Men fejlen bør hverken resultere i en rigsretssag mod statsministeren eller til regeringens afgang.
Det konkluderer statsminister Mette Frederiksen (S) op til offentliggørelsen af Minkkommissionens beretning torsdag i et interview med Berlingske.
Mette Frederiksen forventer, at Minkkomissionen vil rette en hård kritik i sin beretning af regeringens håndtering af mink-forløbet tilbage i november 2020 - særligt at regeringen under et pressemøde 4. november 2020 meldte ud til offentligheden og minkavlerne, at samtlige mink i Danmark skulle aflives af hensyn til folkesundheden - på et tidspunkt hvor der manglede lovhjemmel til aflivningen.
jeg forventer også en voldsom kritik
“Når noget er kritisabelt, og når der er begået fejl, som at der ikke var lovhjemmel, forventer jeg selvfølgelig kritik fra kommissionen, og jeg forventer også en voldsom kritik. Det er en naturlig konsekvens af et kritisabelt forløb, som regeringen beklager,” siger hun til Berlingske.
Mette Frederiksen understreger, at regeringen 4. november 2020 ikke var klar over, at der manglede lovhjemmel, at regeringen ikke har tilbageholdt viden over for Folketinget i forløbet, og at regeringen handlede straks, da den 8. november blev klar over, at der manglede lovhjemmel.
På den baggrund mener statsministeren ikke, at der er grundlag for en rigsretssag.
Mette Frederiksen føjer til, at der af samme grund - efter hendes vurdering - ikke er grundlag for en advokatvurdering “som jo bruges i forbindelse med en rigsret”. Og at hun “selvfølgelig” kan fortsætte som statsminister. Og at S-regeringen kan fortsætte som regering.
Mette Frederiksen understreger, at mink-forløbet for længst har fået alvorlige konsekvenser for regeringen:
Den ansvarlige minister, daværende miljø- og fødevareminister Mogens Jensen, gik af
Den ansvarlige minister, daværende miljø- og fødevareminister Mogens Jensen, gik af. Og Miljø- og Fødevareministeriet blev splittet op i to selvstændige ministerier: Miljøministeriet og Fødevareministeriet.
For at undgå lignende kritisable forløb i fremtiden foreslår statsminister Mette Frederiksen og regeringen, at der indføres en rådgivningspligt for regeringer, når der skal træffes vidtgående beslutninger i krisesituationer.
Lidt på samme måde, som man allerede kender det fra Udenrigspolitisk Nævn, hvor regeringen på forhånd konsulterer nævnet forud for vigtige beslutninger. For eksempel vedrørende dansk deltagelse i internationale fredsbevarende missioner.
Minkkommissionen afleverer torsdag sin beretning til Folketingets Granskningsudvalg kl. 11.
Når mødet mellem kommissionen og udvalget er slut offentliggøres beretningen. Forventningen er at det vil ske omkring kl. 13, oplyser Folketinget.
Kommentarer
For at undgå at beslutninger med vidtrækkende konsekvenser bliver truffet uden lovhjemmel i fremtiden, foreslår hun, at der indføres en "rådføringspligt".
Det vil betyde, at man skal rådføre sig med Folketinget, inden man træffer vidtrækkende beslutninger som den i minksagen.
Tænk at en kvinde der har været medlem af folketinget i fulde 20 år endelig er nået frem til det som enhver 9. klasseelev lærer i faget samfundsfag.
At Danmark er et demokrati, hvor Folketingets flertal lovgiver og holder regeringen i ørerne med gode råd og landsdækkende indsigt!
Tænk!
Og det oven på en Inger Støjberg sag hvor Mette Frederiksen og støttepartier var klare i spyttet.
- Hun gør jo blot som en anden Uffe Ellemann- Jensen! Hvad der passer hende!
Uffe fik alene 80 næser! Inger en rigsretssag og to måneder med fodlænke!
Af skade bliver man klog!
“Råd-førings-pligt”
Den dybe tallerken genopfindes!
