Mette Frederiksen om ny bandepakke: "Vi skal værne om trygheden"

Regeringen lancerer 30 nye tiltag mod banderelateret kriminalitet.
Foto: Statsministeriet
Mette Frederiksen (S), statsminister, foran Marienborg
Regeringen har tirsdag lanceret en ny bandepakke, som skal gøre op med bandernes fødekæde, styrke efterforskningen af deres ulovlige forretninger og sætte ind over for våben og ydmygelsesvold.

Bandepakken blev præsenteret af statsminister Mette Frederiksen (S) sammen med tre ministre på Marienborg.

Statsminister Mette Frederiksen (S) indleder pressemødet med at sige, at "langt de fleste af os respekterer de fælles spilleregler" i Danmark.

"Den tillid og den tryghed skal vi værne om. Den er på mange måde fundamentet for vores samfund."

"Men selvom langt de fleste borgere i Danmark lever i respekt for de værdier, fællesskabet bygger på, er der altså også nogle, der ikke kan finde ud af det," siger hun.

Behov for at udvide kapaciteten

Regeringen foreslår en række højere straffe for banderelateret kriminalitet, men anerkender at der er behov for f.eks. flere fængselspladser og flere fængselsbetjente.

Der vil derfor blive sat ekstra penge af til området, i den økonomiske 2030-plan, som regeringen forventer at præsentere om kort tid, siger Mette Frederiksen.

Unge væk fra banderne

Udspillet har syv overordnede indsatsområder og indeholder i alt 30 forslag.

De syv indsatser er, at fødekæden til banderne skal stoppes, opgør med bandernes ulovlige forretning, nye værktøjer i kampen mod bandernes forråelse, våben ud af bandemiljøet, farvel til bandemiljøet, større retfærdighed for ofre og konsekvenser for bandemedlemmer samt stærkere værn mod grænseoverskridende kriminalitet.

Regeringen foreslår bl.a. at gøre det strafbart, hvis man involverer børn og unge under 18 år i kriminalitet.

Det kan ske ved, at gerningsmanden på en eller anden måde instruerer, rådgiver, opfordrer eller stiller redskaber til rådighed, der kan bidrage til, at unge under 18 år bliver involveret i kriminalitet.

Regeringen foreslår også, at man styrker det såkaldte SSP-samarbejde mellem skoler, kommuner og politiet.

Justitsminister Mattias Tesfaye (S) har indkaldt partierne til forhandlinger om den nye bandepakke midt i september.

Se hele udspillet her.

 

 

David Troels Garby-Holm er redaktør og souschef på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Mette lovede også 1000 sygeplejesker mere i 2022, det er indtil nu blevet til 47.

Hvis regeringen ikke vil opsige statsborgerretskonventionen af 1997, som både Belgien, Frankrig og Storbritannien står uden for, så kan vi aldrig tage statsborgerskabet fra bandemedlemmerne. Så kommer vi aldrig nogensinde videre. Hjemsendelse er det eneste, de har respekt for.

47 er vist lidt underdrevet, jeg hørte 194. At der ikke er kommet flere til kan vi vist takke sygeplejerskerne selv for.

Enig, og vi må nok rekruttere fra andre lande, samt sætte løn og arbejdsmiljø op, så det bliver mere attraktivt. Mange er taget til Norge, og andre igen hos de private sygehuse. Men hvem var det, der absolut ville have alt centraliseret, nedlagt de små sygehuse, bygget supersygehuse og effektivisere samt lave besparelser,2% omprioriterings bidrag, det var den blå regering bl.a under Løkke.Nu vil Pape fortsat effektivisere, men de kan ikke løbe hurtigere, så stop med de ideer.

Helt enig, Helle. At de blå partier har ødelagt Danmark, kan der ikke herske megen tvivl om.

De borgerlige vil går mere op i at få minkindustrien igen - end at få det danske Sundhedsvæsen til at fungere.Mink-elskere mod Folket !

Det er kun glimrende, hvis der nu bliver sat hårdt ind overfor banderelateret og personfarlig kriminalitet.

