VU-formand om folkepensionister: “Man bare sidder og casher ind”

Maria Ladegaard om dem, der har pensionsordning og får folkepension: “Jeg synes det er at rage til sig” - DSU-formand rystet
Foto: VU
Maria Ladegaard
Formanden for Venstres Ungdom, Maria Ladegaard, hidser sig i podcasten “Den Blå Time”, som udgives af det erklærede borgerlige netmedie Kontrast,  i den grad op over over folkepensionen.

Den koster sygt mange penge

“Den koster sygt mange penge. Der er ikke noget, der kan provokere mig så meget som det der gammelmandsvælde. Jeg synes simpelthen, det er at pisse på ungdommen, at man bare sidder og casher ind,” siger Maria Ladegaard i podcasten.

Langt størstedelen af dagens folkepensionister - dem der både har sparet op via en arbejdsmarkedspension og ved siden af får udbetalt folkepension - dem har VU-formanden ikke meget respekt for.

“Jeg synes, det er noget kæmpe svineri”

“Der er nogen mennesker, som bare lever af folkepensionen, og dem skal vi selvfølgelig holde hånden under. Vi skal selvfølgelig ikke sende nogen på gaden, i hvert fald ikke lige med det samme,” siger Maria Ladegaard og fortsætter:

De får hver måned 6.000 kroner kastet i nakken bare for at trække vejret

“Men resten, der bare sidder i deres store villaer og er færdige med at betale af (På boligen, red.): De får hver måned 6.000 kroner kastet i nakken bare for at trække vejret. Jeg synes det er noget kæmpe svineri. Og samtidig får de tilskud til det ene og det andet: Tandpleje, proteseben og jeg ved fandme ikke hvad. Det kan provokere mig helt vildt.”

VU-formanden foreslog, da hun tiltrådte som ny VU-formand, at man afskaffede folkepension. Det var, siger hun i podcasten ment som en provokation - og så alligevel ikke:

“Da jeg blev valgt som VU-formand sagde jeg: Skal vi ikke afskaffe folkepensionen? Folk blev rasende. Der sidder bare nogen, der siger: Jeg skal have hele mit liv. Har du sparet op hele dit liv? Hvis nej, så er det sgu dit eget problem.”

“Vi har ikke råd til folkepension i fremtiden”

Formanden for Venstres Ungdom mener ganske enkelt ikke, at der bliver råd til folkepension i fremtiden:

“Vi har ikke råd til folkepensionen i fremtiden. Så kan det godt være, at det er en voldsom ting at melde ud nu. Men jeg må bare sige: Vi kommer ikke til at få det. Vi kan godt have nogle generationer, der bare sidder og siger: Rentefradrag og friværdi og sådan noget. Og så skal jeg satme også have min folkepension og mit varmetilskud og jeg ved ikke hvad.”

Maria Ladegaard mener at det er udtryk for ren forkælelse, at folk der gennem et arbejdsliv har sparet op til pension via en arbejdsmarkedsordning forventer at de oveni også skal have folkepension fra det offentlige:

Jeg synes, det er at rage til sig

“Jeg synes, det er at rage til sig. Og jeg synes ærlig talt, at det er at pisse på nogle generationer, der ikke bare er totalt deprimerede, men som også arbejder røven ud af bukserne for at finansiere, at de kan sidde der og drikke chablis. Jeg synes det er noget kæmpe svineri.”

DSU-formand: Det er formanden for VU, der er forkælet

Formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, Frederik Vad, er rystet over VU-formandens udtalelser:

“Det er VU-formanden, der er den forkælede her,”  siger DSU-formanden til Netavisen Pio og fortsætter:

Det er helt væk fra vinduet

“For rigtig mange af dem, der har lidt opsparing ved siden af folkepensionen, er folkepensionen afgørende for, at man kan få enderne til at mødes. Jeg kan også blive provokeret af at se nogle meget-meget rige mennesker få noget, som de måske godt selv kunne finansiere, men vi har stadigvæk en meget stor gruppe mennesker, som kun har en lille smule opsparing ved siden af, og som derfor ville leve en meget hård tilværelse uden folkepensionen.”

“Derfor synes jeg det er fuldstændig virkelighedsfjernt dét Maria Ladegaard går og siger. Jeg kan som hende være bekymret for om vi politisk får et gammelmandsvælde, men jeg køber slet ikke ind på, at vi skal afskaffe folkepensionen. Det er helt væk fra vinduet.”