Navnet er “folketinget”
Efterfølgeren for tidligere tiders stænderforsamlinger, som den enevældige konge havde “pligt til at rådspørge” i spørgsmål af afgørende betydning for høj som lav.
Den enevældige Mette Frederiksen lader således historien gentage sig.
1834 vedtog Frederik 6. (født 1768, regent 1808-1839) sammen med Statsrådet en lov om oprettelsen af fire stænderforsamlinger i kongeriget Danmark og hertugdømmerne. Dette fik bl.a. betydning for danskernes mulighed for at debattere og engagere sig i politiske emner. Stænderforsamlingerne var alene rådgivende, men den enevældige konge så sig alligevel nødsaget til at lytte til stændernes forslag. Dermed blev den politiske debat en mere legitim del af samfundslivet
For at undgå at beslutninger med vidtrækkende konsekvenser bliver truffet uden lovhjemmel i fremtiden, foreslår statsminister Mette Frederiksen, at der indføres en "rådføringspligt".
Det vil betyde, at man skal rådføre sig med Folketinget, inden man træffer vidtrækkende beslutninger som den i minksagen.
Folketinget skal således i status endelig ligestilles med eller ligefrem overgå stænderforsamlingerne fra 1834-1848!
Mette Frederiksen elsker at være historisk!
Det vil betyde, at man skal rådføre sig med Folketinget, inden man træffer vidtrækkende beslutninger som den i minksagen.
Det vil sige at statsministeren afgiver suverænitet til folket!
Spørgsmålet er om det i sin “venden på hovedet” demokratisk tankegang skal sendes til folkeafstemning.
Her gik folket og troede at demokrati betød folke-styre!
Under Mette Frederiksen betød det statsminister-styre!
Alt under den samme grundlov!
Men nu skal de repræsentative folketingsmedlemmer tages med på råd. Som på stænderforsamlingernes tid!
Tids-maskinen Mette Frederiksen rykker forbi Putin, Trump og Erdogan!
Vi er på vej mod et frit demokratisk samfund hvor sygeplejersker, skolelærere, pædagoger, sosuer og minkavlere bliver hørt!
Hvis de har repræsentanter i folketinget!
Focusgrupper, Facebook likes, parti-klapperi, DSU smiger er afløst af politiske kolleger, der repræsenterer hele landet.
Vælger-havet, der blev skrevet ind i grundloven af 1848!
Så længe siden at en pandemi glemmer historiens logiske gang!
1849 gentages i 2023 om vælgerne det vil!
Et folketing for folket!
God demokratisk sommer!
rådføringspligten kan passende øves når familiens ferie tilrettelægges for store som små, for unge som gamle!
rådføringspligt!
Ikke et øje er tørt!
Statsministeren er således kommet en millimeter tættere på ministeransvar, hvis hun lader sine børn afgøre hvor ferien går hen i år!
En god træning for en enerådig kvinde!!
Aksel Jensen,
kan
du
ikke
holde
sommerferie
indtil
31 maj 2035?????
.
Nej, 2085!
Dumpede du Samfundsfag? For noget tyder på at du ikke kan kende forskel hvad regering og folketing er. Folketinget lovgiver, regeringen, regerer, aka fastsætter dagsordenen. Langt de fleste regeringer har involveret støttepartier. Det øjeblik en eller flere støttepartier er involveret, har du det demokrati du efterspørger. Folketinget involveres i alle beslutninger der har at gøre med lovgivning, enten hvis der mangler lovgivning eller hvis lovgivning skal udvides eller fjernes. Alle de tiltag som en regering ønsker at gennemføre, skal drøftes i folketinget, da det er op til folketinget at afgøre om tiltagene skal gå i gennem eller frafalde. Det gjorde sig gældende for Arnepensionen, da det krævede en udvidelse og dermed en ændring af den daværende fastsatte pensionsordning. Dette blev drøftet med folketinget, da de skulle ændre lovgivningen på dette område. Minksagen blev ikke drøftet med folketinget, da Socialdemokratiet antog at rådgiverne i statsministeriet var professionelle nok til at gøre deres arbejde og følge loven, så derfor var de ikke klar over den manglende lovhjemmel før 4 dage senere. Hvis du vil anklage nogen for at være anti demokratiske, så anklag de rådgivere som folketinget ansætter og ikke partierne i sig selv.
