Annonce

Skuffet over V: Mere loyale over for minkavlere end over for folkesundheden

SF’s sundhedsordfører efterlyser nuancering: Debatten i kølvandet på Minkkommissionens beretning har været “uhørt skinger” og “vildledende”
Foto: SF
Kirsten Normann Andersen, sundhedsordfører, SF
SF’s sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, efterlyser nuancering af debatten i kølvandet på Minkkomissionen.

Indtil nu har debatten, ifølge hende, været “uhørt skinger” og “vildledende”.

Debatten efter minkkommissionens rapport har været uhørt skinger

“Debatten efter minkkommissionens rapport har været uhørt skinger – og efter min bedste overbevisning – vildledende – godt hjulpet af oppositionen, som netop beskylder især statsministeren for netop det,” skriver Normann Andersen i et opslag på Facebook.

Ingen har handlet ulovligt “med vilje”

Normann Andersen understreger, at Minkkommissionen ikke har fundet belæg for, at nogen har villet lukke minkerhvervet - uden lovhjemmel - med vilje:

“Minkkommissionen gennemgår minutiøst omstændighederne omkring de beslutninger, som blev truffet om den alvorlige situation med smitte i mink. Det er et grundigt stykke arbejde – og afspejler også forløbet, som jeg husker det. Og jeg er enig med kommissionen i, at der ikke er fundet belæg for, at nogen har handlet ulovligt med vilje. Det er det vigtigste for mig.“

Kirsten Norman Andersen minder om, at Venstre i forløbet vendte på en tallerken. Først var partiet indstillet på at at skabe det nødvendige grundlag for nedlukning af minkerhvervet i en periode gennem hastebehaling i Folketinget, men pludselig skiftede Venstre holdning:

“Da det viste sig, at der ikke var lovhjemmel til at nedlukke minkerhvervet i en periode – så var det jo ikke første gang, at det var nødvendigt med hastelovgivning, som kunne sikre, at vi kunne gøre det rigtige i situationen.”

Venstre gav da også udtryk for, at de ville bakke op om endnu en nødvendig hastelov

“Venstre gav da også udtryk for, at de ville bakke op om endnu en nødvendig hastelov – altså indtil de havde haft møde med Copenhagen Fur. Loven ville stadig blive vedtaget – men nu i et langsommere tempo – med hvad det indebar af risici. Det synes jeg var uansvarligt.”

Lovgrundlaget blev skabt

Udgangen på forløbet blev, understreger Normann Andersen, at der faktisk blev skabt et lovgrundlag for at nedlægge minkerhvervet i en periode:

“Men det er også vigtigt at understrege, at minkerhvervet derfor heller ikke nedlagt på et ulovligt grundlag – selv om det netop er det indtryk, som oppositionen gerne vil efterlade – men det er forkert.”

Normann Andersen har som SF’s sundhedsordfører været ganske tæt på håndteringen af coronakrisen:

Det har været ekstraordinært, historisk, bekymrende og ret vildt

“Det har været ekstraordinært, historisk, bekymrende og ret vildt. Men vi klarede det ærlig talt rigtig godt. Takket være et stærkt samarbejde på tværs af partier – på tværs af ministerier - og ikke mindst takket være dygtige myndigheder, som formåede at dele vigtige informationer på en måde, hvor vi alle sammen kunne forstå krisen, og derfor også alle sammen kunne bidrage til at få has på den pandemi.”

“Danmark kom godt igennem sundhedskrisen”

Normann Andersen konkluderer, at Danmark kom godt igennem sundhedskrisen - og det vægter for hende langt mere end en enkelt fejl:

“Jeg ved ikke, om du kender mennesker, som aldrig begår fejl? Jeg gør ikke. Men jeg er stadig både stolt og lettet over, hvordan vi indtil videre har lykkedes, at komme godt igennem en alvorlig sundhedskrise. Det synes jeg vægter mere end en enkelt fejl i de mega travle embedsmænds arbejde.”  

placeholder

  

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Helt enig med Kirsten N. Andersen.

