Pape vil forære direktør-familier 71.000 kroner

De Konservative vil her og nu hæve topskattegrænsen til 800.000 kroner - og senere helt afskaffe topskatten - S-ordfører: Pape & co. bekender kulør som mørkeblå
Foto: Netavisen Pio/Jan Kjærgaard
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
De Konservative vil med en ny skatteplan her og nu hæve topskattegrænsen fra den nuværende på 552.500 til 800.000 kroner.

Det oplyser De Konservatives formand Søren Pape Poulsen på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

Af skatteplanen En sund økonomi med finansierede skattelettelser og råd til velfærd” fremgår det, at De Konservative aktuelt vil hæve topskattegrænsen til 800.000 kroner. Og frem mod 2030 helt afskaffe topskattegrænsen. Samtidig vil partiet hæve beskæftigelsesfradraget med fire procent:

“I alt letter vi skatter og afgifter for 40 milliarder kroner frem mod 2030. Med vores skatteplan vil en helt almindelig arbejderfamilie beholde 11.200 kroner mere om året, og en helt almindelig funktionærfamilie vil beholde 13.200 kroner mere om året,” hedder det i partiets nye skatteplan.

Ikke et ord om direktør-familier

Af en eller anden grund har partiet ikke regnet på, hvad en direktør-familie vil få ud af den konservative skatteplan. Af samme grund kunne K-formanden under pressemødet ikke svare på, hvad netop en direktør-familie scorer på partiets nye skatteplan.

kunne K-formanden under pressemødet ikke svare

I stedet har økonomer i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) regnet på netop direktør-familiens gevinst på De Konservatives plan.

Beregningen viser, at en direktør-familie vil score godt 71.000 kroner om året på De Konservatives skatteplan. Ikke mindst på grund af afskaffelsen af topskatten, som ifølge De Konservative, vil koste samfundet 9,7 milliarder kroner.

placeholder

 

Placerer sig som mørkeblå

Med De Konservatives nye skatteplan har partiet placeret sig som mørkeblå i den økonomiske politik, mener Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund:

“Når Søren Pape siger, at topskatten “er marineret i misundelse”, så afslører han jo sit syn på de tusindvis af danske lønmodtagere, som har lønninger, som ikke er i nærheden af at ramme topskatten - også selv om de tager en ekstra vagt på sygehuset eller i supermarkedet,” siger Stoklund til Netavisen Pio og fortsætter:

i dag så bekender De Konservative kulør som et mørkeblåt parti

“Man må virkelig sige, at i dag så bekender De Konservative kulør som et mørkeblåt parti på den økonomiske politik. Det fås ikke meget skævere, når det gælder det fordelingspolitiske.”

Stoklund finder det påfaldende, at De Konservative lige præcis har undladt at regne på, hvad direktør-familien får ud af partiets nye skatteplan:

“Det havde været oplagt, at De Konservative selv havde regnet på, hvad konservative kernevælgere som advokater, direktører og andre med meget høje lønninger får ud af den her plan. Det er jo klart, at de konservatives skatteplan vil forgylde dem.” 

Glødende debattråd

På Det Konservative Folkepartis Facebook-profil har partiet opslået en grafik, der viser, at en arbejderfamilie får 11.200 kroner mere til sig selv med K-skatteplanen, mens en funktionærfamilie får 13.200 kroner mere til sig selv om året.

Det får Rasmus Stoklund til at anføre:

"Og med jeres skatteplan får en direktørfamilie godt 70.000 mere."

Den bemærkning er De Konservatives politiske ordfører, Mette Abildgaard, ikke tilfreds med:

Og ja nogle få direktører som tjener mange penge og betaler meget i skat, får man mere ud af en skattelettelse

"(....) Og ja nogle få direktører som tjener mange penge og betaler meget i skat, får man mere ud af en skattelettelse. Men vi bliver nødt til at løse Danmarks økonomiske hovedudfordring - Mangel på hænder. Vores samlede plan skaffer 55.000 flere hænder på arbejdsmarkedet. Vi skal ikke lade misundelse stå i vejen for at gøre det rigtige for dansk økonomi."

placeholder

 

FH hjælper med grafikken

I samme debattråd har Fagbevægelsens Hovedorganisation udvidet Det Konservative Folkepartis grafik til også at indeholde en direktør-familie.

