Så er det officielt: Støjberg stifter nyt parti

Den tidligere Venstre-minister og rigsretdømte politiker danner partiet Danmarksdemokraterne.
Foto: Folketinget TV
Inger Støjberg (V) i folketingssalen under debat om nedsættelse af rigsret imod hende, 2021
Efter mange spekulationer i medierne og et langt tilløb er Inger Støjbergs nye politiske projekt, Danmarksdemokraterne, her til morgen blevet en realitet.

Den nybagte partileder fortæller i et interview med Skive Folkeblad, at hun danner et nyt parti, der vil  have ”borgerlig snusfornuft” som omdrejning punktet for sin politik.

”Der mangler fokus på Danmark uden for København,” lyder det ifølge avisen fra Inger Støjberg, som understreger, at Danmarksdemokraterne ikke er et protestparti.

"Tværtimod. Hvis vi vælges ind i Folketinget, vil vi indgå i forhandlinger og forlig,” lyder det fra Inger Støjberg, der altså nu kan føje titlen som partistifter og -leder til sit CV.

”Jeg synes, at der mangler et borgerligt parti, som varetager interesserne for folk, som de er flest. Og som har et klart blik på alt det, der foregår udenfor København. Jeg synes, at forbindelseslinjerne mellem København og resten af Danmark er ved at blive svage,” siger Inger Støjberg til avisen.

Rygter har svirret længe

Inger Støjberg blev i december dømt skyldig i en rigsretssag om ulovlig adskillelse af asylpar.

Siden dommen har hun mistet sit medlemskab af Folketinget, efter at tinget erklærede hende uværdig til posten.

Undervejs har hun leveret en stribe mere eller mindre kryptiske meldinger om sin politiske fremtid og ambitioner  - ikke mindst om hun ville stifte et nyt parti.

Tirsdag i denne uge kom det frem, at Valgnævnet har godkendt det nye partinavn. Danmarksdemokraterne er dermed berettiget til at begynde indsamlingen af de 20.182 underskrifter, som kræves, for at partiet kan opstille kandidater ved et folketingsvalg.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Kommentar:

Det er altid godt i et Demokrati, at borgerer interesserer sig for politik, og endnu bedre, når man gør noget ved det, som eksempelvis at starte en nyt politisk parti, eller være kandidat til folketinget ved valg...

Personligt stemmer jeg ikke på løsgængerer eller overspringerer da de i mine øjne er vælgerbedragerer, kan man ikke lide duften i bageriet, ville det være moralsk korrekt, at lade sin første suppleant overtage sim plads i Folketingssalen...

Vedrørende Danmarksdemokraterne og Moderaterne, får de ikke min stemme ved det kommende valg, som kan komme når som helst...

God Sankt Hans,

Erling Drews...

Hun vil blive i den kommunistiske sovjetunion EU, så projektet er politisk allerede dødsdømt fra start, når det bare er endnu en underafdeling af Loyal To Bruxelles.

Tak for linket. Jeg kan læse, at de sovjetiske satellitstater Rumænien og Bulgarien havde langt større selvbestemmelse, end vi har i EU. Det er jo dybt tragisk, at Danmark ville have været mere uafhængig i Sovjetunionen, end vi nu er under EU.

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen har spenderet mere end dobbelt så meget som sine forgængere på at repræsentere Danmark ved Oscar-showet i Hollywood.

Det viser en aktindsigt i de skiftende ministres individuelle rejseudgifter i forbindelse med deltagelsen i filmbranchens største prisuddeling.

Der er jyder!

Og så er der nøjsomme jyder!

Krigen i Ukraine koster, siger statsminister Mette Frederiksen.

- Lev med det!

Men nu er Inger Støjberg tilbage!

Jyske socialdemokraters leg med pengemidlerne er slut!

Når katten er ude leger musene på bordet!

Katten i dansk politik er tilbage!

Musen leg er slut!

Nu i hele Danmark!

10.874 har allerede nu været inde og tilkendegive deres støtte til Inger Støjbergs nystiftede parti, Danmarksdemokraterne.

Det oplyser Indenrigs- og Boligministeriet til Jyllands-Posten.

Dermed må Inger Støjberg siges at have fået en bragende start med at indsamle de 20.182 vælgererklæringer, der er nødvendige for at blive opstillingsberettiget.

Nu er det morgen og natten si'r go'nat
Dagens ræs begynder for mig en baggårdskat
Gården er min bolig jeg er her dag og nat
Min parti forlod mig nu er jeg skilsmissekat
//:Så jeg si'r hvæs hvæs riv riv at være baggårdskat det er et hundeliv://

Jeg savner tit et kærtegn i stedet får jeg hug
Men baggårdskattedamer her ikke tid til suk
Jeg søger kærligheden blandt gårdens vilde flok
Så får de den bare deruda' med kattejammer rock
//:Så jeg si'r hvæs hvæs riv riv at være baggårdskat det er et hundeliv://

Så sku' det ske en dag, du kommer her forbi
Så gi' et klap på pelsen, det ka' selv baggårdskatte li'
//:Så jeg si'r hvæs hvæs riv riv at være baggårdskat det er et hundeliv://

10.874 har allerede nu været inde og tilkendegive deres støtte til Inger Støjbergs nystiftede parti, Danmarksdemokraterne.