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Tandpleje, proteseben og jeg ved fandme ikke hvad. Det kan provokere mig helt vildt"

Ha ha ha

Og det kommer fra en som intet har ydet i livet. Bare nyt på os ældres regning. SU, gratis skolegang, kæmpe tilskud til børnehaver og vuggestuer, børnepenge, gratis tandlæge, gratis sundhed, gratis buskort, skattebetalt barsel til Mor og Far og jeg kan blive ved. Når man har nået pensionsalderen har man i det mindste ydet og gennem 40 år + skatte betaling betalt for sin protese og buskort. I modsætning til Jer unge, som kun har indkasseret.

Du forarger mig dybt og helt vildt. Fuck ungdommen. I har ikke tjent til Jeres dag og vej. Kun fået alt foræret.

Jeg bliver så flintrende rasende over sådan en udtagelse fra en tøs der ikke på nogen måde har bidraget til samfundet, hvad I al verden bilder du dig ind. Du har fået i pose og sæk, jeg har knoklet siden jeg var 7 år i mine forældres forretning og ingen SU da jeg begyndte på min uddannelse. Jeg betalte selv mine bøger og transport var cykel for der var ikke råd til andet, Cafe besøg var en by i Rusland, nej jeg måtte arbejde. Du er en dum og arrogant

Inge, jeg tænker Maria Gosvig Ladegaard har skabt dyb dyb forargelse blandt mindst 1 million danske folkepensionister med sine særdeles grove utilgivelige tilsvininger.

Husk det alle sammen ved det kommende folketingsvalg. Stem rødt for at undgå mennesker som Maria Gosvig Ladegaard.

Søde Maria Ladegaard. Du trænger til en tur i det virkelige liv - og du skal nok møde "muren", hvis du påtænker en karriere i politik, når det "grå guld" står i stemmeboksen. Finder det faktisk lidt uhyggeligt, at der er så mange unge medlemmer af folketinget, som ikke har været ude i det reelle arbejdsliv, men målrettet læst sig ind i tinget. At du siger/skriver som du gør tilskriver jeg ungdommeligt letsind- og stivsind.
Hilsen fra en pensionist, som siden 15 årsalderen har arbejdet, og sparet lidt op, så jeg ikke skal lægge samfundet til byrde- kun med laveste folkepension..

Ja hun har virkelig fået pensionister og andet godtfolk op i det røde felt, har lige læst lidt af kommentarerne på FB og det er ikke søde ord der falder

ja UNDGÅ at stemme rødt det har jeg så undgået i mange år disse forkælet socialister kan bringe civiliationer for fald

Kære Bente. Hvad mener du endelig med din kommentar, er det sådan at du vil fjerne folkepensionen, gratis skolegang, ungdomsuddannelse, lægehjælp, sikkerhedsnet for dem der bliver syge og ikke kan arbejde eller hvad “tænker du”

Jeg kommer helt sikkert til at stemme rødt ,er dybt forarget og hendes udtalelser ,Det er helt langt ude i skoven,hum skulle skamme sig ,Det er os folkepensionister der har knoklet for at hun kunne gå i børnehave ,skole ,få en uddannelse med SU osv. .føj hvor sulle hun virkelig skamme sig.

Hun aner ikke hvad hun snakker om. Den ældre generation er med til at betale, i kraft af skat, at betale for den forkælede snotunge, der tillader sig at udtale sig om pensionisternes økonomi. Hun skulle have en røvfuld. Undskyld sproget.

Hej Thorkild.
Gamle kollega hun skulde have ti klask, og så skulle hun selv have lov at betale alt det hun får foræret af samfundet i dag.

Ja en snotunge er hun☹️

Ja jeg kan kun sige at jeg er enig, Thorkild. Hun skulle ha` en r------
Hun er lige så smalsporet som formanden, Jakob Ellemann.

Fulstændig enig Inge Andersen

Jeg er dybt skuffet over mit partiś ungdom jeg kom på arbejdsmarkedet som 16 og sluttede som 64 årlig jeg har ikke fået SU trist, hvis det bliver Venstreś, så vil spare mit kontingent

Ja jeg får brækfornemmelser af sådan en møjforkælet uopdragent stykke pigebarn, føj for pokker hvor er hun umenneskelig.
De fattigeste af folkepensionisterne har 4000 kr. Til mad, tøj tandpasta, tandlæge, fodlæge etc.
Hendes forældre må være stolte af hende 🤮

Igen et skrækkelig bevis på hvad man er istand til at bringe frem i venstre :(

Jeppe Lindholm. Hun er da kun en dum tøs, hun skal jo nok konkurrere mod Sophie Løhde. Hvem betaler hendes SU.
Ole Simonsen

Jo, men hun er formand for Venstres Ungdom og dermed en mulig fremtidig politiker. Men nu er det jo ikke første gang særligt de blå politiske ungdomsorganisationer går langt over stregen. Men det her går for vidt. Alt alt for vidt. Man kan ikke tillade sig at udtale sig så menneske foragtende og nedladende over for de ældre generationer, som har arbejdet hårdt hele livet for at bygge det samfund den unge dame nyder godt af.

