Kritik af TV-invitation til Støjberg

Nyhedsredaktør forsvarer invitation af tidl. V-minister til interview på Christiansborg på trods af at Folketinget har erklæret hende uværdig: “Vi har ikke genindsat hende i Folketinget”
Foto: Folketinget TV
Inger Støjberg (V) i folketingssalen under debat om nedsættelse af rigsret imod hende, 2021
Det har affødt kritik, at TV 2 på EU-valgaftenen den 1. juni inviterede den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg ind til et interview på Christiansborg.

Flere finder det uhørt, at Inger Støjberg kan vade ind i Folketinget, som Folketinget før jul dømte hende uværdig til at være medlem af.

Og at Inger Støjberg - på baggrund af en invitation fra TV 2’s politiske redaktion - dukker op i Folketinget blot en uge efter, at hun har afsonet sin dom fra rigsretten på 60 dages fængsel.

Tænk at møde op i et parlament, man er kendt uværdig til at sidde i

“Tænk at møde op i et parlament, man er kendt uværdig til at sidde i, fordi man er dømt ved en rigsret…,” skriver det blå løsgænger-medlem af Folketinget, tidligere indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille på det sociale medie Twitter.

placeholder

 

Den selverklærede borgerlige kommentator Jarl Cordua anfører i en kommentar på den tilhørende Twitter-debattråd sin uforbeholdne mening om den sag:

“Skamløst”.

Gættede - fejlagtigt - på Vermund

På sociale medier undrede flere sig over, hvem der mon havde inviteret Inger Støjberg, så hun på den måde fik adgang til Folketinget på valgaftenen.

Flere gættede på, at Støjberg var inviteret til valgaften på Christiansborg af veninden og den politiske kampfælle, formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund - ikke mindst fordi Vermund modtog Støjberg med kys og kram, da hun dukkede op på Christiansborg på valgaftenen.

Noget alle kunne følge med i live via netop TV 2’s valgdækning.

Men Vermund stod ikke bag invitationen. Det gjorde i stedet TV 2.

Nyhedschef på TV 2, Jacob Kwon, forsvarer, at stationen inviterede Inger Støjberg ind i Folketinget. Han forklarer, at man inviterede hende for at TV 2 kunne interviewe hende i løbet af valgaftenen.

Han oplyser over for Politiken, at TV 2 i den forbindelse ikke gjorde sig nærmere overvejelser om, at TV-stationen med invitationen inviterede hende inden for i det folketing, hun for kort tid siden blev erklæret uværdig til at være medlem af:

Jeg tror måske lige, at man skal tage en dyb indånding

“Nej, det spørgsmål blander vi os uden om. Jeg tror måske lige, at man skal tage en dyb indånding, for det er jo ikke sådan, at vi har genindsat hende i Folketinget. Vi har inviteret hende ind til et interview på Christiansborg.”

Jarl Cordua siger til Politiken, at han synes TV 2 lod sig misbruge af Inger Støjberg. En kritik som Jacob Kwon erklærer sig lodret uenig i.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Støjbergs ankomst midt i Messerschmidts taber tale, som var fin, den ros skal han have, han tog nederlaget med oprejst pande. Det virkede malplaceret, næsten skamløst og var bestemt en fejl fra TV 2 s side. Fatter ikke de er helt uden pli i en sådan situation.

Støjberg har trods alt ikke udryddet et helt erhverv,og gjort 1000 familier arbejdsløse.

Støtter du også dyreplageri lille Bent.?

Ikke overraskende med din moral!

Jan, har du andre argumenter?
.

Støtter du også dyreplageri lille Bent.?

Ikke overraskende med din moral!

Det er vist almindelig kendt, at langt de fleste minkavlere var dybt forgældede og på fallittens rand. Både de og pengeinstitutterne er nok glade for erstatningerne. Og arbejdsløs behøver man ikke være i dagens Danmark.

Minkavlerne kan da søge et job hos dem der vil give 50kr i timen Det beløb vil bønderne give de ukrainske flygtninge. Mon ikke Inger Støjbergs evt. nye parti skal hedde "Jysk Folkeparti, Renset for de fine folk ,fra de fine saloner i Hovedstaden og udlændinge.? Det kan da kun være bedre end Løkkes nye parti , som var en stor skuffelse.

Stueren bliver den rødhårede kælling aldrig for andre en racisterne!

Jan hvad har du imod Rosa Lund?
.

TV2 og TV2news overvejer måske at skifte navn til Blue Fox news? De er godt nok farvet.
Den tænksomme

Før forrige valgaften hed det klima, klima, klima og Thunberg på tv2news.

De har med at falde ned i en rille!

Det er sikkert billigt!

Og genbrug er især billigt og oppe i tiden!

I det danske retssystem er man en fri borger, straks man har afsonet sin straf!

Og resocialiseringen foregår bedst ved at man straks igen bliver en del af samfundet og dets sociale funktioner!

Især en tankegang som venstrefløjen har tilsluttet sig loyalt!

Måske journalisterne på TV2 news bliver lidt for meget bonkammerater med politikerne i deres egne små medie-bobler, hvor demokratiet lever sit eget liv.

Virkeligheden ved benzin-standerne er så uendeligt langt borte fra Christiansborg og Mette Frederiksen og TV2 news!

Forårs-biller er for længst borte i alt det grønne! Nye boller på suppen bliver snart dagens ret!!

Støjhelvedet har udstået sin straf, så principielt burde tavlen være visket ren. Er det ikke ideen med det danske straffesystem? Eller er man dømt uværdig for evigt, hvis man på et tidspunkt i sit liv har begået kriminalitet?

Jeg hader Inger Støjberg af et ondt hjerte. Men ret skal være ret, hun har siddet 60 dage i fængsel, og det var så det. I mine øjne burde hun dermed være automatisk værdig til at sidde i Folketinget igen. Hvis vælgerne ønsker at stemme på en tidligere kriminel må det være op til dem, ikke op til hendes politiske modstandere.

Cancel-kultur er og bliver noget lort, ubehagelige argumenter skal bekæmpes med gode argumenter, hvorefter befolkningen kollektivt tager stilling til spørgsmålet. Det er forudsætningen for det danske demokrati, ifølge Hal Koch.

Danmark bliver mere og mere autoritært med årene, i hvert fald i kommentarspalterne, det er lidt trist at se.

.

Aksel Jensen se her hvor kort det kan gøres!
.

Annonce