Stine Bosse forlader formandspost og Claus Hjort kaldte Løkke-ide for dødssyg

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Selvom Inger Støjbergs lancering af sit nye politiske projekt, Danmarksdemokraterne, har sat sig på store dele af mediefladen på denne torsdag, så går verden videre.

For eksempel er det en dansk politiker, der nu skal stå i spidsen for Europa-parlamentets forhandlingsgruppe , når EU skal finde veje til at bekæmpe skattely.

Vi kan også fortælle, at regeringen vil skabe støre retfærdighed og lighed når unge mennesker søger ind på en uddannelse via den såkaldte kvote 2.

Her får du Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik med nogle af de historier,som vi også kunne have dykket dybere ned i.

God læselyst.

 

Niels Fuglsang sat i spidsen for skattely-forhandlinger

Det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentet, Niels Fuglsang, er blevet udpeget som parlamentets chefforhandler under EU’s arbejde med at forebygge skattely. Det skriver han på Twitter.

”Jeg bliver hele Europa-Parlamentets chefforhandler for hvilke initiativer EU skal indføre for at svare på skattelyskandalen Pandora Papers. Skattely er en af EU's, hvis ikke verdens, største udfordringer,” skriver Niels Fuglsang.

placeholder

 

Det anslås, at skattely koster EU op mod 190 milliarder euro – eller mere end 1.400  milliarder kroner årligt.
Ifølge Altinget mener Fuglsang, at der skal indføres en selskabsskat på minimum 15 procent i alle EU-lande uden vetoret for medlemslandene.

 

Inflationen banker stadig i vejret

Stigende priser fortsætter ifølge finans.dk med at lægge pres på danskernes privatøkonomi.

Det såkaldte EU-harmoniserede forbrugerprisindeks steg ifølge Danmarks Statistik i sidste måned med 8,2 procent sammenlignet med samme måned i fjor.

Til sammenligning lød stigningen i april på 7,4 procent.

”Det er voldsomme stigninger, og danskerne mærker det i kroner og øre i dagligdagen,” skriver Lisette Rosenbeck Christensen, der er økonom i Arbejdernes Landsbank, i en kommentar.

”Vi har formentlig ikke set toppen i denne måned, selv om toppen begynder at komme meget tæt på. Meldingen fra rigtig mange virksomheder er forsat, at de forventer at hæve priserne over de kommende måneder, og det stiller bredere prisstigninger i vente for os danskere,” siger hun ifølge finans.dk.

 

Højskoleophold trækkes ud af kvote-2-regnskabet

Står det til regeringen, skal et højskoleophold ikke længere tælle med, når man søger ind på en uddannelse via den såkaldte kvote 2.

Det virker nemlig socialt skævt, fordi højskoleophold beror på, at ens forældre kan betale for højskoleophold.

Det skriver DR.

"Der kan fremover ikke anvendes udvælgelseskriterier, der er dokumenteret socialt skæve som eksempelvis motiverede ansøgninger eller højskoleophold", hedder det i et udspil fra regeringen.

”Jeg synes helt grundlæggende ikke, at det er fair, at der er nogle kriterier i kvote 2 i dag, som betyder, at man selv eller ens forældre reelt set kan købe sig til point i kvote 2, når man søger ind på en videregående uddannelse, siger forsknings- og uddannelsesminister Jesper Petersen (S).

Læs hele historien her.


Stine Bosse stopper som formand i Europabevægelsen

Siden 2015 har Stine Bosse stået i spidsen for Europabevægelsen, og efter syv år har hun valgt ikke at genopstille til formandsposten.

”Vi er kommet rigtig langt i Europabevægelsen, og det har været en fornøjelse at stå i spidsen de sidste syv år. Et af Europabevægelsens mål er at afskaffe de danske EU-forbehold, og med det flotte valgresultat den 1. juni er vi nået et stort skridt den rigtige vej. Det er stadig mange opgaver, der skal løses, og debatten om EU og Europa er lige så vigtig som altid. Jeg glæder mig over, hvor langt vi er kommet og overlader med sindsro posten til en ny formand.” udtaler Stine Bosse ifølge en pressemeddelelse.

Stine Bosse forbliver på formandsposten indtil Europa-bevægelsens ordinære landsmøde i oktober.

 

Dødssygt: Claus Hjort brød sig ikke om Løkkes SV-drømme – overhovedet

Det var en politisk overraskelse af de helt store, da Lars Løkke Rasmussen som Venstre-formand midt i valgkampen 2019 præsenterede ideen om en regering bestående af Venstre og Socialdemokratiet.

Det skriver Berlingske, som citerer radioprogrammet ”Ministertid” på Radio 24syv.

Udmeldingen stred direkte mod den strategi, som Venstre havde lagt i valgkampen 2019, og i Venstre var mange utilfredse.

Nu siger også Claus Hjort Frederiksen, at han slet, slet ikke brød sig om ideen.

»Det var dødssygt. Vi kan jo ikke have planlagt en kampagne, hvor vi er Socialdemokratiets hovedfjende for så pludseligt at gå ind for noget andet,« siger Claus Hjort Frederiksen i programmet.

Læs hele historien her.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Held og lykke til Niels Fuglsang med kampen mod skattely. Forhåbentlig kan han være med til at give bl.a. Lagkagehuset en langemand - eller skal det måske i deres tilfælde være en langeperson?

"Stine Bosse stopper som formand i Europabevægelsen"

Kan vi så ikke også slippe for at se hende i Aftenshowet???
.

Jeg gider altså heller ikke høre på dette Radikale orakel, der render rundt og tror hun frelser hele verden med sine udgydelser.

Annonce