V-profil aflyser paradigmeskifte: Truslen fra Dansk Folkeparti er "overstået"

Vil lade flygtninge med arbejde blive i Danmark. Bekymrende, lyder kritikken fra S og DF.
Foto: Steen Brogaard
Preben Bang Henriksen (V), folketingsmedlem
Danmark er "besat af at smide arbejdende mennesker ud af landet", lyder det fra Venstres retsordfører som vil lade flygtninge blive i landet, så længe de har arbejde.

For Danmark mangler arbejdskraft og derfor må tiden være inde til et "paradigmeskifte" på udlændingeområdet, så flygtninge fra eksempelvis Syrien kan blive i Danmark og arbejde "så længe de ønsker det".

Det skriver Venstres retsordfører Preben Bang Henriksens i et debatindlæg i Nordjyske som han dog overfor Jyllands-Posten fortæller "står for hans egen regning".

Venstre-politikerens budskab står i stik modsætning til partiets politik om, at flygtninge i Danmark skal rejse hjem - når forholdene i hjemlandet tillader det.

Øget fokus på hjemrejse var det helt centrale punkt i det paradigmeskifte i udlændingepolitikken, som den daværende VLAK-regering vedtog sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti i 2019.

Men som Preben Bang Henriksen skriver: "Panikken fra Dansk Folkeparti burde være overstået, så fornuftige partier igen kan samles om en fornuftig politik".

Bekymrende

Preben Bang Henriksens synspunkt vækker opsigt hos både Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, som begge kalder det "bekymrende":

"Det er helt forkert og meget bekymrende, hvis det er Venstres politik at flygtninge ikke skal sende hjem, når der er fred i deres nærområde," siger Morten Messerschmidt, der er partiformand i Dansk Folkeparti til Jyllands-Posten.

Lignede toner lyder der fra Socialdemokratiet.

"Bekymrende, at Venstre nu vakler i deres opbakning til en stram udlændingepolitik, hvor dem der ikke har beskyttelsesbehov skal rejse hjem," skriver udlændingeordfører Kasper Sand Kjær på Twitter, og fortsætter:

"Vi har i øvrigt jo netop skabt en mulighed for, at dem som er i fast job og forsøger sig selv kan blive så længe de er i arbejde."

Venstres udlændingeordfører Mads Fuglede siger fredag til Politiken, at Preben Bang Henriksens holdning ikke er Venstres politik.

placeholder

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er vist bare en såkaldt prøveballon, hvor Venstre afventer reaktionerne, før de beslutter, om den skal skydes ned eller flyve videre.

Mit bud er, at den bliver skudt ned inden længe.

Og lad mig lige tilføje, at selvfølgelig skal vi holde fast i ikke at gøre flygtninge til indvandrere, som Kasper Sand Kjær også så rigtigt påpeger. Alt andet vil være helt og aldeles uholdbart i det længere løb.

Spændende at advokat Preben Bang Henriksen vil adskille gommen på pizzeriaet fra bruden på kontanthjælp, der mig bekendt udløser 60 dages ubetinget fængsel.

Der er ingen grund til at sende uddannede og dygtige flygtninge hjem, hvis de er kristne og anerkender vores
kultur.

Nu har vi altså religionsfrihed i Danmark, mener du den skal afskaffes?

Problemet bunder vel i at politikerne ikke indretter lovene så de rammer dem der virkelig er uønskede, af skræk for at overtræde 'menneskerettighederne'.

Hvorfor f..... har vi stadig medlemmer af Levakovic klanen i Danmark? På offentlig forsørgelse?
.

Vi har da lige oplevet at et par dygtige mennesker fra USA og Syd Afrika er blevet smidt ud af Dk, selv om de havde gode jobs og kunne sørge for sig selv om familien, men hvor en bagatel gjorde dem uønskede.
Ministeren glimrede ved sit fravær. S.Ministre er ikke ret gode til at profilere sig. Faktisk utrolig ringe.

Annonce