Før bejlede de til hende, nu overfalder de hende

Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har i mere end halvandet år kappedes om at tiltrække Inger Støjberg, nu kappes de om at angribe hende og Danmarksdemokraterne
Foto: Pressefotos
Partiformand Pernille Vermund (NB) og partiformand Morten Messerschmidt (DF)
Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti har i mere end halvandet år kappedes om at omklamre og skamrose Inger Støjberg til skyerne, men nu hvor Støjberg har valgt og stå på egne ben, kappes de to partier i stedet om at angribe hende og hendes nye parti, Danmarksdemokraterne.

Formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, lagde i weekenden for ved at angribe Inger Støjberg for at at slå sig op på angribe eliten i de københavnske saloner, når samme Støjberg - ifølge Vermund - selv er en del af eliten:

så er man en del af de fine saloner

“Hvis man går og taler om eliten, og man ikke erkender, at når vi sidder i Folketinget, så er man en del af eliten, så er man en del af de fine saloner. Sådan er det. Alt andet er hykleri,” siger Pernille Vermund til Politiken.

Vermund angriber også Inger Støjberg for hykleri, fordi hun i 2015 på Venstres vegne argumenterede for afskaffelse af EU-retsforbeholdet - selv om hun siden har indrømmet at hun i virkeligheden ikke ønskede retsforbeholdet afskaffet.

Overordnet set mener Vermund, at Danmarksdemokraterne indimellem lyder som “en dårlig udgave af Socialdemokratiet”.

Messerschmidt: Inger er en slapper

Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt, angriber Inger Støjberg for reelt at være en slapper på udlændingeområdet, fordi hun ikke vil bryde med konventionerne på udlændingeområdet:

det tør hun ikke, det er helt tydeligt

“En stram udlændingepolitik kræver, at man tør gå til både konventionerne og EU. Og det tør hun ikke, det er helt tydeligt,” siger Messerschmidt til Politiken.

Han nævner i den forbindelse, at mange nok har glemt, at Inger Støjberg, da hun var medlem af Venstres folketingsgruppe og V-minister, stemte mod 15-20 strammerforslag på udlændingeområdet fra Dansk Folkeparti.

Danmarksdemokraterne afviser - ikke overraskende - kritikken.

Danmarksdemokraternes eneste mand på tinge, Peter Skaarup, der indtil for nylig var gruppeformand for Dansk Folkeparti, afviser kritikken fra Pernille Vermund:

Der er tydeligvis løbet lidt vand i åen

“Der er tydeligvis løbet lidt vand i åen, siden Pernille Vermund personligt stillede sig i spidsen for indsamlinger til Inger Støjberg og roste hendes virke i dansk politik," siger Peter Skaarup i til Politiken.

Netavisen Pio har bedt Peter Skaarup til også at forholde sig til kritikken fra Morten Messerschmidt.

Danmarksdemokraterne snupper fra DF og NB

Angrebene på Støjberg og Danmarksdemokraterne kommer få dage efter at en måling fra Epinion for DR viste, at Danmarksdemokraterne stormer ind i Folketinget med 10,8 procent - svarende til tyve mandater.

Danmarksdemokraterne tager stemmer fra både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige

Målingen viste, at Danmarksdemokraterne tager stemmer fra både Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige i forhold til tidligere målinger.

Mandagens meningsmåling fra Voxmeter viser samme mønster. Danmarksdemokraterne står i den måling til 11,2 procent af stemmerne, mens DF står til beskedne 2,8 procent - svarende til fem mandater.

Nye Borgerlige står til 4,7 procent af stemmerne - svarende til ni mandater. Også beskedent i forhold til tidligere målinger.

Opdateres

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Ja angrib de bare, ingen ved jo hvad hun står for politisk, andet end Inger venstrepoge helt ind i marven.

Så længe de skændes og hugger vælgere i blå stue fra hinanden, uden politik, så er jeg ret sikker på Mette F. Fortsætter.

Ja, det var noget i den retning jeg ville have skrevet, så længe de ævler og kævler er det godt for venstrefløjen, kunne de ikke invitere Venstre og de Konservative til at deltage også?

Overordnet set mener Vermund, at Danmarksdemokraterne indimellem lyder som “en dårlig udgave af Socialdemokratiet”.

Det interessante er at venstrefløjen og Socialdemokratiet endnu ikke angriber Danmarksdemokraterne.

10 procent af danskerne mener tilsyneladende at Danmarksdemokraterne er “en god udgave af Socialdemokratiet”.

Med Inger Støjberg ved man hvad man får!

Er Mette Frederiksen rød, eller blå, eller grøn eller regnbuefarvet?

Eller blot til selfies med danske sportshelte?

Sjovt nok har damen endnu ikke været i Herning til vm i ridesport!

Men på fredag kommer vm-vinderne til København- og mon ikke statsministeren vil forsøge sig også i den kreds!

Som “en dårlig udgave af Socialdemokratiet”.

Nu får selv Arne jo tid til at følge begivenderne i Herning!

Verdens sports-centrum nummer et!

Med velbetalte medarbejdere fra nær og fjern til aftale overenskomster! Og alle betaler deres skat med glæde!

“Hvis man går og taler om eliten, og man ikke erkender, at når vi sidder i Folketinget, så er man en del af eliten, så er man en del af de fine saloner. Sådan er det. Alt andet er hykleri,” siger Pernille Vermund til Politiken.

Det interessante er at folket også er en del af eliten - alle er på selfies med alle - og med gas-eksplosions-hastighed ryger folketingsmedlemmerne ud af de fine saloner.

Politikere kommer og går - men Inger Støjberg består!

Som en Jonas Vingegaard der holder sig på vejen hele vejen til Hautacam og Alpe d’Huez!

Fra Hjerk eller Glyngøre eller Hillerslev.

Sidevind! Modvind! Vestenvind!

Salon-blæserne! København! Here we come!

Mette Frederiksen i våddragt som en anden Morten Østergaard!

Sommerens selfies er forunderlige!

Kappestriden for vikinger af alle køn. Selv de endnu ukendte!

“Inger Støjberg som en god udgave af Socialdemokratiet”

"Med Inger Støjberg ved man hvad man får!"

Eftersom Danmarksdemokraterne hverken har nogen officielle folketingskandidater eller et offentliggjort partiprogram, er det lidt svært at vide hvad man får.

Det er iøvrigt generelt svært at stole på politikere, hvorfor jeg undrer mig en del over at flere tilsyneladende ikke tager konsekvensen af, at politik er for vigtigt at at overlades til politikere. De ligger dog i bunden af popularitets skalaen...

Hvad med at indføre direkte demokrati? Ikke mindst for at mindske det meste øregas fra partierne.

Annonce