Uffe Ellemann indlagt

Alvorligt syg med den kræft, som han har været plaget af i en årrække, fortæller Jakob Ellemann, der forlader Folkemødet for at være sammen med ham.
Foto: Jens Astrup/Venstre/Flickr
Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen til debat i Udenrigspolitisk Selskab, 2019
Uffe Ellemann-Jensen er blevet indlagt på Rigshospitalet.

Den tidligere Venstre-formand og underigsminister har i længere tid været syg af kræft, og det er også det, der er årsag til hans indlæggelse, skriver hans børn Jakob og Karen Ellemann på Facebook.

"I mandags blev vores far indlagt på Rigshospitalet. Han er alvorligt syg med den kræft, som han har været plaget af i en årrække.

Det er desværre blevet værre over de seneste timer.

Derfor er vi begge på vej tilbage fra Folkemødet på Bornholm for at være hos ham sammen med familien.

De næste dage bliver afgørende, og derfor vil vi prioritere at være hos ham," lyder det fra søskendeparret.

Journalist, udenrigsminister, partiformand

Uffe Ellemann-Jensen er uddannet cand.polit. og arbejdede som journalist og chefredaktør inden han i 1977 blev valgt til Folketinget.

Op gennem firserne var han udenrigsminister i Schlüter-regeringen og fra 1984 til 1998 også partiformand for Venstre.

Den 80-årige eks-politiker stoppede sin politiske karriere ved folketingsvalget i 2001, men har lige siden og indtil nu været en meget aktiv stemme i den offentlige debat - ikke mindst på det udenrigspolitiske område.

Senest som protektor for Den Danske Ukraine Komité, der samler penge ind til våbenhjælp til Ukraines modstandskamp mod den russiske invasion.

Udover Jakob og Karen har Uffe Ellemann-Jensen to børn, som ikke er i offentlighedens søgelys: Claus, der arbejder med shipping og Helene, der arbejder med internationalt udviklingsarbejde.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håber han overlever krisen. En højt respekteret person.
J

God bedring Uffe !

Selvom jeg ikke er politisk enig med Uffe, så har han min største respekt.
Jeg nyder at høre hans analyser af udenrigspolitiske emner og håber at høre mange endnu.

Er ikke politisk enig med Uffe Ellemann-Jensen , men kræft kan desværre ramme os alle unge som ældre. Ønsker ham god bedring og godt at
familien samles om ham.
Vh Poul Erik.

I Uffe Elleman-Jensens tid var der ALDRIG opstået en minksag og slået politik på en folkesundhedssikkerheds handling. Den gang ville der have været politisk enighed om de vigtigste politiske spørgsmål. Og ikke nu om dage, hvor alt bliver gjort til et politisk angreb.

Æret være Uffes minde. En af de få fra Det Blå Svindlerhold, som jeg kan respektere for sin indsats. Og en politiker, som så fordelen ved et samarbejde hen over midten for at sikre stabilitet i det danske samfund frem for som nu polaristring, stigmatisering og fornyet klasseopdeling.

Tak Uffe.

Jeppe Lindholm, det klinger MEGET hult når du i en og samme kommentar "Æret være Uffes minde. En af de få fra Det Blå Svindlerhold ...".

Ingen, som i INGEN, lejlighed er for lille til at du igen skriver 'det blå s.......hold'.

Føj for s.... du er en ynkelig person!
.

PS. Der findes ingen Gud, som skaber alle problemer på Jorden. Der findes kun mennesket, som gør det.

- Her under særligt Det Blå Svindlerhold. Naturligvis. For her tæller kun vækst og profit til de velhavende.

De velhavende lever i luksus for andre folks penge. Dine og mine penge. Uden lønmodtagerens flid og indsats var der ingen velstand på Jorden overhovedet. Alligevel sætter 1% sig på de værdier de 99% skaber. Sådan er Det Blå Svindlerhold. De mener at have ret til et liv i luksus på andres bekostning.

Det Blå Svindlerhold er årsagen til klimaforandring, ulighed og sygdom og død over store dele af klodens befolkning. Og denne løgn pakker Det Blå Svindlerhold ind i begreber som frihed.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

"De velhavende lever i luksus for andre folks penge."

Jeppe Lindholm - 18 juni, 2022 - 20:11 - #25113

"... Jeg har lige været et par dage i Kuala Lumpur. Et per flyvetimer fra Thailand. Lige nu nyder jeg livet på min kones og mit sommerresidens i Krabi provisen i det sydlige Thailand med udsigt til den Thailandske Gulf. Storslået. Det er ren og skær paradis. Hvis man har råd".

Jeppe Lindholm, blå spasser og 'røvvasker' smølf: du er og bliver utroværdig, et selvmodsigende og drømmende vrøvlehoved.
Hold op med at belære os andre om dit og dat. Du har du ikke kapacitet til.
.

Så gik han bort, Uffe Ellemann, den eneste V politiker som jeg har haft stor respekt for og beundret, især når han og Lykketoft debatterede udenrigspolitik. Politikere af hans støbning er der kun få af. RIP- æret være hans minde.

Annonce