Annonce

Minister angriber K-profil og DF-flugt fortsætter

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til onsdagens udgave af Netavisen Pios nyhedsoverblik Aktuelt, som bærer præg af at dansk politik så småt er begyndt at vende opmærksomheden mod Allinge og Folkemødet på Bornholm, som begynder i morgen.

Tak fordi du læser med.


NATO-chef lover våben til Ukraine

Vi begynder med krigen i Ukraine, der kan se frem til at modtage tunge og langtrækkende våben - inden for kort tid. Det siger NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde forud for et møde med alle alliancens forsvarsministre.

Det skriver DR.

Det er på det møde, at han regner med, at de kan nå til enighed om at sende våben til Ukraine.

Han peger på, at NATO-landene allerede har leveret hidtil usete mængder af våben til Ukraine, men nu tager man næste skridt med langtrækkende artilleri og avancerede anti-luftvåben.

Den danske forsvarsminister Morten Bødskov (S) bakker op:

”Det budskab, jeg har med til mine kollegaer i dag, er klart: Danmark vil fortsætte støtten til Ukraine. Vi står skulder ved skulder med allierede og partnere i støtten til Ukraine, og Danmark har fra starten af krigen været meget aktiv med en bred vifte af donationer, herunder våben, til Ukraines kamp mod Putins overgreb."

Udmeldingen fra Stoltenberg kommer, efter NATO har fået en del kritik af Ukraine for ikke at reagere hurtigt nok på ønsket om våben og ammunition.

placeholder

 

Socialdemokrater angriber K-profil: Konspirationsteoretiker

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) beskyldte i weekenden de borgerlige partier for trumpiske kampagnemetoder. Han oplister en lang række tilfælde, hvor han mener at oppositionen undergraver tilliden til myndighederne.

Tirsdag kunne ministeren føje endnu et eksempel til sin liste. De konservatives sundhedsordfører skriver på Twitter, at det meget vel kunne tænkes at minkkommissionens rapport blev listet ud samtidig med at der er Tour de France.

"Jeg kommer lige med et vovet bud: Kunne det tænkes, at Minkkommisionen kommer med deres beretning d. 30 juni – altså i dagene hvor hele nyhedsfladen er plastret til med Tour de France start i DK?" skriver han.

Det fik flere socialdemokrater, inklusiv Peter Hummelgaard, til at beskylde K-politikeren for at være konspirationsteoretiker.

Til Berlingske bedyrer Per Larsen, at han skal har tillid til at den uafhængige kommission, men at det alligvel godt kan være at regeringen forsøger at trække tiden.

Læs hele historien her.

 

Flere DF'ere siger farvel

I den sidste uges tid har Dansk Folkeparti modtaget udmeldelser fra bestyrelserne i Egedal, Rebild og Thisted.

Tirsdag aften valgte partiets folketingskandidat og enlige byrådsmedlem i Vesthimmerland Kommune, Liselotte Lynge, at forlade partiet. Hun fortsætter som løsgænger.

Det skriver Ekstra Bladet.

Liselotte Lynge har meldt sig ud på grund af for meget snak om personfnidder og for lidt snak om politik, lyder det videre.

Dermed trækker hun sig også som partiets folketingskandidat i Aalborg Nord-kredsen og som formand for lokalafdelingen i Vesthimmerland.

Læs hele historien her.

 


Dødsfald: Tidligere S-borgmester i København Peter Martinussen

Tidligere borgmester i København, Peter Martinussen, er død, 66 år gammel.

Det skriver Altinget.

Peter Martinussen havde været aktiv i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) og var fra 1986-2001 valgt til Københavns Borgerrepræsentation.

Peter Martinussen blev så miljøborgmester i 1992 og sundhedsborgmester fra 1998 til 2001, hvor han tillige var formand for Hovedstadens Sygehusfællesskab.

Han var politisk ordfører for den socialdemokratiske gruppe på rådhuset fra 1990 til september 1992 og igen fra starten af 1994 til udgangen af 1997.

Læs hele historien her.

 

SAS-piloter udsender nyt strejkevarsel

I disse dage forhandler SAS og flyselskabets piloter en ny overenskomst.

Og i dag er det kommet frem, at 1.000 piloter fra Danmark, Sverige og Norge vil kunne gå i strejke fra den 29. juni.

Den tidligst mulige strejkedag er således rykket fra den 24. juni, som ellers har været meldt ud.

"Vi har sendt andet strejkevarsel, så konflikten kan træde i kraft i koordination med de andre nordiske pilotorganisationer, siger Keld Bækkelund Hansen, der er forhandlingschef i fagforbundet Dansk Metal," der organiserer SAS-piloterne.

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Per Larsen! Var det ikke ham, der kendte flere tilfælde af selvmord blandt minkavlerne?

Mon Per Larsen så tv2 udsendelsen om minkavlernes i går aftes? Minkavlerne er ikke så pæne som de pelse de leverer til mange af dem. Hold da kæft hvor nogle af dem svindlede og gamblede med folkesundheden og deres rumænske arbejdere rendte rundt til deres forskellige minkfarme og spredte smitten. Og formanden for minkavlerne var godt nok i bekneb til tider for kommentarer. Ja ret afslørende og borgerlige politikere som Løhde Venstre og Per Larsen konservative OG andre borgerlige politikere - ER VEL NOK STILLE LIGE NU! De 19 mia erstatningssag bør gå om og højest være 10 til 13 mia!! Fandemig noget svineri og MINKAVL har INTET med landbrug at gøre - intet!!