Ingen modkrav til ejere og direktører: Kan udbetale udbytte og bonusser

Men erhvervsministeren har "stor forventning" til at banker genovervejer deres planer om at udbetale udbytte til aktionærerne
Der er ikke i forbindelse med den nye reviderede trepartsaftale med et corona-kompensationsloft på 30.000 kroner indgået aftale om, at virksomhedsejere til gengæld skal droppe udbyttebetaling.

På samme måde indgår der heller intet om, at virksomhedsledelser skal udvise mådehold omkring bonusprogrammer og lignende.

Det bekræfter finansminister Nicolai Wammen på spørgsmål fra Netavisen Pio i forbindelse med et pressemøde om det nye forhøjede kompensationsloft mandag eftermiddag.

Indgår der i den nye reviderede aftale om lønkompensation noget om, at virksomhedsejerne skal holde igen med udbyttebetaling og bonusprogrammer? 

“Vi har sat loftet op til 30.000 kroner. Det er dét, vi har ændret, vi har ikke ændret på andre dele af aftalen,” bekræfter Wammen.

Derimod understreger finansministeren, at han forventer, at bankerne lever op til en fælles erklæring fra regeringen og bankernes brancheorganisation, Finans Danmark, offentliggjort 23. marts om, "at bankerne i lyset af den alvorlige situation genovervejer deres udbyttebetalinger." 

“Så er det klart, at det er bankernes og den øvrige finansielle sektors ansvar, at leve op til den tillid, der er blevet vist, og de aftaler man har indgået,” tilføjer Nicolai Wammen over for Netavisen Pio.

På samme pressemøde understreger erhvervsminister Simon Kollerup, at han har en ”stor forventning til”, at bankerne lever op til deres samfundsansvar:

så er det jo nu op til den finansielle sektor at vise, at man løfter sit samfundsansvar

“I forhold til den aftale med den finansielle sektor og regeringen, så er det jo nu op til den finansielle sektor at vise, at man løfter sit samfundsansvar. Jeg vil ikke lægge skjul på som erhvervsminister, at jeg har en meget stor forventning til, at bankerne lever op til lige præcis den erklæring, vi har indgået.”

Skipper: “Modkrav om almindelig ordentlighed”

Op til præsentationen af den reviderede hjælpepakke mandag eftermiddag har Enhedslisten stillet krav om modydelser fra erhvervslivet:

Så skal man ikke om nogle måneder udbetale milliarder i udbytter til aktionærer. Sådan nogle krav må også komme på tale,” siger politisk ordfører i Enhedslisten, Pernille Skipper, til A4 Arbejdsliv.

Enhedslisten har også foreslået, at virksomhederne til gengæld for yderligere corona-hjælp ikke må betale store lønbonusser og give gyldne håndtryk.

I et tweet beskriver Pernille Skipper forslaget som et “modkrav om almindelig ordentlighed”. Her foreslår hun desuden, at man lukker kassen for “skattely-virksomheder”

placeholder


Men ingen af Enhedslistens krav var altså med i den reviderede hjælpepakke.

Lønloftet blev hævet til 30.000 kroner. Meget langt fra Venstres krav

I blå lejr har Venstre forslået, at man hævede lønloftet til 45.000 kroner. Lønloftet blev hævet til 30.000 kroner. Meget langt fra Venstres krav.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Thomas du kunne jo prøve at formulere hvad du vil sætte i stedet for dur ikke. Men det tør du jo nok ikke vel.

Hej Thomas du er måske bange for vi når op på Jacob Ellemans forslag, så du kunne komme hjem fra arbejde for en tid, med din åbenbare forgyldte hyre. Eftersom du vel ikke er medlem i en A kasse, må det jo være nedren at modtage understøttelse.

Advarsel: kvinde skriver her: nej, vi har ikke gælds- eller finansieringskrise som i 2009. Bankernes udbytter har ingen indflydelse på den sundheds- og sikkerhedskrise vi står med nu. Bankpakkerne blev betalt tilbage og de uansvarlige retsforfulgt. Samtidig blev bankerne pålagt at polstre sig til krisetider. Hvis det ikke er sket og borgerne og virksomhederne ikke får den hjælp de skal have fra den finansielle sektor. Så går vi efter dem. Med den store tabel.

Annonce