Pernille Skipper: Kan DF overhovedet lide mennesker?

Enhedslistens leder i usædvanlig hårdt angreb på Dansk Folkeparti
Enhedslistens leder, Pernille Skipper, leverer et usædvanlig hårdt angreb på Dansk Folkeparti.

Det sker i et opslag på hendes Facebook-profil, hvor Skipper skriver, at hun "har indset, at Dansk Folkeparti ikke kan lide flygtninge" - og så tilføjer hun:

"Jeg tvivler efterhånden på, om de kan lide mennesker overhovedet."

Det hårde angreb på DF kommer efter, at Jyllands-Posten i dag skriver, at regeringens og DF's bebudede paradigmeskifte i udlændingepolitikken kan afskære flygtninge på integrationsydelse fra økonomisk hjælp til at betale for medicin og andre "nødvendige" enkeltudgifter.

Dansk Røde Kors advarer

Flere organisationer advarer i høringssvar mod at ændre på en særlig ordning, hvor kommunerne kan give tilskud til konkrete – ofte uforudsete –udgifter hos økonomisk trængte bogere på kontanthjælp og Integrationsydelse (Nu Hjemsendelsesydelse, red.).

Dansk Flygtningehjælp frygter, at ændringen "vil begrænse den enkelte flygtnings mulighed for hjælp" til sygebehandling, medicin, tandbehandlingog andre "nødvendige enkeltudgifter", skriver organisationen i et høringssvar til regeringens forslag, som behandles i Folketinget torsdag. Forslaget vil i forvejen sænke ydelsen til forsørgere med 2.000 kr. om måneden.

Det vil påvirke en gruppe, der i forvejen er presset til det absolut yderste økonomisk

"Det vil påvirke en gruppe, der i forvejen er presset til det absolut yderste økonomisk," skriver Dansk Røde Kors i deres høringssvar.

placeholder

 

DF vil stoppe kommunalt benspænd

I dag kan udlændinge − ligesom andre borgere i Danmark − søge om tilskud til at betale konkrete enkeltudgifter, som de ikke selv kan dække. Halvdelen af udgifterne bliver direkte refunderet af statskassen. Men det skal være slut, foreslår regeringen. I stedet skal kommunernes udgifter til tilskud til udlændinge kompenseres samlet gennem bloktilskuddet.

Udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) håber, at ændringen netop vil føre til færre tilskud.

Han siger til Jyllands-Posten, at det er DF's indtryk, at nogle kommuner har kompenseret for noget af sænkelsen (Da man indførte Integrationsydelsen, som nu hedder hjemsendelsesydelse, red.) ved at give enkeltydelser til medicin og tandlæge. Og det er netop den trafik Dansk Folkeparti vil stoppe.

Han understreger, at man vil gøre op med, at kommunerne via lokalpolitik "undergraver den nationale udlændingepolitik."

S siger nej til yderligere sænkning af Integrationsydelsen

Socialdemokratiet er i øvrigt imod at sænke Integrationsydelsen yderligere, som foreslået af regeringen og Dansk Folkeparti. Regeringen foreslår således, at den i forvejen lave Integrationsydelse sænkes med yderligere 2.000 kroner som led i paradigmeskiftet i udlændingepolitikken:

Det kan og vil Socialdemokratiet ikke støtte

"Det kan og vil Socialdemokratiet ikke støtte," har Socialdemokratiets udlændingeordfører, Mattias Tesfaye, tidligere fastslået i et debatindlæg i Netavisen Pio.

Folketinget 1. behandler i dag lovforslag nr. 140 fra regeringen om paradigmeskiftet:

"Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, integrationsloven, repatrieringsloven og forskellige andre love. (Videre adgang til inddragelse af opholdstilladelser for flygtninge, loft over antallet af familiesammenføringer, skærpet straf for overtrædelse af indrejseforbud og overtrædelse af opholds-, underretnings- og meldepligt, ydelsesnedsættelse for forsørgere m.v.)."        Opdateret 18.02.2022 som led i undersøgelse af citatskik

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Og kan Pernille Skipper mon overhovedet lide DF'ere, hallalslagtofringsdyr på brøddet, CO2 udslip fra grænsekrænkere eller stigende bolignød, hjemøshed og boligpriser fra islamisk overbørneproduktion, så der skal løbes endnu stærkere på Borgen for lidt symbol sjat skat slanter og klima bedring ?

Annonce