Annonce

Se listen: De stiller op for Støjberg

En række DF-profiler vil med Støjberg i Folketinget. En håndfuld byrådsmedlemmer fra Venstre skifter også.
Foto: Estonian Presidency 2017, Flickr
Inger Støjberg, formand for Danmarksdemokraterne.
Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne præsenterer onsdag en liste med 30 kandidater, som partiet, der på rekordtid blev opstillingsberettiget til det kommende folketingsvalg, vil stille op med.

Da Dansk Folkeparti i vinter skulle finde ny formand, var der mange DF’ere der håbede at Støjberg ville tage posten, og det ser ud til at mange DF’ere får deres ønske om Støjberg som formand opfyldt.

Bare ikke for Dansk Folkeparti, men for Danmarksdemokraterne hvor der er en lang række tidligere DF-profiler blandt kandidaterne.

Det fremgår af en liste med kandidater som Inger Støjberg på Facebook, hvor det også fremgår at Inger Støjberg selv vil stille op i Nordjylland, hvor hun vil være i direkte konkurrence med bl.a. statsminister Mette Frederiksen (S).

placeholder

Større end DF

På listen fremgår syv nuværende folketingsmedlemmer Peter Skaarup, Søren Espersen, Hans Kristian Skibby, Jens Kristian Thuelsen Dahl, Karina Adsbøl, Lise Bech og Dennis Flydtkjær, der alle har forladt DF siden Morten Messerschmidt blev formand, som kandidater for partiet.

Tidligere DF-folketingsmedlem Bent Bøgsted stiller ikke op for Danmarksdemokraterne, det gør hans søn Kristian til gengæld, men Bent Bøgsted tilslutter sig også folketingsgruppen, skriver Altinget, og det betyder, at Danmarksdemokraterne vil have flere folketingsmedlemmer end Dansk Folkeparti.

Danmarksdemokraterne vil også opstille tidligere DF-folketingsmedlem Marlene Harpsøe, der kommer i direkte duel med sin nu tidligere partiformand i Nordsjælland.

Peter Skaarup bliver partiets største navn i landets største storkreds på Sjælland, Søren Espersen bliver kandidat i det syd- og sønderjyske, mens partiets kandidater i København er tidligere byrådsmedlem i Rødovre, Claus Gisselmann Olsen, og veterinærsygeplejerske Therese Skaarup, der er gift med Peter Skaarup.

Plads til en Tulle

I tiden op til at Inger Støjberg lancerede sit parti, var der meget spekulation og rygter om at den detroniserede DF-leder Kristian Thulesen Dahl skulle danne parløb med Støjberg i et nyt parti.

Thulesen Dahl har dog siden forladt dansk politik til fordel for en stilling som havnechef i Aalborg.

Danmarksdemokraterne kan alligevel se frem til at få en Thulesen Dahl på stemmesedlen, nemlig Kristian Thulesen Dahls storebror Jens Henrik, som også har siddet i folketinget for Dansk Folkeparti.

Flere medier skriver, at Inger Støjberg også har forsøgt at få Europa-Parlamentsmedlem Søren Gade fra Venstre med, men han har takket nej og har i stedet besluttet sig for at vende tilbage til Christiansborg ved næste valg.

Byrådsmedlemmer dropper Ellemann

Men det er ikke kun fra Dansk Folkeparti at Inger Støjberg henter kandidater.

Danmarksdemokraterne får også flere nuværende og tidligere byrådsmedlemmer fra Venstre på stemmesedlen.

Det drejer sig om blandt andet om Charlotte Munch fra Hvidovre, der også har været Venstres folketingskandidat samme sted, Charlotte Drue Aagaard fra Frederikssund, Sebastian Mylsted-Schenstrøm fra Næstved, Nikolaj Vang fra Nordfyn og Peter Lindholt fra Aalborg.

Danmarksdemokraterne står i den seneste meningsmåling fra Voxmeter til at få 9,7 procent af stemmerne. Det vil give partiet 17 mandater, hvis der var valg i dag.

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Inger Støjbergs rigsretdom er 100 gange være end minksagen.

Endnu en af Jeppe Lindholms udokumenterede påstande.

@ Gunnar,

Det er sørgeligt når du ikke kan kende forskel på en mening og en påstand.

Ja, det kan du da have ret i. Beklager.

Dokumentationen er offentlig tilgængelig.
Landets ypperste dommere har vurderet, at ‘Støjsenderen’ bevidst har forbrudt sig mod landets love, og har fået en dom for det, som hun nu har afsonet med en fodlænke.
Mette er ikke fundet skyldig i lovbrud. Hun har ikke fået den information, som skulle have medført, at hun var vidende om, at der ikke var lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet.
Et ministerium og en minister har svigtet i denne sag, og den ansvarlige minister har trukket sig.
Det er fakta, så stop med dine bemærkninger om udokumenterede påstande.

nej NU MÅ DU ALTSÅ HOLDE OP.

Det rene DF igen, med ny forklædning. Det rene GRIN, VÆRDILØST

Det værste ved den forsamling Støjberg har fået med, er at de fleste er belastet af Irakkrigen og den afslutning i DK. Så principielt, er de villige kriminelle allesammen_

Ja det er nogle værre eksemplarer hun har fisket. Læs her:

Peter Skaarup meldte sig i sommers under fanerne i det nystiftede parti Danmarksdemokraterne, men selvom det mangeårige DF-medlem har sagt farvel til sit gamle parti, har han ikke givet afkald på frynsegoderne.
Peter Skaarup beholder nemlig sin post i Landsskatteretten. Et bijob, der indbringer ham 91.573 kroner om året.
Han beholder bijobbet, som han blev tildelt som folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, på trods af at han tidligere har langet ud efter partihoppere, der ikke efterlod mandater i sit gamle parti.

Plattenslager af 1. grad, det ville måske være på plads at han deponerede de 91.000,- til velgørende formål.
"Kræftens Bekæmpelse" "SOS Børnebyerne" "Læger uden grænser" "Børnecancer Fonden" og andre.

Kemisk renset for akademikere... Dem kan Trumpines vælgere nemlig ikke lide. Selv om en del af deres børn går på uni.

Annonce