Kattens osse!

Siger de rundt omkring på Christiansborg!

Om Ane-Halsboe-Jørgensen bliver den nye Ritt Bjerregård, ja, så er og bliver Inger Støjberg den nye Inger Støjberg!

- Lille kat, lille kat på vejen, hvis er du?

- Jeg er sku min egen!

Ok da. Så kom der endnu et parti. Men hvad forventer de vælgere der stemmer på de her nye partier? At verden kommer i orden igen? Klimakrisen bliver løst af Støjbergdemokraterne? Ukraine krigen bliver løst af Støjbergdemokraterne? En ny verdensorden, hvor vesten mister betydelig indflydelse bliver løst af Støjbergdemokraterne? Fremtidige massive flygtninge strømme bliver løst af Støjbergdemokraterne? At Danmark og verden bliver reddet på falderebet og alt bliver ved det gamle bliver løst af Støjbergdemokraterne?

Ja, jeg ved det virkelig ikke.

Men en ting ved jeg. Om så der kommer nok så mange nye partier, så kommer det intet til at løse. Så meget ved jeg.

Og om det hele bliver nok så højreorienteret og nationalistisk, så kommer det intet til at løse. Tværtimod bliver det meget meget være. Ikke for verden. Men for os selv i lille "fremtidige" nationale Danmark eller nationale EU.

Så meget ved jeg.

Jeg tror faktisk slet ikke, det er i Danmarks hænder at løse Ukraine-krigen. Lige der kan vi ikke gøre andet og mere end at hjælpe offeret mod gerningsmanden, som alle ordentlige mennesker jo vil bakke op om, og så bare håbe på, at det er nok til at sikre retfærdigheden en sejr.

Om 25 år sidder vi muggen tilbage på bagerste række i Danmark og EU og hylder os selv og vores storhed, selv om den for længst ikke er mere, i et indelukket og forskanset Danmark og EU.

Alt i mens den nye verden bare drøner forbi os. Resten af verden kan sagtens undvære både Danmark og EU. Men Danmark og EU kan ikke overleve uden resten af verden - Det har vi bare ikke forstået endnu.

Den nye verden? Er det Asien og Afrika + Rusland?

De er ikke nyere end Europa, kun fattigere, mere totalitære og mere dysfunktionelle.

BRIKS

Som ikke er nyere end Europa, kun fattigere, mere totalitære og mere dysfunktionelle.

Jeg har den principielle holdning, at det kun er godt med mange forskellige partier og dermed forhåbentlig også mange forskellige holdninger og ikke mindst kombinationer af holdninger. Jeg ønsker alle muligheden for at kunne sætte deres stemme med så god samvittighed som muligt. Så må vægerne afgøre, hvem der skal ind og sidde i tinget, og hvem der ikke skal.

Tåbelige med et nyt parti..håber ikke det kommer i nærheden af og komme ind i Folketinget..Der er ikke brug for racisme af den skuffe som I.S..har vist nok af..føj..😬..hvad politiske emner&holdninger mon Hun vil fremføre..Hun er uduelig men lokker nok nogen..desværre 🙃😮

Jeg fatter ikke at man har behov for at beskylde folk med andre meninger for racister, nazister eller fascister.
Der findes kun ganske få mennesker i Danmark, der falder ind i disse kategorier.
At man er kritisk over for en stor mængde indvandrere, der ikke evner at integrere sig, og som for en stor dels vedkommende har et menneske og samfundssyn som ligger langt fra det danske, har intet med racisme at gøre.
Der findes da også borgerlige som simpelthen ikke bryder sig om socialdemokrater eller SFere, de bliver da aldrig beskyldt for racisme." Racist" er det mest misbrugte ord for tiden, og ingen gider tage det alvorligt længere.
Så stop dog dette primitive sprogbrug.

Endnu et overflødigt højre parti, men alle nyhedsmedier måske med undtagelse af Arbejderen er jo ved at falde over deres egne ben, for at promovere Inger Støjsender, mærkeligt land hvor forbrydere får så meget positiv omtale.
FORDI: Hun er dømt for at overtræde grundloven! værre kan det ikke blive.

Enig - IS er ikke værdig til at sidde i folketinget...hun er kriminel...

Inger Støjberg har udstået sin straf - ergo er hun ikke kriminel (længere).
Og skal angribes på sin (mangel på) politik. Mig bekendt er hendes eneste konkrete politiske programpunkt: bevare Arne-pensionen. Og dét forstår man når man ser 3F's kort over hvor 'Arne' bor
https://fagbladet3f.dk/artikel/her-bor-dem-der-faar-arne-pension
Rendyrket spytslikkeri.

Annonce