Annonce

Serviceforbundet skaffer medlem den fulde efterbetaling

Medlemskab af en overenskomstbærende fagforening betaler sig: Skaffer medlem seks gange så meget i efterbetaling, som Det Faglige Hus regnede sig frem til
Foto: Det Faglige Hus
Det Faglige Hus' hovedkontor ved Esbjerg
Vagten Muhammed Akdag har været ansat i vagtfirmaet Acon Group. Under sin ansættelse undrede han sig over, at han ikke fik mere i løn, når han havde ekstratimer.

Han spurgte sin arbejdsgiver til sagen, men fik blot at vide, at hans lønsedler var korrekte.

”Da jeg var medlem af Det Faglige Hus, bad jeg dem om at se på mine lønsedler og vagtplaner. Det gjorde de, og de mente, at jeg havde knap 7.000 kroner til gode,” siger Muhammed Akdag til vsl.dk

Det Faglige Hus havde regnet helt skævt

Muhammed mødte herefter Robert Andersen, næstformand hos Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforening (VSL), i forbindelse med et virksomhedsbesøg.

”Jeg tænkte lidt over det med de knap 7.000 kroner, som Det Faglige Hus havde beregnet. Kunne det nu passe? Havde de mon regnet rigtigt? Jeg besluttede mig for at ringe til Robert fra VSL. Han skældte mig lidt ud, fordi jeg ikke var medlem, og så sagde han, at han godt ville regne sagen igennem,” fortæller Muhammed.

Robert Andersen kunne med det samme se, at Det Faglige Hus langt fra havde fundet frem til alt hvad Acon Group skyldte Muhammed Akdag i for lidt udbetalt løn:

De kender naturligvis ikke vores overenskomst og ved ikke, hvordan den skal tolkes

”Da vi fik Muhammeds papirer ind, kunne jeg straks se, at Det Faglige Hus ikke havde fået alt med i deres beregning. De kender naturligvis ikke vores overenskomst og ved ikke, hvordan den skal tolkes. Det er bestemt ikke første gang, vi har set det,” siger Robert Andersen til vsl.dk.

Havde overset pension, feriefridage og særlig opsparing

”Det ringe faglige niveau hos Det Faglige Hus betød, at de blandt andet havde glemt at se på pension, feriefridage og særlig opsparing."

Carina Erleben fra VSL regnede sagen igennem og kunne se, at Muhammed ikke havde 6.845,42 kroner til gode, som Det Faglige Hus havde beregnet.

Det korrekte beløb var i stedet næsten seks gange højere, nemlig 31.835,40 kroner. En forskel på 24.989,98 kroner.

”WOW. Jeg er næsten i chok. Sikke en forskel. De penge kunne jeg godt bruge. Tænk at de kunne regne så meget forkert,” siger Muhammed Akdag til vsl.dk

Det korrekte beløb var i stedet næsten seks gange højere

Acon Group accepterer VSL-krav

Acon Group erkender, at de har betalt Muhammed for lidt i løn og accepterer VSL-kravet på Muhammed Akdags vegne:

”Jeg har virkelig fået øjnene op for, at discount ikke betaler sig, når man vælger fagforening. Nu er jeg medlem i VSL, fordi det er den fagforening, som har forstand på os vagter, og det gør selvfølgelig en stor forskel,” siger Muhammed Akdag og tilføjer:

”Jeg kan kun anbefale, at andre at gøre som jeg: Meld jer ind i den rigtige fagforening. Nemlig den fagforening, der har forhandlingsretten på overenskomsten, for de kender til overenskomsten og jeres rettigheder.”

Det Faglige Hus har ikke reageret på Netavisen Pios henvendelser fredag og mandag.

Citathistorien er oprindeligt fra Vagt- og Sikkerhedsfunktionærernes Fagforenings hjemmeside og bringes i Netavisen Pio efter aftale med Serviceforbundet, som VSL er en del af

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Man kan sagtens argumentere for, at de rigtige fagforeninger er for dyre (det er de givetvis), og måske har bredt sig ud over for mange knap så relevante områder, men i det mindste er de rigtige i modsætning til platuglerne i Det Faglige Hus og bagstræberne i KRIFA.

Det nærmer sig røveri ved højlys dag, når man tager folks penge for at tjekke en lønseddel, men hverken tjekker pension, feriefridage eller særlig opsparing.
Men måske det bare er fordi, de aldrig har set nogle af delene på deres egne lønsedler i Det Faglige Hus? :-D

Ja, Det Faglige Hus og KRIFA er 2 af de værste platugle organisationer i Danmark. Hold Jer langt væk fra dem.

Annonce