FH skriver: "Kære Søren Pape og venner, I kunne ikke huske, hvordan det var med direktørfamilien på pressemødet. Her er tallene."

FH har så vedhæftet en ny grafik, hvor også direktørfamilien indgår. Ovenover direktør-familien indføjer FH et "I glemte lige...".

placeholder

 

Opdateret kl. 16.05

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

"Stoklund finder det påfaldende, at De Konservative lige præcis har undladt at regne på, hvad direktør-familien får ud af partiets nye skatteplan:

Det havde været oplagt, at De Konservative selv havde regnet på, hvad konservative kernevælgere som advokater, direktører og andre med meget høje lønninger får ud af den her plan. Det er jo klart, at de konservatives skatteplan vil forgylde dem.”

Ja, jeg studsede også over, at på pressemødet er det nogle helt andre end de allermest velstående, han taler om, hvor de åbenbart har fået vredet regnemaskinen tilpas meget til, at den kunne spytte nogle for ham brugbare eksempler ud, som ikke lugter helt så meget af overklasseparfume.

Kan man blive forgyldt af at få lov til at beholde lidt flere af sine egne penge?

Her kunne jeg have skrevet noget om Goldfinger, talemåder og overførte betydninger. Men jeg tror sgu bare, jeg lader den ligge.

Man må tage hatten af for Pape, det er på tide at stoppe den værste skatteplyndring,der er jo også mange arbejdstagere som betaler topskat.

Hør nu her, du kan fedte for de rige til den dag, månen falder ned, og de vil alligevel aldrig se dig som andet og mere end en bille på græsplænen. De gider muligvis ikke klaske dig, men hvis du er i vejen, træder de dig flad uden at tænke videre over det. De vil aldrig anerkende dig, de vi formentlig ikke engang opdage dig.

Så hold nu bare op med at ydmyge dig selv på den måde. Du har intet at vinde ved det.

Kære Thor
Mange tømrere, murere og elektrikere betaler topskat. Ikke fordi de er nogle rige svin, men fordi de arbejder hårdt, gerne 50 timer om ugen på landets byggepladser, hvor mange møder kl. 6 og kører hjem kl. 18. Årsagen er, at byggeriet er presset, fordi ingen i Danmark gider at bygge. Hverken unge danskere eller den nye befolkning fra mellemøsten. De vil hellere læse kønsnormer på RUC med fuld SU og boligstøtte, have diagnoser og førtidspension eller sidde ude i en ghetto med alt betalt og sige "wallah wallah" dagen lang. Derfor skal én tømrer på pladsen i dag arbejde for tre. Der er kun hvide, europæiske mænd derude.

Er det disse hårdt arbejdende håndværkere man forventer kan arbejde yderligere, hvis topskatten fjernes - i mine øjne er det ikke muligt - iøvrigt bliver effektiviteten lavere når man arbejder så meget.

Kære Gitte Jonna Aaskilde
Det er arbejdsgiverne, der lønner medarbejdere og vurderer effektiviteten af deres ansatte. Mit bud er, at dem der ikke er gode nok, går konkurs og bliver fyret. Markedet kan godt regulere den slags. Vi behøver ikke en stat med politimænd og pistoler, der kan tvinge håndværkere i fogedretten for at betale mere i topskat "for deres eget bedste". Arbejderne og lønmodtagerne vil meget hellere have skattelettelser, så de kan beholde mere af deres egen løn, og ikke skal rende og finansiere alle mulige umulige evighedsintegrationsprojekter, hvor folk fra hele mellemøsten og Afrika bare kan strømme til i stride strømme, gennem en perlerække af sikre lande, for at finde en dansk embedsmænd og sige "wallah wallah asyl", hvorefter de får alting foræret gratis resten af livet; Familiesammenføring, boliganvisning, boligstøtte, børnepenge, kontanthjælp, førtidspension, parabol, arabisk tv-pakke, BMW, hash, osv, osv.