Ydermere vil du gøre klogt i at læse grundloven igen. De ting du skriver om den, står enten ikke i grundloven eller er ønsketænkning til en omskrivning for dig. Der er heller ikke ret til revolution i grundloven. Der er ret til at folket samler sig og kræver folketingsvalg, men der er ikke ret til at storme Christiansborg og indsætte en ny regering. Det er to vidt forskellige emner. Hold igen med din ekstremisme. Det fører kun til mere skade end gavn
Hvis der var lidt format over den selvglade mette f. ville hun gøre danskerne den glæde at trække sig som statsminister,og lade en mere kompetent person overtage posten.
Bent Hansen prøv at komme med navnet på en kompetent statsminister.
Gerne en du forventer bliver statsminister i fremtiden.
Anders Fogh der førte Danmark i den første angrebskrig siden
3 årskrigen i 1849.
Lars Løkke der ikke havde råd til at betale for rene underbukser.
Poul Schlüter "der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet".
Jacob Ellemann, det udtalte sin uforbeholdne støtte til aflivning
af alle mink, indtil han havde talt med Troels Lund, og dennes sponsor
minkavlernes formand Tage Pedersen.
Eller Søren Pape, der ville stemme for, at ophæve Claus Hjort Frederiksens
immunitet, indtil han havde talt med den "BLÅ" blok, og indset, at han
aldrig ville blive statsminister, ved at stemme ja til ophævelse af
immuniteten denne så magtfulde politiske person.
Jeg har for længst forstået at venstrefløjen aldrig har kunnet tåle at se borgerlige madammer iklædt minkpelse - uanset om de skulle være europæere eller kinesere. Aflivningen af hele erhvervet i Danmark var derfor gefundenes fressen for de piercede stakler i Enhedslisten og omegn, så ingen kritik derfra.
Ikke desto mindre var det et milliardstort erhverv der blev slagtet, så Danmark er reelt blevet fattigere.
Det rager dog ikke venstrefløjen som gerne ser os alle vende tilbage til tiggerstavene.
Hvad skal der ske med de mink ejer som ikke lod sig teste og derved kunne smitten komme ind på plejehjemmet men pyt det var jo kun gamle mennesker som døde ved deres svindel med prøver taget fra frossen mink.De lod deres arbejder på pelseriet blive smittet med cv 19 selv om minkejerne havde fået forbud mod at sende minkene til pelsning,godt det ikke var Pape eller Elleman der styrede landet så var der mange flere døde mennesker godt vi havde en handlekraftig statsminister som fik os godt igennem krisen og godt for de stakkels dyreplageri af mink i små bure med en klat lort ovenpå buret.Nej lad os få åbnet den Irak kommision igen for der var det rigige mennesker der mistede livet på grund af vko deltagelse i en ulovlig krig på løgn på løgn med der råber Pape og elleman ikke skandale vor er de ynkelig at se på endnu engang godt gået Mette.
Hørt. Mette Frederiksen er den bedste statsminister Danmark har haft i mange år.
Hvis der skal være en fremtid, så skal vi leve på en helt helt anden måde end nu. Med værdier, som tjener livet på Jorden. Og ikke bare de få rige, som bare formøbler alle Jordens ressourcer for deres fornøjelses skyld.
Og hvad pokker skal vi på Mars? Komplet galimatias og et enormt ressourcespild uden noget som helst formål andet end Jeff Bezos Star Trek barne drømme. En drøm, som 100.000 vis af Amazon ansatte må for med dårlige lønninger og umenneskelige arbejdsforhold. Helt ærlig. Er det demokrati??? Et Amazon, som skaber en masse forurening og ressourcespild ved at sende billige vare verden rundt til absolut ingen verdens nytte andet end at gøre bare et enkelt menneske komplet åndsvag rig. Så rig, at han ikke ved hvad han skal gør andet end at flyve til Mars. Som om der ikke var langt langt vigtigere udfordringer at tage fadt på - Ingen respekt herfra. Tværtimod kun foragt.
