Hummelgaard: Venstre anvender trumpistiske metoder

Venstre kopierer, ifølge beskæftigelsesministeren, Trumps kampagnemetoder: “Jeg taler om strategien med at så mistillid til alt”
Foto: Jacob Kjerumgaard. Venstre. Flickr.
Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre (Arkivfoto)
Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) mener Venstre og partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, anvender trumpistiske metoder.

Han henviser til, at partiet benytter sig at de samme kampagnemetoder som den tidligere amerikanske præsident, Donald Trump, var så berygtet for at anvende.

“Jeg taler om strategien med at så mistillid til alt og undlade at forsvare institutioner,” siger Hummelgaard til Politiken.

Hummelgaard nævner som eksempler regeringens coronahåndtering, minksagen og FE-sagen, hvor et flertal bestående af Enhedslisten og blå partier afviste at ophæve tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens (V) immunitet. Af samme grund bliver der nu ikke rejst tiltale - som ønsket af rigsadvokaten - mod Claus Hjort Frederiksen for “uberettiget at videregive højt klassificeret materiale”.

Hummelgaard henviser videre til, at Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, under Folketingets afslutningsdebat hævdede, at S-regeringen bedriver politisk forfølgelse af politiske modstandere.

Stoklund: "Trist at se"

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, bakker op:

sået mistillid, næret konspirationsteorier

“Det har været trist at se, hvordan Venstre igennem længere tid har sået mistillid, næret konspirationsteorier og stillet spørgsmålstegn ved myndigheders integritet og troværdighed,” skriver han således i et tweet.

I endnu et tweet ærgrer Stoklund sig over, at ingen venstrefolk forholder sig til Hummelgaards argumentation:

“Det er ærgerligt at mange i bl.a. ikke forholder sig til de argumenter Peter Hummelgaard fremfører. Det kom fx ikke ud af det blå, når rigsadvokaten fandt det nødvendigt at udtale følgende:"

“Det er absurd og baseret på en højlydt misforståelse, at der med mig som rigsadvokat skulle være opstået en tilstand, hvor man fra politisk side kan påvirke eller bestille en straffesag. Intet kunne være mere forkert”."

placeholder

 

V-løjtnanter afviser indigneret

V-løjtnanter på stribe afviser indigneret at være trumpister.

Formanden for Folketingets Retsudvalg, Morten Dahlin, ser Hummelgaards udtalelser som led i en “orkestreret” S-kampagne mod Venstre.

Han nævner i den forbindelse til at indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) under en debat om fordelingen af landets gymnasieelever betegnede Jakob Ellemann-Jensen som “slagteren fra Nordsjælland”.

“Slagteren fra Nordsjælland” Konspirationsteoretikere. Trumpister. Det fyger gennem luften med øgenavne fra ledende socialdemokrater i disse dage. Nu må Mette F & Co beslutte sig: Er vi slagtere og trumpister eller kommende regeringspartnere?,” skriver Dahlin således på Twitter.

Dahlin henviser her til, at statsminister Mette Frederiksen (S) grundlovsdag oplyste, at S-regeringen går til valg på at fortsætte som mindretalsregering, men samtidig åbnede hun for en debat om, om det var en god ide - og muligt - at danne en regering hen over midten.

Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, betegner Hummelgaards angreb som bizart:

“Det her (er) et altså et nummer for bizart. Den ene uge vil man i regering med os - den næste uge er vi trumpister.”

Hvor er det vildt og desparat

Venstres klimaordfører, Marie Bjerre, betegner Hummelgaards udtalelser som vilde og desperate:

“Hvor er det vildt og desparat, at regeringen bruger sin tid på at kalde os for Donald Trump. Vi har så mange udfordringer, vi bør løse. Klimakrise. Sundhedskrise. Økonomisk krise. Lad os dog samarbejde om det i stedet for desperate angreb!”

placeholder

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det største dyr på savannen trompeterer.

Det næststørste dyr brøler.

Det tredie største lusker rundt og hvæser nu og da.

Men når flugtdyrene løber i flok får rovdyrene travlt med at udtænke en snu plan!

Kød på bordet er det grådige politikere lever af!

Med mindre man trumpeterer!

Der mangler vist nogle linjer.

Det er da ikke mere mærkeligt, end de Ellemann kramme Mette Frederiksen den ene dag, og svine hende den næste. Det klarer han da forbavsende fint uden at ryste på hånden. Jeg synes virkelig Venstres lLøhde, Dahlin, Ellemann og nogle mere er grove og ubehagelige i deres retorik mod regeringen. Man kan godt være kritisk uden at svine til, det magter V ikke, desværre

Hummelgård glemmer at fortælle om statsministerens ovetrædelse af grundloven,og hvorledes hun køber sine vælgere
med 6000 kr i bestikkelse.