Tænk at have sådan et had forhold til sine bedsteforældre? Sørgeligt.

Hvad gjorde jordemoderen galt??!

Meget simpelt. Hun gjorde det galt at hun ikke lod navlestrengen blive siddende rundt om halsen på den abort. Undskyld sproget og angrebet på jordemoderen, men den snotforkælede møgtøs lægger jo ikke engang skjul på at hun vil have de penge der går til folkepensionen så hun kan give dem til de unge. Altså hende selv. Hun nævner det jo faktisk temmeligt åbent, om end ikke helt direkte i artiklen. Så sk... være med at de gamle har knoklet og kæmpet og betalt skat i adskillige årtier for at hun kunne få alle de goder som de gamle selv måtte kæmpe endog meget svære kampe for. Det der er ikke engang politik. Det er egoisme i sin allergrimmeste form.

Meget simpelt. Hun gjorde det galt at hun ikke lod navlestrengen blive siddende rundt om halsen på den abort. Undskyld sproget og angrebet på jordemoderen, men den snotforkælede møgtøs lægger jo ikke engang skjul på at hun vil have de penge der går til folkepensionen så hun kan give dem til de unge. Altså hende selv. Hun nævner det jo faktisk temmeligt åbent, om end ikke helt direkte i artiklen. Så sk... være med at de gamle har knoklet og kæmpet og betalt skat i adskillige årtier for at hun kunne få alle de goder som de gamle selv måtte kæmpe endog meget svære kampe for. Det der er ikke engang politik. Det er egoisme i sin allergrimmeste form.

"Hvad gjorde jordemoderen galt?" - jordemoderen hjalp hende ud 🙈 og sidder nu med sin folkepension og tænker: UPS!!!

Tog imod hende...

Spot on 🌷

Ja hun burde VIRKELIG skamme sig- og det med at få og få…. det er da kun de allerdårligst stillede. Ved hun ikke der er noget der hedder helbredsprosent.🤔
At være almindelig folkepensionist er sgu ikke nogen fest. Jeg har knoklet siden jeg var 16- i oerioder 2 job- . Nu er jeg pensionist på 5. år og har heldigvis en pensionsksse…

Jeg har gemt artiklen og overvejer at maile den til Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti, Ældresagen, 3F, FOA, HK, DR TVA og ? - Forslag?

For at gøre dem opmærksom på sådan en krænkende og foragtelig artikel, med et indhold, som går så langt langt over stregen, at det må grænse til at være strafbart.

Det er en god ide, lad dem alle hører hvor meget børnropdragelsen kan gå galt.
Politikkerne er selv de dyreste vi har på overførselsindkomst, så måske skulle de gå med listesko.

Du godeste, der er vist en der har tabt sutten som lille. Hvem tror hun, der har betalt for at bygge det samfund op, som hun nyder godt af idag. Hun vil helt sikkert også gerne have barselsorlov, når hun på et tidspunkt vil have børn, det er heller ikke kommet af sig selv, der er så mange ting man kan nævne, som vi alle, undtaget hende åbenbart, godt ved.
Hun er en af dem, som har fået alt foræret og betalt, og håber på en plads i folketinget, uden at vide en skid om den virkelige verden. Det er vist på tide, hun selv begynder at yde noget.

Det er helt rigtig dengang vi var uge skulle vi selv klare os der var ikkesu og alt andet vi skulle hjælpe når vi var færdig med dagens skolegang fra vi var store nok til at gøre bare lidt og vi har knoklet et helt liv og ihvert fald betalt til vores pension så om vi blev100 år så var der stadig noget tilbage men der er nogle som tror at man kan få noget uden at yde noget derfor husk der skal ydes før der kan nydes men når det er sagt så er der heldigvis mange unge mennesker der virkeligt yder noget til samfundet også idag

Det er helt rigtig dengang vi var uge skulle vi selv klare os der var ikkesu og alt andet vi skulle hjælpe når vi var færdig med dagens skolegang fra vi var store nok til at gøre bare lidt og vi har knoklet et helt liv og ihvert fald betalt til vores pension så om vi blev100 år så var der stadig noget tilbage men der er nogle som tror at man kan få noget uden at yde noget derfor husk der skal ydes før der kan nydes men når det er sagt så er der heldigvis mange unge mennesker der virkeligt yder noget til samfundet også idag

Og det kommer fra en VU?
Tror I har skadet “de gamle” nok!