Mars er faktisk den mest realistiske måde at redde livet på jorden. Det er ikke engang ressourcespild, da der er trilliarder flere tons ressourcer i solsystemet, end der er på jorden. Alene det første asteroide bælte (som indeholder mere end 100 milliarder flere tons ressourcer end der er gravet ud af Jorden) ligger lige op og ned af Mars og Mars selv er rig på jern. Dermed er det ikke mange ressourcer der skal til, for at opbygge en reel, selvforsynende koloni. Ja, den kan faktisk hurtigt blive rigere end alle jordens landes samlede BNP, da det første bælte er vurderet til at indeholde ressourcer til over $700 kvintillioner USD. Skrevet i Danske kroner, svarer det til over 711.748.000.000.000.000.000,- i ressourcer. Jorden er ca. $125 trillioner USD værd, ifølge en rapport fra 2018. Det ser sådan her ud i tal: 889.685.000.000,-. Altså et betydeligt mindre tal.
Men værdi er ikke det eneste. De 3 største forurenere på jorden, er også de største industrier. Det er landbruget, ressourceudvindingen (minedrift, samt olie- og gasboringer) og så fabrikation af produkter. Disse 3 industrier udleder størstedelen af al CO2 der årligt sendes op i atmosfæren. Men det kan stoppes, hvis vi begynder at udvinde ressourcerne i asteroide bæltet og bringer dem til Mars for at blive udvundet, samt flytter fabrikation og landbrug ud i rummet, hvor der er langt mere plads til det. Desuden gør det ikke noget at der bliver udledt CO2 op i Mars atmosfære, da det faktisk er det som planeten har brug for, for at kunne udvikle en åndbar atmosfære, da den PT ikke rigtig har andet end et tyndt gas lag.
Det er også en langt bedre løsning at udvinde asteroidernes ressourcer på Mars, end hvad det primære forslag til samme udvinding er ligenu. Det førende forslag taler om at fragte asteroiderne i kredsløb om jorden og udvinde dem her. Det vil konstant bringe os i fare for total udslettelse, så jeg vil langt hellere foretrække en koloni på Mars, som samtidig tager sig af alle vores CO2 udledende industrier. Vi vil nemlig også få plads til meget mere vild natur, så snart industrierne er væk fra jordens overflade. Ydermere vil al teknologi blive langt billigere, da det anvender ressourcer som er sjældne på jorden, men som er så mangfoldige i solsystemet, at deres værdi bliver kørt fuldstændig i sænk. Det vil samtidig også betyde at det liv som er på jorden, bliver meget mere værdifuldt, da der så kun vil være et sted at finde mangfoldigt liv i hele solsystemet. Og det er på jorden.
Og prikken over i'et er at vi nemt kan køre et cirkulært system med så lidt ressourcespild som muligt, da der er er plads til det i rummet. Der er nemlig ikke plads til det på jorden, uden vi fælder de sidste skove og udrydder den sidste vilde natur, samt tømmer alle havene. Vi producerer simpelthen for meget affald til at komme af med det i et effektivt, cirkulært system på jorden. Vi skal allerede bruge næsten 2 jordkloder for vores linære system. Et cirkulært system vil kræve mange flere behandlingsfaciliteter end vi har nu, hvilket betyder meget større pladskrav, så de 2 jordkloder kan hurtigt blive til 4. Men vi har kun 1.
Jeg siger ikke vi skal give op. Men jeg vil bede dig om at revurdere din foragt for rummet. For selvom det ligenu er i rigmændenes interesse, så behøver det ikke at være sådanne. Hvis vi som folk vælger at sigte mod rummets mange muligheder, så kan vi alle få noget ud af dets goder, frem for kun de rigeste. I sidste ende vil vi kunne etablere et ressource baseret system i stil med det som Jacque Fresco foreslog i sit Venus Project.
https://www.businessinsider.in/science/space/news/asteroids-contain-meta....
https://www.weforum.org/agenda/2018/10/this-is-why-putting-a-price-on-th...