Britisk fly mod Rwanda stoppet - danske planer fortsætter

Udlændingeminister: Vi vil lave et grundigt forarbejde
Foto: UNCHR/Eugene Sibomana
Afrikanske flygtninge evakueret fra Libyen med fly til Rwanda. Her ses de ved ankomsten til Kigali International Airport
Et britisk fly på vej mod Rwanda med asylansøgere blev sent tirsdag aften aflyst efter at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol med en retsafgørelse satte en stopper for afgangen.

Domstolen vurderer således, at asylansøgerne ikke kan sikres en fair og hurtig asylbehandling i Rwanda.

I forvejen var antallet af asylansøgere, der skulle med det britiske fly til Rwanda, skrumpet gevaldigt. Fra oprindeligt 37 til kun fire tirsdag aften.

Det foreløbige britiske tilbageslag får dog ikke udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til at ryste på hånden.

De danske planer om at oprette et modtagecenter for asylansøgere i Rwanda fortsætter.

Dybvad: Briterne har haft for travlt

Kaare Dybvad Bek mener, at briterne har haft for travlt, og har ønsket at sende asylansøgere til Rwanda før det juridiske var på plads:

For os har det været vigtigt at lave forarbejdet først

“For os har det været vigtigt at lave forarbejdet først. Briterne har en anden tilgang,” siger han til TV 2.

Dybvad understreger, at regeringen ønsker at sikre, at Danmark overholder sine juridiske forpligtelser. Og at et stort arbejde derfor forestår.

Det britiske regering oplyser over for britiske medier, at den fortsætter sine bestræbelser på at kunne sende asylansøgere til Rwanda.

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

En total syg tankegang at sende asyl ansøger til Rwanda. Men med de udsigter fremtiden har med 100 millioner af flygtninge venter der krige af hidtil uhørte dimensioner og omfang i en nær fremtid, hvor ressourcer bliver en knaphed og klimaforandringen for alvor slår til med uoverskuelige konsekvenser til følge. Men vi har selv ladet stå til af ren og skær tåbelig grådighed.

Og en ting er helt sikkert. Jorden forsætter med at dreje rundt længe efter det sidste menneske er uddø. Og den dag kommer med 100% sikkerhed. Det er kun et spørgsmål om tid.

"En total syg tankegang at sende asyl ansøger til Rwanda"

Det er da en glimrende ide - så længe de er i Rwanda laver de ikke noget kriminelt i DK
.

Med andre ord Kurt. Alle andre end danskere er potentielle kriminelle. Bøvs du.

Har du nogen sinde hørt om arien, det perfekte mennesker, og en person ved navn Adolf Hitler?

Du udviser foragt mod menneskeligheden med dine ord.

"Med andre ord Kurt. Alle andre end danskere er potentielle kriminelle" hvor har jeg skrevet det?
Iøvrigt mener jeg det ikke.

Børge Jensen, du forholder dig ikke til virkeligheden - Bøvs du!
.

Nej muligvis mener du det ikke. Men det er det du giver udtryk for. At alle flygtninge er potiemtielle kriminelle. Det står sort på hvidt i dit indlæg. Skål og bøvs du.

Helle, har du hørt om
Udrejsecenter Kærshovedgård?

Hørt. Hørt

Hvor vil du så sende alle de kriminelle danskere hen når de er færdige med at afsone deres domme i Fængslerne rundt i Danmark på øer i vort land som man gjorde i gamle dage med kriminelle åndsvage og tiggere og løsgængere !! Eksklusions tanken er ikke noget nyt i Danmark. Væk med problemet og så er det ude af verden - Danmark. Ligesom strudsen der tror man ikke kan se den hvis den stikker hovedet ned i sandet !! Og forøvrigt er de folk der kommer til Danmark som flygtninge mennesker der har brug for asyl og beskyttelse og ikke folk der skal behandles som kriminelle .

Helle, hvor synes du vi skal sende dem hen?

"Og forøvrigt er de folk der kommer til Danmark som flygtninge mennesker der har brug for asyl og beskyttelse og ikke folk der skal behandles som kriminelle": udelukker du så at der ikke er eneste der er blevet dømt for et kriminelt forhold?
.

Læs og lyt til Rosa Lund fra enhedslisten. Hun har som den eneste politiker der er imod projekt rwanda og flygtninge selv taget turen til et meget fattigt land som Rwanda er . Lyt til de mennesker der selv er blevet forfulgt af den nuværende regering og præsident i Rwanda . De føler sig ikke engan i sikkerhed i andre lande hvor de har fået asyl. Alt Kritik af præsidenten og regeringen i Rwanda bliver der slået hårdt ned på . Med fængslinger og forfølgelser til følge. DEN Danske regering burde lytte til de stemmer oh ikke stirre sig blind på Rwanda . Det er dybt forkert at sende mennesker til et sådant land. Folk der selv har været forfulgt og undertrykt skal nu leve i et Afrikansk land der udøver den samme politik. DET holder simpelhen ikke !!!!!

Du og Rosa Lund har vist bevidst fortrængt / forveksler flygtninge med velfærdsmigranter
.

Annonce