Thulesen Dahl smider bombe: Siger farvel

Den tidligere partiformand genopstiller ikke til næste valg for Dansk Folkeparti.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Kristian Thulesen Dahl, formand, Dansk Folkeparti
Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl stiller ikke op for partiet ved det kommende folketingsvalg.

Det siger han i et interview med Radio4, hvor han peger på interne konflikter som årsagen.

"Dem, der har et stort problem med mig i partiet, har ikke bare fået mig til at gå af som formand, nu opnår de også, at jeg ikke genopstiller til næste folketingsvalg. Så hvad mere ønsker de," lyder det fra den tidligere formand.

Indtil videre fortsætter han som medlem af partiet.

Kristian Thulesen Dahl har på det seneste været i flere offentlige skænderier med den nuværende DF-partiledelse på Christiansborg.

Først i forbindelse med partiets "valgfest" ved folkeafstemningen, hvor den nuværende partiformand, Morten Messerschmidt, kritiserede, at Thulesen Dahl ikke var mødt op til arrangementet.

Senest i en strid om nogle ordførerskaber, som Morten Messerschmidt meget utraditionelt har tilbudt Thulesen Dahl gennem pressen.

Messerschmidt vidste besked

Nyheden om Kristian Thulesen Dahls farvel kommer ikke bag på Morten Messerschmidt, bedyrer han.

"Denne beslutning har han loyalt drøftet med mig for flere uger siden," siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

Kristian Thulesen Dahls farvel kommer efter et par uger, hvor en lang række medlemmer af Dansk Folkeparti, både byrådsmedlemmer, folketingskandidater og lokalforeningsformænd, har forladt partiet.

Meldingen fra Thulesen Dahl får også en anden af partiets veteraner, Søren Espersen, til at overveje sin fremtid på Christiansborg.

"Jeg er bestemt ikke afklaret, og jeg er blevet taget lidt på sengen af Kristians meddelelse. Men jeg gør mig mine overvejelser, og det er meget svært, for jeg har været med næsten lige så længe som partistifterne, og derfor er det voldsomt for mig lige pludselig at skulle foretage sådan et valg," siger han til Ritzau ifølge Berlingske.

Højt at flyve

Den 52-årige Kristian Thulesen Dahl har tilbragt det mest af sit voksne liv på Christiansborg. Han blev valgt til Folketinget i 1994 for Fremskridtspartiet. Året efter var han med til at stifte Dansk Folkeparti.

Han er med knap 28 år det sjette længst nuværende siddende folketingsmedlem.

Han blev formand for partiet i 2012. Ved folketingsvalget i 2015 førte han partiet til den største valgsejr nogensinde, med 21,1 procent af stemmerne, hvilket gav 37 mandater.

Ved valget fire år senere blev Dansk Folkeparti mere end halveret og fik blot 8,7 procent af stemmerne og tabte 21 mandater. Et af de største valgnederlag for et parti i Danmarkshistorien.

Efter et dårligt kommunalvalg i efteråret trak Kristian Thulesen Dahl sig som formand.

Kristian Thulesen Dahl var ved det seneste folketingsvalg DF's absolut største stemmesluger. Han fik 23.142 personlige stemmer.

Flirter med Støjberg

Selv om Kristian Thulesen Dahl ikke stiller op for Dansk Folkeparti, så er det ikke udelukket at han alligevel vil være at finde på en stemmeseddel.

Han har i det seneste måneder kørt en offentlig politisk flirt med den tidligere Venstre-minister Inger Støjberg, som ikke har afvist, at hun går og overvejer at danne et nyt parti.

De to har dog travlt, hvis de skal nå at stable et nyt parti på benene, for valgtrommerne om et valg allerede til efteråret, buldrer lige så lystigt som rygterne om Støjberg-partiet.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Tullesen skal få et lederjob i finanssektoren. Han skal ikke satse på Støjberg, så vil der være tre sort partier, og hvordan de vil samarbejde med de øvrige blå, det kommer aldrig til at ske, som Folketingets partier i blå blok ser ud nu.

En meget lidt overraskende bombe, må man sige.

Tullesen skal søge om at blive æresmedlem i Socialdemokratiet.

Han viste Mette Frederiksen vejen til statsministeriet.

Og tog det som et mandfolk!

At Pia Kjærsgård aldrig tilgav Tullesen at han lod Mette Frederiksen og socialdemokraterne løbe med afkastet af deres 20 årige indsats, blev Kristian Thulesen Dahls endeligt som folketingspolitiker.

Danskerne var simpelthen så glade for Tullesens politik, at de lod Mette Frederiksen løbe med mærkevare-kopien i en pænere indpakning.

Stakkels Tullesen der kreerede og udviklede den stramme indvandringspolitik, men lod Mette aFrederiksen løbe med hele gevinsten og aktiemajoriteten!

“Antallet betyder noget” er opfundet af Kristian Thulesen Dahl.

Den dybe tallerken blev også opfundet en gang i tidernes morgen!

Men ingen kan vælges til folketinget som dens opfinder!

Der skal nye boller på suppen i den nye tallerken. Og selvfølgelig betyder antallet noget, bedyrer Pia Olsen Dyhr og endda alle de radikale!

At genopfinde de dybe tallerkner bliver Kristian og Ingers største problem.

Blå Musselmalede Danmarksdemokraterne der når hele raden rundt i endnu ukendt antal, er måske den nye ufortalte fortælling!

Som Mette Frederiksen ikke når at kopiere!

Snart ser vi Højre Demokraterne med en stram udlændinge politik og forhøjelse af ældre checken med Thulle og Trumpine.

Vil Højre Demokraterne være en del af det blå s.......hold???
.

Kristian thulesen dahl magtede ikke at ride på 2 heste,det kunne han trods alt indse.

Annonce