Annonce

Ny måling: Pape sender Ellemann i knæ

Den nyerklærede statsministerkandidat stormer frem, mens Venstre står til dårligste resultat i 20 år. Løkke er ude.
Foto: Det Konservative Folkeparti/Andreas Houmann
Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative
Ugen efter at den konservative Søren Pape Poulsen meldte sig som statsministerkandidat, har De Konservative lagt stor afstand til Venstre.

De Konservative til at få 16,5 procent af stemmerne, mens Venstre blot står til at få 11 procent af stemmerne.

Det viser en helt ny meningsmåling som Voxmeter har lavet for Ritzaus Bureau.

Målingen er den dårligste for Venstre siden 2002, som er så længe, Voxmeter har målt opbakningen til partierne. Man skal helt tilbage til folketingsvalget i 1987, hvor Venstre fik 10,5 procent af stemmerne, for at finde Venstre på et tilsvarende lavt niveau.

Målingen er også dårligt nyt for tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen, der søndag meldte sig klar til at være forhandlingsleder i forhandlingerne om en ny regering efter valget.

Lars Løkke Rasmussens parti Moderaterne står i denne her måling til 1,9 procent af stemmerne, hvilket lige akkurat ikke er nok til at komme i Folketinget.

Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne præsenterede i sidste uge et væld af nye folketingsmedlemmer og de kandidater som partiet vil opstille til valget. Men i den nye måling går partiet 0,4 procentpoint tilbage i forhold til sidste uge.

Støjbergs parti står i denne måling til 9,3 procent af stemmerne, hvilket vil udløse 17 mandater.

S henter vælgere i rød blok

Der er - som i sidste uge - blåt flertal, 91 mod 84, selvom Socialdemokratiet igen går frem.

Regeringspartiet står i denne måling til 25,1 procent af stemmerne, hvilket er en fremgang på 1,2 procentpoint siden sidste uges måling.

Der er stadig tale om en tilbagegang i forhold til valget og Socialdemokratiet står til at få 46 mandater - to færre end ved valget.

Der er flyttet vælgere svarende til 0,2 procent over midten, og det kunne tyde på, at Socialdemokratiet i den forgangne uge har hentet vælgere fra de øvrige partier i rød blok, som alle går tilbage.

SF går tilbage med 0,9 procentpoint og er med opbakning fra 7,6 procent af vælgerne på samme niveau som ved folketingsvalget.

De radikale går 0,7 procentpoint tilbage og står nu til et tab på seks mandater i forhold til valget i 2019. Enhedslisten går 0,6 procent tilbage. Som det eneste af partierne i rød blok står Enhedslisten dog til en mandatmæssig fremgang - på et enkelt mandat.

En lille fremgang er der til gengæld til både Alternativet, Frie Grønne og Veganerpartiet/Grøn Alliance,, men ingen af de tre partier kommer over spærregrænsen, hvilket koster rød blok et stemmespild på i alt to procent af stemmerne - eller hvad der svarer til fire mandater.

Voxmeters politiske meningsmåling, offentliggjort den 22. august 2022, baserer sig på telefoninterview med 1.058 repræsentativt udvalgte personer over 18 år og er gennemført i perioden fra den 8.-14. august 2022.

Den maksimale usikkerhed på de enkelte partier er på +/-2,6 procentpoint.

Se hele målingen her.

 

David Troels Garby-Holm er forhenværende redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Håber vi får en regering der er uafhængrig af enhedslisten.

Håber vi får en ny regering som er uafhængig af Danmarksdemokraterne, Nye borgelige, Liberal alliance, Dansk folkeparti og Moderaterne. Det er for resten lidt underligt at de to tidligere venstrepolitikere, Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg har valgt et partinavn som er meget inspireret fra svenske partier som Moderaterna og sverigedemokraterna, men det bliver måske deres fremtidige søsterpartier, hvis de kommer i folketinget.

Og De Radikale.

Håber vi får en regering, der er afhængig af Enhedslisten.

HØRT!!

Stemmespildet i blå blok er trods alt større end rød bloks 2 procent, da Løkke ligger til 1,9 procent og Kristendemokraterne til 0,6 (og ja jeg er med på, at Moderaterne ikke tælles med til nogen blok, men for mig er det bare røgslør).

Herudover er det eneste markante her, som ikke kan forklares med tilfældige udsving, den klare forskydning mellem V og K, hvilket i mine øjne er en fin udvikling for S, da Pape trods alt mere åbent står ved sit partis status som overklassens talerør.

Naturligvis er det glædeligt, at Venstre får så ringe tilslutning. Personligt glæder det mig, at der efter et kommende folketingsvalg vil være 6 færre radikale. Det vil være frydefuldt at se den arrogante Carsten Sofie Nielsen forklare tilbagegangen.

Jeg håber hun ikke bliver valgt, hun er dog forfærdelig og høre på.