Statsministeren har ikke overtrådt Grundloven, det er en skrøne, som gentages fordi så bliver det sandt, men det er det ikke. Og de 6000, er det varmehjælpen til pensionisterne du tænker på, så burde den misundelse falde til jorden,
hvis man ikke som pensionist har haft muligheden for selv at spare op, så hr de sågu ikke meget og rutte med.

Kommentar:

Personligt; finder jeg Venstre er inde i en debat, som gælder om, at fartage den ledet Socialdemokratiske Regering deres regeringsmagt efter næste valg, med alle de teorier Venstre kan finde på, uanset rigtigheden...

Konspirationsteorier om, at bla. Venstres folkevalgte; politisk forfølges af Regeringen, osv,osv...

Personligt finder jeg sådanne udtalelser helt på Månen, og viser efter min mening, at Jakob Ellemann Jensen ikke magter opgaven at være Statsminister i Danmark...

Samtidigt ser man Venstres angst for netop ikke at få valgt Jakob Ellemann Jensen til Statsminister, ved at man uden dokumentation; og alt imens Granskningskommissionen undersøger den såkaldet Mink-Sag, gud hjælpe mig i Folketingssalen stemmer for et Borgerforslag om at stille Statsminister Mette Frederiksen for én rigsret vedrørende "Mink-Sagen" som slet ikke er fremlagt af Granskningskommissionen endnu - Det er bare meget langt ude, som igen; og efter min mening, ikke gør hverken Jakob Ellemann Jensen og Søren Pape til troværdige Statsminister kandidater...Det havde i hvertfald klædt de to politikere, at vente med deres politiske tilgang, til den såkaldte Mink-Sags Rapport er fremlagt...

Vedrørende Mink-Sagen, må jeg i anstændighedens navn tilføje, at selvfølgelig skete der fejl i håndteringen af aflivning af Mink uden for aflivnings-sonerne, som Statsminister Mette Frederiksen også har indrømmet og beklaget, og læser man teksten i det man ved indtil nu, så var det en fælles beslutning i regeringen, at alle Mink skulle aflives på grund af mutation i Coranavirus...Det store spørgsmål i sagen er:

Hvem der har ansvaret for ordren om, at aflive alle Mink, som viste sig at være Ulovligt ???

Det får vi "måske" en afklaring på, når Granskningskommissionen ultimo Juni måned 2022 fremlægger deres rapport...

God Eftermiddag,

Erling Drews...

Ellemann havdde givet tilsagn om at minkene skulle befries for deres pinsler i de små ulækre bure,men straks da troels læste det blev den store dyr på savannaen til den lille mus som krøb i hullet,der skulle han være blevet for større afgante person skal man lede længe efter,i hver sætning han siger skal man høre om sin deltagelse på Balkan,nu er det vist fesen ind hos Danskerne

Erling D helt enig med dig, men som jeg er oplyst, så er der ikke aflivet nogen mink ulovligt, der var lovgivning i smittezonerne, og de øvrige blev først aflivet da lovhjemlen kom på plads, godt nok lidt senere end håbet fordi Ellemann vendte 180 gr.på trods af han havde lovet MF at V villebakke op. MF og Mogens Jensen burde have fået besked det fik de ikke af embedsværket, og alt gik så hurtigt, man var rædselsslagen ved tanke om epidemi som i Italien og andre steder. Når ting går så hurtigt og med stort pres sker der fejl. Også her, men det blev rettet op. Den dag i dag, var det den rette beslutning, men det går bare for langsomt med at give Minkavlerne den erstatning de skal have.

Svar til Helle !

Først tak for debat-svar !

Man må i hvert fald sige, at det ikke var en let opgave Regeringen var på vedrørende Covid 19, og at man aflivede alle Mink, for at udryde em smittefare, er der forskellige holdninger til, hvad selvfølgelig er helt fair, og jeg er enig i, at udbetalingerne har taget alt for lang tid - men når der er penge på bordet, er man jo også nød til at undersøge rigtigheden i hvad der skal udbetales, der vil, og er altid nogen der snyder på vægten, desværre, det har man jo set vedrørende hjælpepakkerne til virksomhederne, plat og svindel finder desværre mere og mere indhug hos en del af danskerne...

God Dag,

Erling Drews...

Og i dag kan man på TV2 læse, hvorledes minkavlerne i stor stil ignorerede anbefalingerne til at lade sig teste, for deres personlige økonomi var vigtigere for dem, end hele den sammenlagte folkesundhed:
https://nyheder.tv2.dk/samfund/2022-06-15-minkavlere-ignorerede-myndighe...

Der skulle komme en udsendelse Torsdag aften Hvordan mink avlerne undgik at få testet minkene og dem selv,nu får vi at se om de blå får pogrammet taget af der kunne jo komme noget frem som ikke ser kønt ud for de blå.

Minkavlerne der skulle indsende døde mink til testning, snød på vægten og indsendte døde mink som de med garanti vidste ikke var smittede.... jo jo sådan er det i de kapitalistiske dønninger vi stadig lever med.

Annonce