Barbara Bertelsen får en advarsel

Statsminister Mette Frederiksen (S) følger indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen - og betragter nu sagen som afsluttet
Foto: Regeringen.dk
Barbara Bertelsen, departementschef i Statsministeriet
Statsminister Mette Frederiksen (S) har onsdag truffet afgørelse i personalesagen om Statsministeriets departementschef Barbara Bertelsen som opfølgning på Minkkommissionens beretning. Afgørelsen betyder, at departementschefen får en advarsel.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Afgørelsen er truffet på baggrund af rådgivning og indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen:

"Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har på baggrund af en konkret vurdering af sagen indstillet til, at departementschefen i Statsministeriet tildeles en advarsel. Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har rådført sig med Kammeradvokaten, og det er Kammeradvokatens vurdering, at indstillingen er forenelig med retsgrundlaget og praksis. Statsministeren har fulgt indstillingen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen," hedder det i pressemeddelelsen.

Bertelsen tager advarsel til efterretning

Departementschef Barbara Bertelsen har på den baggrund fået en advarsel. Advarslen får ikke yderligere ansættelsesretlige konsekvenser for Barbara Bertelsen.

Minkkommissionen udtalte i sin beretning 30. juni alvorlig kritik af Bertelsen:

"Kommissionen finder samlet set, at Barbara Bertelsen har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet i forbindelse med pressemødet den 4. november 2020 og den efterfølgende opretholdelse heraf."

Departementschef Barbara Bertelsen tager advarslen til efterretning. Det skriver hun i en pressemeddelelse :

herunder min rolle som departementschef i Statsministeriet

”Minkkommissionens rapport rejser markant kritik af processen, der førte til beslutningen om, at det var nødvendigt at aflive alle mink i Danmark – herunder min rolle som departementschef i Statsministeriet i forbindelse med forløbet. Det tager jeg selvfølgelig alvorligt."

"Jeg har nu modtaget afgørelsen i min sag, der betyder, at jeg har modtaget en advarsel, jf. tjenestemandsloven. Den har jeg taget til efterretning og accepteret.”

"Jeg betragter også sagen som afsluttet"

Statsminister Mette Frederiksen udtaler på et pressemøde i Aalborg Havn, at hun med advarslen betragter sagen som afsluttet.

"Vi har i regeringen modtaget en klar indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, som har indhentet ekstern rådgivning fra Kammeradvokaten angående de embedsmænd, som er omfattet af den beretning, som ligger fra Minkkommissionen. Og den indstilling har regeringens ministre valgt at følge. Og det har så en række konsekvenser for de involverede embedsmænd."

På spørgsmålet om hvilken konsekvens advarslen får for Bertelsen, lyder svaret således:

En advarsel er en advarsel

"En advarsel er en advarsel. Jeg har generelt meget, meget stor tillid til de danske embedsmænd. Det mener jeg også man kan have fremadrettet. Det ændrer Minkkommissionens beretning ikke på."

Mette Frederiksen bliver spurgt om, hvordan hun kan være sikker på, at Barbara Bertelsen ikke igen vil begå fejl:

"Der er ingen garantier mod, at man begår fejl. Du kan begå fejl lige om lidt, når du spørger mig. Jeg kan begå fejl som statsminister. Det er nok de færreste, der kan sige sig fri for at begå fejl."

Mette Frederiksen understreger, at hun fortsat har tillid til sin departementschef:

"Ja, det har jeg, og jeg betragter også sagen som afsluttet."

Departementschef Henrik Studsgaard fritages for tjeneste

Miljøminister Lea Wermelin (S) har samtidig fritaget departementschef i Miljøministeriet, Henrik Studsgaard, for tjeneste.

Det sker på baggrund af rådgivning og indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Det skriver Miljøministeriet i en pressemeddelelse.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har indstillet at indlede en disciplinærforfølgning af departementschef Henrik Studsgaard med et tjenstligt forhør.

Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har rådført sig med Kammeradvokaten, og det er Kammeradvokatens vurdering, at indstillingen er forenelig med retsgrundlaget og praksis.

Miljøministeren har fulgt indstillingen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen, og departementschefen er fra dags dato fritaget fra tjeneste.

Minkkommissionen udtalte også alvorlig kritik af Henrik Studsgaard i sin beretning 30. juni.

Mink-sagen fik allerede konsekvenser for Henrik Studsgaard tilbage i 2020. Frem til mink-affæren var han departementschef for Miljø- og Fødevareministeriet. Som følge af skandalen blev ministeriet delt op, og Studsgaard måtte nøjes med at stå i spidsen for et amputeret Miljøministerium.

Får irettesættelse

Justitsminister Mattias Tesfaye har onsdag tildelt departementschef i Justitsministeriet, Johan Legarth, en irettesættelse. Det sker som opfølgning på Minkkommissionens beretning.

Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

Afgørelsen er truffet på baggrund af rådgivning og indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

"Medarbejder- og Kompetencestyrelsen har på baggrund af en konkret vurdering af sagen indstillet til, at departementschefen i Justitsministeriet tildeles en irettesættelse. Medarbejder- og kompetencestyrelsen har rådført sig med Kammeradvokaten, og det er Kammeradvokatens vurdering, at indstillingen er forenelig med retsgrundlaget og praksis," hedder det i pressemeddelelsen.

Justitsministeren har fulgt indstillingen fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.

Departementschef Johan Legarth har derfor modtaget en irettesættelse. Der vil ikke være yderligere ansættelsesretlige konsekvenser.

Tjenstligt forhør af rigspolitichef

Mattias Tesfaye har yderligere besluttet at indlede disciplinærforfølgning af rigspolitichef Thorkild Fogde med tjenstligt forhør, og som følge heraf er rigspolitichefen fra dags dato fritaget fra tjeneste.

Afgørelsen er truffet på baggrund af rådgivning og indstilling fra Medarbejder- og Kompetencestyrelsen. Medarbejder- og kompetencestyrelsen har rådført sig med Kammeradvokaten, og det er Kammeradvokatens vurdering, at indstillingen er forenelig med retsgrundlaget og praksis.

Justitsministeriet oplyser, at politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Lene Frank, er konstitueret som rigspolitichef, mens sagen vedrørende Thorkild Fogde behandles.

Minkkommissionen kritiserede ti embedsmænd

Minkkommissionen udtalte alvorlig kritik af i alt ti embedsmænd.

Ud over Barbara Bertelsen, Henrik Studsgaard, Johan Legarth og Thorkild Foged, fik yderligere seks embedsmænd kritik af Minkkommissionen.

Tidligere Fødevare- og Miljøminister Mogens Jensen (S) trak sig som minister 18. november efter at det i 2020 kom frem, at der ikke var lovhjemmel til at aflive samtlige mink i Danmark:

"Jeg kan konstatere, at der ikke er den fornødne opbakning til mig blandt Folketingets partier," lød det dengang fra Mogens Jensen.

Opdateret senest kl .18.30

Jan Kjærgaard er journalist på Netavisen Pio.


Flere artikler om emnet

Kommentarer

Alt er gået efter bogen, Medarbejder og kompetence styrelsen siger også at BB forseelse er af den mildere slags, hvorfor hun får en advarsel. Jeg er rystet over at de blå partier især Alex V. og Morten M, er så politiserende i deres udsagn. Alex V direkte flabet og uforskammet og opfører sig som en gabflab i stedet for at formulere sig som en politisk leder, han er en drengerøv intet andet. Og absolut ikkemoden til at være leder af et parti.
MM har jo selv sin Meld og Feld sag over hovedet, så han skulle måske koncentrere sig om den og sit partis rutchetur. Det bliver en grim valgkamp, og når visse partier i oppositionen ikke har respekt eller udviser respekt for centraladministrationen, men opfører sig som Ekstrabladet, så mister man alt for dem. Pape mærker Ekstrabladets journalistik nu om sit privatliv, velkommen til virkeligheden Pape, det er hård at være i toppen og i fokus.

Mette. Alex blander sig i alt. Jeg tror stadigvæk på Mette. Hvordan tager man sende tillad fra TV2NEWS
Ole Simonsen

100% enig.👍
Så burde den ged være barberet !
Man kan vel dårligt forvente en ordentlig opførsel fremover af de blå.

Tænk at blive irettesat og fritaget for tjeneste af en murer med ørering, der mindst frem til 2005 mente, at Enver Hoxhas Albanien var idealsamfundet. Og så sker det dagen efter, at han foreslog at unge muslimer skal have flere statslige lommepenge for at bekæmpe bandekriminalitet, i stedet for at fremlægge den eneste løsning; Fratagelse af statsborgerskab og hjemsendelse.

Jeg har engang mødt en, som havde skiftet mening om flere væsentlige ting indenfor 17 år eller mindre. Så med Mattias Tesfaye og ham er det i hvert fald sket to gange, og jeg ville ikke blive spor overrasket, hvis der også findes flere.

Som ethvert andet intelligent fornuftigt menneske formår Tesfay at tilpasse sig realiteterne i de en takt de ændre sig og er modig nok til at føre disse handlinger ud i livet, til stor gavn for danskerne og Danmark 👍🌹🇩🇰🌹👍

Levebrødspolitiker?

2005 er næsten tyve år siden
Er du så forstenet, at du ikke har ændret opfattelse af noget på dén tid?

"klovnedemokrati" skriver Liberal Alliances Sieg Heilende leder, Alex Vanopslagh.