Hun har jo helt ret. Jeg forstår slet ikke de blå partiers opførsel i det her, for Dansk Industri bad jo 9. november 2020 partierne om at samarbejde om en hastelov, fordi dansk eksport var i fare. Det kan undre, at blå blok var villige til at sætte dansk eksport på spil af hensyn til minkavlerne. Jeg forstår heller ikke, at ingen medier omtalte den del.

https://www.danskindustri.dk/di-business/arkiv/nyheder/2020/11/di-hurtig...

Fint indlæg Kirsten fra SF, meget enig. Se også Altinget.dk indlæg af Johanne Dalager, som rammer skiven med det indlæg. Tingene er helt ude af proportioner, og hvis ikke de tåbelige radikale havde dummet dig gevaldigt igen, de lavede samme nummer i 2015, Hvor det var Østergård der spillede klovnen, så S tabte magten med et mandat til DF med Løkke, ikke fordi S gik tilbage, nej HTS gik frem, men fordi R og SF gik tilbage, så rødt flertal røg. Gør ikke samme fejl denne gang.

Godt at få et substantielt underbygget synspunkt. Mange kunne lære meget af dette.

De blå laver aldrig fejl, mener de selv, men de sviner andre godt og grundigt til ,for at få magten.

Alle politikere håber det ikke bliver på deres vagt der sker noget skæbnesvangrende, som kan skade deres politiske karriere.

I årtier har menneskeligheden vist den valgte vej gennem kapitalisme og deraf tilfølge uhæmmet overforbrug af ressourcer og udledning af drivhusgasser med ødelæggelse af klimaet, og dermed livet på Jorden som vi kender det, til følge. Men ingen tog politisk ansvar af frygt for at skade sin egen politiske karrierer. For der sker jo ikke noget her og nu og når konsekvenserne bliver åbenlyse er jeg for længst pensioneret eller død.

Men en sjælden gang kan man ikke sætte udfordringen overhørig, men må sætte sin politiske karriere i spil. Der er ikke noget valg. Og uanset, hvad man end gør vil det få store konsekvenser.

Corona er sådan en situation, som man ikke kan lade ligge. Uanset konsekvenser. Hvad Danmark angår har vi været så heldig at have Mette Frederiksen som statsminister i situationen. Mette Frederiksen tog udfordringen op uden tøven og udviste lederskab og det nødvendige politiske mod. Op mod 74% af befolkningen bakkede Socialdemokratiet og Mette Frederiksen op for de handlinger der blev sat i værk. Op mod 38% af stemmerne fik Socialdemokratiet for sit mod og handlekraft af de danske vælgere. Dette er fakta.

Blå blok satte sig bare tavs tilrette på deres taburetter uden at rører så meget som en finger. De overlod den danske befolknings skæbne til corona i tavshed uden politisk mod og handlekraft – Hvis det altså ikke havde været for Socialdemokratiet og Mette Frederiksen på Statsministerkontoret, som tog udfordringen op og løste situationen så godt og så effektiv, at Danmark som et af det første lande i verden kunne ophæve alle restriktioner til resten af verdens måben. Undervejs blev der taget så godt hånd om befolkningen og landets virksomheder, at det hele kunne starte op igen hurtigst muligt.

Og det skete. Så snart det blev muligt startede Danmark op igen. Og det med så stor succes, at der i dag aldrig har været så mange i arbejde i Danmark nogensinde før.

Og det på trods, at der kom yderligere en uforudset enorm udforing på tværs af Danmarks fornyede opstart. Ukraine krige og den deraf tilfølge inflation og usikkerhed. En usikkerhed, som blå blok så sit snit til at udnytte efter minkkommissionen fremkom med den såkaldte minkrapport. Selv om den udviste Mette Frederiksens ikke på noget tidspunkt havde løjet eller begået nogen form for ulovlighed blev rapporten omgående misbrugt af blå blok som med et ophævede deres tavshed i fej flyverskjul og gå i samlet baghold på statsministeren. Alle sejl blev indforstået sat ind. Ikke mindst de blå medier nedsavlede Mette Frederiksen med den ene afartede overskrift efter den anden. Adskillige om dagen. Og når man gentager en løgn ofte nok ender den med at blive til sandheden hos nogen få procent af befolkningen. Og mere skal der ikke til. Manipulation og propaganda virker over for de 2-3%, som tager det ukritisk til sig som sandheden. Den alternative sandhed, som giver dem luft for de ophåbede frustrationer de 2-3% ikke magter at omsætte til rationel tænkning. Og den form for manipulation og propaganda virket altid over for de få villige.

