Søren Pind skælder ud på gamle venner: “Trumpisme”

Venstre og De Konservative er klar til at gøre Støjberg til minister: Det er en hån mod retsstaten, mener tidligere justitsminister
Foto: Jacob Kjerumgaard, Venstre (Flickr)
Inger Støjberg, stifter af og formand for Danmarksdemokraterne
Den tidligere justitsminister og Venstre-veteran, Søren Pind, er rystet over, at både De Konservative og Venstre er klar til at gøre den rigsret-dømte Inger Støjberg til minister i eventuelt kommende blå regering:

behøver man kun at betragte V & Ks leflen for Støjbergs regeringsdeltagelse

“Hvis man er i tvivl, hvordan Trumpisme bliver mulig i et samfund, behøver man kun at betragte V & Ks leflen for Støjbergs regeringsdeltagelse,” skriver Søren Pind i et opslag på Facebook og fortsætter:

“Tænk at den hårdeste straf til en minister ved Rigsretten i det 20 og 21 århundrede blot mødes med: hun har udstået sin straf, og kan blive justitsminister, indenrigsminister eller hvad har vi.”

“Det værste hykleri”

Søren Pind nævner, at der stilles endog meget skrappe krav til udlændinge, der ønsker at blive danske statsborgere. Og det er okay med Pind, men for ham ryger kæden af, når en rigsrets-dømt bydes ind i varmen hos De Konservative og Venstre straks efter afsoningen:

Det er en hån

“Og det værste hykleri: alle jublede, da det blev sikret, at selv bestemte fartbøder fratog udlændinge muligheden for statsborgerskab. Jeg synes, det er rimeligt, at vil man være dansk statsborger, skal man være renere end Cæsars hustru. Men at det så intet skulle betyde, at man har den største afsonede fængselsstraf, nogen dansk minister er idømt? Det er en hån.”

Søren Pind understreger i sin reprimande til de to borgerligere partier, at respekten for retsstaten burde være vigtigere end hensynet til Venstre og De Konservative:

“Forfatningen er vigtigere end partiet, sagde Liz Cheney (Konservativ amerikansk politiker, der er kritisk overfor Donald Trump, red.) Det er respekt for retsstaten også.”

placeholder

 

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Søren Pind har tabt sutten for længst, men voksen er han aldrig bleven. Jeg ville dog ønske vi havde en retsstat i Danmark, hvilket Søren Pind synes at mene, men den er for længe siden flyttet til Bruxelles. Det har han åbenbart ikke opdaget.
Han kan heller ikke sin danmarkshistorie. Finansminister Alberti sad otte år i fængsel; Inger Støjberg sad to måneder hjemme med fodlænke, og mange syntes at dommen var helt og aldeles urimelig.

Søren Pind har helt ret! Alberti blev dømt for almindelig kriminalitet - Støjberg for grov overtrædelse af ministeransvarlighedsloven. Alberti blev straffet i det almindelige retssystem - Støjberg i Rigsretten.

"... Men at det så intet skulle betyde, at man har den største afsonede fængselsstraf, nogen dansk minister er idømt? Det er en hån.”
Der står ikke noget om nogen rigsret.

Søren Pind har endnu engang ret.

Sikke dog en gang ævl. Søren Pind har fuldstændigt ret, og fordi du er uenig med ham, kan du vel godt opføre dig ordentligt.
Din misopfattelse af EU og myndighedsforholdene kan du blive klogere på ved at læse om dem.
Og så det er helt og aldeles ligegyldigt, hvad "mange" synes om Inger Støjbergs dom: Den blev afsagt af en domstol, som den skulle. Punktum! Det er det, der forstås ved en retstat. (Modsat de narrøve i folketinget, det stemte om en rigsretsag mpod statsministeren på baggrund af 50.000 minkavleres, deres familiers samt den tilknyttede industris borgerunderskrifter)

De er sgu sjove, de borgerlige. De himler op om lov og orden, men når det er deres egne, det handler om, gør de en undtagelse. Preben Wilhjelm har kaldt Venstres folketingsgruppe for "den afgrænsede socialgruppe i Danmark, som har den højeste kriminalitetsrate" - nu forsøger Konservative så åbenbart at overtage titlen.

Hvilke undtagelser ser du Søren Pind gøre?
Og selv om jeg ikke kunne drømme om at stemme på Søren Pape, så ser jeg ham ikke som en mafioso, men det gør du måske?