@ Peter Jensen,

Din Xenofobi er kvalmende.

Om man hører til de rige, afgøres ikke af, om man betaler topskat. Når Søren Pape fremhæver håndværkere og andre med mere ordinære indtægter, er forklaringen jo ligetil: det sælger noget bedre end at stå side om side med de virkeligt rige med strandvejsvilla og Bentley i garagen, altså dem som i langt højere grad har gavn af Papes skattepolitik - og da specielt den med den flade skat, som de har skyndt sig at slette, nu han er blevet statsministerkandidat.

Kære Thor
Tro det eller ej, men der er rent faktisk nogle af de "super rige" du taler om, der har fortjent hver en krone. Det er ikke kun heldige Lotto-millionærer og arvinger, der bor på Strandvejen. Mange er gråhårede, spiste havregryn med postevand som unge, og har siden hen været sindssygt dygtige igennem deres lange liv. Jeg synes faktisk ikke, at man skulle have beskattet en mand som Lars Larsen mere end man allerede gjorde dengang han levede og boede hele sit liv i Danmark. Han kunne være flyttet til udlandet med et fingerknips og det havde han nok også gjort, hvis man havde generet ham nok. Det gjorde man heldigvis ikke. Og jeg synes faktisk, at Lars Larsen fortjente hver en krone han havde.

Lars Larsen, som jo desværre ikke er iblandt os mere, kom selv fra beskedne kår, skabte ganske rigtigt selv det hele fra bunden, blev i Danmark hele livet bortset fra ferie- og forretningsrejser, og betalte altid enhver sit - herunder også skatten.

Han var en guttermand, en vaskeægte rollemodel, og han var helt åben omkring, hvordan han INTET havde tilovers for de rigmænd (og damer), der sad og klynkede over skattetrykket herhjemme, eller ligefrem flyttede til udlandet med deres formuer og forretninger.

Gid der var flere som ham.

@ Peter Jensen,

Prøv at forstå det, skat er den pris vi betaler for at leve i et civiliseret samfund, hvor man også tager sig af de svageste og dem der tjener mindst, ikke mindst for at undgå det grufulde scenarie en revolution kunne forårsage. Det var netop angsten for en revolution der gjorde, at vi endte med at få et velfærdsamfund.

Men en stor del af danskerne hylder grådigheden, overalt, i debatter og på TV. Programmer som 'Løvens Hule' er med i promoveringen af grådigheden. Det er nærmest blevet til en dyd at være grådig. Jeg kender intet til dig udover det du skriver her. Ud fra hvad du skriver, når du måske lige op over topskattegrænsen, måske ikke. Men du drømmer om at blive velstående en dag og så er det jo dundeme da ærgerligt, hvis du skulle komme til at betale lidt ekstra i skat.

Stod det til mig, skulle ingen indkomst være mere end max fem gange den lavest registrerede indkomst, ingen er så meget mere værd end andre, at det at en direktør i dag tjener 35 gange så meget som medarbejderen på gulvet.

