Regeringens chefideolog om valgløfter: "Der kommer nok ikke en sællert som Arne"

Socialdemokratiet vil frem til det kommende valg lancere en række udspil, men der kommer ikke et nyt signaturprojekt som Arne-pension, siger Kaare Dybvad i ny podcast.
Foto: Sarah Gruszow Berentzen
Udlændingeminister Kaare Dybvad på besøg hos Netavisen Pios chefredaktør Niels Jespersen i podcasten 'En mand ser rødt'.
Hvis det ikke står helt klart for vælgerne, hvad Socialdemokratiet vil gå til valg på, så undrer det egentlig ikke regeringens uofficielle chefideolog Kaare Dybvad.

"Det er sådan, det er. Der er kæmpe forskel på at stå i opposition og ville have statsministerposten og så have den."

Det siger den nyudnævnte udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad (S) i Netavisen Pios podcast “EN MAND SER RØDT'”.

I podcasten diskuterer Netavisen Pios chefredaktør Niels Jespersen og Kaare Dybvad, hvad der bliver Socialdemokratiets mærkesager i den kommende valgperiode. Og om der kommer et forslag, der kan erstatte Arne-pensionen, som det store symbolske valgløfte.

"Vi havde en masse politiske udspil op til sidste valg, men nu har vi fremlagt forslag om loft over husleje, og snart kommer der også et udspil om økonomi og bedre bandeinitiativer."

Jeg synes at Arne-pension var et godt forslag, retfærdigt og nødvendigt

"Der er en masse ting på vej, men om det kan blive en lige så stor sællert som Arne-pension, det er ikke nødvendigvis sikkert," siger Kaare Dybvad.

"Udover at jeg synes at Arne-pension var et godt forslag, retfærdigt og nødvendigt, så var der bare det i det, at Venstre og Konservative og flere andre borgerlige partier var imod det og gjorde et stort nummer ud af det."

"Det gjorde det til en stor konflikt i medierne. Og der er ikke nødvendigvis den samme uenighed om noget af det, vi foreslår, og så står det måske ikke lige så tydeligt for folk."

Borgerlige udspil viser forskellen

Kaare Dybvad hæfter sig dog ved, at flere af de borgerlige partier har spillet ud med forslag, som kan skabe den uenighed, som viser vælgerne forskellen mellem Socialdemokratiet og de nu to borgerlige alternativer.

"De konservative har fremlagt deres økonomiske politik, som er meget klassisk borgerlig omfordelingspolitik, som handler om at folk med høje lønninger skal have nogle store skattelettelser, folk med lave lønninger skal have lave skattelettelser, og så skal der spares et stort milliardbeløb i det offentlige."

"Det er jo fantastisk, at de trods alt giver os den mulighed for at pege på, hvad der er forskellen i dansk politik," siger Kaare Dybvad.

I podcasten kommer de også ind på, hvordan finanskrisen har formet den socialdemokratiske politikers verdensbillede, hvordan livet er i Provinsdanmark, og hvordan det er gået for regeringen med at indfri valgløfterne.

Hør hele afsnittet af podcasten 'EN MAND SER RØDT' med Kaare Dybvad her på Netavisen Pio, eller der hvor du ellers hører dine podcasts.

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Det er fuldstændig rigtigt, at De Konservatives planer om markante skattelettelser til dem, som har mindst brug for det, sammen med andre udspil med samme sigte nærmest er en foræring til Socialdemokratiet i den kommende valgkamp (ja den er vel allerede begyndt). Det skal selvfølgelig udnyttes max.

Til gengæld har S været så fair at give tilbage til modstanderne i form af den med juridisk kønsskifte ned til nul år, hvilket jo var helt unødvendigt, og vel tangerer en "ren Jesper Olsen" (en fodbold-metafor).
Vi kommer også til at høre en hel masse om Normstormerne fra de blå, når vi kommer lidt længere ind i valgkampen. At det "kun" er Århus og Københavns kommuner, er nærmest ligegyldigt, medmindre S-toppen smider de to kommuner godt grundigt under bussen, og helst også kører dem over med en kampvogn bagefter.

Valget er let-mette eller frihed.

Mette eller kaos, tak.

Skulle de borgerlige få magt som de har agt, så kan vi genåbne fattiggårdene.

Annonce