Jeg er ikke enig med Søren Pind om så meget, men her er jeg og jeg har stor respekt for ham, faktisk den eneste af V politikerne, jeg har brudt mig om, foruden Kr. Jensen. Og han siger fra. Det er mærkeligt at 25 rigsretsdommeres dom, bare mødes med et, nå ja, hun har jo siddet med fodlænke 60 dage, så velkommen i en regering med v og K. Populismen længe leve.

Indenrigsminister Sigurd Berg, Venstre, som indførte kommunal valgret til kvinderne, fik i forbindelse med Alberti-sagen en bøde i Rigsretten på 1.000 kroner pga manglende tilsyn (jeg tør ikke gange bøden op, men den var stor). Han blev ikke desto mindre indenrigsminister endnu en gang nogle år senere - og fik kommandørkorset.
Så Inger Støjberg er helt sikkert velkommen i Folketinget igen.

Inger Støjberg har trods alt ikke overtrådt Grundloven.

Næh, men det har Kristian Jensen, Bent Hansen

Dette er en skændsel og krænkelse af retsstaten og demokratiet. Hvad er der bleevt af ordenligheden og anstændigheden som særligt De Konservative hævder at have et helt særligt forhold til? Ganske enkelt uhørt og blottet for moral og helt uden for skiven af de danske værdier. Præcis som vi kender Det Blå Svindlerhold fra de seneste 2 års useriøse debatform og smædekampagne mod Mette Frederiksen. Og vælgerne begynder at falde fra. På bare en uge har DanmarksDemokraterne mistet opbagning fra 1,5% af vælgerne og Socialdemokratiet har samtidig stort set genvundet det tabte. Befolkningen har forsat tillid til Mette Frederiksen og vælgeropbakningen er fortsat tilstede.

I øvrigt et fremragende pressemøde Statsministeren bød på i dag.

Et kommende folketingsvalg er langt fra tabt.

Jo, jeg er alvorligt bange for at S er på vej til at tabe valget.
At S tror det vil give stemmer ved at foreslå at børn på 0 år kan juridisk kønsskifte, er tåbeligt.
S lefler for nogle ganske få vælgere, samtidig med at de støder rigtig mange kernevælgere væk.
I øvrigt skulle man tro at det eneste rigtige i denne verden er hvis man er bøsse. ALT drejer sig efter hånden om bøsser og lesbiske.

Fuldstændig enig med Hans.
Det kan da godt være at man syntes at børn på 0 år rent juridisk skal kunne skifte køn. Hvad man bygger det på er svært at forstå. Jeg går ikke ud fra at man har haft fokusgrupper af 0 årige samlet, eller foretaget undersøgelser blandt de 0 årige, der har vist at der er et stort behov herfor. Så når vi er så tæt på et valg som vi er nu, indenfor det næste år, burde man måske komme med nogle mere gennemtænkte udmeldinger, i stedet for denne leflen for et meget stort mindretal, som overhovedet ikke ville kunne påvirke valget i positiv retning for regeringen.
Lad os nu gå nogle fornuftige og slagkraftige politiske udmeldinger på bordet. Det skulle ikke gerne komme til at minde om en vis nytårstale til nationen, hvor vi alle sad og lytte efter nogle fremtidsvisioner for landet, men i stedet fik læst og påskrevet i to tredjedele af talen, om hvad man ville gøre for misrøgtede børn. Ikke sådan at forstå, at der ikke skulle gøres noget på dette område. Men hold nu fokus og tænk stort, vi har ikke brug for mere navlepilleri, og slet ikke for en borgerlig regering.

Det Blå Svindlerhold

"... de seneste 2 års useriøse debatform ..."

nåh ja, det bliver jo også så MEGET mere seriøst når du hele tiden gentager dit mantra:

'Det Blå Sv.ndl.rh.ld'

"Jeppe Lindholm - 4 august, 2022 - 13:40 - #25850
Man skal bare gentage en løgn ofte nok i korte letfordøjelige vendinger, så bliver den til sandheden".

Jo jo vi har forstået det, men er det dig selv der er ligt langsomt opfattende??
.

Når alt kommer til alt, er Inger Støjberg idømt 60 dages fængsel og ikke livsvarigt.

Annonce