Peter
Der er selvsagt typer, der har en stor betydning for andres velfærd, og som på lange træk har optjent deres formue på egen indsats. Du nævner f.eks. Lars Larsen.
Men når du glemmer det store billede, bliver det ærligt talt temmeligt naivt at høre på.
I det store billede fører rigdom til en række privilegier, og ikke mindst for store formuer til magt, der på ingen måde er funderet i et demokratisk ideal. Dertil forvrænger stor indkomstulighed markedets funktion, idet godernes fordeling forvanskes, når prisen bliver ligegyldig for den ene, men fatal for den anden.
Adam Smidt mente, at interessen for at øge sin formue ville aftage med formuens størrelse, ligesom det gælder varer. Desuden ville indtjeningen nærme sig kostprisen ved fremstillingen for den udbudte ydelse, fordi der var fuldstændig konkurrence. Men ingen af delene har nogen forbindelse til virkeligheden i dag. Netop store kapitalkoncentrationer formår at skabe konkurrencebegrænsning og vælte markedet ved kapitalvold, dumping og ikke konkurrence betinget slagtning af konkurrenter.
Det vil sige, at enkelt personer eller familier opnår en politisk magt, der er voldsom overfor andre aktører og betydelig i forhold til den demokratisk valgte politiske ledelse. F.eks. har A.P. Møller på en måde, som ingen andre kommer i nærheden af, evnet i flere omgange at afpresse staten ganske betydelige milliardbeløb, gennem tilpasset lovgivning, og han har med sin kapital i ryggen gennem Dansk Supermarked forsøgt at afvikle Brugsen.
(Skattebetaling i 21 og 22 på få % af overskuddet, en uforskammet lempelig beskatning af olien i Nordsøen, afskrivning af anlæg i Nordsøen med 250% (hvilket betød at skatteyderne akkurat betalte hele anlægget), Bankppakke2, hvor staten under finanskrisen udlånte 24 milliarder til konkursboet Danske Bank, hvori i A.P. ejede 24%, på vilkår ingen investor ville røre med en ildtang, dobbelt afskrivning på skibe osv.).
Dertil kommer, at en stor formue kan presse retssystemet, især ved civilt søgsmål, og det er kendt i advokatkredse, at advokaterne er delt op mellem de, der har sager for de største magtkoncentrationer.
Oven i dette kommer så arvebeskatningen, der er helt latterlig. Arvingerne er andre juridiske personer end dem de arver, og i alle andre forhold er formueskift mellem to juridiske personer beskatningspligtigt (kaldet indkomst).
Arvingerne har i forhold til samfundet intet præsteret, og der er slet ingen garantier for, at de besidder noget der bare minder om kvalifikationer for den videre drift, som den arvede igangsætter besad.
Næsten alle de store gamle virksomheder er i dag ledet af arvinger, og Vismændene har udtalt, at arveafgiften er helt nødvendig, og ikke påviseligt har skadet de store virksomheder, men tværtimod har de tilført ny kapital og nye kvalifikationer fra nye investorer. Ved at indføre kapitaladel ved skattefri arv, risikerer vi stagnation gennem talentløs ledelse at de store kapitalkoncentrationer.
Når alt dette er nævnt mangler jeg blot at henlede opmærksomheden på Pikettys bog fra 2012, hvori han godtgør det kapitalistiske system systematisk øger uligheden, fordi man med formue ved et liv i sofaen kan tjene mere ved passivt afkast, end inflationen. Men bliver altså stadigt rigere, ikke ved en samfundsgavnlig indsats eller gennem arbejde, men bare fordi man i forvejen er rig.
Det er præcis dette forhold, som Pape nu åbenlyst ikke bare søger at bevare, men rent faktisk vil fremme.
Det er den traditionelle konservative målsætning, og det er udtryk for en ækel egoisme for en lille forkælet kreds, der ligger ganske langt fra det velfærdssamfund, vi ellers hylder, og som er rundet af et samfund med begrænsede naturresurser. Med snilde og sans for menneskeværd har vi fået en humlebi til at flyve i en grad, hvor vi befinder os blandt de rigeste lande i verden og jævnt hen udnævnes som verdens mest erhvervsvenlige land.
Vores succes er på trods af erhvervsfolkenes og Cepos klynkende tågehorn; det er en fremragende succes fordi vi justerer for kapitalens overordnede trang til fejlstyring og skaber omfordeling gennem vores demokratiske statslige ledelse.

Peter Jensen, med mit kendskab til byggeri møder håndværkere kl. 6.30 og holder fyraften senest kl. 15.00, om fredagen dog kl. 12.00-12.30 og de fleste overholder en 37 timers arbejdsuge og er ikke indstillet på overarbejde, så din påstand om at "hvide" håndværkere arbejder 50 timer om ugen gælder vist kun for polakker og litauer.

Ja, mange håndværkere tjener godt i øjeblikket. Men at de møder 6 - 18, dem kender jeg ingen af. Tror du overdriver.
Efter 15.00 der fusker de, og sort arbejde tæller ikke med. :-)

6-18 er vist de håndværkere fra Jylland der tager til Sjælland mandag og rejser hjem torsdag.

"Efter 15.00 der fusker de" alle uden undtagelse?? venligst dokumenter!
.