Hvad er det for noget tandpleje vi pensionister kan få hjælp til, og hvor/hvordan skal man søge?

Kan kun give de to kommentatorer ret i at VU’s unge formand er arrogant og forkælet. Det er den ældre generation der har grundlagt velfærdssamfundet uden al den hjælp og de muligheder unge har idag for betalt uddannelse. Skam dig og vis de ældre den respekt, som de fortjener.

Giv pensionisterne deres livslange skatte betaling tilbage. Så kan I unge betale for Jer selv. For mit vedkommende drejer det sig om ca. 6.000.000 kr..

Ja, jeg vil gerne have min skat tilbagebetalt og undvære min folkepension. Så vil jeg nyde resten af mit liv som folkepensionist i syden med tjenere der kan lave alt det sure. Jeg vil have 9.000.000 kr. til overs. Så kan alle de unge undvære SU, betale selv for deres uddannelse og lægebesøg, undvære tilskud til tandlæge, passe deres børn og gamle forældre selv.

Maria Gosvig Ladegaard, inden du blev 18 år har du kostet os ældre skatteborgere langt over 2.000.000 kr.. Inden du er færdiguddannet på uni som 30 årig har du kostet os ældre tæt på 4.000.000 kr.. Inden du har rundet 40 år og har fået dine børn løber regningen til os ældre skattebetalere op på 6.000.000 kr. til barsel, sundhed, vuggestue og børnehave betaling ect.. Bliver du syg og skal have en protese ryger der yderligere en 1.000.000 kr. oven i og jeg ved fandme ikke hvad.

Og med os ældres udgift på dig kan du se frem til et bekvemt liv livet igennem på vores bekostning med en sikkert høj løn med en lige så høj indbetaling på din arbejdsmarkedspension gennem vores bedrag til dit liv.

Skal det så provokere mig helt vildt?

Hvis man primært møder og omgås privilegerede mennesker med formue, kan man sikkert godt forledes til at tro, at det er det store flertal, og at de andre er så få, at gode menneskers almisser er rigeligt til at hjælpe dem. Det er selvfølgelig stadig en ussel herremandsmentalitet, skal det lige understreges.

Men sådan er det jo, når man lever i en boble. Selv har jeg ind imellem taget en tur op langs Strandvejen mellem Hellerup og Hørsholm for lige at se, om de virkeligt rige virkelig er så få, som man ellers kunne få indtryk af, når man er vokset op i betonblokkene på Vestegnen, eller om de virkelig kan være så mange og så rige, som man hører. Bare for lige at få lidt perspektiv på tingene og udvide sin horisont.

I mine yngre dage omkring 1990 havde jeg en kæreste hvis tante og onkel ejede en kæmpe villa nord for København i nærheden af strandvejen og tæt på dyrehaven. Det var en af de kæmpe store villaer i første række ud mod Øresund. De havde købt den for ca. 4.000.000 kr. omkring 1985. For ca. 20 år siden solgte de den for 65.000.000 kr.. Skattefrit. En skattefri indtægt på ca. 3.000.000 kr. om året uden at rører en finger.

Man kan svare forskelligt på dette spørgsmål:
Vil du bo over evne, eller vil du leve over evne?
Din økonomi i alderdommen afhænger i høj grad af dit svar.

Maria Ladegaard, konklusionen på din forargelse over ældre mennesker må jo så være, at jeg får min 6.000.000 skatte kr. tilbage og at du så betaler din regning på 6.000.000 kr. til statskassen. Så er generationsbalancen genoprettet.

Eller hvad er det lige jeg har misforstået synes du?

Så megen uvidenhed og så højrøstet.
Det kan ryste mange. Men det er vist ikke moderne i Venstre at researche før man farer i mikrofon eller taster.
Der er ikke mange facts fra den unge dame.

Den korte version: tomme tønder buldrer mest!
.

Kurt, her har du et af de værste eksempler på det blå svindlerhold.

PS. Jeg har et excel ark klar med nu 1.000.000.000 "Det blå svindlerhold" Det poster jeg alle vegne på nette d. 01. juni så HELE nettet bryder sammen ;-)

Jeppe, du kan ikke klandre det blå s.......hold fordi en (1) ung VU'er ved så lidt om samfundet som det er tilfældet her. Spørgsmålet er om V (moderpartiet) er enig i hendes betragtninger.

