Annonce

Overraskende ordførerrokade i DF: Henter ordfører i Bruxelles

Dansk Folkepartis decimerede folketingsgruppe henter hjælp ind fra Europa-Parlamentet til at klare alle ordførerskaberne.
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Morten Messerschmidt, formand for Dansk Folkeparti
Dansk Folkeparti har henover foråret oplevet en sand udvandring af medlemmer, som betyder at der nu blot er seks medlemmer tilbage af gruppen.

Og de seks medlemmer har skulle fordele de mange ordførerskaber, som deres tidligere partifæller har forladt.

Det oplyser partiet i en pressemeddelelse.

Dansk Folkepartis medlemmer har delt over 50 ordførerskaber mellem sig, så hver enkelt får nok at rive i.

Måske er det derfor at Dansk Folkeparti har hentet partiets kommende næstformand Peter Kofod ind som ny udenrigsordfører.

Peter Kofod er nemlig ikke medlem af Folketinget, men af Europa-Parlamentet, og han har derfor ikke sin daglige gang på Christiansborg. Han erstattet Søren Espersen, der har siddet på udenrigsområdet i partiet i hele 17 år.

"Jeg tror da, at min hverdag bliver mere travl, end den er i dag. Men det er også lykken for en politiker at have travlt og meget i kalenderen, så det kan jeg ikke klage over," siger han til Ritzau.

Da Peter Kofod ikke sidder i Folketinget, bliver han heller ikke en del af Folketingets udenrigspolitiske nævn, der modtager fortrolige orienteringer.

Peter Kofod er dog ikke ukendt med Folketinget, som han var medlem af fra 2015 til 2019, og han stiller også op til næste folketingsvalg i Sønderborg i Sydjyllands Storkreds.

Ny gruppeformand tager tungt slæb

Alex Ahrendtsen bliver partiets nye gruppeformand. Han erstatter Peter Skaarup, der forleden blev præsenteret som det første - og hidtil eneste - folketingsmedlem for Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne.

Alex Ahrendtsen tager også det tungeste læs, når det kommer til antallet af ordførerskaber. Hele 13 bliver det til, herunder skole, forsvar, EU og transport.

Peter Skaarup har også efterladt et ledigt ordførerskab på retsområdet. Det overtager Susanne Eilersen, som har overtaget en plads i folketingsgruppen efter Kristian Thulesen Dahls exit fra Folketinget, da han i stedet skal være direktør for havnen i Aalborg.

Pia Kjærsgaard fortsætter som udlændingeordfører, men skal også være blandt andet kultur, social- og ældreordfører samt ordfører for dyrevelfærd.

Partiformand Morten Messerschmidt har kun et ordførerskab, men det er til gengæld posten som politisk ordfører og den giver som bekendt ret til at udtale sig autoritativt om alt.

Dansk Folkeparti står i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til 2,2 procent af stemmerne. Står det resultat til troende, så vil det give partiet fire mandater ved det kommende valg.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Messerschmidt omfavnede Støjberg og takken er strandhugst i DF medlemmerne. Mon DF er i folketinget efter valget, jeg tror det ikke. Støjberg kopiere DF, har ingen politik selv, men snakker bare. At folk stemmer på hende, er mig en gåde.

Det aner vi ikke om Inger Støjberg gør. Hun har haft rig lejlighed til at udfærdige et politisk program, men det har hun ikke gjort. Jeg tør ikke stemme på hende, fordi lige nu er det som at åbne Pandoras æske. Når man sender e-mails til hende, svarer hun ikke. Det gør Morten Messerschmidt til gengæld, og han har også et klart program bag sig, bl.a. at Danmark skal ud af EU.

Kan du stemme på Støjberg? Hvilken kreds stiller hun op i? Henter hun bare nogle kandidater, der skriver under på, at de ikke vil mene noget, hun har godkendt?

Med Morten Messerschmidt som formand går Dansk Folkeparti til angreb mod Babera Bertelsens bonus på 120.000 kr., Arlas fortjeneste på smør og folketingets lange sommerferie.

En sikker vinder kurs, hvor resterne af Dansk Folkeparti skilder sig ud.

Men med StøjbergsDemokraterne bliver det ikke meget bedre. Men hvad. Her er en spade da en spade. Med Inger ved roet bliver alt jo godt.

Jeppe, mener du i ramme alvor at det er OK at Barbara Bertelsen får en bonus på 120.000 kr., som hun iøvrigt tildeler sig selv?
.