Det er endnu ikke blevet påvist at man selv bliver rig, hvis man slikker de rige tilstrækkeligt i røven.

@ Michael Jensen,

Godt brølt.

Hvad med pensionister. De er jo ikke i job, og får ikke jobfradrag og topskattelettelser..

Hvis du har en pension på over 552.500 kr., og hvem har ikke det, så får du del i topskatte lettelserne.

Jeg kender mange, incl. jeg selv som ikke er i nærhedens så høj en pension

Hvor skal pengene komme fra?

Helt sikkert fra bunden af samfundet, som efter Papes plan skal være moderne slaver for den velhavende del af den danske befolkning.

Den øgede ulighed vil skabe store uroligheder i samfundet efter 2030. Men det er der råd for mener Det Blå Svindlerhold. Mere politi, hårdere straffe, og flere fængsler. En del af pengene skal komme fra landets jobcentre. For dem vil der ikke længere være brug for, når landets udsatte sidder i spjældet det meste af tiden.

Jo, Pape og Det Blå Svindlerhold ved, hvordan man skaber et et godt liv for borgerene i det danske samfund.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Det er godt nogen mærkelige sammenligninger du gør!
Ministre og Folketingsmedlemmer generelt er vel borgere i Danmark og kan vel bruge sin hårdt tjente løn til fuldstændig det de lyster - eller skal du være dommer over det for is alle?

Og selvsamme direktør, den fine mand, har igennem de seneste år høstet adskillige millioner kr. skattefrit på sin bolig på Strandvejen. Mens bunden af samfundet kan se frem til massive husleje stigninger, når Det Blå Svindlerhold sætter huslejen fri ved at liberaliserer lejeloven. Det kommer til at ramme mange af DanmarksDemokraternes vælgere. Men det opdager de nok først når det er for sent. Ligesom da de stemte på Dansk Folkeparti, som Venstre og De konservative misbrugte som brækjern til at ødelægge Danmark og velfærdsstaren.

Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Kurt Jensen, dit sædvanlige "vrøvleri" fordi det gør Jeppe Lindholm, hvad har det at gøre med denne debat vedr. de konservatives fremlægning af deres forslag om skattenedsættelser til de rige? Hvad er din mening om den plan de konservative fremlagde i dag?

"vrøvleri" - er det ikke sandt?

Hvad har Jeppe Lindholms 'Det Blå Svindlerhold' at gøre med den konservative plan?
.

Kurt Jensen, når man gentager den samme kommentar (3 gange her og 5 gange under artiklen, Mink kommissionen) synes jeg det tangere "bernligt vrøvl" især når du undlader en kommentar til det artiklerne handler om. Jeppe Lindblom skriver trods alt også sin mening om det artiklerne.

Bent, du svarede ikke på:
"vrøvleri" - er det ikke sandt?

det overrasker mig ikke - du har det med at 'snakke' udenom
og vende tingene på hovedet:

Bent Menck Andersen - 18 august, 2022 - 00:12 - #26593
Kurt Jensen, har du dokumentation for at hun ikke har reddet befolkningen fra et nyt "Wuhan"?

svar
Kurt Jensen - 18 august, 2022 - 08:43 - #26603
Bent, din kommentar 'beviser' at det kniber med dokumentationen.

Jeppe Lindholm er fremkommet med en påstand.
Jeg har ikke benægtet blot spurgt til dokumentation
Derfor har jeg MEGET svært ved at forstå hvorfor jeg skal dokumentere det modsatte
.
.

Kurt Jensen, jeg spørger igen, hvad har dit gentagne "vrøvleri" at gøre med de konservatives skatteplan? Hvad er din mening om Søren Pape Poulsens valgoplæg med en "skatteplan" som tilgodeser de mest velstillede danskere.

Bent, jeg vil gerne svare dig, men først når du har svaret mig
.

Hvor er det utiltalende - at fedte for de rigeste!!

Pape siger selv sygeplejesker betaler topskat. Hvordan kan det lade sig gøre, når de efter eget udsagn får alt for lidt i løn? Ifølge Pape er der sygeplejesker som tjener mere end 552.000 kr. (top skatte grænsen) om året. Dvs. sige en løn på 46.000 kr. pr. måned før skat. Det er vel ikke nogen dårlig løn for en sygeplejeske.

