Efter afstemning: Ellemann skyder valgkamp i gang

Venstres formand åbner valgkampen - efter at det onsdag aften blev et klart ja til ophævelse af EU-forsvarsforbeholdet
Foto: Netaisen Pio - Niels Jespersen
Jakob Ellemann-Jensen holder tale efter folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet
Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, skød onsdag aften folketings-valgkampen i gang.

Straks efter at det onsdag aften stod klart, at danskerne med 66,9 procent af de afgivne stemmer havde sagt tydeligt ja til at ophæve det hidtidige danske EU-forbehold, rettede Ellemann blikket mod næste store opgave: At vippe Mette Frederiksen (S) af pinden og indtage Statsministeriet - vel og mærket med ham som statsminister.

så Danmark kan få en ny regering

“I morgen kommer hverdagen tilbage, og der handler det igen om, at vi skal stå sammen, så Danmark kan få en ny regering,” lød det fra Jakob Ellemann-Jensen i sin tale til partifællerne på Christiansborg.

"Nu er vi varmet op, ikke"

V-formanden krævede samtidig under partilederrunden, at S-regeringen hurtigst muligt, ja helst omgående, indkalder til forhandlinger om et nyt forsvarsforlig. Ellemann har også travlt med at komme i gang med andre ting:

"Så skal vi også i gang med alle de andre ting: Vi skal tale om grøn skattereform. Vi skal tale om, hvordan vi får mere frihed og flere muligheder. Det glæder jeg mig utroligt meget til."

Jakob Ellemann finder det samtidig afgørende, at der så hurtigt som muligt kommer gang i forhandlingerne om, hvilke EU-missioner Danmark skal være en del af nu hvor danskerne har stemt tydeligt ja til at ophæve EU-forsvarsforbeholdet: 

“Jeg kan rydde kalenderen, så vi kan gå i gang allerede i morgen formiddag.”

Den ene af værterne i TV 2's og DR's fælles partilederrunde, Cecilie Beck, spurgte herefter Ellemann, om han med sine udmeldinger ikke lige havde skudt valgkampen i gang:

"Nu er vi varmet op, ikke," lød svaret fra Ellemann.

Valg senest 4. juni næste år

Statsminister Mette Frederiksen havde denne kommentar til, hvornår hun regner med at udskrive valg:

Valget kommer, når det kommer

“Valget kommer, når det kommer. Men jeg kan sige så meget, at det senest bliver om et år.” 

Der skal efter Grundloven senest afholdes folketingsvalg 4. juni næste år.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tænk, det var det vi ja-sigere frygtede, at Venstreformanden ikke kunne styre sig. Godt at andre ja-partier kan holde ham i kort snor.
Den tænksomme.

Så må danskere på dagpenge / sygedagpenge / kontanthjælp til at kæmpe for at få en regering eller/og folketing, som vil tilgodese dem økonomisk!
For flertallet af de nuværende politikere vil ikke, så der skal andre politikere til, som vil!

Det hedder ikke "vel og mærket", men "vel at mærke"!

Elleman tror det var venstre som fik 66,9% af stemmerne.

Venstre troede måske de havde lokket Mette Frederiksen i en fælde, da folkeafstemningen blev udskrevet, for Venstre kunne være ligeglade med resultatet, de havde alt og vinde, men ingenting at tabe. Det gik helt anderledes og Mette Frederiksen sidder mere sikkert i sadlen nu, end hun gjorde før valget og valget bør vente til næste forår, for efterårsvalg taber den siddende regering næsten altid.

Helt enig med Fabrin, Ellemann kammer lidt over i egen selvbevidsthed, han synes ikke at kunne tåle medgang, så kammes over, og han kan jo ikke blive ved med at tale om sin tid i Bosnien og sole sig i det.

Helle hørte du Sophie Løhde kommentar, det var Jacobs skyld det blev et ja. Husk tilbage på 90erne det var først Nyrup overtog det blev et ja, for den storsnuede Uffe Ellemann Jensen troede han kunne alt, Ole K. Simonsen

Er der nogen der ved hvad den store krigsmand Ellebællemand lavede i Bosnien ?? Papirkriger måske ?.🤔🥴🤣

Annonce