Annonce

Statsminister taler til Ukraines parlament og Tesfaye vil sende betjente sydpå

Nyhedsoverblik fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Velkommen til tirsdagens udgave af Netavisen Pios korte nyehdsoverblik Aktuelt.


Mette Frederiksen til ukrainsk parlament: I kæmper for os alle

Statsminister Mette Frederiksen har i dag holdt tale for medlemmerne af det ukrainske parlament, hvor der blandt andet blev fremvist Dannebrogsflag.

”I har vores dybeste respekt. I kæmper ikke kun for jeres eget land. Men for frie nationer over hele verden. Det er en krig mellem frihed og undertrykkelse. Mellem demokrati og tyranni. En krig, som ingen af os har råd til at tabe,” sagde statsministeren i talen.

placeholder

Læs hele talen her.

 

Nyt corona-pressemøde tirsdag

Statsministeriet indkalder til pressemøde onsdag formiddag klokken 10 om "coronastrategien i de kommende måneder".

Det skriver TV2.

Tidligere på dagen tirsdag meddelte sundhedsminister Magnus Heunicke (S) via Twitter, at den nye Omikron-variant, BA.5, er blevet dominerende i Danmark og at kontakttallet - altså hvor mange danskere der smitter hinanden - er på 1,1.

Læs hele historien her.

 

Tesfaye vil sende danske betjente ned hvor solen den danser

Sydspanien har udviklet sig til 'et slags europæisk centrum' for blandt andet indsmugling af narkotiske stoffer til Europa.

Derfor åbner justitsminister Mattias Tesfaye (S) for, at danske betjente kan deltage aktivt i efterforskning omkring ferieparadiset Costa del Sol.

Det skriver Ritzau via Ekstra Bladet.

"Vi vil gerne styrke samarbejdet med spansk politi, for eksempel ved at danske betjente kan deltage i efterforskning på Solkysten mod nogle af de højt profilerede kriminelle," siger Mattias Tesfaye til Ritzau.

Der er dog fortsat dialog med Spanien om hvordan og hvorledes det skal foregå.

Læs hele historien her.

 

Tidligere landstyreformand forlader politik

 

Vi slutter vores lille rundtur i Rigsfællesskabet, hvor grundlæggeren af det grønlandske løsrivelsesparti Hans Enoksen trækker sig som partiformand.

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.AG.

Ifølge mediet trækker 65-årige Enoksen sig af personlige årsager. Det bliver ikke uddybet yderligere.

Enoksen var med til at stifte Naleraq i 2014. Partiet vil hurtigst muligt indkalde til en ekstraordinær generalforsamling for at finde en ny formand.

Om Enoksen fortsætter i Inatsisartut, Grønlands parlament, eller politik i det hele taget, vides ikke.

Hans Enoksen begyndte sin politiske karriere helt tilbage i 1987, hvor han trådte ind i bygdebestyrelsen i Itilleq. Fra 2002-2009 var han landsstyreformand i Grønland valgt for Siumut.

Læs mere her:

 

 

 

 

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Med statsministerens tale (det ovenfor refererede udsnit) må man spørge, hvordan hun ser denne krig afsluttet. Hvilken exitstrategi har regeringen for krigen? Det kunne jo lyde som om, at ukrainernes bør slås for VORES frihed. Gør hun sig mon egentlig nogen tanker om, at denne opfordring til at kæmpe - og ikke at tabe - kan betyder helt unødige lidelser. I stedet kunne hun have talt for fred og støtte til en fredelig løsning. Men nej! Fortsæt krigen! I må ikke tabe! Tænker hun mon over, at Rusland helt sikkert ikke vil finde sig i at tabe. De vil ikke have NATO ind i Ukraine - og sker det, bliver der storkrig. Jeg finder statsministeren kynisk og tankeløs - bortset fra at hendes brug af begreber frihed og undertrykkelse osv. er en børnehave værdig.

Jeg kan forstå på det hele, at din fredelige løsning går ud på, at Ukraine skal overgive sig, afgive de territorier, russerne måtte ønske sig, samt fraskrive sig retten til krigsskadeserstatninger og til at retsforfølge russiske krigsforbrydere. Vi skulle jo nødig have, at russerne bliver kede af det.

Skulle naturligvis have været postet som svar til Karsten.

Annonce