I stedet for at lægge nettet ned kan du så ikke sende mails (1.000.000.000) til venstre@venstre.dk???
.

det blå s.......hold

Du er på vej Kurt :-)

Grunden til jeg skriver det blå svindlerhold skyldes at de blå partier har manipuleret den danske befolkning til at stemme for ødelæggelser af den danske velfærdsstat ved at udnytte Dansk Folkeparti's udlændinge politik som brækjern. Hvis Venstre og Anders Fog Rasmussen i starten af 00'erne havde meldt klart ud til befolkningen at det var deres politiske mål at afvikle velfærdsstaten, var de aldrig blevet stemt ind i statsministeriet. Så det gjorde de ikke. I stedet snyd og manipulerede de befolkningen til at give dem mulighed for deres at gennemfører deres ideologiske korstog mod Danmark og de danske værdier. Frivilligt ville den danske befolkning aldrig være gået med til det. Og der ville aldrig være et flertal for at gennem fører det.

Og et indlæg som det Maria Gosvig Ladegaard mener hun kan tillade sig er hidtil det værste eksempel der er kommet ud af det.

Det er bare toppen af kransekagen, så det kan man, er man utilfreds med det må man jo se og få ryddet op i ideologierne i V.

En anden ting Maria Gosvig Ladegaard. Hvad er det for en arbejdsmarkedspension du mener alle folkepensionister får? Langt de fleste folkepensionister i dag har ingen eller kun en meget lille udbetaling fra arbejdsmarkedspensioner. Selv de yngre generationer vil kun få en begrænset udbetaling fra deres arbejdsmarkedspensioner. Ikke udbetalinger du kan leve af. I staten var indbetalingen for mange lønmodtagere meget lille. Omkring 4-6% af lønnen. Med mindre du var funktionær eller akademiker. Så var indbetalingen 15-18%. Men stadig ikke nok til at kunne leve af. For en som dig er situationen anderledes. Du vil få omkring 18% af din løn indbetalt fra du er 18 år og ellers arbejder. Men for alle over måske 50 år vil udbetalingen være begrænset. Og slet ikke tilnærmelsesvis nok til at leve af.

En anden ting er så, at staten sidste år indkasserede over 60.000.000.000 kr. ind på beskatning af afkast på arbejdsmarkedspensioner. Og når de kommer til udbetaling som ubeskattede midler og der trækkes A-skat vælter milliarderne bare ind i statskassen. Men hva. De brændes sikkert af på det blå svindlerholds kæphest. Forsvaret.

-

Du vrøvler ganske enkelt bare løs som du har været vant til det gennem dit folkeskoleliv med utallige fremlæggelser til sikkert det ene 12 tal efter det andet. Det har du så taget med dig ind i voksen livet som et succeskriterie. Hvis det skal være fremtidens politikere du mener at repræsenter så kan jeg kun sige: Gud bevare Danmark. For så er der ikke andre til at gøre det.

Hvis alt i verden kun skal være noget som betaler sig og skaber profit, så er den sikre vej mod afgrunden skabt.

PS. Hvor løber alle de ældre med proteser rundt? Jeg har aldrig set nogen.

Jeg render faktisk rundt med et gebis, og prædikatet "ældre" passer vist også ret godt på mig. Kommunen betalte halvdelen af regningen hos tandteknikeren, hvilket jeg da er glad for, for ellers ville jeg have rendt tandløs rundt. For der er sgu ikke råd til at købe et gebis på folkepension.

Gad vide hvor mange proteser man kan få for de 600 millioner kroner, som blev sendt til Ukraine, så der kunne blive slået nogle flere ukrainere ihjel? Og hvem skal betale for proteserne til de ukrainske soldater, som nu får skudt benet af?

Det er dog li'godt Fandens, at jeg, som ateist, føler mig nødsaget til at bruge et bibelcitat: "Fader, tilgiv dem, for de ved ikke, hvad de gør (Lukasevangeliet, 23,34". Dét er jo 80% dummere end spånplade!
Tja, ungdommen er fordærvet - alderdommen står ikke til at redde!

"Venstre ved du hvor du har" - lol.

Og nu vi er i gang, kan I huske sloganet: "Danmark for dem der kan og vil" - med andre ord: Danmark er ikke for dem, der ikke kan, fx folkepensionisterne.

Sider

Annonce