ret i ?

God Pinse,

Erling Drews...

Vrøvl, men god pinse alligevel. Kirken ses vi jo nok ikke i...

Mennesket er det dummeste dyr i skoven.
Intet andet dyr arbejde så hårdt for Sine egen udryddelse.

Så et lidt provokerende spørgsmål.
Er det kun planter og dyr der kan være invasive i Danmark ?

Jacob Jensen (V) fører sig frem i al sin uvidenhed...

Annonce