Hvad skal man så kalde ham og resten af Det Blå Svindlerhold? Gummidemokrati, pseudodemokrati eller autokratdemokrati.

Ja Jeppe, du har ret.
Man kan undre sig over at sådan en "klovn" er blevet valgt til folketinget, det er simpelt hen
utroligt at han ikke er blevet voksen.
Håber at han ryger ud sammen med DF ved næste valg.

Hørte lige mink formanden udtale kritik af Bertelsen ikke blev sendt hjem,hvad med at sende den udsendelse om minkavlerne svindlede med deres mink og medarbejder som blev smittet med co19 selv om de blev opfordret til at lade sig undersøge for smitte og så har jeg hørt svindleren fra dansk folkeparti udtale sig kritisk om Mette den bedste statsminister i mands minde der er ingen af de andre der når hende til sokkeholderne vil de andre have slået en masse ihjel pga. mink de sølle små dyr som var rent dyreplageri tak for det på minkenes vegne da de ikke selv kan svare for sig tak for det Mette.

Enig med Ulla Sørensen - Den side af sagen med minkavlerne og deres arbejdsforhold under en sundhedstruende pandemi fortjener at blive vendt og drejet af medierne -
I øvrigt mener jeg at LA formanden med sit umodne udfald mod embedsværket og kammeradvokaten som også har været indover undersøgelsen - diskvalificerer sig selv som en værdig repræsentant i folketinget -

"... Sieg Heilende leder ..."

er det sådan man bliver i hovedet ved at være medlem af socialdemokratiet?

bortset fra det

Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

Sammenslutningen af yderliggående danske Trumpister/v. Blå blok Christiansborg.
Kommunikationsrådgiver: Alex Vanopslagh
Juridisk rådgiver: Morten Messerschmidt

Enig med Helle(i opslag længere oppe i kommentar)- det bliver et "hæsligt " valg med alle de Liberale parti-formand(+de radikale) der ikke kan skelne fra der væsentlige..men viser agorance.."smålighed"...jeg får snart "kvalme" af Pape,s udtalelser &på klistret udtryk😗.
Godt vi har en Statsminister &regering der tør vise ansvar..🚩

Mette F holdt et kort, klart og relevant doorstep møde. Og som hun korrekt sagde, de mink var en sundhedsfare og de var blevet aflivet også, hvis hjemlen havde været på plads. At det fik det omfang, skyldtes jo at Venstre løb fra aftalen og så trak alt i langdrag. De tog ikke ansvar dengang, Pape ej heller, luskebukke.

Nu skal vi igen høre at regeringen har kostet Danmark milliarder, fordi minkene blev slagtet ulovligt.
Langt de fleste mink blev slagtet lovligt, efter Folketinget vedtog loven.
Sundhedsstyrelsen anbefalede aflivning. Så ordren ville være kommet på et tidspunkt alligevel.
Trods sundhedsrisikoen skjulte avlerne de syge dyr og ansatte, for myndighederne. DE SVINDLEDE.
HVORFOR RÅBER SOCIALDEMOKRATIET IKKE OP OM DISSE TING. SOVER I. Vi hører kun de blå kæfte op i tide og utide om alle de ulykker S har lavet, og folk begynder at tro der er noget om det.
VÅGN DOG OP OG GÅ TIL MODANGREB.

Det gør de sandelig også, men medierne trykker det ikke, de er blå ind til knoglemarven især Berlingske og JP. Medierne vælger deres historier og vinklingen af dem. Vi har ikke en fri og uafhængig presse , pressen er holdningsmæssige, desværre.

Og Jakob Ellemann skal passe lidt på, hans parti har om nogen undermineret retsfølelsen , de stoppede Irak kommissionen, de fredede gang på gang ministre som have lavet lovbrud, de fredede Claus Hjort, de fredede Støjberg, så en rigsret blev nødvendig. De kunne have fyret hende eller givet en næse, men nej Løkke svigtede dit ledelsesansvar.

Da denne regering opdagede, at der åbenbart ikke var 'lovmedhold', gik den 'i salen' og forelagde sagen. Hvorefter den blev vedtaget.
Det er mere end man kan sige om Fru Inger Støjberg og hendes 'barnebrude'

Da denne regering opdagede, at der åbenbart ikke var 'lovmedhold', gik den 'i salen' og forelagde sagen. Hvorefter den blev vedtaget.
Det er mere end man kan sige om Fru Inger Støjberg og hendes 'barnebrude'

V og K: Mette Frederiksen fralægger sig skylden i minksag. Hvordan kan Mette Frederiksen fralægge sig skylden, når minkrapporten frikender hende i fortsætteligt at have begået nogen fejl? Altså det begynder at rable fuldstændig for Det Blå Svindlerhold, som vil ødelægge Danmark og den danske model og velfærdsstat med alle midler.

