Annonce

Endnu en V-profil siger stop

Tid til at prøve kræfter med nye udfordringer, siger folketingsmedlem, der ikke genopstiller.
Foto: Pressefoto: Venstre
Folketingsmedlem Jane Heitmann (V).
Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Venstres Jane Heitmann, genopstiller ikke til næste folketingsvalg.

Det har hun netop oplyst på Facebook:

"Efter næsten 11 år i Folketinget er det nu tid til at prøve kræfter med nye udfordringer. Jeg genopstiller derfor ikke til det kommende folketingsvalg. Jeg ved endnu ikke, hvad fremtiden bringer. Jeg har min rod i sundhedsområdet, og i det private erhvervsliv," skriver hun.

Jane Heitmann, 53,  har især markeret sig som sit partis psykiatri- og ældreordfører, men det er formentlig indenfor det område at fremtiden ligger:

"Ligesom jeg i mange år har kæmpet og brændt for danskernes sundhedsvæsen, har psykiatrien og ældreområdet fyldt min politiske hverdag. Det er hjertesager for mig. Som I ved, når én dør lukkes, så åbnes der en ny. Og jeg glæder mig til, at træde ind af den nye dør i nye rammer.

Nu og her skal jeg have afsluttet mine politiske opgaver på en ordentlig måde, således at Venstre får det optimale afsæt for det kommende folketingsvalg, som uden tvivl bliver spændende," skriver hun.

placeholder

Jane Heitmann er det seneste i en lang række af folketingsmedlemmer fra Venstre, der enten har meldt ud at de ikke genopstiller, er stoppet eller har meldt sig ud af partiet.

På den liste finder man bl.a. Lars Løkke Rasmussen, Kristian Jensen, Inger Støjberg, Claus Hjort Frederiksen, Bertel Haarder, Tommy Ahlers, Markus Knuth, Britt Bager, Karsten Lauritzen og Ellen Trane Nørby.

Peger på lokalt byrådsmedlem

Jane Heitmann er valgt i Assenskredsen på Fyn og hun er også klar til at pege på en efterfølger.

"Kredsbestyrelsen anbefaler, at Pia Offer Madsen vælges som ny folketingskandidat i Assens-kredsen. Et valg jeg kun kan bakke op om.Jeg vil være både stolt over og glad for, at give stafetten videre til Pia," skriver Jane Heitmann.

Pia Offer Madsen er byrådsmedlem for Venstre i Assens Kommune, hvor hun er formand for Uddannelse, Børn og Familieudvalget.

Jane Heitmann fik Venstres fjerde og sidste mandat på Fyn ved sidste valg og stod ikke umiddelbart til genvalg, partiets aktuelle målinger taget i betragtning.

Det ligger derfor heller ikke i kortene, at afløseren - uanset hvem det bliver - står til en plads på Christiansborg.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Jeg tror at der er flere Venstre-folk, der godt er klar over, at deres genvalg hænger i en meget tynd tråd.
Egentlig er det uforståeligt at Venstre vil have et valg nu. Tyder på meget dårlig dømmekraft fra ledelsens side, selv om DET ikke kan komme bag på ret mange.

Ved du, hvem hun er? Jeg anede ikke, at hun sad i Folketinget. Hun er vist et ghostmember. Mon ikke, at vi skal reducere antallet af folketingsmedlemmer til 100?

Peter Jensen, hvis du havde fulgt bare lidt med i de daglige nyhedsudsendelser ville du både havde hørt og set hende hver gang der har været kritik af sundhedsministeren og det Danske sundhedsvæsen, hun har aldrig været tilbageholden med kritik af den nuværende regering og har også deltaget i div. samråd med sundheds- og ældreministeren, men sov du bare videre.

Annonce