Men det er ikke redelig politik, som Det Blå Svindlerhold udviser. Det er vælgerbetrag bygget på ryggen af den største sundhedskrise i Danmarkshistorien. Tænk at sådanne feje mennesker, blottet for en hver form for moral kan komme til at regere Danmark ved at forføre 2-3% af den del af befolkningen, som famler i mørket over frustrationer ikke at kunne forstå verden længere.

Socialdemokratiet samlede Danmark under den værste krise i historien med en opbagning fra 74% af befolkningen. Det Blå Svindlerhold splitter Danmark i stykker på ryggen af de 2-3% frustrerede, som føler sig overset og ikke forstår verden længere.

Danmark og danskerne har meget at takke Socialdemokratiet og Mette Frederiksen for, som ikke tøvede med at udvise lederskab og handlekraft under den værste krise nogensinde i Danmarks historien. Alt imens den blå CEPOS Alliance så tavse og handlingsløse til på deres taburetter af angst for at komme galt afsted da det virkelig virkelig gjaldt.

Skal de regere Danmark???

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Kurt Jensen : Hvad vil du med dit indlæg?

Det er vel indlysende hvad Kurt Jensen vil med sit indlæg .men en rød kan vel ikke forstå det .😀

Det er vel indlysende hvad Kurt Jensen vil med sit indlæg .men en rød kan vel ikke forstå det .😀

Karin, skabe lidt ligevægt i debatten
.

Korn Kurt,for at give dig en mulighed for at nuancere dine indlæg.
Tag og læs noget noget andet end Ekstrabladet og Jyllandsposten.🧐
Der er i politikken iøvrigt en glimrende kommentar til at venstre og Konservative,de vil give Inger Støjberg en minister post. Men tænk dig! Hun kan ikke blive politibetjent,pædagog m.m
Giver det ikke noget til eftertanke?

Hvor ville jeg ønske mig Tv 2 genudsendte udsendelsen om minkavlerne. Ties tilsyneladende ihjel.
Med vilje ?

Der er vel 60 millioner mink tilbage i Europa. Ingen nye covid varianter kan spores tilbage til mink.
Hvorforfor hastede det så så meget at få udryddet de danske - panik ?
Hvorfor har man ikke prøvet at få andre lande til at opgive minkavl?

Og hvorfor fortsatte man nedslagtningen efter at det blev kendt, det var ulovligt? Og hvorfor hørte man ikke på de eksperter der sagde de ikke var basis i de videnskabelige data til at nedslagte et erhverv?

Minksagen er.een lang række af katastrofale forkerte , ulovlige panikbeslutninger, der kræver en fast rød tro for at blive forklaret positivt.

60 millioner mink i Europa? Hvor har du dog det tal fra?

Minkavl er enten forbudt eller under afvikling i Storbritannien, Østrig, Norge, Holland, Belgien, Luxembourg, Tyskland, Frankrig, Spanien, Slovakiet, Tjekkiet, Polen, Serbien, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Slovenien og Bosnien-Hercegovina. Danmark var før covid-19 den største aktør på verdensmarkedet med 17 mio. mink, Polen nummer 2 og Holland nummer 4 i verden.

https://www.kristeligt-dagblad.dk/danmark/mange-lande-forbyder-minkavl

@ S Sørensen

'Nedslagtningen' - er det ikke lige lovligt værdiladet?

Du skriver, "Og hvorfor fortsatte man nedslagtningen efter at det blev kendt, det var ulovligt?"

Det gjorde man heller ikke.
https://piopio.dk/ikke-en-eneste-mink-aflivet-ulovligt-af-myndighederne

Til gengæld var minkavlernes adfærd og opførsel under al kritik.
https://play.tv2.dk/serie/minkfarmens-skjulte-smitte

https://nordjyske.dk/nyheder/nordjylland/ny-dokumentar-der-var-skjult-sm...

