Annonce

Regering sætter islamiske organisationer på forbudsliste

Det bliver forbudt at modtage donationer fra to organisationer med base i Mellemøsten. De er i opposition til vores frie samfund, mener minister.
Foto: Indenrigs- og boligministeriet/Claus Bech
Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S).
To islamiske organisationer er blevet sat på den danske stats forbudsliste.

Det er de, fordi de vurderes til at modarbejde eller underminere demokratiet og grundlæggende frihedsrettigheder.

Det oplyser Udlændinge- og integrationsministeriet i en pressemeddelelse.

Når en person eller en organisation er på donationslovens forbudsliste, vil det fremover være strafbart at modtage donationer fra disse organisationer.

Tiltaget glæder den ansvarlige integrationsminister:

”Vi kan selvfølgelig ikke bare se til, når personer eller organisationer, som er i opposition til vores frie samfund, sender penge direkte til eksempelvis moskéer i Danmark, som potentielt kan blive påvirket i en helt forkert retning.”

“Derfor er jeg rigtig glad for, at forbudslisten mod antidemokratiske donationer nu bliver udvidet. De skal ikke have held med at sprede splittelse og had i Danmark," siger udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S).

Har finansieret Al Qaeda

Donationslovens forbudsliste skal modvirke, at personer eller organisationer, der modarbejder demokrati og grundlæggende friheds- og menneskerettigheder kan donere til modtagere i Danmark.

Det er forbudt at modtage en eller flere donationer, der tilsammen overstiger 10.000 kroner inden for 12 sammenhængende måneder fra den samme person eller organisation.

Overtrædes det, så er bøden som udgangspunkt 30 procent af donationen. Derudover konfiskeres donationen.

De to organisationer, som der er tale om, hedder Revival of Islamic Heritage Society (RIHS) og International Islamic Charity Organization (IICO). Begge organisationer er hjemmehørende i golfstaten Kuwait.

Den ene af dem, RIHS, har siden 2008 været på det amerikanske finansministeriums forbudsliste for at finansiere terrorgruppen AL Qaida.



 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Der findes islamiske organisationer der undergraver demokratiet mere end andre islamiske organisationer, men findes der nogen islamiske organisationer, der ikke gør deres bedste for at undergrave både demokratiet og hele vor livsform, som vi praktisere den her i Danmark ?

Vi har også tyrkiske moskeer som er underlagt den tyrkiske stat, de kan forekomme som mildere udgaver af islam, men det skyldes at de er blevet designet af den tyrkiske stat og så længe vi har et godt forhold til Tyrkiet vil de ikke skabe problemer for Danmark.
Hvis DK på den anden side kommer på tværs af tyrkiske interesser, så vil den tyrkiske befolkning være solidarisk med Tyrkiet og kurderne vil være delt.
Jeg synes at det bør være forbudt mennesker med dobbelt statsborgerskab, at stemme ved andre valg end dem der afholdes i deres bostedsland. Det vil mindske den tyrkiske interesse for at styre stemningen i den tyrkiske befolkning og dermed også antallet af agenter & imamer med direkte ansættelse af den tyrkiske stat.
Assimilation af fremmede i DK må anses som en dansk interesse, samtlige islamiske organisationer modarbejder dette og her er Tyrkiet den vigtigste fordi den er statsligt organiseret og defor kan operere som en egentlig femte kolonne.

Godt gået 👍🌹🇩🇰🌹🇩🇰👍