Det viser, at vi (alt for sent) er kommet videre fra 1800-tallets tankegods, hvor bekymringen primært gik på, at de fattige skulle stjæle fra de rige, mens hvad de fattige gjorde mod hinanden, ikke spillede så stor en rolle, hvilket alt sammen også blev afspejlet af straffene.

Nu er vi endelig på vej derhen, hvor menneskers liv, førlighed og helbred (selv fattigrøvenes) vejer tungere end penge, og det er ikke et øjeblik for tidligt. Godt gået.

Jeg håber du har ret, for det ville være på allerhøjeste tid.

To retsinstanser idømmer en gerningsmand seks måneders fængsel. (Gothersgade nævnt af Mette Frederiksen). Straframmen for den begåede forbrydelse er seks år. Om man så hæver strafferammen til livsvarigt/dødsstraf eller det der er værre, gør det jo ingen forskel. Hvordan i alverden kan Mattias Tesfaye hævde, at det ikke er en kritik af den dømmende magt?? Det giver absolut ingen mening.

@ K W

Jo større ulighed der er i et samfund, jo mere kriminalitet, jo kortere gennemsnitlig levealder, jo flere kronisk syge, jo dårligere uddannelsesniveau. Der er snart ikke det ulighed ikke berører, vel og mærke i negativ retning.

Større lighed er bedre for alle, selv de rigeste.

To retsinstanser idømmer en gerningsmand seks måneders fængsel. (Gothersgade nævnt af Mette Frederiksen). Straframmen for den begåede forbrydelse er seks år. Om man så hæver strafferammen til livsvarigt/dødsstraf eller det der er værre, gør det jo ingen forskel. Hvordan i alverden kan Mattias Tesfaye hævde, at det ikke er en kritik af den dømmende magt?? Det giver absolut ingen mening.

"Regeringen vil give boligmarkedet samme tur som minkindustrien"

Wauuu. Sådan lyder en overskrift på Berlingske Tidende i dag. Journalistik, eller hvad man nu skal kalde det, når nye højder hver dag.

Hov, du er vist ved en fejl kommet til at poste din kommentar under den forkerte artikel.

Det er en gang valgflæsk fra mette, de nuværende strafferammer er høje nok, men bliver aldrig udnyttet. Problemet
er samtidigt at arbejdsgangen er al for langsom,der kan gå flere år fra arrestation til domafsigelse, og igen flere år, før afsoning finder sted. Få disse ting til at virke i stedet for nye hovsa løsninger.

"30. Dømte og udviste bandemedlemmer har
ingen fremtid i Danmark.
... at de forlader landet så hurtigt som muligt, så
de ikke ligger Danmark til last".

Og indtil det kan lade sig gøre skal IKKE have udgang fra det udrejsecenter hvor de er anbragt. Samfundet har brugt store summer på retssager fordi de ikke overholder meldepligten og/eller fordi de begår fornyet kriminalitet, og skaber utryghed i nærområderne
.

I følge de to analytikere i Tirsdagsanalysen, er det smart af Socialdemokratiet, at spille ud nu med en masse 'stramerpolitik'. Oppositionen bliver sat 'skak mat', da de jo ikke kan komme og sige 'at stramninger ikke er godt'. Den der kan stamme mest vinder.
Valgkampen er i gang og bliver udskrevet når Mette Frederiksen meddeler dette.
Håber at vælgerne besinder sig i forhold til 'Minksagen' og noterer sig, at der også er rejst kritik af Minkkommisionens konklusion. Jeg håber og ber' til, at Det Radikale Venstre vil blive straffet af vælgerne, for deres svinestreg, og at statsministeren ikke lader sig trække rundt i manegen af dem. Håber at de kan blive holdt ude af en hvilken som helst regering. Hvad skal vi med dem?
Kom så Mette!

Jeg håber også på en ny regering efter valget,så vi kan få demokratiet tilbage og frit skolevalg.
Det er iøvrigt mærkeligt at mettes børn går i privatskole, er det i socialdemokratiets ånd?

Annonce