Jeg synes,at det

Værste ved minksagen er, at et helt erhverv blev lukket uden varsel. Jeg har ikke i mit lange liv hørt om det før. Det er umenneskeligt.

Så ganske enig - forceret proces fra en meget styrende statsminister, hvis handlekraft ikke hvilede på et sikkert juridisk grundlag.
Det er basal viden i et land som DK, at man ikke fra den ene dag til den anden kan nedlægge et fuldt lovligt erhverv. Selv en statsminister bør også have vidst, at det kræver lovhjemmel at træffe en så
historisk indgribende beslutning.

Der er vel 60 millioner mink tilbage i Europa. Ingen nye covid varianter kan spores tilbage til mink.
Hvorforfor hastede det så så meget at få udryddet de danske - panik ?
Hvorfor har man ikke prøvet at få andre lande til at opgive minkavl?

Og hvorfor fortsatte man nedslagtningen efter at det blev kendt, det var ulovligt? Og hvorfor hørte man ikke på de eksperter der sagde de ikke var basis i de videnskabelige data til at nedslagte et erhverv?

Minksagen er.een lang række af katastrofale forkerte , ulovlige panikbeslutninger, der kræver en fast rød tro for at blive forklaret positivt.

Forhåbentligt bliver al avl af dyr til pels snart gjort forbudt i hele EU.

Minkene blev udryddet på krav fra enhedslisten, som mette jo bekendt er underlagt.

Tja …. Rolex Troels er da syltet ind i det. Måske det har haft en betydning for Venstres holdning😌 https://piopio.dk/troels-lund-tavs-om-valgkamp-bidrag-fra-minkavlernes-f...

Det er langt fra kun Danmark, som tog konsekvensen af risikoen for fremkomsten af nye corona virus varianter i mink. Risikoen for et nyt Wuhan var ganske enkelt for stor. Og alarmklokkerne ringene i adskillige lande, som tog konsekvensen og slog minkbestanden ned. Foruden Danmark skete det i lande som Storbritannien, Østrig, Norge, Holland, Belgien, Luxembourg, Tyskland, Frankrig, Spanien, Slovakiet, Tjekkiet, Polen, Serbien, Kroatien, Makedonien, Schweiz, Slovenien og Bosnien-Hercegovina at mink avl blev udfaset af frygt for nye, og langt være, varianter af corona virus i mink.

Men kun i Danmark blev situationen blæst op som et politisk opgør. Det er ikke sket andre steder. Og det er sket gennem et stort manipulerende propaganda show iværksat af Det Blå Svindlerhold uden hold i virkeligheden. Men propaganda virker. Det har vi set adskillige gange i historien. Senest med Donald Trump's fake news. Og der er altid en lille flok frustrerede villige, som er klar til at hoppe på vognen til stor skade for demokratiet.

For det er lige præcis det det er. En forargelig smedekampagne mod demokratiet i Danmark, som Det Blå Svindlerhold har i værksat. Og DanmarksDemokraterne kom lige ind fra højre som deres wingman i for at optage de 2-3% frustrerede. Timingen gør det ikke til en tilfældighed, men som et led i en samlet strategi Det Blå Svindlerhold har udtænkt til at ødelægge Danmark.

Dette er ikke anstændig politik. Det er manipulation af demokratiet i Danmark. Man kan ikke tillade sig at ødelægge et velfungerende land gennem manipulation af 2-3% af befolkningen. Men det er det Det Blå Svindlerhold gør.

Det er ikke Demokrati. Det er egenrådig diktatur.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

så Bent Menck Andersen, enten har du ikke kunnet påvirke Jeppe Lindholm eller også er har uden for pædagogisk rækkevidde, jeg hælder mest til det sidste

så derfor:

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Det passer jo ikke, når du siger: “Men det er også vigtigt at understrege, at minkerhvervet derfor heller ikke nedlagt på et ulovligt grundlag”.
Hvorfor vil du ikke indrømme, at da Mette fandt ud af, at hun havde startet en nedlukning UDEN lovhjemmel, stoppede hun ikke (hvad man BØR gøre i den situation) ulovlighederne, men fortsatte ufortrødent, mens hun forsøgte på at få loven på plads.