Det er en bedre måling end sidst, vent nu blot at se den kommende måned, så opper SF og Ø og R sig måske også, og kan tage nogle retur fra de blå. Må jeg anbefale folk her at læse Altinget.dk, kommentar indlæg af Johanne Dalager, som om taler oppositionens hykleriske retorik om magtfuldkommenhed. MF har aldrig været mere magtfuldkommen end, hverken Løkke eller Fogh. Hun ændrede magten fra finansministeriet som styrede alt under Løkke og Fogh til statsministeriet, noget de blå misundte hende, de ville gerne selv have gjort det, men havde ikke modet, hvilket Anders Fogh indrømmede. Og de klarer sig med direkte fordrejninger, usandheder, råben op uden belæg. Det bliver et ragnarok, hvis der kommer en blå flertals regering med 6 partier. Og have et Støjberg parti uden politik, hvordan i alverden vil en blå regering klare alle de ting, som verden og samfundet bøvler med nu og fremover. Der skal en sikker hånd på rattet og den har MF. Løkke vil selv være statsminister, men hans tid er forbi. Han kunne have gjort noget da magten var hans, men hans reformer har ikke alle været lige gode. Det svir til sundhedssektoren der er drænet, hospitalerne, han lukkede løs på mindre sygehuse og skoler.
Vi skulle have store en heder, men der gik for mange resurser tabt.
Folk skal virkelig tænke sig om, hvor de sætter deres kryds og ikke lade medierne manipulere dem og styre i ud i kaos.

Det må ikke være særlig opløftende læsning for de nuværende
BLÅ partier i folketinget, de har i denne måling fået
tilslutning til at kunne få 74 mandater.
De nuværende partier som har regeringsmagten og støttepartierne,
får støtte/tilslutning så de får 84 mandater.
De radikale mister 6 mandater i denne måling,

Helles referat den 22. august, er noget af det bedste, jeg har læst i de 66.år jeg har været Socialdemokrat, og jeg er nu 85.

Helle er en russisk trold

Undskyld mig, Løkke vil være forhandlingsleder til en ny regering, skal jeg grine eller græde, det er det parti der har flest mandater som dronninger beder om skal lede forhandlingerne, og det er MF i dag, og vil også være det efter et valg, kan hun så ikke håndtere det, men det kan hun uden tvivl, så kan andre komme på tale.
Løkke tilbød også at stille sig til rådighed som statsminister. Nej tak. Vi har prøvet det, det var ingen succes.

Og lige et gratis tip til Socialdemokratiets folketingskandidater i valgkampen:

Hvis/når nogen spørger jer (og det kan sagtens ske), hvor mange køn der findes, er det korrekte svar 2. Uden at hylle det ind i forbehold og besværgelser. Bare to.

Og kommer der et opfølgende spørgsmål, om det så er kvinde og mand, er svaret ja. Helt kort og uden igen at hylle det ind i forbehold og besværgelser. Bare ja.

Det er helt enkelt og slet ikke svært. Og der er jo ingen grund til at forære modstanderne nogen unødvendige straffespark.

BREAKING NEWS - BREAKING NEWS - BREAKING NEWS

Socialdemokratiet vokser igen i den seneste meningsmåling. Og DanmarksDemokraterne skrumper igen tilsvarende. Rød blok er på vej til at overhale blå blok igen.

Danmark er ved at komme til besindelse igen.

Svindler-borgmesteren fra Viborg, er jo som modellervoks...

På nuværende tidspunkt tager han holdninger efter, hvad der er mest populært.

Vent til svindleren endelig skal forsvare et synspunkt.

Ifølge Jyllands Posten er Søren Pape Poulsen afsløret i en usandhed om sit ægteskab. Usandhed :-) Ha ha ha. Hvordan ville Jyllands Posten have formuleret det, hvis det var Mette Frederiksen? Næppe med udtrykket "usandhed". Et uskyldigt klingende ord for løgn.

Sådan var det også gået med en minkrapport, hvis Det Blå Svindlerhold havde siddet på statsministerkontoret. Så ville der ikke have været andet end ros til en handlekraftig regering med en statsminister, som udviser stort mod og handlekraft og som sætter den danske folkesundhed forrest, også når det er svært, og som har ydet en særdeles god økonomisk kompensation for de berørte minkavler.

Og jo, Det Blå Svindlerhold havde også beordret den danske mink bestand slået ned. Der var ikke noget valg i situationen.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Uanset hvad i skriver, så er MF bedre for befolkningen en de mere eller mindre sort/blå partier.
Alle vil - siger de helst samarbejde hen over midten. Hvorfo mon de siger det. Jo det betyder pensionisten tror de vil dem det bedre.
Pape vil heller give de syge, de gamle en dødstille.
Manden er jo farlig på flere fronter.
Kan ikke lide kvinder, og slet ikke de mange gamle

Støjberg. Henter stemmer i sympati, da hendes eget parti svigtede hende. Jeg støttede osse Støjberg. Syntes det var luset at venstre stemte for en rigsret

Løkke, håber han kommer ind. Så vi kan se hvad han mente i sidste valgkamp.

Mette F har haft virkelig alvorlige opgaver. Og der begåes fejl. Men at hyle alt det.
Venstre og nb vil gerne have mink avlen tilbage. Sikkert osse flere blå.
Håber og tror hver enkelt borger i dette land, har familie med almindelige mennesker. Hvordan knaldperlen Pape, kan få så mange støtter. Han vil kun de rige det godt. Lavtlønnede, og hårdt arbejdende kan heller ikke se frem til arnepension.
Pas på, han ser sort