Metal klar til ny sag mod SAS og tilbud om vaccine mod abekopper

Netavisen Pio samler de væsentligste historier fra dansk politik, fagbevægelsen og verdens gang
Dansk Folkeparti vil give ældre boligejere lettere afgang til at trække friværdien af deres ejerbolig ud til at forsøde tilværelsen. Og så er Sundhedsstyrelsen nu klar til at åbne for, at udsatte grupper kan blive vaccineret mod sygdommen abekopper.

Det er nogle af de historier, du kan læse her i Netavisen Pios daglige nyhedsoverblik - Aktuelt.

God læselyst.

 

Dansk Folkeparti: Seniorer skal kunne trække penge ud af deres ejerbolig

Efter at partiet Venstre i går fremlagde et forslag om skattebegunstiget opsparing for kommende boligkøbere, følger Dansk Folkeparti nu trop med et forslag om at gøre det lettere for seniorer at forsøde tilværelsen ved at trække en del af friværdien ud af deres ejerbolig.

Dansk Folkeparti foreslår konkret at gøre det nemmere at få adgang til såkaldte nedsparingslån eller 30-årige realkreditlån med afdragsfrihed.

Partiet mener, at for mange seniorer i dag får afslag på at optage eller omlægning af realkreditlån.

- Den diskrimination vil vi gerne have gjort op med. Det skal ikke være alderen, der afgør, om man kan få et realkreditlån, siger Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt til TV 2.

Dansk Folkeparti har i de seneste meningsmålinger ligget tæt på to procents-spærregrænsen.

Læs hele historien her.

 

Metal klar til ny voldgift mod SAS

Metal Luftfart vil have en faglig voldgift til at afgøre strid om overenskomster for kabinepersonalet i SAS datterselskaber Connect og Link.

Det skriver A4Overenskomst.

Piloterne i SAS har netop med et overvældende flertal stemt ja til en ny overenskomst, som betyder, at nyansatte piloter i datterselskaberne skal ansættes på Metal-overenskomsten.

Men ifølge A4Overenskomst vil Dansk Metal nu have en faglig voldgift til at afgøre, om forbundets overenskomst omfatter stewardesserne i de to SAS-datterselskaber.

 

Lettelse over tilbud om vaccination mod abekopper

I forbindelse med en ny risikovurdering af virus-sygdommen abekopper vil Sundhedsstyrelsen nu tilbyde vaccine mod abekopper til mænd, der har sex med mænd, og som har flere skiftende partnere. Det skriver DR.

Udmeldingen skaber lettelse hos LGBT+Danmark, som gennem længere tid har efterlyst adgang til vaccine.

“Det er det, vi har bedt om, så vi kan kun være tilfredse med, at de kommer ud med en vaccinationsstrategi, som svarer til det behov, vi oplever,” lyder det ifølge DR fra Susanne Branner Jespersen, sekretariatschef hos LGBT+Danmark.

Det er kun en uge siden, at foreningen for lesbiske, bøsser, biseksuelle, transpersoner og andre opfordrede Sundhedsstyrelsen til at tilbyde en vaccine mod abekopper til mænd, der har sex med mænd.

Hos Sundhedsstyrelsen regner man ifølge DR med, at man allerede kan begynde at vaccinere i slutningen af denne uge.

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut har 126 personer i Danmark været smittet med abekopper siden det første tilfælde i Danmark blev konstateret i maj måned.

 

Fagforening: Regeringen har sovet i timen i Chromebook-sag

Regeringen bør komme på banen med en løsning i sagen om brug af Googles Chromebooks i danske folkeskoler.

Det opfordrer Ingeniørforeningen, IDA, til i en pressemeddelelse.

- Det kan ikke være rigtigt, at hver eneste kommune skal lave den samme undersøgelse med deres begrænsede ressourcer og finde ud af, hvordan søren vi så kommer videre, siger Kåre Løvgren, der er it-teknisk ekspert i Ingeniørforeningen.

Foreningen vil have staten til at 'tage ansvar' og fortælle, hvad det er for nogle regler, kommunerne skal leve op til.

Googles bærbare Chromebook er kommet i fokus da Datatilsynet i sidste måned udstedte et forbud mod at behandle personoplysninger ved brug af Chromebooks og programpakken Google Workspace i Helsingør Kommune.

ifølge DR behandler Datatilsynet lige nu sager i 20 kommuner om brud på persondatasikkerheden i forbindelse med brugen af Googles skoleprodukter.

Nyhedsoverblikket Aktuelt skrives på skift eller i fællesskab af redaktionen på Netavisen Pio.

Henrik Rasch er journalist på Netavisen Pio.


placeholder

Kommentarer

"Det kan ikke være rigtigt, at hver eneste kommune skal lave den samme undersøgelse"

nej, det må være en opgave for KL, kommunernes landsforening
.

Annonce