Det Blå Svindlerhold fortsætter med at forsøge sig på billige point.

Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

@ Jeppe,

Ikke at forglemme, at det kun er den indtjening der er over de 552.500 kroner, der skal betales topskat af. Jeg tror mange er så 'bange' for topskatten fordi de ikke helt ved hvordan beskatningen er skruet sammen.

En sygeplejerske der tjener over topskattegrænsen, må have rigtigt mange års anciennitet og være oversygeplejerske.

Først råber sygeplejerskerne op om, at de vil have 5.000 mere om måneden i løn, bringer det dem over topskattegrænsen, så er den også helt gal.

Er det "Konen i Muddergrøften" vi bliver vidne til__

Peter Jensen. Var det ikke Lars Larsen der havde den opfattelse Danmark var et godt land at drive virksomhed i ? Eller husker jeg forkert ?

DR:
PENGE
Danmark topper igen listen over mest erhvervsvenlige lande
Forbes har for sjette gang ud af ti mulige vurderet Danmark til at være det bedste land at drive virksomhed i.

Lars Larsen sagde for mange år siden på TV, at han kørte en Mercedes S klasse af de helt dyre. Men grundet de danske skatteregler kostede det ham ikke mere end en Citroen 2CV.

@ Jeppe,

Hvis jeg ikke husker helt forkert, var Lars Larsen også en af dem fra samfundets top, der brokkede sig over at man ikke beskattede de rige hårdere.

Der er også denne her .

31/10/2018 KL. 17:08
ERHVERV
Danmark er verdens tredjebedste land at drive forretning i
Danmark indtager en tredjeplads på Verdensbankens nyeste liste over de mest erhvervsvenlige lande. Kun New Zealand og Singapore overgår Danmark.

TILFØJ TIL LÆSELISTE
Artiklens øverste billede
Foto: Kim Wyon

RASMUS BENDTSEN
Danmark er verdens tredjemest erhvervsvenlige land - kun overgået af New Zealand og Singapore.

Sådan lyder konklusionen fra Verdensbanken, der onsdag har offentliggjort sin årlige rapport Doing Business, der tager temperaturen på erhvervsklimaet i 190 lande verden over.

I rapporten bliver landene vurderet ud fra i alt 11 forskellige parametre, der til sidste bliver lagt sammen i en samlet pointscore, hvor maksimum er 100.

Rapporten vurderer blandt andet, hvor let det er at starte virksomhed i de pågældende lande, hvordan skattesystemet fungerer, hvor let det er at skaffe sig adgang til kapital, ligesom de juridiske rammevilkår også spiller ind i den samlede vurdering.

Danmark indtager i år en tredjeplads, præcis ligesom sidste år. Til gengæld er Danmarks samlede score steget en smule fra 84.06 til 84.64.

De tre øverste pladser er uændret i forhold til sidste år. Listens førsteplads New Zealand får en samlet score på 86.59, mens nummer to, Singapore, scorer 85.24.

Til gengæld er der blevet byttet godt og grundigt rundt på de øvrige pladser i top 10. Både USA og Storbritannien er gledet to pladser ned, mens Georgien er sprunget fra en niendeplads til en sjetteplads.

Til gengæld er Sverige gledet helt ud af listens top 10 og må i år nøjes med en placering som nr. 12.

Det dårligst placerede land på listen, Somalia, får en score på 20.04.

Her kan ses top 10 på listen (i parentes sidste års placering):

New Zealand (1)
Singapore (2)
Danmark (3)
Hong Kong (5)
Sydkorea (4)
Georgien (9)
Norge (8)
USA (6)
Storbritannien (7)
Makedonien (11)

Søren Pape Poulsen skal da have ros for at han melder klart ud hvad de konservative står for så ingen kan være i tvivl om hvad der sker, hvis han bliver statsminister for en borgelig regering. Gad vide om han har haft Anders Fogh Rasmussens bog "Minimalstaten" som godnat-læsning? noget kunne tyde på det, for magen til asocial skatteplan er da ikke set før.
Ifølge ham vil dem med de største indtægter arbejde mere, hvis de slipper for topskat, erhvervsskat og arveafgift , hvorimod dem som får den mindste løn kun vil arbejde mere hvis de får mindre i løn.
Man skal nok være konservativ for at forstå hvorfor en med høj løn vil arbejde mere når de uden at røre en finger får skattelettelser på min. kr. 6.000,00 pr. måned som vil stige til det dobbelte når de konservatives skatteplan er indfaset fuldt ud.