Hvor længe skal de mennesker fra Det Blå Svindlerhold have lov til at fortsætte med deres ødelæggelser?

Er der virkelig nogen som kan se de mennesker tage bare et lille bitte ansvar? For dem er der kun én ting som tæller. Og de er de rigeste mennesker i det her land. Resten kan gå fløjten og sejle deres egen sø, hvis det står til Det Blå Svindlerhold. Snart kan vi se lange køer med udsatte mennesker og pensionister ved suppekøkkener som du kan se hver uge syd for grænsen i Tyskland.

Men det er op til DanmarksDemokraternes vælgere om det kommer til at ske eller ej.

Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold
Det Blå Svindlerhold

og

Det RØDE Svindlerhold

Morten Bødskov og nødløgnen.

"Mette F om Bødskov: Nødløgn er 'mange år siden'
Statsministeren har ingen betænkeligheder ved, at Morten Bødskov er ny forsvarsminister, selvom han tidligere er blevet væltet"
Husk det S'ere når Inger Støjberg kommer i folketinget!

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/mette-f-om-boedskov...
---
"S-minister køber pragtvilla til 11,4 millioner

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har - ligesom statsminister Mette Frederiksen - købt stort hus i velhaver-kvarteret Hareskovby. Pris: 11,4 millioner kroner"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/s-minister-koeber-p...
---
Kurskrejleren Kollerup: Tjener millioner på lånefinte
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/kurskrejleren-kolle...
---
Lykketofts lærling i pinlig bolig-fidus
Nordjysk S-stemmesluger får skattefrit tilskud på 30.000 kroner plus gratis Folketings-lejlighed - men bor i københavnsk ejerlejlighed med kæreste og børn
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/lykketofts-laerling...

Erkender boligfusk: Kollerup betaler 30.000 tilbage
Sagen sår tvivl om min moral, udtaler den socialdemokratiske stemmesluger efter samtaler med Folketingets formand Mogens Lykketoft
https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/erkender-boligfusk-...

---
"Prehn har ikke slået en prut; han har lavet stort
Det var en »hjerneprut«, sagde fødevareminister Rasmus Prehn, da han endnu en gang blev taget i at fuske med et restaurationsbilag"

RØD udenpå BLÅ indeni

https://jyllands-posten.dk/debat/leder/ECE14273829/prehn-har-ikke-slaaet...
.

der er kun Mette og hendes regering der tager ansvar for de blå har ingen føling med hvad det viv sige at tage ansvar lige fra første dag da Mette blev statsminister har den blå side og den borgelige presse svinet hende til det samme gjorde de også ved Helle Torning da havde Pape da ingen skrupler at rage i hendes forhold til sin mand venstre kørte en bevist svinsk behandling over for Helle,men de blå kan ikke tåle at det er kvinder som er kloger end dem godt gået Mette håber du får 4år mere for hvis de blå kommer til ender vi i ragnerok.

Mette eller frihed.
Lad os få en ny regering og frit skolevalg.
Det er iøvrigt typisk for mette at hendes egne børn går i privatskole.

Der har aldrig været frit valg på skolerne vi skulle gå i den bydel vi hørte til kun hvis vi skulle i hjælpe klasser kunne vi komme pø en anden skole.Børnene mistrives idag fordi de skal følge med på tiktok og andre opslag på mobilen hvis de lagde ipad og mobilen væk tro jeg de ville trives bedre så kan de komme ud og få lidt sol på kroppe vi andre var da ude altid men de rige har desværre købt alt det grønne hvor vi legede.Mette er den bedste statsminister vi har haft men det er en skam hun er kvinde for kloge kvinder må ikke have magt det er jo en hån mod mange mænd her på tråden.

Kære Ulla!
Meningsmålingerne giver dig ikke ret,heldigvis.

"Barbara Bertelsen får en advarsel"

det er fgm (fanden gale mig) billigt sluppet!

Er netop hun (cand.jur.) ikke den der er garant for lovligheden af beslutninger, altså at hun sikrer sig / spørger ind til om Miljøministeriet ved Departementschef Henrik Studsgaard har checket det?
.

Det værste med barbara bertelsen er, at samtidigt med at hun får en kraftig advarsel, tildeles hun 10.000 kr.
om måneden i bonus,det er jo at gøre grin med samfundet.

Det her er en farce. Mette Frederiksen og Barbara Bertelsen holder hånden over hinanden. Frederiksen giver Bertelsen en advarsel, sender et par embedsmænd hjem nogle måneder, efter Bertelsen har instrueret Frederiksen i at slette sms samtalerne. Nogle kalder det "efter bogen"beviserne

Det er ikke kun denne her sag der er en farce. Det repræsentative semi-demokrati nægter befolkningen at deltage i lovgivningen. De repræsentative kalder det for folkestyre...

Annonce