Spot-on 👍

Har de konservative mod lavet beregninger på, hvor mange der vil arbejde mindre efter en så kæmpe stor skattelettelser? Det er et beløb, som nogen mennesker lever af.

Det har de sikkert ikke. Da det vil få deres argumenter til at falde helt og holden til jorden.

Ideen om, at de højestlønnede vil arbejde mere, hvis topskatten sænkes, er indført i højrefløjens propagandaindsats, da man under Fogh ændrede de økonometriske modeller, så der indregnedes dynamiske effekter ved skattelettelser, medens de tilsvarende effekter ved f.eks. offentlige investeringer eller offentlige udgifter omhyggeligt blev udeladt. Man må opfatte dette tiltag som politisk manipulation og en argumentmæssig stråmand, inden den borgerlige epoke, der som altid - helt som nu - handler om skattelettelser og nedsættelse af overførselsindkomsterne (under navnet "arbejdsmarkedsreformer").
Sigtet er utilsløret omfordeling til fordel for det velhavende segment, og er med Papes og Ellemands udmeldinger en helt usædvanlig lumpen grådighed på disse vælgergruppers vegne.
Denne type argumentation, hvor de riges voksende rigdom og andel af samfundskagen skulle sive ned på det store flertal, opfandtes af Thatcher og Reagan under navnet Trickle Down, og har de seneste 40 år vist sin impotens og fadæse karaktér og ført til en øget fattigdom i bunden og stagnation i den store mellemklasse. Al fremgang er fundet sted helt i toppen. Jeg kan anbefale Thomas Piketty's bog Kapitalen i det 21. århundrede, der viser at indkomstfordelingen, i vores samfundsform, over tid bliver stadigt skævere, da passiv formuebesiddelse giver et afkast der er større end inflationen. Man bliver rigere bare ved at være rig, og et liv i ledighed og rigdom gør en rigere under opholdet i sofaen eller poolen - hvem sagde, at det skal kunne betale sig at arbejde.
At hensigten med Papes såkaldte politiske "program" i grotesk fortegning netop sigter på dette (privilegiebevarelse indenfor familie kredsen), falder helt i tråd med hans nærmest rasende udfald imod arvebeskatning og formuebeskatning, der lige præcis er de midler, som Piketty foreslår taget i anvendelse.
Det eneste værn imod det lumpne sammenrend på højrefløjen synes p.t. at være Mette F.

@ Bent,

Grådighed kender ingen grænser.

Direktøren ved godt, hvordan han kan skaffe sig skattefradrag, som vi andre kun kan drømme om, for at betale mindst muligt i skat. Dertil behøver han ikke Søren Poul Papesen.

Skal jeg starte det her projekt eller skal jeg lade være? Skal jeg arbejde over fordi det er nødvendig at få tingene til at hænge sammen og nå deadline? Hmmm, jeg skal lige se på skat.dk om det udløser topskat.

Sådan ser dagligdagen for de velhavende ud ifølge Søren Poul Papesen. De tør ikke manøvrerer uden at tilgå skat.dk først. For deres aktiviteter kan fører til skatte betaling.

Er der virkelig nogen, som tror på det?

Men selvfølgelig. Nogen skal betale for regningen for at forsøge at redde klimaet og den massive investering i forsvaret fremover. Og det skal direktøren i hvert fald ikke. Han har travlt med at bruge sine penge. Nu fem gange flyrejser til Bali om året mod før fire. Det skal kontanthjælpsmodtageren, dagpengemodtageren, folkepensionister og andre, som i forvejen ikke har nok.

Sider

Annonce